EU komt met leenstelsel voor nationale overheden

'Regeren wordt iets voor de elite'

De Europese Commissie heeft gisteren een leenstelsel voor nationale overheden aangenomen. Dit betekent dat vanaf 2015 alle subsidies die Nederland van de Europese Unie krijgt, worden omgezet in een lening.

Het gaat jaarlijks om vele miljarden euro’s. De Nederlandse premier Rutte is boos. Hij noemt de maatregelen asociaal. “Nederland wordt opgezadeld met miljarden aan staatsschuld, zonder dat de Europese democratie daar aantoonbaar beter van gaat functioneren. Dat maakt het wel heel onaantrekkelijk om te blijven regeren.”

De Europese Commissie ontkent dat regeren nu iets voor de elite wordt. Eurocommissaris Olli Rehn: “Wanneer Nederland 30 jaar lang een slechtere werkgelegenheid heeft dan Spanje of Griekenland, wordt de schuld kwijtgescholden. Bovendien blijft de gratis Interrailkaart gewoon behouden.”

De Nederlandse overheid moet volgens de EU af van zijn leenangst. Rehn: “Je moet een lening zien als een investering in de toekomst. Als de Nederlandse overheid nu in zichzelf investeert, plukt het daar morgen de vruchten van.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eurocommissaris Olli Rehn: “Wanneer Nederland 30 jaar lang een slechtere werkgelegenheid heeft dan Spanje of Griekenland, wordt de schuld kwijtgescholden. Bovendien blijft de gratis Interrailkaart gewoon behouden.”

De Nederlandse overheid moet volgens de EU af van zijn leenangst.”

De EU moet nog bankroeter dan het al is dus.
Bankroet zijn moet worden beloond. Veel gekker kan het niet.

Reageer
gravatar

Vestzak broekzak systeem. Ombuiging van concrete zaken.
Nederland heeft altijd teveel geïnvesteerd in andere landen.
Daar moeten de Nederlanders voor boeten.
Met zijn allen naar de voedselbank.
Rutten zou ook aan het programma mee moeten doen:
Effe geen cent te makken. In principe iedereen die in de politiek zijn boterham verdient.
Hitler is te vroeg gestorven.
Zorg dat er geen gehandicapten meer geboren worden.
Ouden van dagen worden in de toekomst met bosjes
gevonden.
De onderburen vergaan al een paar maanden van de stank.
Etc etc etc
38 miljoen naar een rampgebied.
Als dit in de Nederlandse economie ; ouderen ; jongeren’
werkenden; alleenstaanden was gestoken, had niemand meer naar de voedselbank hoeven lopen.
Niet zomaar, daar kunnen ook voorwaarden aan verbonden worden om iets te verplichten om terug te geven aan de umweilt waarin wij allen leven.

Reageer
gravatar

Het lijkt me verstandiger als het extra geld dat nodig is, door de politieke partijen geleend kan worden in plaats van door de overheid zelf. Ten slotte zijn zij het die al die verstandige dingen kunnen doen. Gezien het aantal leden, moet de rente makkelijk op te brengen zijn en dat scheelt enorm in onze staatsschuld. Mochten de partijen het niet meer op kunnen brengen dan laten we die gewoon failliet gaan en stellen we de bestuursleden aansprakelijk. Voor een paar duizend Euro kunnen we altijd wel weer een nieuwe partij oprichten. Geen enkel probleem.

Reageer
gravatar

Olli Rehn was degene die afkwam met het idee : 5 asperges voor 1 pruim. Hij was opgegroeid met zijn moeder en zijn vader was autohandelaar. Don’t mind him too much. Natuurlijk wel even mee uitkijken.

Reageer
gravatar

Beste Jet,

Laten wij dit boompje eens opzetten nadat u het stokje heeft overgedragen. Nieuwe situaties geven nieuwe inzichten, waarbij geldt dat van de gebeurtenissen uit het verleden altijd lessen kunnen worden getrokken.

Hoewel een goed regentes het vooruitzien op de gevolgen van de maatregel beheerst, ben ik derhalve ietwat sceptisch over de uitwerking in deze.

