FIFA heroverweegt toewijzing WK aan Brazilië

Panama komt in aanmerking als nieuw gastland

De FIFA gaat de toewijzing van het WK Voetbal aan Brazilië opnieuw overwegen. Binnen de wereldvoetbalbond zijn grote twijfels of het land geschikt is voor de organisatie van het toernooi dat over ruim 34 uur moet beginnen.

Volgens FIFA-baas Sepp Blatter betreffen de problemen de sociale onrust, de gebrekkige infrastructuur en de achterstand bij de bouw van de stadions. “Ook zou het kunnen dat de toewijzing in 2007 niet vlekkeloos is verlopen. Dit gaan we vanavond uitgebreid onderzoeken. Als morgenochtend uit het rapport blijkt dat er bestuursleden zijn omgekocht, dan gaan we het toernooi mogelijk aan een ander land toewijzen.”

Als de FIFA ervoor kiest om Brazilië het WK af te nemen, komt een aantal landen in aanmerking als nieuw gastland. Blatter: “Panama ligt het meest voor de hand, omdat het WK een enorme impuls kan geven aan de ronduit belabberde infrastructuur van dat land. Daarnaast ligt het niet ver van Brazilië. Omdat het zeer kort dag is, lijkt me dat geen overbodige luxe. Bovendien is Panama prima bereikbaar per kanaal.”

Mocht het WK inderdaad naar Panama gaan, dan zal dat land zijn WK-debuut maken ten koste van Brazilië. Het is in dat geval de eerste keer dat de Goddelijke Kanaries niet aanwezig zijn op een eindronde. Blatter: “Volgens mij hebben de Brazilianen zich niet gekwalificeerd, dus dan houdt het op.”

In Panama bereidt de selectie van Panama zich inmiddels voor op de mogelijke openingswedstrijd in Panama tussen Kroatië en Panama. De Vlijtige Kanaalreigers zien het eventuele toernooi met vertrouwen tegemoet. Bondscoach Hernán Darío Gómez: “Het hele land leeft hier al uren onder voorbehoud naartoe. De druk is immens: door het thuisvoordeel zijn we samen met Spanje de topfavoriet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jammer dat de Fifa niet door heeft gepakt. Nederland had vanavond vast meer tegenspel gekregen van de Vlijtige Kanaalreigers. (of beter vertaald: Vlijtige Anaalkrijgers.)

Reageer
gravatar

waarom hebben ze het niet gelijk afgekapt zodra de brazilliaanse overheid die arme straatkinderen per se moesten executeren? Had er niet meteen n belletje moeten gaan rinkelen bij de FIFA? nee, in plaats daarvan maken ze zich druk over de infrastructuur… heel triest!

Reageer
gravatar

Het klopt niet, dit verhaal. Het WK begint morgen in Quatar ipv Brazilië. Het te corrupte Brazilië wordt terecht onteigend. Ik heb Louis al gebeld. Hij was me dankbaar voor de info.

Reageer
gravatar

Volgens FIFA-baas Sepp Blatter betreffen de problemen de sociale onrust, de gebrekkige infrastructuur

“Panama ligt het meest voor de hand, omdat het WK een enorme impuls kan geven aan de ronduit belabberde infrastructuur van dat land

Logisch toch??

Reageer
gravatar

Lieve Annie,

Groot nieuws

In het Brabantse Erp werd op Tweede Pinksterdag de veldfinale in het dameskorfbal gespeeld. Het Veldense Swift nam het hierin op tegen De Korfrakkers, tevens organisator van dit Nationale Kampioenschap. In een gelijkopgaande wedstrijd die pas in de laatste minuten werd beslist, werd het 10-7 voor De Korfrakkers. Zij mogen zich vanaf heden de nieuwe Nederlands Kampioen veldkorfbal bij de dames noemen.
Zie hier verder.

De wedstrijd was zo spannend dat de dames van de bardienst helemaal waren vergeten om op tijd thee klaar te zetten voor de deelnemers en de maar liefst honderdentwintig toeschouwers, die allemaal enthousiast beide ploegen hebben toegejuicht. Weliswaar was dat van die thee een grote blamage voor de organisatie, maar in dit geval had men daar in het algemeen wel enig begrip voor.

