Timmermans: stop met export van gaskranen aan Rusland

Minister wil harde maatregelen

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans heeft fel gereageerd op de Russische dreiging om de gaskranen naar Oekraïne dicht te draaien. Volgens Timmermans moet Nederland de export van gaskranen aan Rusland stopzetten.

Timmermans: “De gaskraan is een typisch Nederlands exportproduct. Innovatie en techniek, echt Hollands glorie. We zien nu echter dat de Russen onze gaskranen te pas en te onpas inzetten als drukmiddel in allerlei conflicten. Wij laten onze gaskranen niet tegen ons gebruiken. Dat zal ik mijn Russische collega in vloeiend Russisch duidelijk maken.”

Een Russische ambtenaar laat in een reactie het volgende weten: “Ok.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is door het vaderlandse bedrijfsleven maar één soort kraan ontwikkeld die niet dichtdraaibaar is: dat is de bierkraan, ook wel ‘tap’ genoemd; die kan -eenmaal opengedraaid- niet meer toe, dus geen tap-toe. Deze constructie blijft bier pompen totdat het aangeslagen vat leeg is. Een belangrijk deel van de omzet van onze nationale drugleverancier Heineken, is gericht op het pompen van bier in minderjarigen, het z.g. coma-zuipen. Daarmede worden minderjarigen gesensibiliseerd om in hun latere leven afhankelijk te blijven van grote dagelijkse kwanta alcohol. Algemeen is bekend dat alcohol de ontwikkeling van het puberale en adolescente brein remt. De gevolgen daarvan kunnen proefondervindelijk worden waargenomen bij -bijvoorbeeld- agressieve jongeren uit probleemgezinnen, DSM-V jongeren met een litium-afhankelijkheid zoals ADHD’ers en onvermoeibaar hakkûh’nde pubers. Andere vormen van deviant, anti-sociaal gedrag zijn In vivo waar te nemen bij bestudering van langdurig verslaafden in hun natuurlijke huiselijke habitat (‘huiselijk’ geweld) en in de correctionele inrichtingen waar zij regelmatig te gast zijn. Kortom: bestaan en enig doel van ‘onafsluitbare’ kranen moet worden gezocht in de hoek van werkgelegenheid in de academische sociaal/therapeutische industrie en in de agogisch/correctionele MBO- en HBOberoepssfeer. In die zin kan ik mij volledig aansluiten bij collega G.F. Later (# 19)

gravatar

Outsider, waar fietst u nou toch helemaal naartoe?

Niet alle mensen die drinken gaan daarmee door tot ze in coma liggen, integendeel.
Ik zou het eerder uitzonderingen noemen zelfs.

Jongeren drinken ook, m.n. studenten. Die hebben het comazuipen uitgevonden; in Delft wel tenminste. Daar is ook de eerste alcohol-poli van Nederland van start gegaan.

Als alle studenten M/V waar ik ong. 30 jaar geleden heel wat glazen mee geheven (en opgedronken) heb er net zo erg aan toe zijn als o.g. valt het allemaal reuze mee hoor, ik heb er niets aan overgehouden.
(ik weet het van de meesten, geen lithiumjunks of ADHD ontwikkeld op latere leeftijd, gaat gewoon wel ok met ze, gek genoeg!).

Mijn geheugen is nog steeds uitstekend en ik kan nog nieuwe kunstjes leren, echt!
Enkele van die comazuipstudenten zijn zelfs méér dan goed terechtgekomen, geloof het of niet.

Een paar anderen zijn wel helemaal naar de knoppen.
Geen opleiding, geen werk, stukke levers/huwelijken, niet best inderdaad.

Maar de oorzaak van hun vele drinken ligt niet aan het feit dat je 30 jaar geleden overal gewoon drank kon kopen; er is meer voor nodig om iemand zichzelf bijkans dood te laten zuipen dan een paar woeste feesten.

Dat leidt ook lang niet altijd tot levenslang zuipen overigens, een paar woeste feesten bezoeken en eens teveel drinken op zo’n feest.

Over sommige zaken groeit men heen a.h.w.
Tenminste, in mijn omgeving wel.

G.F. Later heeft wel een punt v.w.b. de gaskranen. Heer Spaland ook.

Maar een bierkraan- of tap zo u wilt kan gewoon dicht al is de inhoud na het openen zeer beperkt houdbaar.

Gelukkig verkopen ze drank dan ook in portieverpakkingen, flessen, blikjes e.d.
En in tapjes zag ik, maar dat is niet populair onder zuipende jongeren, meer iets voor huisvaders die eens jolig willen doen.

