Wilders neemt geen afstand van Le Pen

'Die man heeft niets te maken met z'n eigen uitspraken'

Geert Wilders weigert afstand te nemen van Jean-Marie Le Pen. De oud-leider van het Front National had gisteren het ebolavirus aangedragen als oplossing voor de immigratie.

Volgens Wilders staan de uitlatingen een samenwerking in het Europees Parlement niet in de weg: “Natuurlijk is het een belachelijke uitspraak, maar Jean-Marie Le Pen is echt heel iemand anders dan de uitspraken van Jean-Marie Le Pen. Als hijzelf even racistisch was als zijn teksten, zouden we als PVV nooit met hem samenwerken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ergens in Argentina woont een fascist die mede verantwoordelijk is voor het werpen van onwelgevallige mensen uit vliegtuigen. Hij heeft een dochter die gehuwd is met een NL celeberty. Die vader dineert bij kaarslicht in koninklijke paleizen van en met schoonfamilie..Mooi toch.

Reageer
gravatar

het blijft feit , dat alle misstanden die er zijn omtrent de zorg , immigratie , ouderen , miljarden over de grens , nederlandse kinderen met honger naar school , gratis zorg voor illegalen , zorgpremie van 69 euro zonder eigen risico voor oostblokkersenz enz …… en zo kan ik nog wel 2 pagina`s vullen , allemaal worden veroorzaakt door alle politici die in de kamer zitten met maar 1 belang en dat is zakken vullen , niet naar het volk luisteren en dit hele land gewoon weg geven aan buitenlandse belangen en europa.
en dan begrijp ik niet dat iedereen die erbij staat en er naar kijkt het gewoonweg accepteert en laat gebeuren .
als je natuurlijk ergens in blaricum woont en je zegt ” nou ik volg geen politiek en ik ga niet stemmen ,dat interesseert mij niks ” dan snap ik wel dat dat geen punt is .
maar als jij gewoon een normale hardwerkende nederlander bent welke elke maand zijn best moet doen om zijn gezin te eten te geven en de asociaal hoge lasten te betalen dan word je dus wel rechtstreeks met al deze misstanden geconfronteerd en heb je geen keuze .
maar het probleem is , de Bilderberg groep ziet het liefst dat we met zijn allen 1 worden , de elite zich als een stel vetgemeste wezens nergens druk om hoeft te maken en dat alle mensen die de ” ondergrens ” van de samenleving zijn niks hebben en alleen maar mogen werken voor hun gewin .
het is net als in die film ” 2012 ” dat de wereld compleet overstroomd en alleen de super rijken kunnen een ticket kopen om op de ark`s te stappen en zullen daardoor overleven ,en de rest van de wereld bevolking mag sterven .
deze selectie word dus bepaald door geld en macht , iets wat de mens heeft gemaakt ,en niet door te kijken welke mensen het meest vruchtbaarst en gezond zijn om een nieuwe kolonie op te richten om het menselijk ras weer op te bouwen.
mijn definitie van dit stukje : de rijke mens is bereid om het menselijk ras tot uitsterven te brengen ,omdat juist zij zich zo verheven voelen door hun vermogen dat zij die plaatsen verdienen , terwijl de minder bedeelden die veel jonger en gezonder zijn en de kans van overleven van het menselijk ras vele malen groter zouden maken simpelweg mogen verzuipen .

dit is in mijn ogen de ” politieke situatie ” van vandaag de dag in heel de wereld .

gelukkig zullen de mider bedeelden met 1 ding wat in geen geld is uit te drukken deze wereld verlaten!! een schoon geweten ………..

gravatar

Ik snap hoe iemand het ebola-virus kan aandragen als oplossing tegen immigratie van negerts naar Europa.
Stel dat zo’n negert in Afrika besmet raakt en dan in een bootje naar ons toe vaart. Dan raken wij toch ook besmet. Of wou Le Pen zeggen dat alleen negerts ebola kunnen krijgen?
Als dat zo is, geef ik onze Geert Groot Gelijk: de uitspraken van Le Pen zijn veel minder erg dan de effecten van ebola en hijzelf is, mits onbesmet, veel minder erg dan zijn uitspraken.

