Kind verveelt klasgenootjes met foto’s van moeder

‘Het boeit niemand dat zij een nieuw jurkje draagt’

De 5-jarige Sem Konings uit Uden zorgt voor groeiende irritatie bij zijn klasgenootjes, omdat hij voortdurend foto’s en filmpjes van zijn moeder laat zien. 

Klasgenootje Edwin: “Sinds hij een moeder heeft, gaat het nergens anders meer over. Ik begrijp op zich wel dat het voor hem een verrijking in zijn leven is, maar hij moet beseffen dat het de rest van de wereld echt totaal niet boeit dat zij een nieuw jurkje draagt of wat haar reactie was op zijn eerste stapjes.”

Ook juffrouw Elise is de foto’s beu: “Prima mens hoor, Mariëtte. Altijd gezellig bij de ouderavonden. Ik snap ook wel dat elk kind zijn eigen moeder de mooiste moeder ter wereld vindt, maar als elk kringgesprek over de moeder van Sem gaat, haak ik wel een beetje af.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alsof een 5-jarig klasgenootje woorden gebruik als “op zich” en “verrijking” en vooral “dat hij moet beseffen dat”. Soort, maar klinkt erg ongeloofwaardig!

Reageer
gravatar

Wilma, heb je zelf wel eerst de commentaren van anderen gelezen? Ik neem aan van wel; ik denk daarom dat jouw kinderen jou heel lief maar niet zo slim vinden.

Mijn vader kon het ook niet uitstaan als ik woorden gebruikte die hij nooit eerder gehoord had.
Ging hij boos staan loeien dat ik een irritant zelfingenomen Annietje was en of ik geen normaal Nederlands sprak.

Mijn eerste woordjes waren: Meneer van Dalen wacht tot mei 2014 op antwoord, let op mijn woorden.
Vroeg mijn vader waar ik hem van kende… pfff….

Op zich geen slechte zaak dat Edwin zich al redelijk uit kan drukken voor zijn leeftijd, een verrijking zelfs dat kinderen zich tegenwoordig beseffen dat kennis van de Nederlandse taal toch de basis is van de turbotaal die ze rond het 5e levensjaar nog helemaal niet beheersen.

Hun ouders vaak wel, al weten ze het zelf niet hoe goed ze zijn in kromnederlands.
Hoe vind je dát Wilma?

gravatar

Lieve Wilma, mijn dochter heeft een konijn – een heel lief konijn. Meer kwalificaties kan je het niet geven.

gravatar

Klasgenootje Edwin van 5 jaar geeft als pseudo volwassene een psychologische verhandeling over Sem, zijn relatie met zijn ‘nieuwe’ moeder en zijn eerste, hoewel erg verlate, stapjes?

Reageer
gravatar

Whahahaha! Al die reacties hierop… en maar venijnig op elkaar reageren… Normaal reageer ik niet op dit soort dingen, maar op al déze reacties moest ik héél hard lachen! #moestikevenkwijt #lekkervolwassen #getalife

Reageer
gravatar

Dit vind ik dus echt niet kunnen van Sem.
Hij kan best eens rekening houden met de gevoelens van enkele van zijn klasgenootjes die helaas zelf geen moeder kunnen krijgen!

Reageer
gravatar

Dit bericht hoort niet in de krant! De leerkracht gaat haar boekje te buiten door deze actie! Die hoort meteen op’non-actief! Begrijp ook niet dat de schoolleiding hier geen stokje voor heeft gestoken! Heb zelf jaren…. In het onderwijs gewerkt , met niet de makkelijkste leerlingen, maar met begrip en positieve aandacht is zo veel te bereiken!

