Vermeer sluit aan bij Oranje

'Een ongemakkelijk moment'

Doelman Kenneth Vermeer heeft zich vanmiddag aangesloten bij de selectie van het Nederlands elftal. De reservekeeper van Ajax werd niet geselecteerd voor het WK, maar wist zich tijdens de training in Rio de Janeiro toch tussen de spelers te mengen.

Bondscoach Louis van Gaal noemt de situatie gênant: “Toen Kenneth zich zo onopvallend mogelijk bij de groep aansloot, was dat voor iedereen een ongemakkelijk moment. De komende dagen gaan we kijken hoe we dit op gaan lossen. Eigenlijk moet ‘ie gewoon weg natuurlijk, maar de vraag is hoe we dat op een tactische manier duidelijk gaan maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zit in de familie. In juni ’67 nog een mooie pot guerillabal gespeeld met vader Vermeer in Cambodja. Tegenstander was l’equippe Saloth Sar. Vermeer lag op sterven na dood in een veldbed met een granaatscherf net onder zijn hart en tweedegraads brandwonden op de borst maar meneer stond er op opgesteld te worden. Dat heeft ie geweten, in die tijd was de voetbalwereld nog niet zo progressief als tegenwoordig. Er gaan verhalen rond dat de beste man pas 6 jaar na de geboorte van zijn zoon is teruggekeerd uit het dongrekgebergte.

Reageer
gravatar

Nu ga ik als reacteur #41 dus nog weer een grap maken over een schilder die minder doet.
Want als je fan foebal hout dan ken je
A) niet sgreife
B) nie leeze dat je grap al 20 x is gemaakt
Dus daar gaat ie dan:
Laat die Vermeer lekker wat minder met z’n Melkmeissie gaan legge spele, misschien dattie dan nog energie over houdt om ergens anders in te schieten!
(Ok, misschien een vergezochte combi van Haags, Rotterdams en Vlaams, maar dan slaat het ook nergens op ook. En daar gaat het tenslotte om in het voetbal)

Reageer
gravatar

Niet geselecteerd is niet geselecteerd PUNT UIT.
Waar haalt ie de brutaliteit vandaan!!!!!!!!

gravatar

Opvallend is het grote aantal kennelijke familieleden van voetballers dat roept, nee schreeuwt: “Wij gaan winnen”, dat over enkele weken ongetwijfeld toch geen familie blijkt te zijn, omdat “zij hebben verloren.”

Voor die lui doe ik het nooit goed, omdat ik nu smadelijk verlies voorspel, en straks omdat ik gelijk heb gekregen. De rancune blijft.

Reageer
gravatar

Als je niet geselecteerd bent hoor je daar niet te zijn. Anders gaat iedereen het proberen want waarom hij wel en de ander niet!!!!

Reageer
gravatar

Eindelijk eens een verstandige uitspraak over voetbal! In maanden niet zo’n slimme opmerking gehoord.

gravatar

Elk sprookjesboek, incl. de bijbel, koran, torah, silmarillion, enz. staat vol leugens. Maar het leest wel lekker weg zo voor het slapen gaan. Wat is precies het probleem?

gravatar

In de silmarillion staan geen leugens
deze beschrijft het werkelijke bestaan van de aarde zoals wij deze kennen.
Ik zou het dan ook erg op prijs stellen als u dit boek niet meer in een regel zou willen noemen met Ilúvatar ontheiligende boeken zoals de bijbel, koran, torah of Vedas.
dit werkt namelijk in de hand dat Wilders straks ook Hobbits of elven het land uit wil zetten, en waar moeten ze dan naartoe? het laatste schip is al lang vertrokken

gravatar

Nou sorry hoor, maar in geval van nood heb ik nog wel een ouwe jas (die van Charlotte en Bas) waar ze in kunnen wonen. Deze 2 motte bleken niet het eeuwige leven te hebben, in tegenstelling natuurlijk tot elfjes, die ik erg waardeer. Het zijn eigenlijk de heidense engeltjes en daardoor veel leuker doordat je ze niet hoeft te verdenken van geglibber, pedofilie, schijnheiligheid, verborgen agenda’s, geldgraaierij, machtswellust, en andere kerkelijke eigenschappen.

gravatar

Weer zo’n vreselijke saaie mislukte kutgrap totaal NIET leuk geen gevoel voor humor . Mijn advies direct stoppen met al die freselijke onzin die leuk bedoeld is maar vreselijk de plank misslaat

Reageer
gravatar

Freselijk Jos, wel goed dat je over een grote dosis zelfkennis beschikt. En wat een goede raad ook!