Net als vroeger, toen ze nog studeerden; toen had je nog eens feesten!! Man man… de verhalen worden wel steeds sterker, het bier juist alcoholarmer of zelfs alcoholvrij.

Ooit kon men geen Buckler bier drinken zonder uitgelachen te worden, nu is alcoholvrij met een vruchtensmaakje hip.

Wie het snapt mag het zeggen, graag zelfs.

gravatar

Zo had ik het niet helemaal gezien,maar dank u zeer voor deze onvoorziene uitleg mijner woorden.
Hulde Outsider voor dezen verhelderenden uitleg!
En een driewerf Hoera lijkt mij ook op zijn plaats.
“Hoera,Hoera,Hoera!”:
( eventuele spelfouten zijn het gevolg van het gebruik van Oud Hollandsch 🙂 )

gravatar

Mijn beste G.F. Later,

Het gebruik van spaties, m.n. het achterwege laten/vergeten van die loze ruimte achter een komma en voor het daaropvolgende woord is kennelijk van alle tijden..

Is het vergeten/weglaten van een spatie een spelfout? Moeilijke materie; en ik ben al zo moe.. zegt u het maar.

Vrolijke groet,
Annie

gravatar

Beste Annie, uw bijdragen ademen doorgaans een losse, ontspannen sfeer die al snel tot tutoyeren verleidt, maar een calvinistische impuls dwingt mij hier tot risicoloos vousvoyeren. Ik behoor niet tot uw kring van Speld-intimi dus bescheidenheid past mij hier als middlename.

Terzake: uw bijdrage # 19d, roept om een reactie. Ik heb niet gesteld dat elke bierdrinker hersendood raakt en dat ieder alcoholgebruik verslavend werkt. U gaf aan dat u in uw studietijd menig biertje hief en leegde (onder de klanken van Io Vivat?), mijn alcoholverbruik uit die tijd besloeg hooguit wat bier bij de Chinees en wat wijn bij de Italiaan; ‘n calvinistische opvoeding werkt lang door. Wat ik wel stel is dat alcohol zwakke individuen en groepen makkelijk verleidt tot het ontvluchten van de werkelijkheid van hun beknellende sociale milieus, men voelt zich -even- boven Jan, als ‘de wijsheid is in de kan’.

Daarbij: niet iedere enthousiaste alcoholconsument heeft het voorrecht gehad te mogen studeren en niet elke student heeft bovengemiddeld alcohol genuttigd..
Uw woordkeuze wekt de indruk als zou ik een fors alcoholgebruik een succesvolle zakencarrière in de weg zien staan. Dit nu is onjuist, ik ken enkele zeer succesvolle jaargenoten/zakenlieden die er zeer stevig van genieten en desondanks (of juist daardoor) grote erkenning en bijval genieten in kringen van hun (officieel) geheel-onthoudende klanten in het Midden-Oosten. Mijn reserve jegens alcohol geldt slechts dat jonge generaties kanslozen er de onvrede over hun maatschappelijke positie mee verdoven en tot inertie of schadelijk gedrag vervallen. Op langere termijn heeft een studerend telg uit de betere milieus overigens beduidend minder last van een alcoholische jeugd dan een jongere uit kansarme milieus, dat kan strafrechtelijk worden aangetoond. Alcohol, in combinatie met onvrede over een ontoereikende opleiding en achtergrond maakt -in die kringen- méér kapot dan alleen ouderlijke illusies. Dat moest ik even kwijt, ik volg verder uw samenspraken in De Speld met belangstelling. Met vriendelijke groet.

gravatar

Outsider, ik begrijp uw standpunt wel maar ik had misschien duidelijker moeten zijn.

Een ‘studententijd’ kende ik niet, ik werkte en studeerde tegelijkertijd waar mijn leeftijdsgenootjes nog gesponsord werden door ouders/verzorgers; ik niet.
Sinds mijn 15e volledig self-supporting wat niet erg is, maar ‘zuipen als een student’ heb ik nooit gedaan. Kon niet, ik moest de volgende dag wél vroeg op. Of werken, of studeren, of allebei. En daarnaast af en toe een woest feest of avondje uit. Moet kunnen. Kan ook.

Vandaar het: ‘DE studenten waar ik glazen mee geheven heb’.
Geen medestudenten dus, meer de fulltime studenten met tijd en geld zát om te comazuipen.

Geen huur, vaste lasten, en veel vrije tijd. Stonden dan ook bekend als de grootste zuiplappen onder alle jongeren.
Elk weekend stomdronken, ik zou het niet kunnen (betalen én doen), zij hadden volgens de statistieken nu al jarenlang de ziekte van Korsakov moeten hebben.

