Jacco Verhaeren behaalt zwemdiploma

Zwemcoach mag officieel aan de slag

Jacco Verhaeren heeft zijn zwemdiploma A behaald. De Brabander mag daardoor formeel aan de slag als bondscoach van de Australische zwemploeg.

Verhaeren begeleidde Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en Ranomi Kromowidjojo naar olympisch goud. In die tijd werkte hij met een stroman die wel een zwemdiploma had.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heeft Jacco ook reddend zwemmen geleerd voor het geval dat een of meer leden van zijn Australische zwemploeg dreigen te verzuipen?

Reageer
gravatar

Nee Polleke, dat komt pas bij diploma C. Ze trainen altijd in een bad van 1,5 meter diep dus alleen gevaarlijk voor kleuters. De olympische zwembaden hebben daarom ook maar een diepte van 1,69 m.

Wist je trouwens Polleke dat nijlpaarden NIET kunnen zwemmen? Ze lopen over de rivierbedding en geven zichzelf af en toe een duwtje om aan de oppervlakte te komen ademen.

gravatar

Jeettje,

Dat heb ik voorspeld. Het is nu eenmaal zo dat de moderne mens van nature depressief is.

Ik vrees dat dit nog niks is. Wacht maar af. Als De Speld weer eens bij Stijlloos op de hak wordt genomen, dan breek de hel los. Of als Geert W. een uitspraak twittert over De Speld, dan is het aantal mintjes niet zo minnetjes meer, zoals nu.

Overigens ik zie nog steeds geen handjes, alleen rechthoekjes met F64 links en F65 rechts. Erg slordig. Daar wil ik wel wat minnetjes aan geven, maar waar?

gravatar

Jeettje,

Weet jij toevallig waar Haagsche Annie is?

Ik wil haar namelijk dolgraag heel veel beminnen. Maar helaas mag dat maar één keer van de redactie. De oplossing is, dat ze heel veel reacties plaatst.

gravatar

Meneer Viesman, de redactie heeft inmiddels ook ingezien dat dat ‘minnen’ geen goed idee is.
Nu het ‘plussen’ nog..

Ik ga niet reageren verder; en wat heeft Jeettje ermee te maken?

Waar ik gisteren uithing gaat je ook al niks aan maar oke, ik lag voor een loeiende kachel erwtensoep te eten en te brainstormen over ja of nee kerstversiering dit jaar en zo nee waarom niet gewoon klassiek rood/groen/goud.

Zo zie je maar Viesman, je bent alweer uitgemind nog voordat je goed begonnen bent.

gravatar

(Haagsche) Annie, sta mij toe de vraag van de heer Viesman vanuit de diepte-psychologische optiek toe te lichten. Viesman zal dit nooit beamen, maar hij is in feite enigszins naijverig op de uitgebreide dialogen tussen jou en de iconische Jeettje, die zich in de loop der jaren een aparte status verwierf door zijn bondige doch treffende commentaren. Dit meesterschap op enkele regelbreedtes wekt alom ontzag en als dan de meester zich waagt aan uitgebreide interactie met één der fans, ligt het voor de hand dat de weg naar de aandacht van (of wedijver met) de meester loopt via de favoriete adept. Zoiets als: de weg naar de Vader, alleen via de Zoon of iets prozaïscher: de weg naar de seksueel begeerde (ongehuwde?) moeder alleen via het kind. Maar dan op inverse wijze.

gravatar

Ach so..

Wát een menneke die Viesman!!
Tsjongejonge.

Outsider, hartelijk dank voor de duiding van zijn motieven. Kostelijk!

gravatar

Maar de condities verschillen nogal ingrijpend in beide cases. Kees Jansma is intussen door de wol geverfd en beschikt over een hoog natuurlijk drijfvermogen, dankzij een hoog BMI. Cees blijft ook drijven door een volmaakt leeg hoofd dat hem onder alle omstandigheden rechtop drijvend houdt en zelfs bij onderdompeling altijd weer aan de oppervlakte brengt. Jacco Verhaeren daarentegen kampt nog steeds met koudwatervrees en een hardnekkig zwemmers-eczeem, zelfs zodanig dat hij voorlopig alleen met nauwsluitende zwemvliezen te water mag. Het is twijfelachtig of de Australische zwembond deze beperking langdurig zal accepteren. Eerder is de Zuidafrikaanse atleet Pistorius voor een vergelijkbaar gebrek gediskwalificeerd .

gravatar

Misschien ben ik wat recht in de leer, maar ik ben van mening dat Pieter, Inge, Ramoni hun medailles dan maar in moeten leveren. Iedereen lapt tegenwoordig werkelijk elke regel aan zijn laars en komt er verdorie nog mee weg ook. 3x bah. Fijn dat de man nu de benodigde papieren op orde heeft, maar dan ook met een schone lei beginnen.

Reageer
gravatar

Je bent inderdaad nogal recht Guus. Zwem je ook recht want daarin is nogal wat tijd te winnen. De lei kan wel met (zwem)water geschoond worden, als er maar niet teveel chloor in zit waar dan weer benauwdheidsklachten van komen.
Dat Jacco nu na jaren zijn zwemdiploma heeft gehaald zal ook een geruststelling voor zijn moeder zijn die nu niet meer waakzaam aan de rand van het zwembad hoeft te staan,

gravatar

Is hij ook werkelijk geslaagd voor het onderdeel watertrappelen met de beide wijsvingers omhoog? En 50 meter rugslag gezwommen zonder kurken? De schoolslag ook helemaal onder de knie. Dan kan hij gans de natie recht in het gelaat schouwen, deze man heeft hard gewerkt voor zijn maatschappelijke erkenning. En, neemt hij Pieter van den Hoogenband mee als co-trainer?

Reageer