Bedankt, volg je eigen raad op en ga elders planken misslaan.

Weet je Jos, ik kan jouw grap eerlijk gezegd niet ontdekken; ik stop dan ook direct met je freselijke onzin die leuk bedoeld is maar vreselijk de plank misslaat punt

gravatar

Mijn hobby’s zijn:
* Planken misslaan
* Sneuvelen
* In mijn hemd staan
* Voor lul staan
* Van de pot gerukt worden
* Van de beren besnuffeld worden
Helaas ben ik nog een Novice in het sneuvelen. Het blijkt ook moeilijk om daarvoor een goede leermeester te vinden, de beste die er waren zijn hartstikke dood intussen.
Gelukkig ben ik een ster in de rest van mijn hobby’s.

gravatar

Jos, ik geef eerlijk toe dat ik het niet verwacht had maar we hebben meer gemeen dan ik dacht.

Hoewel ik – als Haagsche – meer door de ratten besnuffeld ben maar inderdaad, als je verder gewoon goed ben in wat je doet voor de lol: blijven doen, oefening baart kunst.
Zelf ben ik ook best goed in bepaalde zaken die je noemt mag ik wel zeggen!

Sneuvelen doe je beter pas als laatste, hou daarmee op en zet het op je bucket-list; ben je daar ook weer vanaf en mocht men je op saaie feestjes vragen wat je het liefst zou willen doen ooit, eens, als je de kans zou krijgen etc. etc.: Sneuvelen, tuurlijk maar wel proffesioneel.

Niet als een sukkel onder de tram lopen of zoiets lulligs.. nee, echt op voorpaginanieuwswaardige wijze.

Succes!!

Ja hoor, dat zetduiveltje weer.. het stirred not shaken stond er net nog niet, je begint op dreef te komen he?

Ook de petitie tegen getekend? Hope so.. Hier de link voor de zekerheid:
http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Liefs, Annie

gravatar

Lieve Annie,
Ik moet eerlijk toegeven dat ik je een beetje heb gefopt (“gefokt” of “gemindfuckt”): de Jos van 17:15 is een heeeel andere Jos dan de latere Jos
Geintje mefrouw Sonneberg!
Maar: petje af voor je flexibele reactie, als iedereen zo open was zou er nooit oorlog zijn.
Uhhh ja, wat kan ik verder nog zeggen zonder sentimenteel te zijn…excuses als je het geen leuk grapje vindt, maar ergens heb ik het idee dat je het heeel misschien wel koddig vindt.

gravatar

Beste Jos, die van na 17.15,

Klopt! Ik moest er wel om lachen eigenlijk, wat zou Jos van vóór 17.15 (of moet ik tot en met 17.15 zeggen) ervan vinden?

Mijn gok: freselijk flauw. De plank misgeslagen etc.
Hij zal ook de petitie niet getekend hebben vrees ik, jij toch wel mag ik hopen?
Zo niet: kan gewoon nog hoor, en echt zo gebeurd!
(de link staat hierboven)

Vrolijke groetjes,
Annie

gravatar

Hoi Annie,

Jos van 17:15 snapt helemaal niet waar het over gaat, vermoed ik. Die heeft ook een freesulluk gevoel voor humor als ik dat zo zie.
Maar daarom niet getreurd.

Petisie (ik hoor het Lubbers nòg zeggen): als ik heel eerlijk ben heb ik die al een klein beetje 5 keer getekend of ergens in die richting. Mag jij raden welke handtekeningen, o.k.? Da’s wel een grappig spelletje.

Nou fijne avond Annie, krijg bijna zin om je live te zien, bovenop een duintop in Loekdjoen. Leuke humor heb je (om te lachen, die variant)

Meneer Jos

gravatar

Overigens is het waar ik vandaan kom (ander randje Weslan, tussen De Haagg en Rrrotjeknorrr in): “Van de ratten bezeken”, en “Van de beren besnuffeld”, waarbij de eerste variant iets kwaadaardiger, negatiever is dan de tweede, die iets meer de onschuldige gek aanduidt, bijna liefkozend.
Maar dit terzijde

gravatar

Jos, Flappie ook, een wat verlate reactie omdat ik vaak door de beren het bos niet meer kan zien.