Reageer
gravatar

Beste Wil,

Daar ben ik het nou helemaal mee eens.
Daarbij denkend aan de kwaliteit van Pabo opleidingen, die zeker de laatste jaren zienderogen achteruit holt!
Inlevingsvermogen, empathie, het contact met ouders, maar ook gewone feitenkennis komt steeds meer op het tweede plan te staan. Daar tegenover lijken de sociale media een steeds belangrijker plaats in te nemen, waardoor men ongestoord allerlei berichten de wereld in slingert. Met dit artikel als resultaat. Het geeft te denken…

gravatar

Ha eindelijk weer eens kind dat een moeder heeft! Tegenwoordig schamen vrouwen zich voor het moederschap en vertellen hun kinderen dat zij arts zijn brandweervrouw of zakenvrouw! Hulde aan sem en zijn moeder!

Reageer
gravatar

Lig in een deuk om de reacties ik zeg maar zo een goed lezer heeft maar een blik nodig….. weet je wel een goed verstaander heeft maar een half oor nodig. Och mensen denk toch eens na. Top artikel SPELD!

Reageer
gravatar

Ongeloofwaardig artikel met bedenkelijke nieuwswaarde.
@ 1e alinea: stel dat ‘t op waarheid berust, welke (goede) reden heeft Sem om dit zo te doen? En hoe doet hij dit dan concreet?
@ 2e alinea: Ongelofelijk volwassen woordkeuze en formulering voor een klasgenootje van een 5-jarige!
@ 3e alinea: Stelt juf geen duidelijke grenzen, en zijn geen afspraken met kind (en ouder) gemaakt? En (stel dat het berust op feitelijke info) waarvoor delen met media? Hoe is dat ondersteunend voor een 5-jarige?

Reageer
gravatar

Ghighighi … grappige redenatie, hoor.
Keer hem eens om: het taalgebruik en denkvermogen van volwassenen dat op dat van een 5-jarige lijkt hier? Is dat niet ongeloofwaardig dan?

gravatar

Dat zeg ik ook altijd: buitenspelen is gezond! Maar ja, dan komen ze weer op de ramen kloppen: Het is koud buiten, mogen we weer neer binnen. Het is al na middernacht, we willen slapen!

gravatar

Eens met Ir. J.P. Stuitelkraaf, buiten spelen kan ‘s nachts ook hoor.

Een kind van 5 hoort op school te zitten overdag, is bij de wet geregeld zelfs.
Zelfs onze koningskinderen krijgen onderwijs en moeten Nederlands leren.

Altijd een punt aan het einde van een zin en dat soort dingen, daarna pas buiten spelen.
Daar heb je na half 4 ‘s middags immers de tijd voor tot de volgende ochtend een uur of half 9.

Om over het weekend, de vakanties en extra vrije dagen nog maar te zwijgen.
Nee, buitenspelen is het probleem niet, ik maak me meer zorgen hoe zo’n buitenspeler ooit een fatsoenlijke sollicitatiebrief moet schrijven.

Aan moeder vragen of ze helpt is in dit geval – sorry Maria – geen optie; op school kun je nog wel roepen ja maar mijn moeder heeft mijn huiswerk gemaakt.

Bij een sollicitatie kom je daar niet mee weg, ik spreek uit ervaring Maria.. je staat nog voor gek ook!

gravatar

Haha, geweldig! En dat mensen dan ook denken dat het echt is….. Alsof een kleuter (Sem is volgens de tekst 5 jaar en zijn klasgenootje is dus tussen de 4 en 6 jaar) dit soort taal gebruikt. Dat zou voor mij nieuw zijn!
Ik vind het inderdaad een mooie herinnering aan iets waar wij ons als ouders allemaal schuldig aan maken: constant over je eigen kind praten.

Reageer
gravatar

Ja? En wat dan nog. Er zijn ook van die ouders die dat doen. Mijn Harry zus en mijn Harry zo . . Mijn kind is 8 en er zijn er die nog niet eens weten dat ik er 1 hep. Zoals mijn vrouw, want het is eigenlijk een geheimpje. Laat dat kind lekker z’n gang gaan zeg.