Ik ben dan ook benieuwd hoe u denkt de ontstane schade in de toekomst te gaan herstellen.

Is het een idee de afspraak te maken, in laten we zeggen oktober, november van dit jaar, om uw beleid eens te evalueren in deze nieuwe ontstane situatie?

Ik hoor graag van u.

gravatar

Trendvolger, rustig aan, laat je weekend niet verpesten; er komen immers nog juichpetten met of zonder harde krullen. En, dan nog wat:

Daar komt bij dat meneer Jansen (wie anders…) een van de bejaarden is die al om half 8 staat te wachten tot de winkels opengaan om meteen het avondeten du jour te scoren. Beetje sjanzen met de oudere vrijgezelle dames… ach, je kent hem.

Het goede nieuws: (om een lang verhaal met een omgevallen stapel blikken Andre Hazes worstjes, bezorgd personeel en een paar studenten kort te maken); meneer Jansen heeft een Juichpak!!

Maar de terugslag van de verkiezinskoorts slaat nu in volle hevigheid toe, HET moment om hem zijn Juichpak te ontfutselen.
Bied er gewoon 15 euro voor en een fles ouwe klare en je hebt gewoon een Juichpak, en wie weet als je op tijd bent nog een pet on top of that.

Zo zie je maar: karma bestaat; het vrijwilligerswerk tijdens het stemmen levert nu een Juichpak op. Anders had je meneer Jansen nooit gekend..

Proficiat hoor, het is je gegund!

gravatar


Heet van de naald

Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, stelt dat alle politici in de EU er met het nieuwe leenstelsel op vooruit gaan. “Het vorige systeem is niet eerlijk”, aldus de voorzitter. “Nu betalen lage-lonenlanden via de belastingen de vergoedingen van politici die na hun politieke loopbaan anderhalf tot twee keer meer gaat verdienen.”

Volgens de voorzitter zorgen de aanvullende beurs en de ruime afbetaalregeling ervoor dat de toegankelijkheid van de politiek gewaarborgd blijft.

Ook zegt de Van Rompuy dat de eerdere bewering van de politicivakbond niet klopt. Die zei dat de schulden van politici door het leenstelsel zullen verdubbelen. Volgens de voorzitter zal het rond de zes miljard euro meer zijn dan voorheen en zal de gemiddelde schuld op 21 miljard euro uitkomen. “Die middelen gebruiken we voor diezelfde politici om eindelijk iets te leren waar ze wat aan hebben in de huidige tijd. En ze behouden hun tankkaart voor autoritten met chauffeur door Europa.”

Dit was tante Paulien rechtstreeks vanuit Brussel.

Reageer
gravatar

Het klinkt als de ideale manier om Rusland op te zadelen met miljarden aan staatsschuld, maar ik betwijfel de Russen dat ooit terug gaan kunnen betalen.

Reageer
gravatar

Inderdaad heeft men nog een forse uitstaande schuld die oninbaar wordt geacht. In mijn bezit bevindt zich een aandeeltje Keizerlijke Spoorlijn met bijbehorende talons, dewelke dateren van de dag ná de revolutie. Inwisselen ho maar.

Soms, staande voor het nu ingelijste document, bedenkend virtueel welgesteld te zijn, prijs ik mij gelukkig dat bij de Belastingdienst vooralsnog niet de gedachte is gerezen om virtuele welgesteldheid te belasten met reële tarieven.

Mijn vermoeden is dat zulks onvermijdelijk zal gaan gebeuren zodra men een wijze heeft gevonden dit ‘Brussel’ in de schoenen te kunnen schuiven.

gravatar

De étiquette eist, dat men wanneer men iets heeft geleend van een ander, dit na gebruik zo spoedig mogelijk teruggeeft met een mondeling of schriftelijk bedankje.
Hoogst onwellevend is het om bijvoorbeeld. des zaterdags een paraplu, sjaal of mantel te lenen (omdat het plots is gaan regenen of kouder is geworden e.d.), met het geleende zondag – en misschien maandag ook nog! – goede sier te maken en het pas in de loop van dinsdag of woensdag terug te geven.