Reageer
gravatar

Kees22; je hebt mij ook niet zien of horen propageren dat het Ebola-virus gebruikt moet worden tegen immigrerende volksstammen. Ik zou immers zelfs Hans Wiegel en zijn euro-kloon de Dikke van Baalen zulks niet toewensen. Wat ik wel vind is dat de intrinsieke achtergrond van PVV en D66 eens onder loep moet worden genomen, als resp. rechter en linker vleugel van moederpartij VVD. Geert is inmiddels voldoende herkend en ontmaskerd, maar van die jongen van Pechtold kan kapitaalkrachtig Nederland nog een hoop plezier hebben. Zowel als toekomstig coalitiepartner van de VVD of als premier van de NV Nederland en .. indien men hem beleefd daarom zou vragen, zelfs als president van de BV EU in plaats van die anonieme Belg die nu op de troon zit.

gravatar

Ik las toevallig in een Volkskrant van 2008 een stukje over Pechtold. Hij kondigde toen aan voor zijn vijftigste iets anders te willen gaan doen. Ik ben benieuwd.

gravatar

@Outsider:
Je vraagt om repliek, ik doe bij deze een poging. Vanuit dezelfde verbazing die Jeettje al uittje.
Of Wilders 1,8 miljoen Nederlanders vertegenwoordigt, waag ik te betwijfelen. Maar al te vaak lees ik teksten als: “Ik ben het niet altijd met hem eens maar op sommige punten heeft hij wel gelijk.” Dat komt op mij niet over als een overtuigde PVV-aanhanger.
Met name het afgeven op Den Haag (of nu op Brussel) is wat merkwaardig: onze Geert is een van de langstzittende parlementariërs, afgezien van de mannenbroeders van CU of SGP.
Los daarvan is het maar de vraag of de wensen van 1,8 miljoen mensen zonder meer serieus genomen moeten worden. Inbreng in de discussie, akkoord. Maar gelijk krijgen, mwa, daar moeten we het nog eens over hebben.
Verder is er een verschil tussen de vrijheid van meningsuiting en het opzettelijk kwetsen van mensen. Ook is er verschil tussen satire en beledigen. De grenzen zijn niet scherp te trekken, maar het is wel duidelijk dat Wilders er alles aan doet om mensen te kwetsen en als minderwaardig neer te zetten.
Zijn liefde voor Israel is in dit opzicht zowel verhelderend als verwarrend. Enerzijds zijn joden vaak als minderwaardig neergezet (zodat hij beter zou moeten weten) en anderzijds doet de staat Israel dat ook met inwonende en omringende Palestijnen (zodat hij de kunst afkijkt).
Ik beschouw Wilders als een rattenvanger van Hameln. Hij fluit mooie liedjes die van alles beloven, maar uiteindelijk gaan die je het belangrijkste kosten wat je hebt.

Reageer
gravatar

U vraagt om duiding Ousider, welnu: het begint al bij het antwoord op Problem Solver: deze zegt in sarcastische bewoordingen precies wat u ook bedoelt. Zelf gebruik ik deze figuur ook meermaals bij hardnekkige sukkels die afgeven op mensen in miserie: “als u vind dat mensen met een uitkering het toch maar goed voor mekaar hebben, waarom dan jaloers zijn en niet óók “uitkeringstrekker” worden? Dief van je eigen portemonnee zijn moet je een ander niet verwijten.” Meestal volgt er een grommend zwijgen

Twee is de uitspraak over Geert bashen: wel, als deze kwant rare uitspraken doet die niet kloppen en, men wijst hem op het onwaarachtigheidsgehalte en de aansturende leugenpartij, dan is dat toch geen bashen?
Dat die paar miljoen PVV stemmers voor een groot deel dat niet kenbaar durven maken, lijkt me verheugend: ze wéten dus dat er iets niet in de haak is: weinig met meningsuiting te maken.

Ik begrijp uw ongenoegen, maar het is niet juist om te wijzen naar andere misstanden elders in de wereld, als men weet dat wederzijds de partijen staan te juichen als er bloed vloeit bij de andere gelovigen, en eigen doden belangrijker en erger vinden. Mij gaat het over mensen. En het maakt de beweringen van die ander, ook al zijn het jij-bakken van jewelste (Poetin is daar goed in), niet minder waar.

Ten aanzien van die vrijheid van meningsuiting: die staat juist het meest onder druk als men zich niet mag verweren zonder verrot gescholden te worden. We zien dat dagelijks té vaak: het is een modus operandus geworden, het verwijt dat men zich verdedigt.

Voor PVV-ers telt dat zij menen alles te mogen zeggen, hoe onwaar, beledigend, kwetsend en schadelijk ook, maar als men dan protesteert staat de strontkar al klaar, en heb je het maar te pikken, is het jouw probleem en vooral ‘moet je je muil houden, we weten waar je woont”.
De mening van de gekwetste en beledigde die vindt/meent dat hij beledigd is, doet er niet toe en hem moet de mond worden gesnoerd; met rare drogredenen en bedreigingen.

Dus willekeurig wie -hier die figuur uit Saudi Arabië- mag niet zeggen dat HIJ vindt dat hij beledigd wordt en maatregelen neemt.