Reageer
gravatar

Over pakweg een week of twee zal Sem iedereen vol enthousiasme in het kringgesprek de foto’s van moeders laten zien waar zij het gloednieuwe bij elkaar gespaarde juichpak van Roy Donders draagt. En dat mamsie belooft heeft dat de zijne een dag later vermaakt is, en dat de worstenbroodjes zo lekker zijn.

Reageer
gravatar

Moeders heb je, en schoonmoeders krijg je. Een Roy Donders spaar je, en Sem mag gratis worden afgehaald, van school dan.

gravatar

Begrijp op zich wel dat we niet altijd maar weer die baby/kinderfoto’s willen zien, maar waarom denkt men eigenlijk dat we dan wel graag naar jouw eigen lelijke hoofd willen kijken? Het kan ook niemand wat schelen dat je een nieuwe tattoo hebt, dronken bent, geslaagd bent of in de zon ligt te chillen.

Reageer
gravatar

Een leerkracht die “afhaakt”. Wat als het nu bijv voetbal betrof… Schattig als een kind blij is met zijn moeder. Moet je het kind laten minderen om niet gepest te worden of kinderen aanleren om een ieder te accepteren. Dit is gewoon een fase. Een heel goed idee om een prikbord met foto op te hangen; misschien ook leuk voor andere kinderen. Op deze leeftijd is het juist leuk om over familie te praten, kun je als leerkracht vele kanten mee op; vooral sociaal emotioneel kun je een hoop kanten mee op. Zo leren kinderen al vroeg over belangrijke aspecten van het leven.

Reageer
gravatar

Schattig als een ouder blij is met zijn baby. Moet je de ouders waarschuwen om niet ontvriend te worden of volwassenen aanleren om een ieders babyfotos te liken? Dit is gewoon een fase. Een heel goed idee om thuis een schilderij van je kind aan de koelkast te hangen. Op deze leeftijd is het nog leuk om over je kinderen te praten, straks als ze in de puberteit zijn willen ze er het liefst weer van af. Sociaal emotioneel gaat het dan vaak ook achteruit…

gravatar

Toch jammer dat diegene die hier serieus op reageren geen tegenreactie geven…. Ben namelijk erg benieuwd hoe dom ze zich voelen, hehehe.

Reageer
gravatar

Kijk, dit is nu een mooi voorbeeld van een axioma: men is te dom om te beseffen dat men dom is.
Misschien dat een crash cursus ‘Kleuterschool 2e kans’ nog iets kan bijsturen.

gravatar

Beste Sem,

ik kan met je meeleven. Toen ik voor de tweede keer zwanger ben geweest heb ik de fotos van de 20-weken-echo laten zien en er waren maar drie, die het leuk vonden. Ik heb toen voor abortus gekozen. Ik stel voor dat jij soort van hetzelfde doet – of door jezelf te laten adopteren door een moeder, die wel leuk gevonden wordt (bij voorbeeld deze met bijna 100 miljoenen leuk-vinders: on.fb.me/1dDi0JC), of gewoon middels post-natale abortus van je moederlief.

Groetjes,
Karine

PS: mijn verhaal kun je hier nog eens doorlezen: bit.ly/1oFUXAD

Reageer
gravatar

Doe normaal laat die jongen zichzelf zijn hij is trots op wat hij heb en als die trut lerares het al vervelend vind doet ze er iets aan laat se hem uitpraten vraag naar iets anders de bitch die jongen is alleen geweest gun hem wat geluk

Reageer
gravatar

Een vreemd artikel. Ik ben namelijk zelf een moeder. Ik loop toch ook niet een willekeurige kleuterschool binnen om het daar over mezelf te hebben?

Reageer
gravatar

Een aangewaaide achternicht van me doet dat regelmatig; ze is overigens zelf geen moeder.