Zo zie je maar hoe populair de buitengewoon enerverende sport dameskorfbal is in ons land. De bondsoefenmeester en -begeleidster heeft ter plaatse een sterke nationale ploeg samengesteld, waarin de sportiefste dames van Veldense Swift en de Korfakkers weer zullen schitteren.

Wat ik je zweer worden wij, Nederland dus, wel wereldkampioen volgende maand in Overasselt!

Nu onze nationale dameskorfbalseniorenkampioenschap nog aanstaande vrijdag. Zouden wij een kansje maken, wat denk je? Wil je overigens de Helsche Oma’s uit Luttelveen niet weer proberen om te kopen met jouw overheerlijke, zelfbakken niet-roze rozekoeken, want bij het vorige kampioenschap werd het zo gezellig, dat we niet aan spelen toekwamen.

Veel liefs van Oma
ook van Opa

Reageer
gravatar

Heel erg lieve Oma,
Ik durf het bijna niet te vragen, maarreeehhhh…. Weet u of er nog kaarten te verkrijgen zijn? Ik zou zo graag eens een dames-korfbalwedstrijd bijwonen. Tot nu toe heb ik alleen een paar wedstrijden van gemengde teams (dus roze-koeken-eters én niet-roze-koeken-eters door elkaar)… Ook wel aardig, daar niet van, maar een dámeskorfbalwedstrijd is wel ‘different cook’, natuurlijk…

Vorige week heb ik jullie wedstrijd helaas gemist, maar ja, jullie wilden – of konden – mij niet vertellen of jullie wedstrijd op vrijdag, op zondag óf op beide dagen plaats zou vinden. Vond ik trouwens niet heel erg, hoor. Jullie zijn natuurlijk de laatste tijd enorm druk met handtekeningen jagen en koekjes bakken, dus alle begrip!

Las net in een reactie van Annie dat zij geen pottenkijkers wil bij jullie marathon, maar weet dat ik wel voor jullie zal duimen! RESPECT!!!

gravatar

Jo,

Wij hadden in het afgelopen weekeinde het jaarlijkse damesseniorenkorfbaltoernooi uit, vandaar dat je ons niet kon vinden op ons dameskorfbalcomplex. Aanstaande vrijdag spelen wij een damesseniorenkampioenskorfbalwedstrijd tegen de Helsche Oma’s uit in Luttelveen

Ik maakte Annie al attent op een foutje in haar lieve brief. Ze bedoelt natuurlijk niet een marathonnetje. Daar zouden wij ons diep voor schamen. Annie bedoelt natuurlijke een triatlonnetje.

Groetjes van Oma

gravatar

Oma, en Jo ook,

Wat geweldig dat er zo’n uitgebreid artikel is geplaatst over pinksteren, dat had ik gemist gek genoeg!
Goede foto’s ook, zo zien mensen dat je er echt jong bij blijft. Een gezonde jonge geest in een soortgelijk lichaam; het IS gewoon zo.
Nou ja wat klets ik toch, de foto’s staan erbij dus…

Overasselt, here we come! We hebben eigenlijk al gewonnen.

De Helsche Oma’s kunnen een schop voor hun achterste krijgen, ik doe niet meer aan omkopen, wel aan omkoppen ;).

Omkopen is slecht voor het karma, je geeft eigenlijk al toe dat je het zonder trucjes en omkoperij glansrijk denkt te gaan verliezen.
Korfbal, voetbal, allemaal hetzelfde. Als je maar wil én omkoopt win je de wedstrijd.

Tot nu; we gaan vanaf nu winnen op pure (wils)kracht. Oh yes.

Wat een afgang toch wel een beetje, de thee vergeten… voor de zekerheid haal ik wel wat traytjes fris en wat flessen water morgen, als de thee dan vergeten wordt in alle consternatie kunnen we zeggen ja ho even dames, eerst wat fris voor de thee er is.

Voorschrift van de dokter, dan sputtert er niemand meer tegen en zijn wij juist heel verantwoord en verstandig bezig met ons publiek.

Wij laten ze niet in bloedhete pakken aan een appelflauwte oplopen tijdens een wedstrijd – finale nog wel – waar de gemoederen waarschijnlijk toch al hoog op gaan lopen.

Nou ja we hebben het er morgen nog over, anders wordt het zo’n lang verhaal.

