Onderzoek WK-hits: Nederland wordt wereldkampioen

Talloze bronnen leiden tot zelfde conclusie

Nederland wordt wereldkampioen. Dat blijkt uit een analyse van de teksten van meerdere WK-hits. Een interdisciplinaire onderzoeksgroep van de Universiteit van Maastricht analyseerde maar liefst 37 WK-nummers.

“Opvallend is dat de bronnen onafhankelijk van elkaar deze conclusie ondersteunen”, aldus hoofdonderzoeker Jacco Verhaar. “We hebben gedurende drie maanden woord voor woord de teksten ontleed. De uitkomst is onontkoombaar: Oranje gaat het WK winnen. Ooohhooo, Ooohhooo,” aldus Verhaar.

Uit ‘De mannen van Van Gaal’ van John Dame blijkt dat ‘we het WK gaan winnen met de cup in onze hand’. Verhaar: “Andere bronnen bevestigen de these van Verhaar. In het nummer ‘Nederland Oranjeland’ van Boozegoal, horen we: ‘Vrienden, we pakken die cup. Holland, dat is onze club. Wereld het gaat niet meer fout, niet meer fout. We grijpen nu het goud.”

Verhaar plaatst een kleine kanttekening bij het WK-nummer ‘Rio wij gaan winnen, Rio. Met Van Gaal de admiraal. Rio wij gaan winnen ohoh. Allemaal’ van Gerard Joling. “Het nummer maakt gebruik van mythologische stijlmiddelen. Zo is Van Gaal geen admiraal maar een trainer. Toch onderbouwt de kern van de boodschap de these.”

De Duitse wetenschapper Günther Weiss weerspreekt de conclusies van Verhaar. “In Duitsland zijn momenteel 21 nummers die onafhankelijk van elkaar het tegendeel beweren. Zo wijst ‘Achtung, denn wir kommen um ihn zu holen, den goldenen Weltpokal. Wir werden allen den Arsch versohlen, denn wir sind wiederda! Wir kommen um ihn zu holen’ van Stefan Raab duidelijk op een Duits wereldkampioenschap.”

Verhaar trekt de bronnen van zijn Duitse collega in twijfel. “Weiss is heel selectief te werk gegaan.Hij heeft alleen Duitse songs onderzocht. Wij hebben ook internationale bronnen geraadpleegd, zoals de Vengaboys. Als je kijkt naar een tekst als: ‘Brazil! La La La La La La La La La La La La La La La La La La La La La La La La’, dan is er maar één interpretatie mogelijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Whuuuuuuuuuuuhahahahahahahahah nee is dit nou echt gebeurd? Voor het maatschappelijk deur ook bekend terug als designer is erg gehaast ontdekkend de wetenschap daarvan, maar dat is relatief als je het vanuit een bepaald oogpunt bekijkt ook al word dat als zinloos geweld beschouwd. Mocht je er van houden dan he.

Reageer
gravatar

Kijk nu eens, hoe de gemiddelde Jan Klaas’ z’n dyslexie overwint en ten goede keert. Frappez, frappez toujours of zoals de gemiddeld bemiddelde Duitser volkomen terecht stelt: Steter tröpfen, hölt den Stein. De aanhouder wint. Vooral dóórgaan zou Barry Stevens zeggen.

gravatar

mijn intelligentie is weer wat gedaald na het lezen van dit volslagen achterlijke stukje hersenexplosie.

Reageer
gravatar

Dear D.: hoezo “mijn intelligentie is wéér wat gedaald”? Is die van u zo explosief beïnvloedbaar door externe media? Precies 70 jaar en één week later is het dus weer D-day; kijk uit voor de herdenking van volgend jaar. Dan geen oranje hoedje meer, maar een gedegen aluminium uitvoering met een stalen binnenhelm.

gravatar

Dan moet die Duitse octopus bij de vorige gelegenheid toch een andere informatiebron hebben gehad. Voorkennis door contacten met Chinese gokkantoren. Nu weer een voorspellende schildpad op Nederlandse ambassade. Die match-fixers gaan dierlijk tekeer.

gravatar

Sta ik nu bij AIVD en NSA te boek als systeem-vijandig?
Achteraf ben ik blij dat ik geen beeldmerk heb aangemaakt; er blijkt nu al grootschalig door beide genoemde diensten aan gezichtsherkenning te worden gedaan. Binnenkort staat iedere Nederlander in een soort groot-smoelenboek. Dáár zijn we dan weer wél vice-wereldkampioen in, na de VS.