Dat krijg je in een land wat zijn eigen rechtsregels niet eert: klassejustitie. Onlangs nog werd Arnold Heertje veroordeeld tot terugtrekking van artikelen omdat hij zijn ferme mening over Jeugdzorg in de krant zette, waar Jeugdzorg niet zo blij mee was en de gang naar de rechter maakte -terwijl Heertje tenminste nog ONDERBOUWDE kritiek leverde, terwijl zeer omzichtig omgegaan wordt met een politicus die van liegen en haatzaaien zijn beroep heeft gemaakt. De beledigde, gekwetste en beschadigde mensen die hiertegen protesteren, krijgen niet eens toegang tot de Rechtszaal.

Femke Halsema, wie kent deze ramp niet, pleitte in haar afscheidsrede voor méér vrijheid en onschendbaarheid voor parlementariërs: anders dan ‘normale’ Nederlanders zouden deze het recht tot beledigen ongebreideld moeten hebben -vrijheid van vervolging dus.

Een deel van ‘het volk’ vindt dat ook, en maakt nu al gebruik van die vrijheid. Even vergetend dat die ander ook rechten heeft. Ik behoud mij dan het recht voor, bij ontstentenis van rechterlijke bescherming, in voorkomend geval tot adequate actie over te gaan,sprekend en argumenterend, en als het niet anders meer kan verdedigen met grof geweld – als dat de enige taal blijkt te zijn die men verstaat.

We hoeven niets nieuws te verzinnen want er is niets nieuws te verzinnen: alle smerigheid ligt op straat.

gravatar

Nou zeg, waarde mouwSpelders, waarom die felle reacties op Kranenbarf? Er is in Nederland officieel nog(?) vrijheid van meningsuiting, maar slechts zolang die zich bevindt binnen de nauwe kriteria der politieke correctheid. Geert Wilders is onze nationale Kop-van-Jut als het gaat om deze vrijheid van meningsuiting in de ‘juiste’ banen te leiden, hij is dé personificatie van Het Kwaad en wordt als zodanig ook probleemloos overal gedemoniseerd. Hij vertegenwoordigt echter minimaal 1,8 miljoen Nederlandse (m/v) stemgerechtigden die zich -i.h.k.v. onze vrijheid van meningsuiting- voorzorgshalve niet bekend maken. Onze nationale hufterigheid doet ons er voor kiezen kampioenen der bijziendheid te worden. Wilders zou ons 2 miljard export naar Saoedi-Arabië kunnen kosten omdat de hotemetot dáár zich aangetast voelt door Wilders. Dezelfde hotemetot heeft geen woord van afkeuring geuit toen in Indonesië hele plaatselijke Christelijke gemeenschappen werden uitgemoord en hun kerken verbrand, door lustmoordende geloofsgenoten van deze notabele. Dat is de befaamde Nederlandse schizofrenie, de koopman en de dominee. Verbaal heeft de dominee een stem (tegenwoordig die van Frans Timmermans) , maar in de praktijk wint altijd de liberale koopman (momenteel Mark Rutte). Geert Wilders uit een mening en moet daarom 24/7 worden bewaakt, Meneer C.D.A. Buma houdt zich zorgvuldig op (of nog liever: struisvogelsgewijs onder) de vlakte, de VVD-kongsie ruikt bloed en geld, en de PvdA heeft zich verlaagd tot de rol van waterdragende schild- of schandknaap van VVD. Iedereen uit zich politiek -uiterst- correct, alleen Geert niet.
Ik ben beslist geen fan van zijn politieke ideeën, maar die makkelijke politieke scheldpartijen, komen mij de keel uit. Zijn we uitgekletst met elkaar over het weer? Waar kunnen we het dán nog over hebben, met behoud van de gezellige consensus? Een rondje Geert Wilders-bashen dan maar weer? We vallen terug op versleten platitudes, we verschrompelen en versimpelen gaandeweg; we weten niets anders meer op te hoesten dan onze afkeer van slecht weer, hoge hypotheekrente en Geert Wilders . Geen wonder dat we nu lijden onder een regering van uitgekookte liberalen en lafhartige salonsocialisten. Verzin eens wat nieuws, verdorie

Reageer
gravatar

Hohoho….wie heeft het hier over Wilders stemmen? Ik stem helemaal niet en behoud met het recht onverschillig tegen die dingen te staan waar we in dit land verschillg tegen over dienen te staan: Israel. Palestijnen, Sinterklaas, Zwarte Piet, de vrinden van Wilders, ze doen allemaal maar. De bug in of de Speld of mijn eigen laptop waardoor ik niet normaal kan typen en de zinnen met vertraging komen, daar kan ik GVD wel kwaad om worden!!

gravatar

Beste Bert,

Dat men ijvert om Zwarte Piet van blauwe ogen en blond haar te voorzien, staat gelijk aan Vader Abraham, die doet voorkomen dat een smurf alleen dán een een smurf is wanneer het een helblauwe uitstraling heeft.