Met het lenen van geld zij men uiterst voorzichtig wanneer men aan iemand leent – en uiterst precies en prompt van terugbetalen wanneer men van iemand leent.
Geldzaken worden altijd min of meer als erezaken beschouwd en beschaafde lieden handelen daarnaar.
Het is altijd voor de verstandhouding beter wanneer er geen sprake is van geldzaken tussen vrienden, maar is er eenmaal sprake van het lenen van geld, dan handele men zuiver zakelijk – onverschillig de grootte van het bedrag: d.w.z. men verlangt een getekende schuldbekentenis op datum en stelt onderling de termijn en het tijdstip van terugbetalen vast, opdat hierover nimmer enig misverstand kan bestaan.

Reageer
gravatar

Uit de Europa Stemwijzer van de Speld is natuurlijk uitgekomen dat Nederland massaal tegen de landbouwsubsidies is en Europa luistert hiernaar…

Reageer
gravatar

Mijn mening is dat dit een leuk artikel is daarom geef ik het een thumps up.

Mijn favoriete luisterboek is: Vijftig tinten grijs, muziek: Nederlandstalig, film: Titanic , tv programma: Utopia (Billy is zo lekker spontaan), radio zender: 100% NL, hobby: gezellig op de bank met mijn man naar RTL 8 en SBS6 kijken, leukste reclamespot: Kom.Soep. van Unox, gerecht: sushi van de AH, interesses: spiritualiteit en positiviteit .

Ik hou niet van egocentrische azijnpissers 🙁 zoals de familie Paulussen, maar Jeettje is oké tje 🙂 alhoewel ik vanwege hem voor de zekerheid de frontcamera van mijn iPad air wifi 32 GB heb afgeplakt. Het is een Zuid-Hollander, je weet wel zo’n Duindorper.

Doeiii,

Corrie van Hiernaast.

Reageer
gravatar

Nou nou Jeettje, er is je zojuist een veer uitgereikt, te steken op een plaats naar keuze.
Wel gefeliciteerd, Duindorper! 😉

gravatar

Och, Trendvolger, die Corry van daarnaast is de weg kwijt – zoals zoveel Geert aanbidsters.
En ik heb nog wel wat ruimte in de binnenzak van mijn colbert naast alle lachwekkende meninkjes van rare snoeshanen.

Buiten dat -dat je dat nog moet zeggen- het is geen azijn, maar eerste klas Balsamico.
Elitair? Ja, natuurlijk, maar niets belet Corrie naar een avondschool te gaan, een etiquette boek te bestuderen, Amy Groskamp-ten Have heeft een aardig werkje geconcipieerd aangaande deze sociale conventie, en zich aldoende te ontworstelen aan een omgeving waarin groffe aantijgingen het gebrek aan argumentatie moet maskeren.

gravatar

Pollens, zij van hiernaast probeerde Heer Jeettje te versieren als ik het allemaal nog goed kan volgen. Tja, altijd hetzelfde gelazer; als het niet wil lukken krijgen ze er de smoor in. Dat herinnert mij weer aan mijn oudoom met de gevoelige inborst die na het eten een sigaar opstak en dan placht te zeggen dat het pas echt gezellig wordt als men de wijven de kamer uitsmijt.

gravatar

Aha, het betreft hier een klassieke vorm van een mismatch, Heer Spaland. Hoewel over smaak niet te twisten valt, blijken de afzonderlijke ingrediënten hier een uiterst nare nasmaak op te leveren.

gravatar

Men moet ieder geval beoordelen naar de specifieke omstandigheden, Heer Trendvolger. Zaken lijken soms op elkaar terwijl er bij nadere beschouwing toch kenmerkende verschillen kunnen zijn.

In het geval van Heer Jeettje lijkt de keuze voor een voorliefde voor RTL8 en SBS6 een ongelukkige. Dit zal zonder twijfel een mismatch opleveren.