Reageer
gravatar

Het is gelukkig niemand opgevallen, maar ik ben aan het minderen in bijdragen aan De Speld. Die verminderde participatie gaat wel met een objectiever overzicht gepaard. Ik constateer de opkomst van nieuwe centrale figuren zoals Haagsche Annie die opgewekt hun stempel drukken op aard, niveau, teneur en frequentie van de hier gevoerde discussies. Er heerst -globaal- een grote eenstemmigheid, waar vroeger nogal eens een heftige polemiek ontbrandde, al of niet bewust aangestoken. Daaruit volgt dat enkele oude getrouwen zijn afgevallen (hoeveel kg. weet ik niet) maar óók dat zich een nieuwe groep deelnemers heeft aangemeld, of dat men onder een nieuwe trend- of seizoengevoelige naam aan het discours deelneemt. Als zeer positief ervaar ik als vanouds de pointige bijdragen van de “kool-en-ontkool-lobby” van Jeettje en Van Mathenesse Spaland, waarbij ik ook Bus Showfeur (oude spelling; ik kan niet anders) niet onvermeld wil laten. Als ik de oude topics van rond 2010, die de redactie ons aanbiedt ‘ter overbrugging van deze komkommertijd, er nog eens op nasla, zie ik hoeveel bekende namen ons intussen geruisloos ontvielen. Ik gedenk hen met enige weemoed, laat dat gezegd zijn. Ik gedenk alvast ook de pijnlijke afgang die de Nederlandse leeuwen van Oranje ‘op één slof en een voetbalschoen ten deel zal vallen in Rio, dan hebben we dat alvast gehad. En nee, ik zal geen identiteitscrisis ontwikkelen als deze Oranje massahysterie rond Heineken Holland House voortijdig beëindigd wordt.

Reageer
gravatar

Als dit zo is, amen. Zo niet, dan hoop ik dat er een volgende divisie op als word gesteld om problematisch een einde te onderzoeken voor de slachoffers van deze erge reep

gravatar

Oranje nationalisme (en -chauvinisme) kruipt waar het niet gaan kan. Zelden een nationaal voetbal-trauma (drie verloren WK-finales) en een collectief minderwaardigheids- en PTSS complex zo monochroom op tafel zien gebracht. “Oranje?, dát is ING!”. Zo verdienen die arme onderbetaalde sodemieters van bankiers er ook nog iets aan. Mooi toch?

gravatar

Oh God, nóg een hit? We hebben er al zoveel. Het lijkt langzamerhand op de BVK, de contra-prestatie: oude BB-bunkers afgeladen met gistende Oranje-uitingen. Ik ben erg benieuwd hoe snel de massa-hysterie zal wegebben als Nederland (van: nèt weg) al weer puntloos op Schiphol terugkeert; overigens zonder Van Gaal, die dan al is uitgestapt op Heathrow en humaan asiel heeft aangevraagd in het Verenigd Koninkrijk.

gravatar

Het lied van vroeger ‘nederland die heeft die bal…..’dient veranderd te worden in ‘nederland die had die bal!……’ wij omaatjes worden verplicht om dagelijks voetbal te kijken, en dat terwijl wij ons graag bezig houden met hele andere ballen!

Reageer
gravatar

Ik denk altijd positief, maar dan nog: wat komt goed? Dat ze er in de 1ste ronde uitflikkeren en de normaalheid weer op de eerste plaats komt te staan?
Daar gaan we voor, positief of niet?

gravatar

De eerlijkheid gebiedt toe te geven dat ik de vriendin van Rinus niet zo één, twee, drie voor de geest kan halen. Als zij echter werkelijk bij heur vriend past, zou de veterinaire dienst wel eens bezwaar kunnen maken en in actie kunnen komen tegen dat ‘verleidelijk dansen’.

gravatar

Nou, die andere helft van Nederland, mensen die normaal zijn gebleven en Oma, hoopt, bidt en smeekt dat ze eruit vliegen. En dat die gek van de mannen van Van Gaal een voetbal inslikt, zodat we van dat domme geblèr ook af zijn.

gravatar

In 2010 waren er ook teveel teksten als: “We halen de finale!” en “Het wordt een groot feest!”
Het zal me niks verbazen als Van Gaal achter de goede aanpak van dit jaar zit.

Reageer
gravatar

Hoofdreacteur!!

Laten we Lievekoekje even buiten beschouwing laten en eerst onze eigen zaakjes regelen.

De reactanten die onderstaande petitie* hebben getekend verdienen alle steun en lof; niet Lievekoekje die er toch de ballen van snapt allemaal.
(om eens on-topic te blijven)

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

* -tekst: de Hoofdreacteur
-adm. stuk onbenul voor het kopieërwerk: Haagsche Annie,
-instemmend gemompel: de voltallige reactieraad.
-ondertekenaars: zeer divers; ook mensen waar je het niet van zou verwachten!!

N.b. namens de voltallige reactieraad vind ik persoonlijk in deze een gewaagde uitspraak; ik sta er niet achter iig en nee, ik ben niet jaloers.
nou ja een beetje, op de vele punten; hadden wij maar alvast zoveel handtekeningen..

gravatar

Geachte Annie,

Met Lievekoekje tracht ik en de voltallige Reactieraad de onbenulligheid van het stemknopje aan te tonen. De betreffende reactie is namelijk een niemendalletje. Het hoge aantal punten is het gevolg van zwendel. Volgens de Nerd van de familie Paulussen is de telling makkelijk te bedonderen.

Let u ook eens op het verrassende aantal punten die reacties met portretfoto krijgen ten opzicht van de anonieme, en op de aantal punten die de Paulussentjes elkaar geven.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben ingelicht. Indien dat onverhoopt niet het geval is, kunt u mij of een van de leden van de Reactieraad altijd benaderen tijdens werkuren.

gravatar

Oom Paulus,

Ik dacht dat het bedoeling was, dat ik voor de pasfoto’s naast de reacties punten moest geven. Is dat dan niet zo?

gravatar

Geachte Hoofdreacteur,

Allereerst, vergeef me dat ik buiten kantooruren reageer; het kan even niet anders, excuus daarvoor.