Ik heb geraden en ik denk dat ik het weet Jos, van de handtekeningen.
Waarom zit Flappie in je la eigenlijk?

Ik zit even te denken waar je dan woont, hier ziet men weer beren op de weg (zeuren als er nog niks aan het handje is) en BEN je een vuile rat als je iets fout/gemeen/verkeerd hebt gedaan.

Maar ik dwaal af, laat Flappie na een dagje in de bureaula eens een uurtje dollen in de duinen, vinden ze leuk. Mijn Flappie wel destijds.
Een lief angorakonijn, 20 jaar geleden dus geen modeverschijnsel, verdomd alst niet waar is.

Wie weet komen we elkaar tegen, ik ben degene zonder huisdieren op dit moment.
Tenminste, geen huisdieren waar ik om gevraagd heb maar voordat ik mijn wandluizen uit ga laten op het strand moet ik nog heel wat keren de bal vol op mijn kop krijgen bij het dameskorfbal voor dames met thee en koekjes na.

Mensen met een hond, kat of konijn aan een touwtje kun je overslaan tenzij ik een keer incognito naar het strand wil, dan leen ik ergens een konijn of zandcavia.
Evt. een Aye-Aye al vallen die weer erg op en wil iedereen ze even aaien.

Nou ja hoe dan ook, het blijft nog mooi weer, Kijkduin is geduldig, mijn goede vriend Toeval doet de rest.

Hoe vaak ik niet hoor: ‘Wat toevallig dat ik jou tegenkom hier! Al jaren niet gezien en net als ik even snel mijn gerbil uit ga laten zie ik je lopen, je wilde naar de geheime rustige plek zeker?’

En dan, altijd de vraag: heb jij geen Facebook? Ik dacht misschien staat ze daar toevallig in.
Nou toevallig niet dus, ik laat ontmoetingen graag een beetje aan het toeval over.

Ook heb ik vroeger flessen met briefjes erin van de pier gegooid met harde wind richting Engeland; toeval bestaat niet weet ik nu: nooit meer wat van gehoord.
Dan was het gewoon niet voorbestemd denk ik nu..

Liefs en een worteltje voor Flappie,
Annie

gravatar

Hi Annie,

Inderdaad, laten we het toeval maar bepalen of we samen nog eens gezellig een plankje misslaan.
Als ik in die buurt ben, dan zal ik af en toe eens wat wildvreemde dames van 48+ vragen of ze heeel misschien Haagsche Annie zijn.
Zelf ook zonder hond, 49- en ik laat mezelf uit. Met het voordeel dat ik niet om de haverklap met een plastieken zakje met warme stront in m’n handen loop, dat lijkt me zo’n afknapper.
Ik vond het best om met andermans poep bezig te zijn toen m’n kinderen nog in de luiers zaten, maar nu is het wel klaar.

Flappie is een erg geduldig konijn, erg lief maar doet verder niets als ik niets doe. Eigenlijk heet dat een knuffel. Misschien was je niet zo’n fan van Jiskepret destijds. Geeft allemaal nix, komt in de beste families voor.

Liefs,

Jos

gravatar

Dennis, keihard ja, kan jou het schelen.
Open die keel en: ‘wat doe je hier ga 020 pesten’ brullen.

Zeggen maakt geen indruk Dennis, schreeuwen moet je, gooi alle beleefdheid maar lekker 2x 3 kwartier overboord, heerlijk kan ik je melden!

Dat zal ze leren ook, trouwens. Go Dennis!

gravatar

Eigenwijze Directie en Redactie,

Eens was De Speld het voorbeeld van beschaving en intelligentie. Toen kon men in hogere kringen nog worden gezien met De Speld.

In directiekamers werd voor aanvang van iedere vergadering het betrouwbare nieuws van De Speld doorgenomen. Bij chique feesten en partijen stonden in de huis- en slaapkamers de computerbeeldbuizen altijd vol trots afgestemd op de De Speld.

U en uw nerd verslaafden zich echter aan het vermaak van de lagere bevolkingslagen. Het eens zo stijlvolle blad onderging een reusachtige metamorfose. Alsof het Katholiek Nieuwsblad elke dag de paus of een van zijn prelaten in zijn blootje op pagina twee plaatst. En dan heb ik het nog zacht uitgedrukt!