Jo, voor ik het vergeet in de haast: ik pik je wel even op en zorg dat je een backstage pas krijgt a.s. vrijdag in Luttelveen.
Dit keer hoef je niets te missen maar let wel: het bijwonen van een wedstrijd is ALTIJD op eigen risico…
Mocht je de bal vol op je neus of elders krijgen; jammer maar de plastisch chirurg is voor eigen ziekenkostenverzekering.

Wel krijgen innocent bystanders dagelijks bezoek van een Oma gedurende de tijd dat je daadwerkelijk in het ziekenhuis ligt, niks eenzaamheid op de loer en dan krijg je koekjes zoveel je wilt, iedere Oma heeft zijn eigen familierecept.

Je zou er bijna zin in krijgen en die gebroken gelaatsbeenderen voor lief nemen nietwaar?

Nu nog even een snufje Oer-Himalayazout, men zou zo verdrogen. Maar om u en Opa hoef ik me geen zorgen te maken, jullie beginnen elke dag met een zachtgekookt eitje oerzout, deed iedereen dat maar..

Jo, tot vrijdag, het beloofd weer een dolle boel te worden en excuses voor de onduidelijke afspraken vorige wedstrijd.

Lieve groeten, Annie

gravatar

Hahaha, wat is dat voor freudiaanse verspreking: iedere Oma heeft ZIJN eigen familierecept! Misschien tijd om de Epiladies weer eens uit het stof te halen en van een druppeltje kruipolie te voorzien?
Ook Oma’s mogen zich als vrouw laten zien!

gravatar

Finkel, dat je nu uitgerekend de Epilady’s uit de kast wil halen terwijl vrouwen zich blauw betalen om het tegenovergestelde effect te bereiken:

http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/3460343/2013/06/17/Harige-panty-s-om-mannen-weg-te-houden.dhtml

Sorry voor de titel, niet persoonlijk opvatten hoor ik ben niet overal verantwoordelijk voor. Ik plaats de link, meer niet.

Je mag best weten dat ik het benenmodel ben in het AD, en ja hoor: altijd een zitplaats in het openbaar vervoer, dat is gewoon zo!

Nou maar hopen dat iedereen inmiddels vergeten is dat ik feitelijk ‘meneer’ zei tegen Oma, in a way… dat was een pijnlijke vergissing inderdaad.

Gelukkig een Freudiaanse vergissing, Freud stond er immers om bekend dagelijks de nodige coke te snuiven en zo de meest vreemde fantasietjes de wereld in te helpen.

Jomanda, Char en Derek Oliegnie doen zulke dingen anno 2014 met evenveel enthousiasme en succes.
Ik snap wel waar de inspiratie vandaan komt:

http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=710

Kostelijk artikel en nog waar ook! Ik wilde ook Freud worden als ik later groot was toen ik het had gelezen maar daar staken mijn ouders een stokje voor.

Achteraf snap ik het wel hoor, toen niet. Mijn broer was al psycholoog en ikke.. nou ja lamaar.

gravatar

Lieve Oma, en hele lieve Annie,
Ik ben net vroeg wakker geworden van de wedstrijdspanning! Ik kan bijna niet wachten tot morgen, zeg! Wat een belevenis, een echte seniorendameskorfbalwedstrijd bijwonen, LIVE en op de BIPs-tribune (Beetje Important People) nog wel én ook nog eens een backstage-pas. Een mens zou bijna toch maar weer in God gaan geloven met zoveel geluk!!

Oh, en maak je geen zorgen over een eventueel balletje op de neus of ‘op de paal’, zeg maar… Je zult mij niet horen, want ik kan wel tegen een stootje. Vroeger het keepen (moest ik altijd van de andere jongens, want dat kon ik goed, zeiden ze) op straat geleerd: gewoon gestrekt naar de hoek op de stoeptegels en klemmen, die bal! Broek kapot, gat in knie, mamma boos, lel voor je kop van pa als ‘ie thuiskwam uit zijn zijn werk (dat mocht toen nog gewoon van de kindertelefoon), maar de volgende dag gewoon wéér tussen de palen (die eigenlijk gewoon jassen waren, maar dat terzijde). Het duurde maanden voordat het gat in je knie dichtzat, maar leverde wél een stoer litteken op, en ach, moeder stopte het gat in de broek ook wel weer. Op sommige broeken kreeg ik soms zelfs zo’n appeltjes- of kersen-kniestuk, ken je die? Eigenlijk geen gezicht op een nieuwe tweedehands (want van oudere-neef gekregen) Wrangler met wijde pijpen, natuurlijk, maar wist ik veel?

