Zo ziet de kaart van Nederland eruit in 2050

Vier provincies blauw als je ze tegen die tijd zo inkleurt

De kaart van Nederland zou er in 2050 weleens anders uit kunnen zien. Tot die alarmerende conclusie is een team Canadese farbologen gekomen na jarenlang onderzoek. Op basis van geavanceerde modellen werd besloten om vier provincies blauw te kleuren. Hoofdonderzoeker Keith Edwards: “Als deze provincies op de kaart tegen die tijd blauw worden gekleurd, zou de kaart er zo uit komen te zien.” Of andere kleuren een soortgelijk effect sorteren is niet bekend.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Omdat in noord holland zuid holland algemeen heel het kustgebied verloren gaat lijkt me ook logische.Ik ben een limburger en daar ben ik trots op alleen spreek ik het dialect niet.Ik snap niet waarom zo raar doen wij limburgers staan voor gastvrijheid , open , gezelligheid kunnen jullie dat boven in holland niet? raar volk.Limburg , en achterhoek zal altijd veilig zijn vanwege de afstand en omdat limburg bergen heeft duhhh.

Reageer
gravatar

Heeft België aan haar noordgrens bij Zeeland ook al dijken gebouwd? Dan wordt het tijd dat ze op zoek gaan naar een Polleke Brinker, voor als het misgaat…

Reageer
gravatar

Maar, maar,maar, wie wint er dan?
Groen is lastig te verstoppen in blauw,omgekeerd geldt dat natuurlijk ook?
Ik snap het niet.
Ik zou dan ook kiezen voor de “Mondriaan variant”
Iets meer kleuren maar wel balans.
Maar dan….Wat weet de gemiddelde Canadees nou van Mondriaan?

Nog zoiets, waarom besteden we dit soort onderzoek aan Canada?
Hebben we niet zoiets als Europese aanbestedings wetten?

Schiet mij maar lek,maar ik snap ‘t niet.

Reageer
gravatar

Ik kwam van Amsterdam, ging naar Drenthe en streek neer in N.Holland. Had alleen gele verf en werd wakker toen m’n vrouw zei: “Je mot naar bove kijke gup, daar is ut blau” Kijk, dat komt niet van de eerste de beste. en dan houden we ook nog vakantie op dat %$##@$$#-tende Texel. Ergo conclusio, wat blauw is blijft boven water en de rest verzuipt! …eh, of was ‘t nou andersom..eh…tja.

Reageer
gravatar

Ik vind het wel angstig om te zien dat ik in zowel enkele blauwe als enkele andere provincies heb gewoond. Op dit moment zelfs! Dat zegt toch gewoon alles…..

Reageer
gravatar

waarom is het alarmerend als ze op de kaart de ene provincie blauw kleuren en de andere rood of geel wat mij betrefd?? wat is het nut hiervan?
En waarom jarenlang onderzoek? en naar wat precies?

Reageer
gravatar

Het is natuurlijk verschrikkelijk! Maar daar heb je inderdaad geen jarenlang onderzoek voor nodig om dat in te zien. Eens.

gravatar

Fijn om te zien dat Drenthe tegen die tijd mee kan doen met de westelijke provincies, waar de provincie normaal zo’n 10 jaar achterloopt.

Reageer
gravatar

Ik zou willen stellen dat die anderen allemaal tien jaar vóórlopen, zodat er niet alwéér met een beschuldigende vinger naar de eenvoudige Drent in de Action wordt gewezen, Yvonne!

gravatar

hahaha, ben ik de enige die zich afvraagt waarom er jarenlang onderzoek gedaan moet worden om een paar provincies een kleurtje te geven? wat is het doel van dit onderzoek, waar gaat het precies over en wat zijn de argumenten om bijvoorbeeld voor de kleur blauw te kiezen, of waarom deze gebieden gekozen worden om de kleur blauw te geven? daarnaast heb ik op google, bing en yahoo proberen te achterhalen wat een farboloog is, maar deze kunnen geen zoekresultaten bieden, waardoor ik de aanname kan doen dat deze wetenschap niet bestaat, of geheel onbekend is onder deze naam.