Dat gezegd hebbende:
‘Een beetje dom’ zou onze keunigin uitleggen aan de pers v.w.b. ondoordachte opmerkingen die haar droomkoning nu eenmaal maakt als hij zo zit te suffen in het openbaar; en terecht.

Want dat is waar ik me ook schuldig aan maakte, suffen.
In de zon ook nog, wat een mens er niet scherper op maakt maar goed, over tot de kern van de zaak:

Lievekoekje zoveel stemmen vond ik ook een beetje raar. Het is niet onmogelijk; als ze al haar facebookvrienden vraagt te tekenen komt ze al een heel eind.

Alleen de overblijfmoeders al zijn goed voor 57 stemmen, de oversteekmoeders, de speeltuinmoeders, de hulpmoeders en hun personeel, de bezorgde moeders, schoolmelkmoeders zijn wellicht al genoeg.

Ook mij is ter ore gekomen dat er makkelijk te rommelen valt met de duimpjes; een Nerd gaf een hint, de volgende dag werdt een vrij alledaagse reactie binnen enkele minuten beloond met 28 duimpjes. Dat was een andere reacteur (met foto) die net rond die tijd aan het lezen was dan weer opgevallen.

En ja, met foto meer duimpjes. Het lijkt toch echt op Facebook of een datingsite, in a way.

En breek me de bek niet open over de ontbrekende laatste reacties; die heeft bijna elke site waar men ergens op kan reageren.
Zelfs de petitiesite. (werkt fantástich trouwens, zoals iemand al zei op de petitie; alles doet het, spamknop, verwijderknop, állesssss doet het en alles kan, ironisch genoeg..).

Maar het kwartje is gevallen nu de zon onder is en ik weer wat kwieker en wakkerder ben geworden.
Strijdlustiger ook, nu er weer flink wat handtekeningen bijgekomen zijn, dank lieve tekenaars van deze petitie:

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Rest mij u nog een prettige ochtend te wensen, of middag, afhankelijk van het moment waarop u dit schrijven onder ogen krijgt natuurlijk.

Ik zal niet vergeten te groeten, ik ben dat eerder wel vergeten en zal nu proberen dat enigszins recht te zetten.

Hoogachtend,
Annie, Haagsche Annie, ook namens de reactieraad.

Maar ook:

Fijne dag toegewenst, gezellige groetseltjes en heel veel liefs,
Annie & de rest 😉

gravatar

Geachte Hoofdreacteur,

Tot mijn niet geringe verbazing zag ik dat ene Corrie van Hiernaast – eerst nog namens u – maandagavond een petitie is gestart waarin ze oproept te tekenen voor meer Facebook en minder Speld op De Speld.

Ze pleit voor een babbelhoekje, heeft een foto geplaatst, wil anoniem -zonder emailadres dus – kunnen reageren…
Zou ze een permanente ban op FB hebben? Hyves is geschiedenis; dan de Speld maar ombouwen?

Ik maak me zorgen, niet zoveel want ze heeft alleen zelf getekend en schrijft zichzelf moed in maar toch!

Ze ondertekend haar petitie echter met:
“Hoogachtend,
De enige/echte Hoofdreacteur namens de Reactieraad.”

Niet meer namens de Hoofdreacteur, maar i.p.v…. en daar schrok ik van, dat mag u best weten.

Zorgwekkend zelfs, graag horen wij (ik schrijf ook namens de Reactieraad) van u hoe e.e.a. is verlopen.
Ik vraag me af of er wel overleg met u heeft plaatsgevonden als ik eerlijk ben, de reactieraad is niets gevraagd en weet nergens van.

Heeft u uw functie neergelegd of doet Corrie hier aan identiteitsdiefstal?
Een coupe is ook zo gepleegd..
Ik hoop op een spoedig antwoord, momenteel zou ik bijna willen dat je een bericht als dit met een rood vlaggetje hoge prioriteit en met een druk op de knop een leesbevestiging mee kon geven.

De laatste reacties in de gaten houden dan maar. O wacht…

Hoogachtend,
Haagsche Annie en de Reactieraad

gravatar

Lieve mevrouw Annie,

U hoeft zich niet ongerust te maken. Zelfs een kind doorziet de geniepige, arglistige acties van Corrie Tokkie.

Warme knuffel van Paulientje

gravatar

Hoi Haagsche Annie,

Ik heb gehoord dat de burgemeester Corrie Tokkie ver van de bewoonde wereld heeft laten plaatsen in een containerwoning waar ze weinig kwaad kan aanrichten.

Doei,
Paulusje

gravatar

Dank voor de uitleg/bijval, toch een zorgelijke ontwikkeling al met al maar net als de blessures die je oploopt tijdens het dameskorfballen met thee en koekjes na: beter geen aandacht aan schenken, dan verdwijnt het ongemak stukken sneller.