Het huidige gebrek aan beschaving zien we terug in de reacties op deze pagina. Maar liefst eenderde van de reacteuren aapt van elkaar een naamgrap over Vermeer na. Kun je na gaan: naamgrappen! De laagste vorm van vermaak. Het gebrek aan de beschaafde grap der bovenklasse wreekt zich op wrede wijze..

Maar de doodsklap aan uw eens zo gerenommeerde e-blad is het invoeren van een beoordelingsknopje. Kan men nog lager zinken, denk ik dan. Echte Dames en heren beoordelen elkaar immers niet, althans niet in het openbaar.

Heren, vraagt u zich eens af waar u in godsnaam mee bezig bent. Het gebrek aan dames in uw gelederen is duidelijk herkenbaar aan de neerwaartse koers van de kwaliteit van uw e-magazine.

Waarom besteedt u de komende weken niet uw tijd aan sporten waarin Nederlanders wel uitblinken? Zoals dameskorfbal met thee en koekje na afloop.

Foei, heren, foei!

Reageer
gravatar

@ coma = furieus: naamgrappen zijn inderdaad heel flauw.

Bezijden dát: ik kon het ‘duimpje naar beneden’ niet vinden.

gravatar

Oma, ik had de nodige bezigheden buitenshuis en lees nu dat de tsunami van ellende die gisteren het strand bereikt had (naar mijn idee, voorgevoel, intuïtie) veel meer schade aanricht dan ik had kunnen vermoeden…

U heeft het prachtig verwoordt, een hartgrondig: Oma, u hebt helemaal, door en door gelijk zegt genoeg..

Toch?

Wat me ook dwars zit is dat alleen het duimpje nog onderwerp van gesprek is v.w.b. de petitie.

De helft van de petitie behelst de terugkeer van de laatste 10 reacties; ik vrees dat de redactie met afleidingstechnieken het zwaartepunt op de duimpjes wil leggen en – van een politicus geleerd? – herrie schopt over 1 puntje, maar een simpel ‘waar blijven de laatste 10 reacties’ wordt niet beantwoordt, noch komt het onderwerp ter sprake.

Even uithuilen, koffie en zakdoekjes om mezelf te kunnen troosten (zal wel nodig zijn) en dan maar een paar weekjes op reis.

Zonder laptop. Niets is nog zeker; behalve het feit dat mijn digitale wereld thuis blijft. Ik neem wel een boek mee oma.

Lieve groeten en laat die belhamels maar krijsen, u bent gewoon nog steeds de beste hoor Oma!

Annie, die het vreselijk met u eens is.

ps: Wat een geluk dat de duimpjes naar beneden al weg zijn!! Er wordt druk naar gezocht door flauwe mensen. Zolang ze zoeken typen ze niet moeten we maar denken..

gravatar

Daar zeg je nu zoiets, over die laatste reacties: ik scroll me helemaal wild door allerlei reacties in allerlei artikelen, en reacties op reacties, daar word je helemaal raar van! Als je nou gewoon kon zeggen: doe mij alle artikelen en reacties en reacties op reacties sinds -laten we zeggen- 15:00 vandaag, dan zou de Speldwereld er een stuk zonniger uitzien! Ja toch, niet dan?

gravatar

Vraag het staatssecretaris Fred Teevenl. Die doet niet anders dan de donkere medemens naar huis sturen. Of is die methode te grof?

Reageer
gravatar

Het maakt geen ene donder uit wie de doelman is, wie de bal oppompt en wie het gras maait. Het enige doel dat er toe doet is de macht van maffiabaas Blatter, de doelman van de FIFA.

Wees een vent en lal niet met die meute mee de komende weken. Boycot dat circus.

Reageer
gravatar

Wees een vent?

Moet je een vent zijn om voetbal te boycotten?

Als je nog argumenten nodig hebt.. lees even verder, ga ik ook doen. Best leuk, als het niet de Speld was geweest…

Wie is FIFA, Blattert hij echt zo en waarom dan?
De bal oppompen, gras maaien, heeft ie geen buurpubers met chronisch zakgeldtekort in de buurt?

Ik snap het gewoon niet zo goed denk ik.. maffia komt toch uit Sicilië, dwz de Italiaanse?
Elk land heeft zijn eigen maffia tenslotte.

