Voorbeschouwing Spanje-Nederland begonnen

Spelers over ruim twee weken het veld op

In het Braziliaanse Salvador is de voorbeschouwing van Spanje-Nederland begonnen. Ruim 437 uur voor de aftrap van het WK-duel meldt NOS-verslaggever Jack van Gelder dat de spanning toe begint te nemen in de Arena Fonte Nova: “De spelers komen over iets meer dan twee weken het veld op en je voelt hier heel duidelijk een verwachtingsvolle sfeer. De omstandigheden zijn nagenoeg perfect: het is hier nu een graad of 25, ideaal voetbalweer dus en het veld ligt er goed bij. Op dit moment is er nog een aantal lege plekken in het stadion, maar ik verwacht dat het hier volgende maand goed vol begint te lopen.”

Vanuit de studio in Hilversum blikt Henry Schut de komende 18 dagen met Youri Mulder vooruit op de eerste groepswedstrijd van Oranje. Schut: “De opstellingen zijn nog niet bekend, maar we zien hier beelden van de spelersbus van het Nederlands elftal. Die staat op dit moment nog in de Portugese Algarve, maar kan ieder moment vertrekken richting het stadion.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik sluitmij van harte aan bij de nabeschouwingen in dien nederland er uit ligt ! ! Alhoewel ik acht de kans net zo groot als dat nederland er uit zou liggen bij de europeseunie! 18 juni kan minder valide de afgang volgen op het strand van hoek van holland gratis aan een mora-barbeque! Gniffel, mooi, datik mijn eigenkoersbbal meeneem omnaar debitterballen tegooien!

Reageer
gravatar

Vreselijk, dat geklets voor en na een wedstrijd en in de pauze. En het meest ergerlijk is dat in veel programma-overzichten het tijdstip van de werkelijke voetbalbeelden (of van andere sporten) met grote geheimzinnigheid omgeven is.
Kom er rond voor uit: b.v. van 8.00 uur tot 8.45 uur oeverloos en irritant geklets, daarna 5 minuten reclame en van 8.50 tot 9.35 uur echte voetbalbeelden van de eerste helft etc..

Reageer
gravatar

Nou …. eerlijk gezegd vind ik het geklets tijdens de wedstrijd ook storend: een of andere idioot met verstand van niks die jou vertelt wat je moet zien en vinden. … geeft een voorzet, …. bal op de lat …etc. Ja, lul, dat zie ik zelf ook wel, en nee, het was geen buitenspel, geen ingooi, gele kaart en het was een eigen doelpunt niet van een van die van ons.

gravatar

Jeettje, niet om het één of ander maarreh.. dat is mijn tekst, al jaren!

Voetbalfans houden van een uur of twee non-stop: ooooooo neeeeeee oeiiiiiiiiiiiiii wat een káááááááááns dat word nog spannendddddddd 3 min voor het einde de stand is 9 – 1 dus alle kansen liggen nog open voor ‘onze jongens’.
Ik ken echt serieus niemand die aan voetballen doet, hoezo ‘onze’ jongens…?

Vuvuzuela’s vond ik wel leuk en daar vonden voetballiefhebbers dan weer niks aan.

Verstonden ze het: ‘zou hij…. zou hij….. nou, zou hij…kijk hem eens gaan, wat een talent, ongekend, ja hij gaat het redden……JAAAAAA o nee… toch weer mis’ niet meer.

Ik zoek een vuvuzuela, daar moeten ze eens een spaaractie voor houden.
Al moet ik 100 liter oranjevla kopen; dat kan altijd nog naar de voedselbank of de vereniging van visueel uitgedaagden op het gebied van kleuren.
In de volksmond: ‘kleurenblinde mensen’ genoemd.(meestal mannen grappig genoeg).

Mogen ze raden welke smaak de fabrikant bedoelde.

Valt niet mee als je het geblindeerd proeft en niet weet of ze sinaasappel, mandarijn, meloen of vanille met oranje kleurstof-vla voor ogen hadden bij de productie maar dat is weer een heel ander verhaal.