Ik ben alleen zo benieuwd wat de Hoofdreacteur hierover te zeggen heeft, we wachten het af.

Tijd voor koffie, even serieus nu!

Liefs,
Annie

gravatar

“Nederland wordt wereldkampioen.” Nederland? Waar wordt dit land als land zijnde dan wereldkampioen in?

In democratie? Welnee, een goede democratie houdt rekening met minderheden.

In mensenrechten? Wel nee, denk aan de belangrijke vrijdom van verbaal geweld.

In intelligentie? Wel nee, intelligente mensen communiceren genuanceerd en beschaafd met elkaar.

Het zielige, hysterische geblaat over balschoppen en -schoppers gaat immers schier eindeloos tot vervelends toe door.

Juist nu alle media in ons land bol staan van hoogmoed, inbeelding, waanvoorstellingen, persoons- en oranjeverheerlijking en -aanbidding, neurosen, papier- en kijktijdverspilling, wansmaak en vooral massale gekte, had De Speld zich kunnen onderscheiden met betrouwbaar nieuws over echt interessante zaken.

Gemiste kans, heren van de redactie.

Reageer
gravatar

Zeg grote mond Corrie Tokkie,

Trouwe lezers kenden jou al als antidemocratische, onbeschaafde mensenrechtenbestrijdster, maar nu ga je echt te ver door Oma haar recht van vrije meningsuiting te misgunnen.

De familieraad heeft besloten om iedereen opdracht te geven jouw weerzinwekkende berichten niet meer te lezen. Dat zal je leren.

En nu jouw containerwoning weer in en gauw een beetje!

gravatar

Oma, na dit stukje van uw hand weet ik het zeker: Nederland beschikt over de meest wijze, verstandige, zeer goed bij de tijd zijnde oma’s van de hele wereld.

En nog recht van lijf en leden, ik heb nog spierpijn van het dameskorfbal afgelopen vrijdag; het ging er weer genadeloos hard aan toe.
En met genadeloos bedoel ik ook echt genadeloos lieve lezertjes!
Een bloedneus is geen reden om de training stil te leggen, dat is bij voetbal wel anders.

Wat een gemiep altijd.. au mijn knie, au mijn enkel, au mijn nek, au mijn teen en dan moet de wedstrijd nog beginnen.
De operaties ook nog trouwens, ze krijgen altijd klutsknieëen of gescheurde enkelbanden vlak voor ze moeten foeballuh, nóóit als ze gewoon vrij zijn en hun 100.000.000.000,- p.j. aan het opmaken zijn.

Waar weet je nooit, ze laten het versturen van de twitterberichten aan hun – niet altijd even slimme vrouwen over.
Ik zeg Yolanthe dinges op Ibiza maar dan anders, of zo..

Terug naar het Dameskorfbal.
Mijn oog kan alweer een beetje open al zie ik niks; urgenter en wel heel lastig: mijn rechterpinknagel is gebroken. Sjaisse!!

Maar toch: vrijdag weer van de partij hoor oma, en ondanks alles neem ik wéér roze koeken mee.
Het hoort erbij, af en toe een bult en een schram. Dameskorfbal is nou eenmaal niet voor mietjes!

Als land hebben we hier wellicht de meest assertieve, sterke no-nonsense oma’s waar niet mee te spotten valt, die nog zakken cement van 50 kilo de trap op sjouwen waar de ARBO dit werkgevers van 20-jarige sportschooljongens verbiedt wegens ‘te zwaar’.
Tutjes.

In de categorie ‘sport’ zie ik alleen een heel klein kansje voor het dameskorfbal met thee en koekjes na (het blijft nooit bij één koekje oma, eerlijk is eerlijk) maar in deze leeftijdscategorie moet je rekening met de factor Hein houden, die Magere.

Die maakt het jaren vooraf plannen van een dergelijk spektakel schier onmogelijk maar wij weten zelf: we zijn gewoon goed!
Dat durf ik best te stellen.
Maar daar hoor je bijna nooit iemand over helaas…

Gemiste kans heren van de redactie, daar heeft oma gelijk in!

ps: die vreselijke Tokkie heb ik allang geblokkeerd.. heeft ze weer wat? ik wil het niet weten ook; lamaar.

gravatar

Heer Trendvolger, als ik het goed begrijp wenst u nog een knop erbij terwijl we hier juist een petitie hebben lopen om van een knop te worden verlost?

Samenvatting van de stand van zaken: Het is hier een zootje, het gaat dus prima.

gravatar

Wat u zegt Heer Spaland,

Het begint hier inderdaad op een zooitje te lijken. Na de invoering van een stel flutduimpjes, met als gevolg daarvan de nobele oproep om die dingen weer te laten verdwijnen, en vervolgens een verzoek te lezen die dingen weer te ‘liken’, dient het belletje nu mijns inziens te worden geluid.

Een alarmbutton lijkt mij daarom een goed additief; de grofgebekte, haatzaaiende, en de tot in den treuren herhalende plemper kan middels zo’n centraal geplaatste knop worden aangemerkt richting de redactie.

Aan dat tribunaal om te bezien of er passende maatregelen dienen te worden genomen.

