Man neemt mooi weer mee naar goede vriend

Getuigen trekken verklaring in twijfel

Een 48-jarige man uit Purmerend die woensdag een barbecue van jeugdvriend Cor bijwoonde, claimde bij binnenkomst verantwoordelijk te zijn voor het mooie weer van dat moment. Getuigen trekken de verklaring nu in twijfel.

Cors vrouw Mieke stond vlak bij de man toen hij zei: ‘Mooi weer hè? Heb ik speciaal voor jou meegenomen.’ In eerste instantie liet ze hem maar begaan: “Ik rook direct onraad, dacht ‘dat kan helemaal niet’, maar was zo druk met paprika-champignon-ui-kipspiesen maken dat ik er niet op in ben gegaan. Achteraf kan ik mezelf wel voor m’n kop slaan dat ik hem niet gewoon ter plekke heb geconfronteerd.”

Cors schoonzoon Freek vertelde na afloop van het feest dat het de hele dag al hetzelfde weer was. “Toen vielen alle puzzelstukken op hun plek. Van ‘meenemen’ kon geen sprake zijn, want het was er allang! Ons vermoeden werd bevestigd toen we het KNMI vanochtend belden. Zij legden uit dat het weer wordt gevormd door onder meer luchtstromen op verschillende hoogten en dat één persoon het weer niet kan meenemen naar een barbecue.”

De man zelf is niet bereikbaar voor commentaar. Naar verluidt is hij met de noorderzon vertrokken. Volgens de overburen klopt deze lezing echter niet: “De zon is gloeiend heet, als je daarbij in de buurt komt, verdamp je.”

Later vandaag in ‘Mensen die ergens wonen’: Oss


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De conclusie dat mijn cliënt het over het weer had, is voorbarig. Op het moment dat hij de barbecue betrad, MET zijn remia satésaus, wees hij op zijn saus, die hij wederom mee had genomen: ‘mooi weer hé, heb ik speciaal voor jou meegenomen’.

Reageer
gravatar

Waar is mijn mooie weer alweer gebleven? Ik zit even de grasmat van soa paulo aan het besproeien en nu is het mooie weer weggejat.

ik kap ermee, 17 donderslagen en 34 bliksem schichten zullen door de lucht schieten als Nederland vanavond scoort!

Reageer
gravatar

En Wodan, Goede Vriend… Heb je ze al gezien en gehoord, die donderslagen en bliksemschieten? Het moeten er 85 respectievelijk 170 zijn geweest als ik goed reken.

Groetjes,

God

gravatar

Ik was wat aangeschoten, sorry.

Niks kunnen produceren door al dat lawaai hier zo ver beneden

gravatar

Niemand let op de listige opmerking van Mieke. Vermoedelijk wil zij zo de verhouding tussen haar en de jeugvriend van haar man geheimhouden. Mieke wist al lang dat haar minnaar zijn mooie weer voor haar zou meenemen. Een bosje bloemen zou teveel opvallen. De kans dat het meegebrachte mooie weer niet opviel was groot, omdat die stiekemerds natuurlijk wel wisten dat het op
de dag vd bbq in Cors tuin ook mooi weer zou zijn. En niemand die dit doorheeft!! Arme Cor. Als ik hem was, dan zou ik de volgende keer een flinke plensbui en gerichte bliksem
meenemen naar mijn vriend.

Reageer
gravatar

O, ik schrok even toen ik de titel van dit bericht las, ik dacht dat deze man alweer Mooi had meegenomen naar Mooi’s goede vriend. Wat dus helemaal niet de bedoeling is, want dat was een eenmalige actie. Gelukkig las ik de klemtoon verkeerd. Maar dan nog een twijfelachtige zaak…

Reageer
gravatar

Hallo redactie van de Speld. Waky waky, de WK is begonnen!! Waarom krijgen wij zo’n achterlijk artikel over het weer?

Kom op! Kappen met die flauwekul. Wij willen de komende weken verrassende artikelen lezen over voetbal.

Voor de Nederlanders die het nog niet weten is hier het speelschema van Nederland in groep B

Vrijdag 13 juni: Spanje – Nederland 21.00 uur

Woensdag 18 juni: Australië – Nederland 18.00 uur

Maandag 23 juni: Nederland – Chili 18.00 uur

Reageer
gravatar

Je moet heel erg wereldvreemd zijn wanneer je niet weet wanneer ons team speelt.