Totaal niet relevant ook eigenlijk, ik ben tenslotte geen farboloog.

gravatar

Graag bied ik een petitie aan de Speld aan met het dringende verzoek voor ieder te plaatsen artikel, de dag daarvoor een voorbeschouwing te plaatsen en de dag na het artikel een nabeschouwing.
Voorlopig lijken mij voorbeschouwingen en nabeschouwingen van de genoemde voor- en nabeschouwing wat te veel van het goede, maar wie weet, in de toekomst ?

Reageer
gravatar

nouweehhh kijk als we gewoon meer balbezit hebben als de Aussies en hierdoor meer creëren is er niets aan de hand. We hoeven maar meer te scoren als hen. Kijk je heb 3 mogelijkheden.
1, is gewoon van Persie opstellen.
2, als je op balbezit speelt hoef je niet te verdedigen want er is maar bal.
jah zoals je ken zien is dat elk voordeel zn nadeel heb.

ik hoop det je tevreden bent met mijn voorbeschouwing.

das logisch

gravatar

Jack van Gelder had het laatst wel even lastig, men zei tijdens een plaatselijk interview in de lobby van het huidige hotel waar de sportprater tijdelijk verblijft:

“We kijken uit naar het WK maar aan Jack van Gelder is geen bal aan”

Wat Jack van Gelder heeft opgevangen vervolgens een microfoon uit zijn binnenzak tevoorschijn toverde op de menigte afstapte en de mensen het tegendeel bewees.

Hij heeft zo’n 3 uur lang van WK’s van verleden tot heden in chronologische volgorde de voorbeschouwingen uit zijn hoofd voorgedragen. Wat toch de nodige emoties naar boven bracht bij de aanwezigen mensen. Die elkaar aankeken en soms met een traan zeiden: “Weet je dat nog…ja oja en toen ohhh ja en ja”.

Al gauw kreeg Jack van Gelder het nodige respect.
…Bij de binnenkomst van Mart Smeets in het hotel, toverden de Braziliaanse aanwezigen massaal een bingokaart uit de binnenzak tevoorschijn.

Na de uitspraken van Mart Smeets, had iedereen een volle kaart. De gelukkige winnaar mocht met de mooie hotel hostess op de foto en kreeg een zeepje en een handdoek mee.

Reageer
gravatar


Geachte dames en heren mede-abonnees,

Het wordt steeds vreemder met onze vaste prik voor betrouwbaar nieuws. Het nieuws mag dan betrouwbaar zijn, maar de nieuwsbrenger is dat de laatste tijd allerminst.

Wat is het geval? Als heer zijnde heb ik niet altijd tijd voor het lange nieuws, dat begrijpt u wel. Dus ga ik snel naar het korte nieuws.. Maar dat is tegenwoordig nogal eens langer dan het uitgebreide nieuws!

Ik zie met pijn in hart, dat de lijst met terleurstellingen van de abonnees steeds langer wordt. Als dat bij u ook het geval is, vul dan de petitie nu in.

Reageer
gravatar

Op de toegangswegen naar de Arena Fonte Nova is de spanning al te snijden. Enkele boos kijkende mensen schudden alvast hun vieze vuisten naar het langsrazende verkeer en een straatventer verkoopt aanstekers en Fifavlaggen met naden zodat ze makkelijk verscheurd kunnen worden. Op enkele plekken worden reeds kraampjes opgezet waarin demonstratiekits te verkrijgen zijn. Men verwacht over 425 uur demonstratieklaar te zijn.

Reageer
gravatar

Het gaat goed Trendvolger, het gaat lekker!

Dank voor de oproepjes; uitgerekend vandaag nog niet veel tijd voor gehad.
Nogmaals bedankt hoor,

Je – wellicht ietwat voorbarig glunderende – Annie

gravatar

Nou en of Annie!

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen:

Teken Die Petitie, Nu!

En een groet van je partner in crime, Trendvolger

gravatar

Vandaag is er bekend gemaakt, dat de bondscoach Louis van Gaal de spelersgroep meeneemt naar het wk. Welke spelers dat zullen zijn, dat wil van Gaal nog niet kwijt.