Tot nu toe is het nog te behappen, en niet iets om peu nerveux van te worden. Maar de grapjas die binnenkort een petitie begint om één of andere volksheld -waarin dan ook- onder de aandacht te brengen, dient terstond te worden teruggefloten.

gravatar

Trendvolger, he-le-maal mee eens.

Vanaf nu compleet negeren maar…

Lieve groetjes,
Annie

ps: meneer Jansen heeft mijn Bossche Bol opgegeten… who else..? 😉

gravatar

Nu, het is in ieder geval goed om te inventariseren welke knoppen kunnen worden gebezigd op De Speld. Want zoals u weet schuilt een ongeluk in een klein hoekje en komt straks de stagiaire met een doos verkeerde knoppen thuis die er dan weer toe leiden dat we tegen de bedoeling van de reactie het overzicht van de laatste reacties terug hebben. Dat overzicht zal echter – geheel naar de laatste mode – weer niet in iedere browser zichtbaar blijken te zijn waarna de redactie moet worden uitgelegd dat dit ook weer niet de bedoeling was. Gelet op de spoedeisendheid zal de redactie vervolgens in de Horoscoop Lente 2017 een standpunt kenbaar maken, dit in combinatie met een oproep voor een bijdrage aan een bloemetje voor de inmiddels zwaar overspannen Hoofdreacteur.

gravatar

Tja Heer Spaland, zoals u het al eerder even aanstipte: Het gaat tot nu toe prima.

Daarom ben ik ook steevast van plan de ontwikkelingen binnen De Speld in ieder geval t/m 2017 te blijven volgen. Tegen die tijd start er vast wel weer een petitie om te kijken of dat bloemetje al of niet een goed idee is.

gravatar

Hoi Annie,

Bevroren en al, zo naar binnen! En maar klagen over pijn in de buik. Maar het resultaat mag er zijn! 5 van de 8 hebben getekend; de overige 3 vonden het flauwekul, dus die grijpen voorlopig naast allerlei lekkers van de banketbakker, en zijn op zeker uitgesloten van deelname waaraan dan ook.

Hoe dan ook, petities tegen petities lijken mij wat onoverzichtelijk allemaal, en werken dus vooral op de lachspieren. Daarom af en toe op het belletje drukken, voor het geval ik erin blijf hangen.

http://tinyurl.com/nqrbkv8

Liefs, Trendvolger

gravatar

Na mijn reactie “Corrie van Hiernaast is link, die moet je niet hebben” heeft Corrie er zelf maar een draai aangegeven.
Dat het dan hier op een zooitje(ontregeld) begint te lijken om een paar flutduimpjes maakt de noodzaak om deze niet te willen alleen maar groter.
Duimje vervangen door “gelezen/genegeerd” liked mij dan nog een optie, als ze dan wat willen, dan hangt er in ieder geval geen waardeoordeel aan vast.

gravatar

Tsja.. gisteren vroeg ik me toch nog even af of Corrie geen verzinsel is van een wraakzuchtige redactie die niet van petities gediend was.
Ik bedoel die foto… de tekst.. het lag er bijna te dik bovenop.

Hoe dan ook, ik weet nu wel zeker dat ik niet voor niets de petitie tegen petities heb getekend; je lacht je rot dat wel, maar voor je het weet heeft Corrie haar eigen hoekje op de Speld dankzij háár petitie waarin ze ongetwijfeld elke dag verteld over fatsoenlijke Nederlanders, zoals zijzelf en Geert, hun gezamenlijke kapper/idealen en daar zou ik toch echt hele grote bezwaren tegen hebben.

Ze kan haar helden toch gewoon op Facebook blijven laaiken zoveel ze wil? Iets over zichzelf vertellen wil ze… ja, boeiend. Ik vind het al eng dat ze zichzelf uit Den Haag laat komen; er is sprake van 1 IP-nr dus het is echt slechts van Corrie door Corrie voor Corrie.

Nee, een noodknop/klok/stil alarm (dank Trendvolger!!) moeten we hebben, en de laatste reacties terug. Voor 2017 graag.

Stikbenauwd van de hooikoorts kan ik niet zo goed de slappe lach krijgen; ik kom dan zuurstof tekort; even een alarm door de ruimte geeft net genoeg ruimte om adem te halen.

Trendvolger, die weigeraars kunnen lachen volgende keer dat ik langskom. Het verbaasde me niets dat de rest wel getekend had, lieffff!!

Meneer Jansen zal zich vandaag weinig laten horen na dat debacle met bevroren sjekladebollen.
Als hij er nou eens van léérde de schrokop maar nee..

Benny jij bent ook geen opgevertje merk ik, mijn complimenten! Zo komen we er wel, we blijven drammen tot de site overzichtelijk is voor eenieder behalve types als zij van hiernaast.

Het zal nog wel even onrustig blijven in Den Haag.

Giechelende groeten,
Annie

gravatar

Ja An, ‘t is me wat.

Bij de aanstaande verkiezingen -de verwachting is oktober/november- krijg je van mij de bal die je al eerder belooft is. Maar dan wel komen hoor, anders is die dekselse meneer Jansen je wéér voor. Enne, iedereen leest na het tekenen van jouw petitie nu mee, dus wordt gevolgd.