Je oproep aan de Speld ondersteun ik van ganse harte. Ze moeten even een paar weken ophouden met slappe verhalen en focussen op wat Speld lezers werkelijk willen.

VOETBAL

gravatar

Ik barbercue altijd bij anderen en dan ook altijd binnen omdat het dan februari, december of soms ook maart is. Dan neem ik mijn weer gewoon nooit mee, meestal ga ik zelfs niet, ik ben er nogal gek! Laatst kreeg ik op een vegetarische barberque allemaal bamboe stokjes en dan wel kei hard of verkoold hetgeen zich later in proctologisch ongemak en gescheurde darmen vertaalde, ik heb daarom nu een stoma die ik af en toe op een kiertje zet als er in de bus geen zitplaatsen zijn, of als ik een hekel aan de gastvrouw bij de barbercue heb. Zelf ben ik inmiddels aan de stank gewend.

Reageer
gravatar

Het is toch van den zotte dat iemand dat zomaar claimt.

om het weer mee te nemen moet men namelijk altijd met minimaal 3 personen reizen.

Reageer
gravatar

Wat een na aper en ik…………………..ik weet in dit geval nergens van!
Hoewel ik normaliter Alwetend ben.
Zo weet ik bijvoorbeeld dat de beruchte “knop-actie” op zijn einde loopt.
Eindelijk!!!

Reageer
gravatar

God, zijn ze eindelijk om bij de redactie?

Eerder stopt er namelijk helemaal niks, de knop-actie loopt minstens net zo lang als het:

‘U heeft 30 seconden om deze stelling te verdedigen. Een simpel ja of nee graag.’ van de Redactie.

En die staat er al een poosje.. een hele poos mag ik wel zeggen. De petitie blijft tot het niet meer nodig is, simpele zaak dacht ik zo.

Als de laatste reacties weer getoond worden (een alarmknop voor spam of hele foute teksten die naar behoren functioneert zou helemaal mooi zijn) zal ik vertellen wie wereldkampioen voetballen wordt.

Ik zal niet liegen, de laatste keren dat ik pesterig de uitslag voorspelde – geloof het of niet – liep het precies maar dan ook precies zoals ik voorspelde..

Remember Spanje? Ik wel, en de haat jegens mijn persoon toen ik aan het voorspellen sloeg.
Ook de verbijstering toen ik volkomen gelijk bleek te hebben.

Het was een mooie dag, echt leuk als je de uitslag al weet en lucratief, dat ook.

gravatar

Beste Annie,

Iemand geeft zich onterecht uit voor Mij, en er klopt nix van zijn bewering. Ik had het er net nog over met Allah, Jahweh, Wodan, Boeddha en Vishnu, onder het genot van een koud biertje op een terras aan een plas water bij Huizen in de buurt. Tjeukermeer ofzo. Geen van ons allen is iets bekend over het stoppen van de petietsie. Dus dan gebeurt het ook niet, dat stoppen.

Wie wereldkampioen voetbal, hockey of fierljeppen wordt, dat vertellen we lekker niet, of soms stiekem aan een armeluisgokkertje die het geld hard nodig heeft. Anders gaat de lol eraf.

Nou, we nemen er nog eentje op deze prachtige dag, keep the spirit (ja, die Spirit die ik afgelopen zondag en maandag zo lekker uit heb leggen storten)!

Liefs,

God

gravatar

Is dit nou nodig? Het is zo vorig millennium om een grappenmaker te zijn door middel van Godslastering.

Is het nou nodig dat wij mannen en vrouwen gekrenkt worden in onze spirituele overtuiging?

Normaal ben ik het nooit eens met die Haagsche Annie (heb geen idee waarom ik altijd zo beschimpt wordt door haar) maar haar voorstel om een alarmknop voor spam of hele foute teksten op de site te plaatsen ondersteun ik van harte.

Corrie.

gravatar

Hallo andere god, het wordt wat verwarrend zo inderdaad, ik heb geen idee welke god(en) de petitie getekend heeft (of hebben) b.v.
Iedereen kan wel zeggen dat hij god is tenslotte.

Een arme sloeber laten winnen is een leuk gebaar, doen! Wel eerst achtergrond na laten trekken, de ene arme sloeber is de andere niet.
Geen onsymphatieke arme sloeber afgesproken?