Reageer
gravatar

Luke, gelukkig hebben we onze omni-deskundige Bert Bokhoven nog; laten we even rustig afwachten wat hij over deze kwestie te zeggen heeft.

Aan google, bing of yahoo hebben we natuurlijk niet veel als het om farbologen gaat..

We zullen even geduld moeten betrachten tot Dhr. Bokhoven tijd heeft voor een toelichting; het is niet anders..

gravatar

Ik vind het eerlijk gezegd verontrustend dat straks bepaalde provincies blauw zouden kunnen kleuren. Natuurlijk, als dat betekend dat er meer blauw op straat komt zou je dat positief kunnen uitleggen. Voor hetzelfde geld betekend dat deze provincies onder water staan, wat met name in Zeeland toch voor de nodig angst zou kunnen zorgen. Het meest ernstige scenario gaat er van uit dat blauw tegen die tijd in bepaalde delen van Nederland de nieuwe modekleur wordt, een verschrikking.

Reageer
gravatar

Dat zijn nog eens interessante ontwikkelingen. Knap hoor! Wat ik in het bericht een beetje mis is hoe dit proces verloopt tussen nu en het jaar 2050: gaat de kleur langzaam van heel lichtblauw naar het harde blauw zoals het op de kaart staat, of wordt er een arcering toegepast met een steeds dichter wordend lijntjes- of stippeltjespatroon?

Reageer
gravatar

Ja, de kleur gaat langzaam van heel lichtblauw naar het harde blauw zoals het op de kaart staat, of er wordt er een arcering toegepast met een steeds dichter wordend lijntjes- of stippeltjespatroon.

gravatar

Wat is daar aan de hand dan, Nadia? Behalve dat de aannemingssector en de angstzaaierij sector het er goed doen?

gravatar

Beste collegae van de Redactie,

Het valt mij op dat er onderaan iedere reactie twee volslagen onduidelijke miniatuur-tekeningetjes zijn geplaatst en daar tussenin een getal tussen haakjes.

Naar mijn indruk beoogt u de waardering van abonnees voor elke reactie te vergaren. Maar met welk doel?

Ik wil namens de Reactieraad twee dingen opmerken:

1. de Raad is daarin niet gekend,
2. een meermaals door de Raad geuit verzoek heeft u naast u neergelegd.

De Reactieraad zit niet te wachten op waarderingsknoppen (1), maar wel op een alarmknop voor spam en ongehoorde reacties (2).

Het stoort de Reactieraad dat uw e-nieuwsbrief en onze bron van betrouwbaar nieuws nu lijkt op Nujij.nl. Dit e-braaksel wordt vooral van reacties voorzien door laaggeschoolden die met elkaar wedijveren om de meest ongehoorde reactie.

Het komt de Reactieraad voor, dat u uw Nerd beter zijn/haar kostbare tijd kan laten besteden aan nuttige zaken.

Conclusie

Derhalve verzoekt de Reactieraad u terug te keren op uw schreden.

Hoogachtend,
De Hoofdreacteur mede namens de Reactieraad

Reageer
gravatar

Collega van De Speld,

Als nerds onder elkaar wil ik je het volgende in vertrouwen vragen.

Is het waar dat jij geheel tegen jouw professionele kennis en eergevoel af en toe in opdracht van de redactie de reacties door elkaar moet gooien?

En dat jij in plaats van het oplossen van fouten, zoals de voortwoekerende pijltjesfout, jij ongewenste veranderingen moet aanbrengen?

Ik zou staken!

gravatar

Mag ik u daarin bijvallen, heer Hoofdreacteur – en Nerd? Bij het artikeltje over de Grondwetsartikelen schreef ik reeds:
“Wat ik wel node mis, is het grondwetsartikel dat tussentijdse rampzalig uitpakkende onaangekondigde en niet democratisch over gestemde upgrades van De Speld regelt, alsmede het gebruik van pijltjestoetsen.’

en nu gaat men hiermee verder of het de gewoonste zaak van de wereld is!

