FIFA: ‘WK 2022 voortaan eerlijker toewijzen aan Qatar’

Toernooi nog dit jaar zonder corruptie naar oliestaat

Het WK van 2022 moet voortaan op een eerlijker manier worden toegewezen aan Qatar. Dat heeft FIFA-baas Sepp Blatter gezegd in reactie op de geruchten van omkoping rond de toewijzingsprocedure.

Blatter wil dat het wereldkampioenschap voetbal nog dit jaar opnieuw aan Qatar wordt toegewezen: “Dit keer zullen we erop toezien dat alles zonder corruptie verloopt. We willen de wereld laten zien dat we het WK van 2022 ook op een eerlijke manier kunnen toewijzen aan Qatar. Dat is in het belang van het imago van het voetbal.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wedden hoeveel er (bijna)dood zullen neervallen in hun harnas?

90 minuten rennen met 50c.. Schat minsten een 10tal miljonairs die de grasmatt als tijdelijke slaapgelegenheid zullen benutten.

Vooral de noordelijke bleke spelers kunnen beter een kussen in hun shirt stoppen voor een wedstrijd zodat ze convertible kunnen liggen sterven op het dore grass.

Eindelijk word voetbal dan eens leuk om aan te zien, en is dan niet alleen voorbehouden aan laaggeschoolde bierbuik draagend tandeloos ruftende analfabeten zoals nu altijd het geval is! (voor wie zich beledigt voelt moet maar 3 eetlepels zout gaan nuttigen, helpt echt! Zweer het op het graf van mijn een aan zout overdoses overleden moeder)

Reageer
gravatar

Precies; straks wil hij nog een persoonlijke joystick om de doellijn-technologie te beïnvloeden !

gravatar

Voor 2 miljoen zwitserse franks zal Sepp Blatter gaarne verklaren dat er een ernstig misverstand is opgetreden en dat de FIFA slechts het WK zitvoetbal 2022 aan Qatar had toegewezen.

Reageer
gravatar

Als de FIFA het WK 2020 eerlijker aan Qatar gaat toewijzen, dan kun je erop wachten, dat De Speld de sportartikelen eerlijker aan voetbal zal gaan wijden (om zodoende aan de bezwaren van Oma tegemoet te komen).

Reageer
gravatar

Na jaren van corruptie en wanbeleid binnen de FIFA is dit toch het eerste signaal dat de bezem door de organisatie wordt gehaald, waarvoor hulde.

Andere internationale sportbonden zullen dit voorbeeld ongetwijfeld gaan volgen. De uitverkiezing om de Olympische Winterspelen in 2022 of 2026 te mogen organiseren, zal dus op een eerlijke en transparante manier aan Qatar worden toegewezen.

Reageer
gravatar

Hoho, het artikel heeft het alleen over eerlijk. Transparant is voorlopig nog een brug te ver.

gravatar

Het imago van het voetbal?dat is er nooit geweest en zal er nooit komen! neen dronken was die sjokomelkjunk niet maar wel vals! Laten wij na boerengolf ook boerenkoersbal invoeren!

Reageer
gravatar

Ja, ja, met spitskoolvondige Ingrid Woutersen zeker als spitskooltjesdievegge? Nee, die paardenvlieger gaat niet op! Wij laten ons de boerenkaas niet van de volkorenboterham schuiven.

gravatar

Oma, ik wist het al! Natuurlijk hebben zij geen idee van onze kwaliteiten bij het koersballen! De sjeik van quatar wilde aandelen kopen inen investeren in ons team! Ik heb die oliemagnaat met een blikje sjokomelk heen gestuurd! En gezegd dat wij oma’s normen en waarden m.b.t. sport hanteren!bovendien trainen wij in een aangenaam klimaat d.m.v. airco!

Reageer
gravatar


Dit is toch echt de druppel die de emmer doet overlopen.

De directie en de redactie van De Speld kunnen in ieder geval in allerlei gevallen niet worden beschuldigd van klantvriendelijkheid.

De wereld barst van interessant nieuws en dit orgaan moet zo nodig zijn kostbare plaatsruimte en goede naam te grabbel gooien aan balschoppers en hun handlangers. Niets over vreedzame wereldkampioenschappen die rond deze tijd plaatsvinden en er echt toedoen, zoals figuurzagen, kantklossen, balroem, petities ondertekenen, hockey en dameskorfbal met thee een koekje toe, om er maar een enkelen uit mijn losse pols te noemen.

Oma denkt over een vluchtoord. Heeft iemand een suggestie?