Ik neem er een, met veel ijsblokjes want god wat is het warm hier. Proost!

gravatar

Dag Corrie,

Aanstoot nemen aan onschuldige grappen, ik dacht dat dat iets was van 1960 ofzo.

Is het godlastering als ik zeg dat ik met mijn Goede Vrienden (met 2 Hoofdletters) Allah, Vishnu, Wodan, Jahweh en Boeddha gezellig een biertje zit te drinken op een tarrasje op een prachtige dag als deze? Een onschuldig en vrolijk samenzijn? Wat wil je dan? Dat we elkaar de tent uitvechten zoals mensen doen?

Ik zal je vertellen wat godlastering is:
1) dat mensen elkaar eeuwenlang al afmaken omdat ze vinden dat hun God (Of Allah, of Jahweh, etc.) de beste is en alle andere dus (?) fout.
2) dat mensen kerken oprichten met leiders die hun macht op een afschuwelijke manier misbruiken ten opzichte van onschuldige gelovigen. Misschien heb je de afgelopen 100 jaar even niet opgelet, maar er zijn nogal wat priesters die in Mijn naam duizenden kinderen misbruikt hebben. Maar dat is lang niet alles.
3) dat mensen boeken schrijven zoals de bijbel, de koran, de torah enz. en dan zeggen dat het God’s woord is (of Allah’s, of Jahweh’s). En voorts met zo’n boek in de hand elkaar het leven zuur maken en doen alsof ze gelijk hebben.

Enfin, zo kan ik nog een tijdje doorgaan, maar zelfs jij zou hiermee de strekking van mijn verhaal moeten kunnen begrijpen: alle goden waar ik een biertje mee drink zijn allemaal voor Liefde, en dus ook voor samenwerking en tolerantie. Als jij lekker spiritueel bezig wilt zijn, legt geen van ons je een strobreed in de weg.
Als echter begint te zeiken dat je je gehinderd voelt door een onschuldige grap, ga dan eerst maar eens de werkelijke problemen rond geloof en spiritualiteit oplossen, en kom dan nog maar eens terug.

Vriendelijke groet,

God

gravatar

Proost Annie,

Ja, lekker warm hè, die weergoden uit de stal van Wodan, die zijn lekker bezig vandaag.
Ieder z’n kunde. Zo ben ik heel goed in, uhhh…, wat was het ook alweer? Enfin, koud bier met tapas en paprikatsjips naar binnen werken, daar ben ik best goed in met dit weer.
Een andere keer weer Rode wijn met pindaflips. Situationeel leiderschap noemen ze dat.

En wie nou God is en of daarvoor bewijzen zijn: dat is net de hele grap met geloven: Je gelooft ‘t, of je gelooft het niet. Maar neem maar van mij aan dat ik degene ben die getekend heeft.

Liefs,

God

gravatar

Leuk en aardig voor je dat je enkel de negatieve zaken van het geloof wilt zien. Maar zo kan ik er nog wel een paar tegenover zetten.

Zoals; de gezondheidszorg in Afrika is op de afgelopen eeuw opgezet door de kerk.

De bijbel en Koran zijn gebaseerd op naastenliefde. Het merendeel van de gelovigen is zich daarvan bewust. Dat er een minderheid is die zich daar niet aan houdt wilt niet zeggen dat gelovig zijn fout is.

De geloofsgemeenschap geeft een plek aan mensen die het moeilijk hebben om zich in deze harde maatschappij staande te houden. Degene met de grootste bek heeft in deze maatschappij gelijk. En we zijn niet allemaal zoals jij.

Beetje triest dat je met zoveel negatieve vooroordelen zit.

Corrie.

gravatar

Beste Corrie,

Negatief? Ik? Reëel noemen ze dat. Blijkbaar snap je geen reet van wat ik zeg over geloof en spiritualiteit, want ik zeg juist dat dat over liefde zou moeten gaan i.p.v. moorden, oorlog, machtsmisbruik, en geëtter over een boek.

Dat waren dus de spreekwoordelijke paarlen voor de zwijnen.

En â propos: ben jij begonnen tegen mij te zeiken, of andersom? Terug onder je stoeptegel a.u.b.