Maak je niet te druk over de concurentie van hiernaast, dáár is vooralsnog weinig animo voor is te constateren. Kortom: Inpakken en wegwezen, ja toch?

Groeten, Trendvolger.

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

gravatar

Trendvolger, volgende keer ben ik erbij, wat er ook gebeuren mag.

Die meneer Jansen, ja dat is een dondersteen geworden en dan te bedenken dat hij als kind zo verlegen schijnt te zijn geweest.
Ik kan me er niets bij voorstellen, een bedeesde meneer Jansen.

En nee, dinges, nou ja jeweetwel, die in dat Juichpak negeer ik verder. Dat had ik al besloten; een bordje ‘gelieve de trollen niet te voederen’ zou best een goed idee zijn tot er een betere oplossing is.

Ze sterven dan snel uit en gaan het elders proberen, en als daar dan ook zo’n bordje hangt gaat de lol eraf.

Ik moet zeggen dat ik toen ik nog een kleine kinderachtige Annie van een jaar of 8 was ik ook trolde, zonder pc.

Gewoon, telefoonboek uit de kast als je moeder er even niet is en dan (leuker met iemand die steeds roept: dat durf je niet! op de achtergrond) mensen met gekke achternamen opbellen en giechelen terwijl je haastig piept: wat een rara naam hahaha.

En dan ophangen. Maar sinds er nummerherkenning bestaat is de lol daar wel vanaf, dure hobby ook vergeleken met trollen op het www.

Ook ben ik er te oud voor inmiddels, ik hou het toch bij dameskorfbal hoor. Ook een beetje voor de thee en koekjes achteraf, altijd even gezellig en beide teams drinken gezamenlijk thee nadat de verliezers de winnaars heel sportief hebben gefeliciteerd met de overwinning.

Zo kan het dus ook!

Fijne avond,
Annie

gravatar

Dit is weer een bar slecht staaltje onderzoeksjournalistiek van De Speld.
Nederland is namelijk al vele malen wereldkampioen geworden.
Wat voorbeelden:
korfbal (mannen + vrouwen): 1978 + 1984 + 1987 + 1995 + 1999 + 2003 + 2007 + 2011 = 8x
hockey (vrouwen): 1974 + 1978 + 1983 + 1986 + 1990 + 2006 = 6x
hockey (mannen): 1973 + 1990 + 1998 = 3x
honkbal (mannen): 2011 = 1x

Het WK voor mannenvoetballers wordt al veel langer gehouden (v/a 1930), maar Nederland heeft het 0x gewonnen.

Conclusie:
Op basis van de historische prestaties moet De Speld minder, minder, minder artikelen plaatsen over voetbal en meer, meer, meer artikelen schrijven over korfbal en hockey.

Reageer
gravatar

Tuttut, hoe aangebrand met snelle vingers reageren zorgvuldigheid de das om doet: het onderzoek is niet door De Speld gepleegd – u vergrijpt zich nu aan de boodschapper, foei!

Overigens vergeet u het wereldkampioenschap Bridge.
En fierljeppen.

gravatar

Naar ik uit radioberichten vernam is Nederland onlangs ook wereldkampioen moddervoetbal geworden. (De vraag is in hoeverre het oranje tenue daarbij nog zichtbaar oranje is gebleven)
Erover nadenkend vermoed ik dat het sterke ingooien doorslaggevend zou kunnen zijn geweest bij het winnen van dit wereldkampioenschap. Het zou mij verbazen als er een ander land te vinden is waar men sterker is in het moddergooien dan alhier te lande.

gravatar

Aan dat plaatje te zien gaat het goed met de Hare Krishna (HK, niet WK!). Ik weet alleen niet of ze zo nog welkom zijn in de Kalverstraat.
Overigens snap ik gezien dit plaatje de titel en de tekst niet helemaal. Lijkt een heel ander onderwerp… allemaal over winnen en grijpen en pakken. Zoveel egolusten, he? Komt meestal eerder stront dan goud van.

Reageer
gravatar

Ach wat een heerlijk tijd breekt er weer aan. De meeste oranjeliedjes kan ik al meezingen. Het liedje van Gerard Joling vind ik het leukste. Dat kunnen die homo’s toch goed hoor. Het is altijd lachen om ze.

Afgelopen zaterdag hebben we gezellig met de straat naar de oefeninterland voetbal Nederland – Ghana gekeken. Dat we van de zwartjes zouden winnen stond al vast. Een onderzoek naar WK-hits is niet daarvoor nodig.

Aan de jongens en meisjes van de redactie van de Speld heb ik een verzoek. Kunnen jullie de meiden van relaxclub “De spreidstand” een berisping geven? Snollie P. en bitch H. A. maken het te bont. Ik wordt zoveel met valse aantijgingen door ze gedemoniseerd. Afgelopen nacht was het weer raak, schijnbaar hoeven zij niet te werken. Onderstaand is slechts een opsomming van wat er door hen over mij geschreven is:

een oerlelijk wijf, een Tokkie, Flodder, Laaf, WC-sprayhouder en ze kijkt tamelijk wazig, waarschijnlijk door het vele gebruik van medicijnen die eindigen op ‘pam’ in combinatie met veel drank en sigaretten.