In het geval van mijn oudoom hadden de dames meer de neiging om niet te spreken van een mismatch, maar van een misbaksel. Hier zie ik toch ruimte voor twijfel ontstaan. Hij wist het inderdaad heel gezellig te maken nadat de dames de kamer hadden verlaten. Bovendien was de sigaar die hij presenteerde altijd uitstekend.

gravatar

Jeettje, wat een vleierij allemaal van Corrie, dat zie ik nu pas. Van korte duur maar toch. Mij wil ze in een urn hebben, samen met de fam. Paulussen…

Wat leuk dat je in Duindorp bent komen wonen, dat had ik even gemist. Hoe kreeg je dát voor elkaar?

Duindorp is – even voor de niet-Hagenezen – als sinds jaar en dag alleen toegankelijk voor authentieke Duindorpers.
De beste vergelijking is nog die met een zigeunerkamp, daar kom je ook niet aanklossen met je sleurhut en zegt dat je hier voortaan woont.
Vinden ze niet ok, en ze doen niet aan petities… wel aan ontruimen, zonder tussenkomst van hinderlijke instanties zoals politie e.d.

Wie andere ervaringen heeft: vertel vertel!!

Dat terzijde: je moet connecties hebben in Duindorp of er geboren zijn, anders vlieg je eruit. Meteen.
Altijd al zo geweest, zal altijd zo blijven.
30 jaar geleden was er nog een toestandje onder tramchauffeurs die weigerden ‘s avonds lijn 11, eindpunt Duindorp te besturen.
‘Te gevaarlijk, die lui zijn knettergek’ was hun argument. Ik kon ze goed begrijpen..

Hoe heb je dat geflikt Jeettje? Welke connecties heb je en hoe kom je eraan?
Als je er over 3 maanden nog woont, alle ruiten dan nog heel zijn, er geen leuzen op je voordeur zijn gespoten en je nog 0 klappen hebt gehad ben je een unicum; hou me op de hoogte!

Tip: bel nooit, nooit maar dan ook nooit de politie, al staat je huis in de fik. Brandweer ok, maar geen politie. Nooit.

Lekgestoken Solexbanden tellen ook mee als bedreiging/pesterij, behalve de eerste twee banden meteen de eerste dag, dat is uittesten hoe je daarop reageert.

Wel lekker dicht bij het strand hoor, leuke huizen, niks mis mee verder….

Ps. de oudoom van Henk zou misschien best een paar weken vol kunnen maken met zulke opmerkingen tegen de gastvrouw. Serieus.

Corrie geef ik de grootste kans op een verblijfsvergunning eerlijk gezegd.

gravatar

Nou ja Annie!!! We zijn toch niet nodeloos jaloers aan het worden? Was sich liebt das neckt sich, zoals een dichter reeds zei: de enige Corrie die ik ken is Corrie Brokken, Corrie van daarnaast is me volslagen onbekend.
Kennelijk wil ze wat van me maar weet niet goed dat over te brengen en kiest voor de negatieve aanpak.

Duindorp mijdt ik als de pest en Lelystad, vroeger al toen ik nog in Den Haag woonde: daar gezien worden is de dood voor je naam en carrière – dat komt nooit meer goed. En die inentingen tegen hondsdolheid doen gewoon zeer; moet je niet willen.

Als ik al verhuis is het naar een klein eiland waarover ik nu een bundeltje aan het schrijven ben -vandaar dat ik terug moet om de bijbehorende foto’s te maken- en waar geen Corries en Barbies van daarnaast te vinden zijn.
En Rotterdam komen ze ook niet in, daar zorgen we wel voor, zo!

gravatar

Lieve, lieve Corrie!
Ter voorkoming van zware, doch overbodige studie uwerzijds wil ik je erop wijzen, dat het door Heer Jeettje zo wijselijk aangeraden etiquette boek niet wordt samengevat in een der vele delen uit de Bouquette-reeks.
Ter voorkoming van jaloerse reacties:
Lieve, lieve, lieve Annie!!!!!!!
Reeds een behoorlijk aantal jaren geleden, in de tijd dat ik zelfs nog lijnen reed die ook de Hofstad aandeden, bond een Duindorper mij op het hart vooral NIET bij de HTM te gaan werken. “Want” zo zei hij “Kêk, je hep asemmehs. Je hep stchontemmehs… en dan hep je oak nog HTM-ers!” Meer aanmoediging om mijn werkterrein niet verder naar de residentie te verleggen was overbodig.