Vriendelijke groet,

God

gravatar

Beste Corrie,

Ik denk dat je dat boek over naastenliefde toch nog eens goed moet lezen.
Ik vind iemand die de hele wereld onderdompelt,10 vreselijke plagen op een volk doet neerdalen,en iemand als Joshua oproept alle vijanden van de Israelieten tot op het laatste kind af te slachten (Zo kan ik nog wel even doorgaan),nu niet echt overlopen van naastenliefde?

gravatar

Naastenliefde, ja, daar ben ik ook voor! Ik zou er zelfs op stemmen. En verder ben ik het met zowel God als Corrie eens!

gravatar

Ben zelf een keer uitgeschoten naar iemand die kleinerend deed over het weer… belachelijk. “Lekker weertje he?”… Nou ik weet zeker dat ie dat niet zou zeggen bij sluierbewolking…

Reageer
gravatar

Crowded House zong het al :Everywhere you go allways take the weather with you…

Dus denkt die man :”Goh,ik heb mooi weer in de tuin,laat ik dit meenemen naar de bbq van Cor! ”

Kijk,dat Cor toevallig zelf ook al mooi weer had,kon die vent ook niet weten toch?
Ik vind dit dan ook een typisch gevalletje van het oud hollandsch gegeven paard in de bek kijken.
Denk je iets leuks te doen voor een ander,krijg je dit?

Reageer
gravatar

‘Warm hè’, riep Cor toen diens invité omzichtig op de ‘cue ging zitten. Gelukkig is Beverwijk niet al te ver weg, alwaar de achterkant zorgvuldig in de creme werd gezet.

Reageer
gravatar

Ach, ach, ach, ach!

Weer zo’n familie die niet anders kan dan de hele dag over het weer ouwehoeren. De mannen daarbij ook over het saaiste onderwerp dat er bestaat, voetbal. En de vrouwen over andere vrouwen, als die even naar de toilet zijn.

Dan komt de vrijgezellige jeugdfamilievriend die bij gelegenheid altijd wordt uitgenodigd, binnen gestapt. Wat zegt de goede man: “Ik heb het mooi weer meegebracht” en de familie denkt prompt aan hun favoriete onderwerp, waarover ze het al uren hadden.

Toevallig sprak ik Gerrit, de bewuste jeugdvriend, toen ik hem vanmorgen opzocht. Hij meende dat de familie Tokkie hem opzettelijk verkeerd heeft begrepen, want met het bedoelde hij de obligate paprika-champignon-ui-kipspiesen, die hij altijd meebrengt als er gebarbecued wordt.

“Het is altijd wat met de Tokkies, maar de vriendschap is nu echt over en uit,” aldus Gerrit vanochtend, “ik kijk wel alleen naar oranje.”

Reageer
gravatar

Ongeloofwaardig verhaal. Ik neem altijd mijn eigen weer mee en dat lukt altijd. Hier zit een heel complot achter. Vermoed ik.

Reageer
gravatar

Kijk, Cor had Gerrit Hiemstra natuurlijk nooit uit moeten nodigen, jeugdvriend of niet. Zo’n rossige droefneus met een zelfverklaard inzicht in het weer kun je natuurlijk nooit vertrouwen, al was het maar omdat ie ook nog eens stiekem alle spaans gekruide worstjes opvreet. En nu hij zichzelf gekloond heeft en ook wel eens optreedt onder de naam peter Kuipers Munneke is het al helemaal oppassen geblazen! Heren weergoden, let op uw zaak!

Reageer
gravatar

Ja hoor, bel het KNMI, alsof die lui verstand van het weer hebben… De noorderzon staat dicht bij de noordpool, dus die zou juist koud moeten zijn.

Mieke had gewoon die vervelende man direct voor zijn kop moeten slaan, in plaats van zichzelf! Hij had namelijk ook gewoon goede zin mee kunnen nemen.

gravatar

Beste Nerd, alles goed en wel maar over de laatste reacties en een spamknop wordt niet meer gerept.

Hoe zit dat?

Om geen verwarring te zaaien of ruimte te bieden voor een discussie die weer over duimpjes gaat zou ik (en de rest van de reactieraad) graag willen weten:

Waarom de laatste reacties niet terug? Waarommmmm?

Vriendelijke groeten,
Annie en iedereen die ook denkt: waarommmmm?