Goh, ik ga straks gelijk aan de baas vragen of ik morgen een uurtje eerder wegmag… Vindt hij vast niet erg als ik hem uitleg welk een ‘once in a lifetime experience’ me te wachten staat. Sterker nog, hij zal stinkjaloers zijn, ik weet het bijna zeker!

Zal ik anders fietsen Annie? Kan het roze-koekentrommeltje onder de snelbinders op de bagagedrager en jij op de stang, toch? Luttelgeest is toch niet zo heel ver? Ik ben er dan gewoon een uurtje eerder, want jullie moeten natuurlijk nog warming-uppen en de theekopjes klaarzetten… Regel ik gewoon!

Ikke helemaal blij, yes, yes, yes!!! See you morgenmiddag. En ik zeg het niet vaak, maar je bent een wereldwijf!! God heeft gelijk, je hoort absoluut bij die wél goedgelukte 10%…

Knuffel en tot morgen! We gaan ze opvreten, die Helse Oma’s (en roze koeken, maar dat is een grapje, snap je ‘m?).
We are the champions!

gravatar

Waarom niet in de plaats een WK toiletpotten werpen? Waarom moet het toch steeds om een bal gaan die in een of ander gat gegooid, geschopt of gekopt moet worden.

Kenne we anders niet een kampioenschap van de hoge schijten houden? En dan net doen of het zwembad de Ganges is?

Reageer
gravatar

Dat komt ervan als je vergeet de heroverwegingsannuleringsoptie aan te vinken in je frauduleus contract met FIFA. Wellicht dachten de Brazilianen dat Opción de Cancelación Reconsideración ging over het maximaal aantal doelpunten in eigen netten zonder verdacht over te komen. Anders hadden ze nooit een 9 ingevuld in het betreffende hokje.

Reageer
gravatar

En dan ineens naar Panama.. Kon dit niet eerder bedacht worden? Had een hoop kinderlevens gescheeld en stonden er nu nog dorpen die ineens plaats moesten maken voor een stadion. Wordt er weer een land met schuld achtergelaten. FIFA waar zijn jullie mee bezig hebben jullie dan echt alleen maar oogkleppen op zodat jullie zakken weer gevuld worden! Is geld datgene wat kinderlevens moet gaan kosten.. Waarvoor hele dorpen plat gegooid moeten worden.. Alleen maar om geld? Als je werkelijk iets wilt doen doe het dan goed!

Reageer
gravatar

Leuk dat er ook een heel klein beetje aandacht aan voetbal wordt besteed; ik verheug me nu alweer op de commentaren later op de dag.

Zou ‘Maatje Meer’ weer gaan schelden tegen ‘Oranjefan’ of is ‘Landgenoten’ aan de beurt?

Oma, mocht u dit nog lezen: ik heb bij nader inzien best zin om vanmiddag de marathon te lopen.
Zonder publiek.

Die maken het allemaal zo erg.
Zonder publiek is voetbal best wel te pruimen oma, echt waar, al blijft het een sport voor mietjes.

Een potje dameskorfbal met thee en koekjes na zou ze goeddoen; ook zou er een stuk minder gehuild worden op het voetbalveld na het stoten van teen in een toch al iets te krap gekochte voetbalschoen uit de aanbieding.

Wedden dat ze nu gaan miepen over het weer, het veld, het land waar ze zijn, dat ze de supporters niet verstaan en wie heeft de Nutella opgemaakt? Nu al? Ze moeten nog dágen blijven potverdomme!

En niet te vergeten: het water uit de kraan kan je zomaar een choleraatje bezorgen. Pfff volgende onderwerp.
Over een uurtje gaan lopen oma?
We bellen; ik zorg i.i.g. voor citroenlimonade en paprikachips (helaas geen tijd om zelf iets te bakken).

Zin in oma!!

Reageer
gravatar

Dat ging er wel in ja, na een marathon (Oma heeft gewonnen, en niet omdat ik me inhield) door het warme duinzand.

De zelfgebakken paprikachips die over waren staan nu in een bakje voor mijn neus, die ga ik nu opeten.