Reageer
gravatar

Wie heeft in vredesnaam die #*&^%~~>}€-bus in de Algarve geparkeerd? Hoe moet ik er nu weer bij komen om dat ding de goede kant op te rijden?

Reageer
gravatar

Tja Opa, daar heeft men weer zo niks! Sinds dat gepijpzeik met die inschrijvingen en notaties is begonnen, kun je nog nauwelijks jezelf zijn. (Anders wordt het te lastig voor die jochies van de NSA en die hebben het al zo moeilijk) Maar ik zal nog eens even mijn best doen.

gravatar

Met het samenstellen van die bus heb IK geholpen. Dus eigen lijk is het DE bus die IK heb gemaakt. Ik vind dit nogal dom dat je 2 vragen achter elkaar stelt hierdoor kan ik natuurlijk geen antwoord geven. Ben IK nu zo slim of jij zo dom?

gravatar

Oma, kom d’r maar in….

Kunt u net als Jack van Gelderloos oeverloos gaan zitten emmeren over voetbal. Maar pas op, hè: het spelletje zelf is doorgaans prachtig (halve schaakpartijen daargelaten), maar het hersenloze gezwam van pers enerzijds en voetbalhatende vrouwlui anderzijds: dát maakt het moeilijk te pruimen.

Dus Oma: op naar de Veluwe. Daar schijnen hele dorpen zonder televisie te zijn?!

Reageer
gravatar

Lelijke Spuit Elf, ongemanierd stuk vreten,

Wat mankeert jou om zo’n verschrikkelijk lieve oude dame als Oma te beledigen?

Toen de de ouders van jouw ouders nog moesten worden geboren emmerde oma al niet, in ieder geval niet zittend. Er moest toen nog zes dagen in de week, zestien uur per dag (in de winter minder) worden gewerkt. Hard werken! Weet je wel wat echt werken is?

Dat jij oma naar de zwartkousen verwijst slaat kant nog wal, maar is uiterst grievend. De familie Paulussen was de eerste in ons land, die nog voor de Velichting ongelovig durfde te zijn. Menig familielid heeft toentertijd om zijn atheïstische levensovertuiging na een dappere strijd het leven gelaten.

Daar spot men niet mee!

Oma kijkt overigens nooit televisie, maar ziet met leedwezen aan dat opa, net zoals jij, verslaaft is aan het kijkkastje,

gravatar

Meneer Paulus Dawkins,

Dat de uitgebreide familie Paulussen in 1572 bijna in haar geheel werd opgehangen, komt door het moedige optreden van een legertje Cisterciënzers onder de leiding van de dappere Spaanse bisschop Inqui Sitieus. Hij is bij een van zijn vele executies door een uitglijer in een brandstapel terecht gekomen en derhalve reeds de maand na zijn heroïsche overlijden heilig verklaart.

Hij was de patroonheilige van inquisiteurs en thans van hooligans van de tegenstanders tijdens voetbalkampioenschappen

gravatar

Spuit Elf…. Levensmoe?
Als je aan oma komt ga je te ver, geen grappen over oma.

‘Het spelletje zelf is doorgaans prachtig’.
Yeah, right.

Eén keer gekeken (vooruit, ik probeer het nog één keer, gaf het een kans) en wat zie ik?
Deze wedstrijd; het zou spannend worden…

http://nl.wikipedia.org/wiki/Finale_wereldkampioenschap_voetbal_2010

Zelfs ik werd een beetje boos van dat tamme heen en weer gewandel, doe mij maar een potje dameskorfbal voor het echie!
Daar vloeit meer bloed dan bij een gemiddelde cagefightsessie en echt, onderschat Oma niet.

Wie verliest moet de theebende afwassen en opruimen, dán zie je sport zoals sport bedoeld is en heb je je thee met koekje ook verdiend. Verloren of niet, we zijn allemaal even fanatiek en de sfeer zit er dan ook altijd snel in na een wedstrijd.
Aan beide kanten; kan je van voetballers niet zeggen.

Wat kunnen die miepen zeg!! Ja maar mijn pols/enkel/nek/teen/vinger deed al zeer… tsss.

Oma? Ja he? Tot vrijdag weer,
Annie (ik neem weer roze koeken mee! 🙂 )