FIFA: gruwelbeelden ISIS niet meer op grote schermen

Beelden zorgen voor boegeroep

De FIFA heeft besloten niet langer beelden van slachtpartijen van de Iraakse terreurbeweging ISIS op de grote schermen in de WK-stadions te tonen. Reden hiervoor is dat de beelden voor boegeroep zorgden.

De wereldvoetbalbond zond de beelden naar eigen zeggen uit om bewustwording te creëren over wat er in Irak gaande is. Critici beweren echter dat FIFA-baas Sepp Blatter de schokkende scènes gebruikte om de aandacht af te leiden van de controverse rond zijn persoon. Het publiek interpreteerde de beelden ook op die manier en liet een afkeurend gejoel horen.

FIFA-woordvoerder Flávio Oliveira da Sousa is verrast door de weerstand: “De FIFA is een maatschappelijke geëngageerde organisatie. Wij willen het WK gebruiken als podium om moeilijke kwesties wereldwijd aan de kaak te stellen. Het is heel jammer dat de supporters het alleen maar zien als één groot voetbalfeest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind eigenlijk dat ISIS zich gewoon had moeten mogen kwalificeren voor de eindronde. Dan hadden we al deze problemen niet gehad!

Reageer
gravatar

Geachte mevrouw C. van Hiernaast (# 12 b en c) hartelijk dank voor uw compliment, het streelde mijn ego, maar ik zal van uw propositie geen gebruik maken. Ofschoon wel mannelijk, ben ik niet als ‘mucho-macho-minded’ in de wieg gelegd en de Sturm-und-Drang-periode en midlife crisis heb ik intussen zonder veel kleerscheuren (en scheur-kleren) overleefd.
Ten aanzien van schaliegas verschillen wij duidelijk van mening, ik heb documentaires gezien (uit de VS) waarin de funeste invloed van schalieboringen op grond- én drinkwater en luchtkwaliteit duidelijk werd aangetoond. De (ware) cultuur in de USA (niet die in films zoals het gevecht van mevrouw Erin Brokovitch) is echter zodanig, dat geld het vrijwel altijd wint van principes (Ëconomy before ecology); dat betekent dat voor veel mensen hun leefmilieu definitief is verpest. Ik vermoed dat achter de spiegelende brillenglazen van Henk Kamp (à la Herr Flick, uit: “Allo,allo”) de plannen om ook in ons land te schalieboren, al vaste vorm hebben gekregen. Het wachten is nu nog slechts op het schrijven van wetenschappelijke (MER) rapporten die -in stilte reeds genomen- beslissingen moeten onderbouwen. Met de zegen van VVD en D66 is de juridische staf van de NAM zich al aan het warmlopen om de eerste claims juridisch onschadelijk te maken, mark (Rutte) my words.

Reageer
gravatar

Ik vind dat je hier geen grappen over mag maken. Eindelijk een vervanging van voetbal en er wordt al denigrerend over gedaan.
Bah!

Reageer
gravatar

Ow jee Speld,

Ik voel een virtuele aanslag aankomen.
Of die nu gepleegd wordt door de Fifa of ISIS is nog duister.

Persoonlijk denk ik dat de Fifa de eerste verdachte is,maar ja ik ben geen waarzegger.
( Of Jack Bauer ) ( of voor de oudere generatie : Tatort of Columbo)
Maar toch,mijn gevoel zegt Fifa.

Reageer
gravatar

Toch vreemd, omdat ik verwacht dat ISIS dit jaar de nobelprijs voor de vrede in de wacht gaat slepen. Het is ze na 30 jaar gelukt om de ruzie tussen de USA en Iran te beëindigen.

Reageer
gravatar

Touché Ximaar, maar is het niet eerder een time-out op basis van tijdelijke “mutual interests”? En wellicht zal ISIS ooit zelf eens in Den Haag moeten verschijnen voor het Syrië en Irak-tribunaal wegens massamoord en/of genocide. Dat hangt helemaal af van hun aandeel in de olie-markt; als ze er in slagen de Koerden uit Kirkuk te jagen en de olie aldaar te exploiteren, dan zal de internationale gemeenschap discreet de andere kant opkijken zoals eerder bij de Turkse genocide op Armeniërs. Arabische olie smeert de internationale betrekkingen en Russisch gas blijkt hartverwarmend te werken in Europa. De wereldpolitiek wisselt snel van rol en toneel; de ideologische vijand van vandaag kan de oliedikste vriend van morgen worden: laat dat maar aan de Nederlandse handelsbelangen in de regio over. Er zijn ooit al vele ‘vijandige’ regimes met steekpenningen bewerkt en door de knieen gegaan, maar daders en slachtoffers maken het prima. Zo zie Ik ooit Frans Timmermans in opdracht van Mark Rutte én Shell nog wel eens een bloemetje, fruitmandje en vrijwaringsbewijs (voor ´Den Haag´) bezorgen bij Zijne Excellentie Awwad Ibrahim Ali al-Badri, (roepnaam; Abu Du´a) de bezielend leider van ISIS, om hem te feliciteren met de toelating van zijn oudste zoon op Harvard, of het MIT. Ter vergelijking, de Bush-dynastie is strak bevriend met de Saoedische familie Bin Laden ondanks dat hun zoon de wapens had opgepakt tegen de USA. 9-11 en de liquidatie van hun afvallige zoon Osama in Pakistan hebben die vriendschap ook niet verstoord. Ik bedoel maar; zeg nooit nooit.

gravatar

@outsider.

Hoi Outsider, je weet het altijd zo mooi op te schrijven.

Die lui met hun jurken aan zijn niet te vertrouwen. Laat ze toch lekker de moord stikken

Het Westen moet zo snel mogelijk overal schaliegasputten slaan zodat we niet meer afhankelijk van hen zijn.

Corrie xx

gravatar

Is Sepp Blatter ook uit z’n c oma ontwaakt misschien?

Soms is inslapen beter al kan je daar natuurlijk van mening over verschillen.
Zo ken ik iemand die dacht dat de laatste reactie terug en de duimpjes ergens en nergens goed voor waren.
Het is maar wat voor betekenis je er zelf aangeeft echter.
Vind je een bericht niks dan een duimpje. Vind je het wel wat een duimpje. Heb je het gelezen dan kan je ook een duimpje geven. Niet gelezen geen duimpje klinkt dan logisch.

Daarom wat is is en anders is het niet.

gravatar

Wel jammer. Voetbal is tenslotte oorlog?! Ik zou tegen Blatter willen zeggen: nodig ISIS uit om met een eigen team mee te komen doen. Kwalificeren lijkt me niet nodig: ze hebben tot nog toe alles gewonnen!

Reageer
gravatar

Geeft een heel andere lading aan begrippen als “hoofdtoernooi”, “levensgevaarlijke spits”, “een aanslag op het lichaam” en “messcherpe tackle” Oftewel: ik zie deelname van ISIS wel zitten ja! (en dat meen ik bloedserieus, hahaha!)

gravatar

Ik vind dit hypocriet; de afslachting van de Iberische volken door Noord-Europese groeperingen blijft wel live te zien.

Reageer
gravatar

Die Blatter blijft toch wel een egocentrisch figuur. Dat boegeroep heeft hem nooit toebehoord en de getoonde beelden komen gewoon rechtstreeks van de Oranjecamping.

Ambassadeschildpad Luiz had er voor willen waarschuwen maar zijn ambtsgeheim liet dit niet toe.

Reageer