Een beetje vreemd ja maar ach, kwaad kan het ook niet.
De kinderen vinden het trouwens meestal best leuk hoor!

gravatar

Haagsche Annie, wat een onverwachte en leuke actie van je achternicht! Altijd al een gezellige meid geweest ook. Is ze zo veel afgevallen de laatste tijd of stormt het bij jullie zo?

gravatar

Gans Moeder, nee afvallen is wel het laatste wat ze doet sinds ze zich op het bakken van cupcakes heeft gestort.
Op school mogen die niet uitgedeeld worden; echter ze blijft koppig genoeg cupcakes voor een volle kleuterklas bakken en eet ze dan thuis alle 30 zelf op.
Anders is het zonde van de cakejes… pfff…

Als ze ook moeder was geweest had ze spiesjes met appel en ananas en druiven gemaakt, moeders weten dat er geen snoep uitgedeeld mag worden op scholen…

Hoewel bij haar ook weleens een lampje mag gaan branden zeg, ze is aan komen waaien tijdens De Storm destijds, zie:

http://www.speld.nl/2013/10/29/ate-de-jong-verwerft-filmrechten-herfststorm/

Lang genoeg om te weten dat ze gewoon met lege handen haar praatje over het hoe en waarom van haar bestaan moet houden.
Ze vinden haar zonder cupcakes heus óók wel lief en aardig, de onzekere tuttebol!!

gravatar

Check altijd de betrouwbaarheid van een artikel door de bron te achterhalen, zeker bij vage verhalen. U zult verbaasd zijn 😉

Reageer
gravatar

de Speld is de bron van alle betrouwbaarheid. Wat ergens anders wel maar op speld niet staat lijkt fout. Wat nergens anders maar wel op de speld staat is wel waar, maar soms zo waar, dat anderen het niet willen zien.
Een voorbeeldje: de gelekte uitslagen van de WK een paar jaren geleden. Of de lijst met veilige wachtwoorden van een paar dagen geleden. Had NSA deze bekend gemaakt hadden ze onze mailtjes niet meer kunnen corrigeren op taalfouten.

gravatar

Piet, je haalt me de woorden uit de mond!
Veel andere media zijn te schijterig om de berichten van de Speld ook te laten zien, maar dat doet aan de waarheid niks af.

gravatar

Net of een kind van 5 jaar een smartphone bij zich heeft, (of ipod enz) om foto`s of filmpjes te laten zien. Beetje jong he!

Reageer
gravatar

5-jarigen kunnen mobieltjes, zo ze er al waren, echt niet elke dag met zich mee sjouwen. Veel te zwaar die dingen, en te groot. Pas met 15 worden ze lichter, en met 20 passen ze ook in je broekzak. Bij 25-jarigen moeten ze helaas weer in de handtas of rugzak, of beter gelijk aan de oplader laten hangen omdat anders de akku weer leeg is. Net als bij 5-jarigen, trouwens..

gravatar

Hij is gewoon gek op zijn moeder laat hem het is ook nooit goed hij wil laten zien dat hij een moeder heeft, iedereeen heeft maar wat te zeiken welk kind is niet gek op zijn moeder en die lerares moet niet zo gaan mokkend

Reageer
gravatar

Lerares in spe , leer maar even goed door en verdiep je in Speld maar vooral ook in kinderen. Heb je ooit een kind van vijf dit antwoord horen geven: “Sinds hij een moeder heeft, gaat het nergens anders meer over. Ik begrijp op zich wel dat het voor hem een verrijking in zijn leven is, maar hij moet beseffen dat het de rest van de wereld echt totaal niet boeit dat zij een nieuw jurkje draagt of wat haar reactie was op zijn eerste stapjes.”