Als U mij toestaat natuurlijk, moge de bliksem mij treffen als ik dingen ga doen die de Here God onwelgevallig zijn.
Bij wijze van spreken dan natuurlijk, we houden het wel gezellig, toch?

Liefs, uw eigen schepsel Annie

(hoe kwam u op het idee? dat vragen mijn vriendinnen zich af, vroeger mijn familie; ik accepteer mezelf inmiddels zoals ik ben geschapen, door U dus…).

gravatar

Lieve Annie,

Tsja, het idee om je handgeschept op de wereld te zetten… Dat kwam voort uit de behoefte een geinig wijfie te maken. Daar heb ik duizenden zo niet miljarden pogingen toe gedaan, want als God heb je ook wel eens behoefte om te lachen met een vrouw i.p.v. alleen maar die mannen. Mannen zijn ook leuk hoor, om een biertje mee te drinken, en sommigen hebben ook best humor, maar voor je het weet gaat het weer over foebal of auto’s of werk.
Nu moet ik zeggen dat ik als Schepper ook niet zo’n gelukkige hand heb in het scheppen van leuke vrouwen: de meesten begonnen wel leuk, maar zodra ze een man tegenkwamen die “Ja” zei, veranderden 90% van die leuke vrouwen in een akelige heks. Een beetje zoals die prinses die een kikker kuste die een prins werd, maar dan totaal anders.
Enfin, het lijkt erop dat jij nu eens voor de verandering bij die 10% hoort die wel gelukt is.
Ik wilde nog even van je paprikachips proeven toen je net even naar de WC was, maar toen bedacht ik dat je ze wel verdiend had na een marathon door het mulle zand tegen Oma. Bovendien begint mijn Goddelijke belly zich iets te nadrukkelijk te manifesteren als ik even niet oplet. Dus ze zijn all yours, geniet er lekker van!

Wat de bliksemschichten betreft: die bewaar ik voor de echte slechterikken en zieke geesten, de Malfoy’s van deze Wereld. Tegen jou zeg ik: “No worries babe” (zoals onze zuidelijke vrinden het zo mooi zeggen).

Liefs,

God

gravatar


Eigenwijze Directie en Redactie,

Lezen is niet uw beste eigenschap naar nu wederom blijkt! Dus stuur ik u nogmaals mijn eerdere bezorgde en tevens verontruste brief.

Eens was De Speld het voorbeeld van beschaving en intelligentie. Toen kon men in hogere kringen nog worden gezien met De Speld.

In directiekamers werd voor aanvang van iedere vergadering het betrouwbare nieuws van De Speld doorgenomen. Bij chique feesten en partijen stonden in de huis- en slaapkamers de computerbeeldbuizen altijd vol trots afgestemd op de De Speld.

U en uw nerd verslaafden zich echter aan het vermaak van de lagere bevolkingslagen. Het eens zo stijlvolle blad onderging een reusachtige metamorfose. Alsof het Katholiek Nieuwsblad elke dag de paus of een van zijn prelaten in zijn blootje op pagina twee plaatst. En dan heb ik het nog zacht uitgedrukt!

Het huidige gebrek aan beschaving zien we terug in de reacties op deze pagina. Maar liefst eenderde van de reacteuren aapt van elkaar een naamgrap over Vermeer na. Kun je na gaan: naamgrappen! De laagste vorm van vermaak. Het gebrek aan de beschaafde grap der bovenklasse wreekt zich op wrede wijze..

Maar de doodsklap aan uw eens zo gerenommeerde e-blad is het invoeren van een beoordelingsknopje. Kan men nog lager zinken, denk ik dan. Echte Dames en heren beoordelen elkaar immers niet, althans niet in het openbaar.

Heren, vraagt u zich eens af waar u in godsnaam mee bezig bent. Het gebrek aan dames in uw gelederen is duidelijk herkenbaar aan de neerwaartse koers van de kwaliteit van uw e-magazine.

Waarom besteedt u de komende weken niet uw tijd aan sporten waarin Nederlanders wel uitblinken? Zoals dameskorfbal met thee en koekje na afloop.

Foei, heren, foei!

Reageer
gravatar

Oma!

Dat treft, ik had u net een brief geschreven, natuurlijk zijn we het eens en ook ik ben laaiend.