Toch liepen ze niet de hersenbeschadigingen op die ons de laatste jaren steeds vaker beloofd worden als men alcohol drinkt onder de 25 levensjaren.
Ook na een paar keer veel te veel drank is de schade al gruwelijk en onherstelbaar als ik de folders moet geloven.

Dat is niet iets wat ik zelf ooit heb gezien, al is het wel waar dat iedereen die regelmatig (te veel) drinkt het risico op verslaving loopt en domme dingen gaat doen.
Dat zie ik dan weer aan de mensen die ik ook noemde; alles naar de knoppen, oorzaak drank/drugs..

Wat drank met mensen, jong én oud uit achterstandswijken doet is na iedere voetbalwedstrijd weer uitgebreid te lezen en te zien in het nieuws.

Niet zo best… alles kan en moet kapot is hun motto.
Gewonnen of verloren; maakt niet uit en daar gaat het ook helemaal niet om.

Hoe de mensen met wat meer geld dat regelen heb ik ook gezien. Eigenlijk hetzelfde; echter zonder camera’s en politie in de buurt.
Hun auto’s trappen ze niet kapot nee, maar breek me verder de bek niet open… Echt niet; ik zeg toch niks.

Dat zijn pas probleemgezinnen ook al zie je niet meteen Ciske de Rat voor je geestesoog. Eigenlijk nog veel sluipender slopend.

Ook moeten we de invloed van drugsgebruik gepaard gaande met alcohol beslist niet onderschatten. Sterker nog, dat is het grootste probleem denk ik maar let wel: ‘denk ik’.

Mensen uit de ‘betere milieu’s’ zijn over het algemeen een stuk handiger als het om het behouden van een blanco strafblad gaat, hun kinderen ook.

Graag zou ik de mening van Prof. Drs. B. Bokhoven in deze horen maar durft u hem hiermee lastig te vallen? Ik niet..

p.s. zeg maar Annie hoor, mag best!

gravatar

Waar l*lt die Timmermans over? Nederland kent inmiddels helemaal geen maakindustrie meer.
Het kan hooguit zo zijn dat er sprake is van een verzendhuis dat zulke kranen in een doos verpakt en dan met UPS, DHL of TNT opstuurt. Negentig procent komt weer terug omdat de aangeboden waar niet mooi of niet goed wordt bevonden. Of gewoon omdat het niet past. Ik begrijp de reactie van die ambtenaar heel goed. Die heeft de buik al lang vol van al die retourzendingen die hij heeft moeten regelen.

Reageer
gravatar

Inderdaad, professor. Zo heeft men het in heel wat wetten en regelingen over “energieverbruik”. En dat kan dus niet. Maar zeg er maar eens wat van. De adel is tegenwoordig zo humeurig als de pest. Probeer maar eens met dit argument de rekening van het energiebedrijf niet te betalen. Dan halen ze u van het elektriek en van het gas.

gravatar

En straks moeten we zeker ook schadevergoedingen aan Oekraïne betalen vanwege ons gaskranenverleden. Misschien moeten we maar stoppen met de gaskranen en Koning Willem Alexander excuses laten aanbieden, voordat er nog meer schadevergoedingen worden geëist.

Reageer
gravatar

Ik ben trouwens die mensen die in Apeldoorn wonen aan het negeren. Daar hoor je dus ook al niets meer van hé? … dus..

Reageer
gravatar

Mijn moeder zei altijd “joh, je moet het gewoon negeren, dan houwe ze vanzelf op”. Zeker voor je eigen gemoedsrust is negeren altijd de beste oplossing.
December 2013 schreef de Speld “Het kabinet lanceert volgende week een grote multimediale overheidscampagne om mensen op te roepen de stickeractie van Geert Wilders tegen de islam te negeren”. Wie heeft het nog over die stickeractie …? Nou dan …

Reageer
gravatar

Door dat de gaskraantjes dichtgedraaid worden komt er minder gas naar het nederland dus minder gas voor alle TV’s in nederland die nog op gas draaien en zo kunnen minder mensen het nederlands elftal zin en zien we nog minder van hun prestaties waardoor het nederlands elftal nog minder gaat presteren en wij nog minder wereldbekers binnenhalen en we nog minder rangen stijgen en we minder aanzien krijgen

Reageer
gravatar

Angela Merkel heeft laten weten zich niet te willen uiten over gaskranen daar dit voor haar een beladen onderwerp is. Maar, als ze er wel wat over zou moeten uiten is ze geheel voor het openen van gaskranen, Duitsland kan hiervoor de nodige know-how verstrekken.