Typisch het gedrag van linkse kerkgangers die in het nauw gedreven worden. Dat het jullie schuld is dat Pim is doodgeschoten zijn we (fatsoenlijk Nederland) niet vergeten.

Nogmaals: Ik ben een spirituele vrouw die positief in het leven staat en belang hecht aan Nederlandse fatsoensnormen.

Wat is daar nu fout aan?

Reageer
gravatar

Hoewel Duitsland sterke ijzers in het vuur heeft:
http://www.youtube.com/watch?v=pJpo_k1qZAE
(Gezongen door mijn tweelingbroer, tja, foutje vlak na de tweede wereld oorlog (vijftiger jaren)), denk ik dat Nederland inderdaad sterk naar voren zal komen tijdens dit WK. Zeker qua lied en muziek.
(Jeettje, alsjeblieft GEEN commentaar op mijn tweelingbroer!!!)
Maar…….. als we de scalaire velden weten te bundelen en voldoende Lycopodium D30 innemen (tezamen met het beste WK bier van Nederland, dertig druppels op 33 cl. bier) dan maken we een kans.
Met name de scalaire velden maken het mogelijk de bal reeds in het doel te plaatsen voordat de Nederlandse speler deze verplaatst heeft (Metafysica).
Doe deze WK eens anders, beleef hem scalair (!!!!) is mijn kreet dit jaar!!!!
Als Nederland niet ver mocht komen in deze WK dan is het erbarmelijke resultaat te wijten aan het feit dat men zich te weinig scalair ingezet heeft. (Had men maar naar mij moeten luisteren.)
Vergelijkbaar met de EU verkiezingen, achteraf niet mekkeren.
Zo ook voor de beruchte Speld “like” knop, had men maar moeten luisteren!!!!
Scalair, da`s het geheim deze WK.
Zo, nu eerst een …………..

Reageer
gravatar

Oké beste gevallene, dan doe ik het maar:

We spreken hier dus niet van een foutje, maar van een enorme miskleun. Dat louche muziekuitgevertjes nog steeds in staat worden gesteld mensen met een verstandelijke handicap van de straat te plukken, om een of ander achterlijk deuntje van wat lijzig gebral te voorzien, is nog tot daar aan toe. Als consument hoeft men zoiets natuurlijk niet te kopen.

Maar dat er binnen uw familie nou niemand op het idee is gekomen uw broer tegen zichzelf in bescherming te nemen, is een misrekening die zijns gelijke niet kent!

Oei!

Doe daarom vandaag eens iets nuttigs, d.w.z. waar iedereen een goede dienst mee bewezen wordt, en teken de onderstaande petitie. Als uw broer in staat is zelf te tekenen, laat ook hem dan deze petitie invullen.

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

gravatar

Beste Jeettje,
Hoe bent U op mijn GROTE familie geheim gekomen?
Nimmer heb ik enige verwijzing, noch uitspraak dien aangaande gedaan!
U moet welhaast bindingen hebben met de NSA of andere, onze zuivere internet bewakende, waakhonden.
Hetwelk U direct in een dubieus kader stelt.
Klopt, ik en mijn tweeling broer verzamelen olifanten (klein, groot, van steen en edelsteen) zijn gek op kanonnen (groot en klein), snelle voitures (Porsche, Maserati en Ferrari) en drinken graag een glas koele droge witte wijn. Planten ons bij voorkeur voort middels dubieuze dames welke wij vervolgens weer “afkopen” en zijn beiden genegen wat steekpenningen te ontvangen.
Maar om nu direct de link te leggen naar Prins Bernhard, neen, dat had ik van U, mijn beste Jeettje absoluut niet verwacht.
Ik voel mij bijna gedwongen om mijn nick-name te veranderen zodat U mij niet meer kunt koppelen aan onze vermeende vader.
Maar leest mijn waardevolle bijdrage over de scalaire velden en U zult begrijpen dat er meer is tussen den hemel en den aarde dan U kunt bevroeden.

gravatar

Beste Trendvolger,
Zie mijn commentaar bij de horoscoop 2014 en laat Uw ogen zich openen.
Daarnaast profiteert de gehele familie van de creatieve uitingen van mijn tweelingbroer.
(Gratis boodschappen, enzovoort.) Jaloers ?
Nimmer zal ik de petitie tekenen, zie mijn commentaar bij horoscoop 2014, ja, ik weet het: eerste verschijnselen van Alzheimer, vanwege de herhaling t.a.v. de horoscoop.
Gelieve mijn geliefde familie niet meer te beledigen, slechts daar waar zij mij uitsluiten van het inkoopvoordeel.
Lachesis D12 zou U goed kunnen doen!

gravatar

Beste Jeettje,
Aangezien ik geen “duimpjes” wens te gebruiken doe ik het met plussen: ++++++++++++++++++ voor Uw reactie.
(Inhoudelijke was natuurlijk wel mogelijk geweest, maar ja, Rotterdam, wat verwacht men dan op een dag als deze.)

gravatar

Al zeer lang geleden werd geadviseerd “laat de leeuw niet in zijn hemdje staan”. Nu geeft dat niet of nauwelijks informatie over het winnen van het WK, maar de slotzin is alleszins duidelijk “want de leeuw op voetbalschoenen kan de hele wereld aan”. Dit moet betekenen dat Nederland ooit het WK zal winnen. Maar wanneer ?