Reageer
gravatar

Inderdaad: dit bewijst dat De Speld een serieus medium is.
Overal elders zou staan: dat hij zich beseft!
Gelukkig beheerst De Speld wel correct Nederlands. Althans in schrift!

gravatar

En o de keukenvloer weer uitgekotst? Die kikkers schijnen keigoor te zijn. Maar ja, ik ben dan ook geen kat. Virtueel daarentegen…

gravatar

Ja, als je er een foto van wilt zien, moet je hem maar eens volgen op de FB-pagina die ik voor hem heb aangemaakt. Daar bespreek ik al zijn avonturen en kun je zelfs zien hoe speciaal zijn kots is.
Trouwens dat schoon maken is een fluitje van een cent, maar je krijgt er ook zoveel voor terug van zo’n beestje. Het is echt een verrijking!

gravatar

Ha leuk! En dan kunnen de buurmankatten de fotos van jouw kat leuken en vrienden zijn. Net als bij mensen zullen ze ‘s avonds, buiten, elkaar uit de weg gaan, behalve als er een lekker wijfje of muisje langs komt lopen, om dan met de poten op elkaar te gaan.

gravatar

Facebook is virtual reality, dus dan kan een 5-jarige best virtueel 14 zijn.

Wat bekt dat lekker, virtueel veertien.

Ik krijg allerlei visioenen van virtueel veertienjarige buurvrouwen. Heer Viesman, heb jij dat ook wel eens?

gravatar

Ongelofelijk dat er mensen zijn die dit lezen en een reactie geven en werkelijk niet door hebben wat voor berichten De Speld schrijft hahaha!

Reageer
gravatar

Inderdaad… of klasgenootje Edwin, (ik zou hem graag ontmoeten). Die toch al mini-psycholoog in spé is, nu hij de moeder van het klasgenootje als een VERRIJKING van het leven van zijn klasgenootje kan zien. Iemand nog therapie nodig? Want dit is een kleine Freud hoor… Misschien een volgend artikeltje van Edwins hand? Lijkt me haalbaar!

gravatar

En als het over een kat gaat, mag het dan wel? Is dat dan wel sociaal-geaccepteerd?

Ik heb namelijk de meest bijzondere, mooiste, liefste en slimste kat; alle andere katten zijn van die schijtbeesten.

Helaas lukt het me niet om hier een filmpje of foto plaatsen en kan ik dus helaas niet met jullie delen hoe geweldig en uitzonderlijk hij is.

Reageer
gravatar

Beetje vreemd verhaal.. Ten eerste, wie geeft een kind van 5 jaar nou elke dag een mobiel mee naar school? Want hoe laat hij anders foto’s en filmpjes zien.. En ten tweede is zijn klasgenootje waarschijnlijk ook 5 en heeft ie nog niet zo’n woordenschat dat hij zoiets gezegd heeft.. En ten derde, zou een juf echt openbaar maken dat ze er ook zat van is? Dat bespreek je met het schoolbestuur en met die moeder neem ik aan…

Reageer
gravatar

Ik ben ervoor dat ALLE uitingen van het er op nahouden van moeders in de openbare ruimte verboden zouden moeten worden. Heb je een moeder? Prima, maar dat is iets voor achter de voordeur, voor speciale mamma-bijeenkomsten en -desnoods- ouderavonden.
Het leek erop dat die vreselijke moederkul een halt was toegeroepen met het afschaffen van de moeder-mavo. Inmiddels neemt het weer hand-over-hand toe. (Er schijnen zelfs idiote te zijn die aan mammografie doen. Afschaffen!) Moeders LIJKEN leuk, lief en aardig. Maar zo onschuldig zijn zij niet. Er zijn bewijzen voor dat elke -jawel, ELKE!- moordenaar op de wereld is gezet door een moeder. Hoog tijd het walgelijke begrip ‘milf’ te vervangen door ‘milk’. (Het moge duidelijk zijn dat hierbij de f vervangen is door de k van kill)

Reageer
gravatar

Paulien, Anoniempje:

Het is een citaat; derhalve is het antwoord op jullie gegiechel een volmondig JA.

Edwin is pas een jaar of 5, iets om rekening mee te houden me dunkt..
Het komt heus wel in orde met zijn nu – inderdaad – nog wat beperkte woordenschat.

Nergens voor nodig om zo’n ukkie te gaan cyberpesten omdat hij zijn mening eerlijk durft te ventileren.