Daarom even de adrenaline eruitlopen in het zand met een marathonnetje? Dan zitten wij vanavond heel relaxt gelukkig te zijn en kijken nog eens naar de band met wedstrijden dameskorfbal met thee en koekjes na die opa toen met de camcorder opgenomen heeft.

Weet u nog, Nederland – Uruguay 1976?
Het ging te ver, zeker en de schorsing van een jaar was terecht maar wat hebben we gelachen hè oma?

Laten we dat doen en Oranjefan & Co. maar een hartverzakking krijgen bij het idee dat ze voor niks al die &^%$#vlaggetjes opgehangen hebben.

Zelden zulke verveelde gezichten gezien trouwens, ze willen zo graag een traditie, vlaggetjes ophangen; lachen!

Geef dan maar eens toe, een paar honderd euro en een hoop gezeur verder dat het gewoon een irritante gewoonte is geworden, net de kerstboom opzetten.

Hoort erbij, maar niets veroorzaakt zoveel onrust en ruzie binnen gezinnen als de kerstboom optuigen en vlaggetjes ophangen als er ergens gevoetbald wordt.

(giechel: hier wordt toch nog gevlagd maar op bijstandsniveau, de vlaggetjes zijn geel/wit verkleurd, met hier en daar een nieuwe slinger voor het contrast. Of zo. Snap het ook niet.. ga het niet vragen ook!)

gravatar

Granny en Anny,

Uw lange bijdragen zijn te lang en daarom leest niemand ze helemaal. Een paar overmoedigen komen nog tot de helft, een paar aarzelenden tot en met paragraaf 1 en door de wol geverfden zoals ik zelf komen niet verder dan de auteuses.

Bij deze zou ik u daarom willen verzoeken om uw verbale braaksels tot hapbare brokken in te willen korten en daarmee niet alleen uw zelf van dienst te zijn maar tegelijkertijd de ganse wereld van een stoot in de vooruitgang der volkeren te voorzien.

gravatar

Beste Pierre, je vervalt in herhaling…

Onder het topic ‘Oranje traint alvast zonder Nigel de Jong’ heb je dit geschreven:

‘LIEVE BEULINGS – AUTOMATIEK • 11 JUNI 2014, 13:57

Mag ik onder andere oma en Haagsche Annie er op wijzen dat hun mededelingen vaak veels te lang zijn en daarom zelden helemaal’….. enz enzoverder.

Kijk, steeds hetzelfde posten onder diverse topics; dáár kweek je pas verveelde lezers mee!

Vraagje: waarom op dit topic onder een andere naam posten?

O, en nu ik je toch spreek: heb je de petitie al getekend? Hier de link nog even voor je:

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Better safe than sorry right? 😉

gravatar

Oei Annie, bijna had ik op het ‘duimpje’ gedrukt. Zo zie je maar hoe makkelijk het is in de val der redactieleden te trappen. Bij deze: chapeau! Ook ik ben better safe than sorry.

gravatar

Stuntelaer Jansens… Annie, er is nog hoop voor Lieve annex Pierre. Enige mate van zelfkennis is in elk geval aanwezig.

Groetjes,

Kaapse Gaper

gravatar

Hihi… moet ik toch stiekem een beetje om lachen, dat is het linke van de duimpjes; in het begin deelde ik als een schaap dat eenmaal over de dam was het ene duimpje na het andere uit.

Omdat het kon en als een opmerking nou echt grappig is… een oneliner… dan is een welgemeende ‘like’ zo uitgedeeld.

Nu heb ik mezelf geleerd: duimpjes werken niet, evt feedback intypen, met de hand.

Toch wil ik de laatste reacties nog steeds terug, en – ik ben niet de enige blijkt hier maar weer – een knop voor de echt ernstig Vervelende Reacties.

Als ik zie hoelang we de tijd krijgen om de stelling die de Speld redactie heeft geponeerd te verdedigen (binnen 30 sec., dat wel) maar het wordt al wekenlang gevraagd: een simpel ja of nee.
Net een petitie, je tekent of niet.

Voor de Verveelde Lezers onder u:
Als zo’n simpele stelling wekenlang actueel schijnt te blijven (al stukken langer dan de petitie) kan de petitie van de reactieraad ook nog wel even blijven staan.

