Selectie Paul Verhaegh was een grapje van Van Gaal

De plaats van Paul Verhaegh in de selectie van het Nederlands elftal berust op een misverstand. Bondscoach Louis van Gaal had een willekeurige naam op de lijst gezet om de draak te steken met de berichtgeving over zijn volgens sommige journalisten ‘onnavolgbare’ selectiebeleid.

De media schreven vervolgens dat rechtsback Verhaegh van FC Augsburg was geselecteerd. Van Gaal: “Ik had geen idee dat er daadwerkelijk een profvoetballer met die naam bestond. Jullie denken toch niet echt dat ik de Regionalliga volg? Het is natuurlijk wel sneu voor die jongen. Volgende keer kies ik een naam waarvan ik zeker weet dat niemand zo heet. Romano Denneboom of zo.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Op 31 juli 2013 werd Verhaegh door bondscoach Louis van Gaal genoemd in de voorselectie van het Nederlands voetbalelftal voor de vriendschappelijke interland tegen Portugal op 14 augustus 2013. Hij was de enige speler zonder A-interlandervaring die werd opgeroepen.[2] Verhaegh was in de periode van bondscoach Bert van Marwijk al eens benaderd, wat toen niet tot een oproep geleid heeft.

Reageer
gravatar

iedereen is blij………….ook Fleur ..maar waarom zecht hij niet .. Sommige dingen zijn gewoon prive……………… Als je niks te verebergen hebt heb je ook niks te vrezen………….. toch of geld dat alleen voor het klootjes volk ? losers

Reageer
gravatar

Trendvolger, wat jammer dat de antivoetbalcampagne van Oma en mij zo goed aanslaat, slechts 1 inhoudelijke reactie op het nieuws..

Dat was om 13.01, het is nu 20.45..

Voor het eerst in de geschiedenis vind ik het jammer dat er zo weinig animo is voor voetbalnieuws.
Sterker nog: het lijkt – op de uitzondering die etc. etc. – wel of het helemaal niemand kan boeien!?!

Iedereen zit natuurlijk aan de buis gekluisterd voor de halve finale dameskorfbal voor dames die houden van dameskorfbal met thee en een koekje na afloop.
Nederland – Lapland, nou dan weet je het wel!

Is ook retespannend, snap het ook wel maar toch: jammer!

Juist híer had ik op heel veel handtekeningen gerekend.

gravatar

Ja Annie,

Goed mogelijk dat de gemiddelde Speldlezer dat hele Radio Veronica laat voor wat het is. Het lijkt erop, gezien de eerdere annonces hier, dat de belangstelling voor wat men op die zender zoal loopt uit te kramen niet echt interessant gevonden wordt.

De lezer alhier laat zich nu eenmaal niet graag voor zo’n commercieel karretje spannen. Sterker nog, álle op de hijgerige leest geschoeide media wordt over het algemeen afgedaan als pulp. En terecht.

gravatar

Fijn dat Oma hier in ieder geval haar bek dicht houdt. Zal Louis weten te waarderen, want hij houdt niet van dom geleuter!
En wat mijn afwezigheid op dit forum betreft: ik was naar een voetbaltoernooi. Gisteravond ook nog even wezen kijken bij die vrouwtjes van FC Twente. Sodejuu, die kunnen ballen zeg! Uitslag 9-1, en knuffelen die meiden?! Bij elk doelpunt hè, je zou d’r bijna wat van gaan denken. Enfin, het was nog lang onrustig in Enschede! Groetuhhhh!

gravatar

‘Bovendien’, aldus Van Gaal, ‘gaan we iets totaal nieuws doen betreffende het selectiebeleid. Tegen Ecuador werd duidelijk dat 5-3-2 geen optie is. Daarom heb ik mijn spelers volgens een nieuw model geselecteerd. De speelwijze wordt nu 1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1. Voor wie het niet begrijpt: niet ik ben zo dom, maar jij bent echt niet snugger.’

Reageer
gravatar

Zojuist uitgelekt! Van Gaal zal zijn spelers zo gaan uitzoeken voor het WK dat de eerste letters van hun achternamen precies zijn naam zouden vormen.

L ens op goal
O vertoom rechtsback
U neken terughalen van zijn pensioen en centraal achterin
I mmers de andere centrale verdediger
S chaars linksback

V ermeer als controlerende middenvelder
A ffelay rechtshalf
N istelrooij linkshalf

G ijp in de spits, samen met
A nita
A dvocaat (Dickie) rechtsbuiten
L ukoki links op de flank

Verder is het onderdeel van de tactiek dat er geen publiek aanwezig mag zijn, omdat Lukoki al de twaalfde man is.
Als we nu het WK niet winnen eet ik mijn vuvuzela op.