N.b. Onzinverhaal, dit geldt ook voor jou.

gravatar

Meester Merckelbach staat anders toch steeds met glimmende kop, kwijlend en opgewonden naar die foto’s te staren en heeft er zelfs een paar van Sem geleend. Hij komt nu ook steeds naar ouderavonden van Sem terwijl hij helemaal niet op Sem’s school werkt!

Reageer
gravatar

Hoogsensitieve indigokinderen hebben het nodig dat ze hun in hun kracht kunnen staan en hun ding kunnen doen.

Reageer
gravatar

Ik wil het met je oneens zijn, maar de petitie laat geen ruimte voor tegenstemmen.
Wat een dictatoriale bende…

gravatar

Lieve FRK, dat valt echt reuze mee en wel hierom:

Je kan ook aangeven, evt. anoniem waarom je NIET gestemd hebt.
Bij de opmerkingen, hoe democratisch wil je het hebben?

Als men gaat stemmen voor of tegen Europa (om maar iets te noemen) is er geen ruimte voor kanttekeningen, een blanco stem zegt niets; niet stemmen is de enige optie.

Toch maar even een kijkje nemen?

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Gewoon doen.
Liefs, Annie

gravatar

Wat een TRUT die lerares. Zelfs zij heeft géén enkel vermogen zich in te leven in een kind die ALEEN WAS en nu een MOEDER heeft. Laat die TRUT een prikbord aan de muur hangen, waar Sem foto’s van ZIJN GROOTSTE SCHAT: EEN MOEDER!!! kan hangen. Na verloop van tijd, als het iets gewoner voelt een mama te hebben, wordtg dat van zelf minder. Laat die TRUT van een lerares de medeleerlingen leren wat EMPATHIE betekent, en dat je verdiepen in een ANDER héél gezond is voor acceptatie in deze samenleving. Niet meer de IKKE EN DE REST KAN STIKKE mentaliteit bijbrengen, die ook op alle scholen heerst. Hoop dat deze TRUT ook de pesters aanpakt i.p.v. de gepeste. AMEN!

Reageer
gravatar

lievekoekje, je doet je naam wel eer aan . Je snapt niets van de speld. je kunt beter lievekoekjes gaan bakken en naar kookprogramma’s gaan kijken dan dat je je zelf zo voor gek zet door zo te reageren. Ik zal het nog een keer uitleggen. de Speld bedoelt hiermee dat we allemaal gek worden van die moeders en vaders die, als ze eenmaal ‘n ouder zijn, alleen nog maar over hun kind kunnen hebben en steeds maar weer foto’s enz. van hun kleintje op FB en wat voor media dan ook, zetten. Dat zijn we beu. Dat interesseert ons niet

gravatar

Wat den piep is dit nou weer voor een reactie?
Ten eerste heeft iedereen recht op een eigen mening.
Daarnaast hoeft niet altijd alles over die ene moeder te gaan.

Het is ongetwijfeld niet zo dat deze leerkracht totaal geen aandacht heeft besteed aan de moeder van dit kind. Daarbij wordt nergens geschreven dat ze geen inlevingsvermogen heeft. Het enige wat er geschreven wordt is dat zij die moeder een aardig mens vind. Máár dat niet elk kringgesprek over deze moeder hoeft te gaan. Waar ze groot gelijk in heeft!

Wat u hier schrijft laat weten dat u van mening bent dat het kind in kwestie gepest wordt. Ook hier wordt niets over gezegd. Tenzij er iets uit het artikel is verwijderd in de tijd dat u het gelezen heeft, en ik (zo’n kwartier later).

Misschien moet u ook eens nadenken over wat de rest van de klas wil. Dit kind is namelijk niet alleen in de klas. De andere leerlingen willen misschien ook wel eens hun belevenissen vertellen tijdens het kringgesprek. Misschien zelfs over hun eigen moeder.