Reageer
gravatar

Tja, nu Argentinië en Japan al zijn verslagen in de eerste ronde is het natuurlijk makkelijk praten. Dit soort onderzoeken hebben veel meer waarde als ze vóór het begin van het WK worden gepubliceerd!

Reageer
gravatar

De vraag is natuurlijk wel in hoeverre bij de totstandkoming van die profetische liederen corruptie een rol heeft gespeeld. Als uit de onderzoeksbronnen naar voren komt dat bij de toewijzing van het WK 2022 vooral de Afrikaanse afgevaardigden zich hebben laten omkopen (omdat in dat continent de economische nood nu eenmaal hoger is dan elders in de wereld) is het zeer aannemelijk dat de corruptie in deze een andere vlucht genomen heeft. Zangers die normaliter slechts betaald worden indien zij gedurende minimaal zes weken hun stembanden stil te houden, zouden makkelijk ten prooi kunnen vallen aan infame prikkels om desondanks hun akelig geluid te laten horen op een wijze die de aarde doet sidderen.

Reageer
gravatar

In dit verband is dan wellicht de beste remedie tegen geluidsoverlast, de resolute aanpak van de oude Galliërs rond Asterix en Obelix: het gemuilkorfd en de handen op de rug gebonden opbergen in een oude eik van elke bard die dreigt in commercieel geblaat uit te barsten. Verder is het raadzaam om de nationale bierproducent te verbieden al te stellige reclame-uitingen te introduceren. De stelligheid van haar tekstschrijvers heeft ons al drie keer een finale gekost én een eerloze afgang in 2010. “Als het bier is in de man, is de wijsheid in de kan”.

gravatar

Vergeet AUB niet de evergreens als
“♪ We worden Kampioen! ♫ We worden Kampioen!” en
“Nederland die heeft ♪ ♫ de bal, die mooie bal van goud (het eten staat ♫ koud)” van nationale nar en troubadour André van Duin en
“We houden fan Oranje ♫, we worden kampioen” van wijlen de heer Hazes

Reageer
gravatar

Hetgeen dus bewijst dat we alle voorgaande WK’s (of in ieder geval die sinds 1990) ook gewonnen hebben. Misschien moet daar eens historisch onderzoek naar gedaan worden, ik geloof dat velen in de veronderstelling zijn dat deze WK’s door uiteenlopende landen als Duitsland, Brazilie, Frankrijk, Italie en zelfs Spanje gewonnen zouden zijn.

gravatar

Dat lijkt nu wel zo, dat Nederland niet kan voetballen en nooit wat wint, maar over een jaar blijken alle voormalige winnaars hartstikke strak van de Epo te hebben gestaan en doen diverse Ronaldo Maradonna’s een boekje open (tegen een kleine vergoeding). En dan blijkt Nederland met terugwerkende kracht opeens al 30 jaar ongeslagen wereldkampioen!
(Of heb ik deze these al eens eerder gelezen in de Speld, déja voe?)

gravatar

Zelden heb ik zo’n overweldigend empirisch bewijs waargenomen omtrent een spelvorm waarin kans een aanzienlijke rol speelt. Vreemd dat men deze relaties niet eerder heeft ontdekt, men zou zeggen dat Vader Abraham en Wim Sonneveld de invloeden van de muziek op de resultaten van ons Oranje al meerdere malen hadden kunnen benutten.

Bijkomend voordeel hiervan zou zijn geweest dat wij die akelige Jakhalzen niet meer in hun TV-show hadden hoeven zien. Want laten we eerlijk zijn, matig gebekte semi-culthelden die kansen op grote toernooien misten daar jaren later nog mee pesten terwijl je zelf nauwelijks iets bereikt hebt is ook gewoon treurig..

Reageer
gravatar

Verhaar doet net zo goed aan cherry picking: de Vengaboys zijn een Nederlandse dance act. Een onderzoek van likmevestje dus!

Reageer
gravatar

Of vraag het aan mij; ik weet er alles van.

Nederland gaat nét niet winnen omdat tijdens de finale en vlak voor het winnende doelpunt (penalty’s!! jawel hoor!) een aardvarken of een Aye-Aye het veld op komt rennen met een biertje teveel op, Juichpak aan en Juichpet op.

Wat er dan gaat gebeuren kan je wel raden.. jammer hoor!!

Hier een Aye-Aye voor degenen die spijbelden/ziek waren toen het diertje aan de beurt was op school:

http://web-images.chacha.com/images/galleryimage-1901129906-feb-16-2012-600×800.jpg

Dan meteen even tekenen maar, toch? De link hieronder voor uw gemak, scheelt weer gezoek en voor mij een kleine moeite. Graag gedaan en bedankt alvast!

Liefs, Annie

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

gravatar

Ik zou toch ook rekening houden met de minder optimistische voorspelling in het hier genegeerde liedje van de Common Linnets, the Calm after the Storm.