In dat opzicht zou Geert Wilders dé perfecte Hoofdpiet zijn, en moet Erik van Muiswinkel op zoek naar een andere baan. Tegelijkertijd zoekt vader dus een nieuwe smurf.

Kortom, trek het je niet aan; een goede nachtrust en een verse installatie doen wonderen!

Met een groet, Trendvolger.

gravatar

O Jeettje, Argonaut en Griekenlandvaarder, duid mij de misgeslagen planken die mij wellicht het zicht op de realiteit benemen. Wat ik u bidden mag. Spaar de roede niet.
P.S.
Dank u; Ik slaap goed, nog zonder benzodiazepinen.

gravatar

Waarom moeten we hier altijd verschillig zijn? Waarom moet ik van de Radio 2 DJ horen wat die van Le Pen vindt? Waarom laten we iemand niet eens gewoon lullen en negeren we alles wat hij/zij zegt. Werkt al jaren voor mij.

Reageer
gravatar

Lieve B. Kranenbarf,

Voor mij werkt het ook prima merk ik; ik laat je dan ook lullen en negeer je verder. Goed idee, bedankt.

Als dank een tip van Annie: zet eens een andere radiozender op, iets met non-stop muziek, geen nieuws, desnoods een cd’tje als je geen enkel risico wil lopen.

Echt doen, kan jou het schelen.. dan noemen ze je maar onverschillig; nou én?

gravatar

B. Kranenbarf?

Wie de fuck is B. Kranenbarf? En waarom moet mij dat wat kunnen schelen. Lul gewoon lekker door vriend, ik vind het prima.

gravatar

zie hier de geschiktheid van een baan boven niveau met aangepast CV als ingang voor deze uitgang.

Eerst zelf proeven van eigen medicijn
dat lost veel op ..

Reageer
gravatar

Le Pen neemt net als Geertje zijn teksten niet terug maar heeft het niet zo gezegd. Het is uit zijn verband getrokken en men probeert ook hem te demoniseren
Walgelijk wat er met hen gebeurt!!

Reageer
gravatar

Werkelijk heel zielig! En aangezien ze allebei jaloers zijn op vluchtelingen, stel ik voor hen zo’n riante vluchtingenstatus te geven en ze door het SOA op te laten sluiten in een tot asielzoekerscentrum omgebouwde gevangenis. Dan kunnen ze eindelijk genieten van wat ze anderen misgunnen. Iedereen gelukkig!

gravatar

Problem solver, er liggen twee misconcepties ten grondslag aan uw bijdrage: 1) vluchtelingen hebben geen riante status, ik ken er een paar die al dertien (13) jaar in te kleine ruimtes in wisselende AZC’s verblijven, dat is geen pretje; integendeel. Verder bemoeit een SOA (Seksueel Overdraagbare Aandoening) zich niet beleidsmatig met huisvesting van vluchtelingen. In Nederland doet dat de COA (Centrale Opvang Asielzoekers). onderdeel van het mysterie van Justitie, onder de bezielende leiding van Fred “crimefighter” Teeven, de man in wiens overbemeten schedel zovele hoofdpijndossiers liggen opgeslagen.

gravatar

Ik heb ook helemaal niets tegen Wilders, alleen tegen zijn uitspraken. Waarom “willen jullie meer of minder MAROKKANEN?” Ik ben zeker niet racistisch, ik wil alleen van die minderwaardige Turken af.

*deze opmerking staat los van mijn persoon en moet dan ook zo behandelt worden, laten we gezamenlijk de strijd tegen racisme aangaan!

*behalve de Turken

Reageer
gravatar

Inderdaad: Alle buitenlanders het land uit. Te beginnen met mevrouw Beatrix Von Amsberg-Von Lippe Biesterfeldt en de heer Willem-Alexander Von Amsberg alsmede zijn Argentijnse echtgenote en die hele kinderschare van de laatstgenoemden.

gravatar

Zoals de Fransen zeggen: Le mal n’est pas dans l’enclos, mais dans l’esprit. Oftewel in het Nederlands: Het kwaad zit niet in le Pen maar in de geest. Het is maar al te duidelijk in wiens geest dat kwaad zit; in die van malle Diederik Smit en zijn gekke geestverwanten hier.

Reageer
gravatar

Geert, wel eens overwogen zo’n sticker op je voorhoofd te plakken, i.p.v. een deur uit te zoeken in een beveiligd gebouwtje?

gravatar

Rond Geert hangt de zure geur van ouwe guldens, de zware shag van Henk en de spruitjes van Ingrid. En dat wil in Europa zo veel mogelijk macht krijgen om vervolgens datzelfde Europa af te schaffen….. Hilarisch toch?!

gravatar

Het ebolavirus zelf was helemaal niet gecharmeerd van het voorstel, en reageerde met een onaangekondigde diarree aanval in de darmen van Le Pen tijdens een van zijn ronkende speeches (zie foto).

Reageer