Dan tot slot, vind ik (lees: VIND, als in mijn mening) dat u best minder heftig kunt reageren. U zou bijvoorbeeld zelf kunnen proberen zich in te leven op de rest van de klas, waaronder de leerkracht. U kijkt alleen vanuit het perspectief van een bijstaander die zich op niets anders richt dat het kind en zijn moeder. Als u als leerkracht voor deze klas zou staan, en u heeft een kind in de klas dat elke dag, misschien zelfs elke les, alleen maar over zijn moeder wilt praten. En stelt u zich dan eens voor dat dit twee, drie maanden lang achter elkaar, elke dag, gebeurt. Blijft u dan nog denken dat het lief en schattig is, en ook vooral gezond voor het kind, om alleen maar aan zijn moeder te kunnen denken en over haar te praten?
Wanneer u hier JA op zegt, stel ik voor dat u even met verschillende leerkrachten in gesprek gaat over hoe zij reageren op de beschreven situatie.

Vriendelijke groet,
Lerares in spé, inlever en meninghebber.

P.S.
Erg volledig is dit artikel niet. Er wordt bijvoorbeeld niet geschreven hoe lang dit kind zonder moeder heeft gezeten.

gravatar

Tjongejonge….dat belooft wat “lerares in spe” ..Zoek eens op in het woordenboek: satire!…

gravatar

Mariette, je bent een heldin. Zó openlijk zó stom durven zijn… dat vergt lef.

Lerares in spé: blijf gewoon weg uit de buurt van kinderen. Types als jij vreten ze rauw op. Ik ben leraar, ik heb er meer zoals jij kapot zien gaan. Als je niet snapt dat dit niet echt is, dan overleef je een klas gevatte pubers niet.

gravatar

Er staat trouwens nergens in dit artikel dat Sem alleen geweest is. Het zou best kunnen dat Sem helemaal niet geweest is, totdat zijn moeder er was.
Die arme jochie toch, DAAR moet de juf zeker rekening mee houden lijkt mij…

gravatar

Marc, bedankt voor de waarschuwing. Toch heeft nog geen enkele klas me opgegeten en uitgespuugd. Zeg over mij als leerkracht wat je wil, tot je me voor de klas ziet staan. Daarbij, dit gaat niet over pubers, dus is je reactie daarover een beetje nutteloos..

Wat betreft het hele gedoe over ‘dit artikel is nep’, boeiend. Ik reageerde alleen maar op die idiote reactie, mocht het jullie ontgaan zijn.

gravatar

Ja Lerares in spe, ik snap helemaal wat je bedoelt. Jij ziet het woord lerares staan, en denkt: dat gaat over mij. Je trekt je alles persoonlijk aan, en daar ga je aan kapot. Let maar op.

gravatar

Lievekoekje, je hebt groot gelijk.
Je wordt meteen al aangevallen door Marianne die stelt dat de Speld iets heel anders bedoelt dan zij schrijft. Waar haalt zij de brutaliteit vandaan?

gravatar

Lieve Lievekoekje,
Trek je niets aan van die onbenullen die schrijven dat De Speld geen serieus medium is. Ze denken het beter te weten dan jij die tenminste duidelijk verwoordt hoe het hoort op school. AMEN!

gravatar

Waar komen al die mensen toch vandaan die niet snappen dat de speld een betrouwbaar medium is? Komaan zeg leer eens lezen, het staat zo duidelijk bovenaan, “Uw vaste prik voor betrouwbaar nieuws”. Op de speld is zeker geen satire te vinden. Aan ieder die dit denkt, lees de andere artikels en dan zal je zien dat dit een serieuze site is voor maatschappelijk relevante waarheidsvinding.

gravatar

Alles goed en wel maarreh.. lievekoekje 102(!!) duimen??

Op dit moment staan er nog minder handtekeningen op deze petitie…

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Dat hebbie er nou van… die duimen moeten weg, dat is nu wel heel erg overduidelijk me dunkt, zelfs voor degenen die nog een sprankje twijfel hadden; jullie zijn nu wel óm, toch?

Groet uit een druilerig Den Haag,
Annie

p.s. anoniem tekenen mag ook, geeft helemaal niks!