Toen men haar tenslotte vroeg wat zij van de mening van Timmermans vond, verklaarde zij geen enkele Timmermans te kennen, of het soms een grapchen was? Bij haar ontkenning kraaide er drie keer geen haan, zelfs geen krielhaantje of een opname van een kraaiende haan op een cassettebandje.

Reageer
gravatar

Over drukmiddel gesproken. Het kabinet heeft zojuist aan Poetin laten weten dat het afgelopen moet wezen met gaskranen dichtdraaien. “Gaat Rusland op deze voet door, dan zal het kabinet besluiten om Clown Bassie te benoemen tot cultureel attaché van de ambassade in Moskou”, aldus Mark Rutte. Bassie heeft laten weten hier geen bezwaar tegen te hebben. Wel is hij bang dat zijn bekende rode caravan een dergelijk lange reis niet zal overleven. Mocht Bassie afhaken dan heeft Nederland altijd nog Geer en Goor achter de hand, aldus een hooggeplaatste ambtenaar (11e verdieping) van het Ministerie van Notenkraken en Worteltrekken.

Reageer
gravatar

Eerst konden we met z´n allen van Poetin aan het (Russisch) gas, nu doet hij weer moeilijk met afsluitende bewegingen. Eerst nog de hele Oekraîne willen inlijven, dan weer alleen De Krim en de Oostelijke Oekraîne. Onze Vlad weet eigenlijk niet goed wat hij wil, nu eens erfelijk gasbiljonair worden bij Gazprom met zijn adoptief zoon Medvedev, dan weer terugtreden in de rangen/ en standenmaatschappij van de maffia, als solitair capo di tutti capi. En hij kon vroeger nog wel zo goed leren op KGB/FSB academie. Als hij niet oppast wordt het nooit wat met een stevige internationale carriere als oligarch.
Maar nog even over Frans Timmermans, ja dat is een bijtertje die de mensenrechten te pas en te onpas ter sprake brengt. Bernard Wientjes heeft Rutte al geadviseerd hem weg te promoveren, slechts voor onze handelsbelangen!

Reageer
gravatar

Misschien is de informatie die jij krijgt niet betrouwbaar. Poetin heeft dezelfde positie sinds het begin van de crisis in Oekraine. Het is de westerse media die in de war is geraakt door de hoeveelheid leugens die ze spreiden, de media weet daardoor niet meer wat ” onze Vlad” wilt. Hun zien door de hoeveelheid leugens de waarheid niet meer.

gravatar

Anton, het geeft geen pas Heer Jeettje te belagen met gruwelijke (taal-)fouten in uw commentaar. U zou behoren te weten, dat het tutoyeren van Heer Jeetje slechts aan een select gezelschap is voorbehouden (waarvan u om overduidelijke redenen geen deel uitmaakt). Daarbovenop zou het prettig zijn indien in de zinnen die u schrijft onderwerp en persoonsvorm met elkaar in aantal overeenkomen. Te uwer informatie: media = het meervoud van medium. Schaam u, neem een bus vroeger naar school en een bus later naar huis. De aldus gewonnen tijd aldaar dient u te besteden aan het grondig bestuderen van de Nederlandse taal!

gravatar

Verwaand nest,

Blijkbaar vind jij (als enige) jouw opmerking zo geslaagd, dat jij ‘m herhaalt.

Je hebt nu al vijf respectievelijk drie strafpunten te pakken. Bij tien vlieg je eruit volgens de regels die de Redactie nog moet instellen.

gravatar

Meneer Poetin,

Kunt u alvast wat ruimte vrijmaken in Siberië?

Vertaling door Frans Timmermans, talenwonder:
Г-н Путин, Вы можете освободить место в Сибири?

gravatar

Luxemburg heeft laten weten zijn export van gaskranen naar Rusland (nog?) niet te stoppen, maar Rusland dient dan wel te beloven dat deze kranen dicht blijven staan.

Verhofstadt is tegen en vervolgens met spoed overgeplaatst van een ontkenningskliniek waar hij ontkende Belg te zijn naar een EU ontwenningskliniek. Er is weinig hoop voor zijn geval. Waarschijnlijk moet hij afgemaakt worden.

Reageer
gravatar

Het gaat hier zo te zien om een drukleiding. Een drukventiel is volgens mij de oplossing om de druk van Rusland te laten afnemen.

gravatar

Ik vindt dit zo belachelijk! waarom moeten we stoppen met de export? De gewone burger gaat er zo aleen maar op agteruit!!