Liefs, Annie

(en ja, ik geef het toe, ik heb hier en daar een beetje lopen snauwen, voetbalmoe zei de vervangende huisarts, gaat met slapen en wat tijd weer over gelukkig!)

gravatar

Lieve Oma, goh bent u nog wakker?
Zelf net even gedoucht, nu nog restje chips opeten en wat extra drinken en dan rol ik echt mijn bed in hoor.

Normaal een thriatlonnetje, natuurlijk maar gezien de temperatuur en toch een beetje slap in de benen (ik, niet U, dat is wel gebleken zeg, nogmaals gefeliciteerd) leek het mij beter om wat rustiger aan te doen vandaag.

Niet om U te ontzien, laat dat duidelijk zijn maar omdat ik gewoon niet zo’n bikkel ben… ik geef het eerlijk toe.

Liefs aan Opa, morgenochtend begin ik meteen aan de beloofde zelfgemaakte saucijzenbroodjes voor de winnares en haar familie, dit keer iets minder pittig.
Geen rode peper dus.

Komt goed, tot morgen Oma, slaap lekker!

gravatar

Volgens de FIFA betreffen de problemen Sepp Blatter. Na de gedane uitspraken van Michael van Praag gisteren mag je dat zo wel stellen.

Maar hoe bijzonder, een pratend fossiel. Er is nog nooit een stuk gesteente uit zichzelf gaan bewegen, of een opgegraven dinosaurus uit zichzelf gaan brullen.

Geen idee hoe lang Sepp nog geluid maakt. Tot de tijd dat de stilte intreedt moeten we nog maar even van dit wonderlijke natuurverschijnsel genieten!

Reageer
gravatar

Lekker dan, heb je met veel pijn en moeitje een plekje geboekt op de Oranjecamping in Salvador… De sleurhut aanhaken maar weer, en de scenic route naar Panama-Stad!

Reageer
gravatar

Ach Jo, dank je. Een keer een debacel met de PortaPotti gehad tijdens het WK in Italië. Ik zal je de details besparen, maar we hadden plots geen kampeerbuurtjes meer. Dat was wel weer lekker rustig, maar die geur…

gravatar

Hehe… Ook ik ben eens in Italië op vakantie geweest tijdens een WK finale (1994, Brazilië – Italië), hetgeen een bijzondere ervaring was. Tijdens de voorronden stonden de Italianen al met z’n 300den tegelijk in een fontein waar nét 14 liter water in kon. Tijdens de uitzending nog nooit zoveel lawaai horen maken als toen, maar toen Baggio de laatste penalty overschoot was de hotellobby na 5 minuten helemaal leeg en kon je op straat een speld (!) horen vallen. Het leek alsof er nooit iets bijzonders gebeurd was…

gravatar

Sport verbroedert. Het WK wordt daarom verplaatst naar de Oekraïne. Dit leidt onmiddellijk tot vrede in de gehele regio.

NB: overigens niet te verwarren met het FIFA-corruptie-credo ‘sport verloedert’.

Reageer
gravatar

Dat sport verbroedert, hebben we gezien met de Olympische winterspelen in Sochi: voor Rusland gaat het verbroederde spelen nog altijd door, tot in Oekraine.

gravatar

Teveel verbroedering is ook weer niet zo fris. En daar hebben we dan die russische wet weer voor.

gravatar

Blatter reageert geheel comme il faut: hij besteedt -conform voorschriften uit Brussel- internationaal aan- en uit. Nu Qatar dreigt af te vallen geldt: de hoogste bribe-bieder wint en gezien de concentratie van oliedollars zal het waarschijnlijk niet IJsland, Groenland, Denemarken of België worden, maar eerder Saoedi-Arabië, Irak, Syrië, Koeweit of Pakistan. Landen met een ideaal (belastingvrij) transfer-klimaat, goede sociale voorzieningen, passende kledingeisen en gelijke opleidingskansen voor mannen en mannen, tenzij zij homo zijn. Met passend en beschaafd gezinsvermaak: kastijdingen en stenigingen voor vrouwen, ophangingen voor mannen. Gezellig; ‘s avonds met het bord op schoot samen tv-kijken naar Studio Moord.

Reageer
gravatar

Is het in Panama niet veel te heet om te voetballen? Het klinkt of de heer Blatter weer eens is omgekocht, ditmaal dus door de Vlijtige Kanaalreigers…

Reageer