Zelf ga ik voor de Italiaanse, dat zijn toch de echte in mijn ogen, compleet met ‘offers you can’t refuse’ en pizza, espressootje op zijn tijd, zo heurt het maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke voorkeur.

Zeg je: nouw Annie, de Chinese maffia is m.i. mystieker en de loempia’s beter.. wie ben ik om dat tegen te spreken?

Ieder zijn meug.

gravatar

Ja Annie, wees nou eindelijk eens een vent!
Ook al is het voor een kwartiertje.
Wie weet wat voor een geestverruimende ervaring dat oplevert?
Daarna tover ik je wel weer terug in je eige, op z’n Haags gezegd.

gravatar

Nou God dat was me het ochtendje wel, zo als vent.

Ik kreeg opeens veel meer voor mekaar maar ben ook vol op mijn neus geslagen door mijn angstige buurvrouw.

Een hele ervaring, dat was het. Niet voor herhaling vatbaar (zoals het eindeloze herhalen van een doelpunt, schijnt vrij zeldzaam te zijn bij sommige sporten, voetbal voorop) maar een hele ervaring, dat wel.

Nu weer even heel erg lippenstift op en mondain niksen. Daar ben ik veel beter in dan rollenspellen weet ik nu.

Liefs, Annie.

gravatar

Okee, hoe meer verwante zielen hoe meer vreugd: Wees een vrouw, een steen, een plant, een god, maar alsjeblieft, lal niet met die gesjeesde voetbalmeute mee de komende weken. Boycot dat corrupte circus.

gravatar

Lieve Annie,

Het spijt me dat het je niet is bevallen om even een vent te zijn. Dapper dat je hebt geprobeerd!
Beter wel geschoten dan altijd mis, ofzoiets, is het gezegde, toch?
Enfin, van mij mag je voortaan gewoon vrouw zijn, ik hou wel van een beetje contrast. Al dat hermafrodiete gedoe van manvrouw en metro-man schept alleen maar onduidelijkheid, tenslotte.

Fijne avond nog!

God

gravatar

Bitterbal, als dit een petitie was geweest had je een stem erbij gehad! Meerdere zelfs, zeker wel.

Zeker nu ik vanavond nog even een kwartiertje tv heb gekeken voor ik in slaap viel.
De reclame… ik ga het er niet meer over hebben maar het is bar en boos. Eng ook wel.

Ik boycot zelfs oranje etenswaren tenzij van nature en oudsher al oranje. Bospeentjes en mango’s, abrikozen ok maar geen oranjekoeken, toetjes etc.

Nog even maar, dan heeft Nederland allang weer verloren door een mooi doelpunt in eigen doel, een tekort aan Himalaya-Oerzout en dus allemaal ziek, zwak, misselijk en hoofdpijn.
Hup naar huis dus.

Hét moment: de buurtbewoners die nonchalant met hun ‘niks bijzonders aan de hand, gewoon doorlopen’ gezicht hun vlaggetjes weer binnenhalen voor de volgende golf van massahysterie.

Daar kan ik altijd wel van genieten! Je moet er érg vroeg voor op, liever worden ze helemaal niet gezien bij het vlaggetjes ruimen.
Bij het ophangen zijn ze helemaal niet zo verlegen, echt helemaal begrijpen zal ik het allemaal nooit.

Ik blijf lekker een dame die niet schreeuwt op tribunes met een oranje juichpak aan, dat mag gewoon: god is mijn getuige en staat me bij.

N.b. al mijn kamerplanten, incl. de stekjes en balkonkruiden boycotten het hele gebeuren met hart en ziel gelukkig!

gravatar

Wat een visie van Vermeer ! Alleen met hem in, naast, ver voorbij het doel kan Nederland het karwei snel afronden en kan Van Gaal direct na de groepsfase de spelersgroep weer veilig naar huis brengen. Klasse !

Reageer
gravatar

Gelukkig hebben we altijd Piet Schrijvers nog op de achtergrond klaar staan.
Dat vult lekker!
Alhoewel Piet afgelopen zondag nog op Pink Pop aanwezig was bij de bejaardengymnastiek, is hij gisteren toch afgereisd naar Brasil.
Van Gaal heeft inmiddels positief gereageerd!
“In het huidige systeem kan Piet een meerwaarde leveren”

Reageer