Reageer
gravatar

Oma, er zijn mogelijkheden te over! Om u tegemoet te komen in uw behoefte aan escapisme zal ik u er enige noemen.
U kunt overwegen uw toevlucht te nemen naar Qatar, waar het in elk geval (naar verluidt) overdag niet snel koud zal zijn. Brazilië is uiteraard ook een mooie plek om de wijk naar te nemen. U zou ook uw heil kunnen zoeken in Lelijkstad. Dat zou uw kennis van het Japans zeker goed doen! Mocht u deze opties van de hand wijzen kunt u immer nog besluiten in Kootwijkerbroek uw toevlucht te nemen.

gravatar

U maakt het wel heel erg bont! Ik mag aannemen dat u uw naam dankt aan wijlen Mahatma Gandhi? In de tijd tussen het opgeven van India door de Britten en de feitelijke onafhankelijkheid gaf die een interview aan een Brits journalist. Deze vroeg hem: “Meneer Gandhi, wat vindt u van de westerse beschaving?” Deze gaf toen het legendarische antwoord: “Westerse beschaving? Dat lijkt mij een goed idee.”

gravatar

Blatter en zijn FIFA tonen zich hiermee wel heel erg radicale vernieuwers. Zoals meestal met radicale vernieuwers slaan zij echter wel door in hun drang tot vernieuwen. Er is immers op zich niet zo veel mis met corruptie, zolang het maar eerlijke corruptie is en steekpenningen betaald worden met eerlijk geld. Met geld uit Qatar is doorgaans niks mis. Daarom vind ik het wat overdreven nu nog eens terug te komen op de toewijzing van het WK in 2022. (Zolang de spelersbussen die er zullen worden gebruikt maar zijn voorzien van een goed toegeruste cabine met alle gemakken en comfort voor de busstuurder.)

Reageer
gravatar

Pracies Moosje! Met de gebruikelijke, eerlijke corruptie weet je tenminste waar je aan toe bent. Als dat wordt losgelaten weet je nooit wat er uit de bus komt en kun je zelfs in de meest waanzinnige gaten terechtkomen. (En zie dáár dan maar weer eens uit te klauteren)

gravatar

Nadeel van bussen met airconditioning is dat spelers er niet meer uit willen bij ongekoelde stadions. Bij een buitentemperatuur van 45° C smelt zelfs het Olympische ideaal van Celsius: Citius, Altius, Fortius Enzovoortius.
Sepp Blatter en Michel Platini worden 45 sec. voor aanvang van de wedstrijd ingevlogen en op kunstmatig gehard glad ijs gezet, hun normale bedrijfstemperatuur. FIFA-bestuurslid Sheik Al Hammam maakt van de gelegenheid gebruik om te beklemtonen dat bij de gunning van de WK aan Qatar slechts historisch/voetbaltechnische gronden de doorslag gaven; scheidsrechters zijn door milder, continu besprenkeld gras in Qatar is altijd groener dan elders in de wereld en zeker groener dan dat in de Arena. Bovendien worden in Qatar kosten noch moeiten, noch Aziatische arbeiders gespaard bij de bouw van de nadien nutteloze stadions Michiel van Praag bestrijdt dat en verzoekt officiële vermelding daarvan in de notulen. Dat wordt overruled door Judge Blatter. In de daaruit volgende verbale nacompetitie met Van Praag wint de Sheik nipt op doel- en banksaldo én omdat hij bij Blatter discreet een blanco envelop deponeert met daarin een kleine onkostenvergoeding én omdat hij de -voor het aldaar werkzame Nederlandse bedrijfsleven nog steeds verplichte- Niet-Jood verklaring kan overleggen. Game, set and match.

gravatar

Ach, had onze Bernhard nog maar geleefd. Dan was niet alleen de toewijzingsprocedure op grove wijze verkracht, maar waren de steekpenningen ook nog eens beduidend oneerlijker verdeeld! Om in zijn moerstaal te verzuchten: “Mensch, das waren Zeiten!”

Reageer
gravatar

Dit vind ik wel erg ambitieus van Blatter. De huidige politieke situatie beschouwend denk ik pas dat de WK’s van, zeg, 2030 en 2034 zonder corruptie aan Qatar toegewezen kunnen worden. Om zeker te zijn denk ik dat alle WK’s vanaf 2042 in Qatar helemaal corruptievrij zijn.

Reageer
gravatar

Dat ze die man van oneerlijkheid durven te beschuldigen. Met deze actie zuivert hij wat mij betreft zijn beschadigde blazoen!
Zonder corruptie toewijzen is de nieuwe democratische methode. Hulde.

Reageer