Het doet het vermoeden rijzen dat Fred ‘banaan’ Teeven aan de redactie is toegevoegd, dan wel supervisie houdt.
En we weten allen dat Fred gehackt is door de Russen, toch?

gravatar

Ik zie dat Groningen er in 2050 nog gewoon is en niet door alle gaswinning tot ver onder de zeespiegel weggezakt. Veel gedoe om niets, daar in Groningen.

Reageer
gravatar

door alle aardbevingen daar in groningen kunnen de dijken we doorbreken. Er is dus veel goede om iets wat best erg is.

gravatar

Stefan, je bent vaak de gangmaker op verjaardagen hoor ik. Weet iedereen dan precies waar je het over hebt of wordt je vaak begroet met vragende blikken als je spreekt?

gravatar

J.n D..d.l,

Stefan mag dan de gangmaker zijn op feesten en partijen, ben ik ook trouwens en ja, ze kijken me vragend/wezenloos/niet-begrijpend aan.

Ook de gastheer/vrouw (waarommm haar uitnodigen???) krijgen ‘de blik’.

Maar jij bent een voordringert, hoe doe je dat? Ik bedoel voordringen boven Stefan; zelf dring ik ook weleens voor echter dit gaat per abuis maar hier zie ik dat je op #16a bent gaan staan uren na Stefan.

Hoe doe je dat? En als je dat kan, kan je dan ook die achterlijke vuistjes weer wegtoveren? Tnx!
Je krijgt alvast een dikke duim van me voor ze weer verdwijnen dankzij jou.
Toch, ja toch J..?

Bedankt alvast, fijne avond ook trouwens dahag, Annie

gravatar

Iemand die weet over welke kleuren er in het verleden werd gelogen en op basis daarvan een redelijke voorspelling kan doen over welke kleuren er gelogen zal gaan worden.

gravatar

Hooggeleerde oom,

Met aan onwaarschijnlijk grenzende hoop zou Friesland ook blauw ingekleurd moeten kunnen zijn.

gravatar

drenthe en een gedeelte van groningen komt ook onder water door de gaswinningen… groningsdrentsmeer zal het heten….

gravatar

Ik zou niet weten waarom ik Drenthe zou lezen. Ik heb wel wat beters te doen dan Drenthe te lezen.

Deze reactie had dus onderaan (drie plaatsen verderop) moeten komen i.p.v. hier op de tweede plaats.

gravatar

Zeer waarschijnlijk beste Dipl,

Hoewel jammer dat de overige gewesten niet ingekleurd zijn in de tegen die tijd modieuze grauwgrijze tint, nadat het gehele westen de wijk heeft genomen naar het eens zo rustige achterland.

Overigens, bij het zien van deze blauwe kleur lijkt het goed te gaan met de waterkwaliteit in de oceanen, wat weer extra kansen biedt voor bijvoorbeeld de Urker vissers.

gravatar

Geachte hoogleraar,

Op welke universiteit heeft u uw opleiding genoten en kunt u mij dan misschien uitleggen wat een boeikaseffect is?!

Bij voorbaat dank

gravatar

Praw, beste Joos, dat hangt er vanaf hoe je je wilt afscheiden.

Wil je je verafscheiden, dan is het raadzaam de koffers te pakken en naar verre oorden te vertrekken. Let wel: cruciaal voor deze vorm van afscheiden is dat je je familie, vrienden en bekenden op het moment van afscheiden op de hoogte stelt. Anders is het meer een soort van verdwijnen ipv. verafscheiden.

Wil je je vaginaal afscheiden, dan adviseer ik een gender operatie.

gravatar

Dat is zeker opvallend te noemen. Te meer daar de superprovincie het gehele van gewest tot gewest omvat.
Daaraan is nog een voormalige over-de-IJ provincie toegevoegd. Dat zal ze leren.

Dit leverde Plasterk reeds in 2034 een zodanig hoog lintje op waardoor zijn nakomelingen in het blauwe boekje werden bijgeschreven.

gravatar

Tjonge, ik wilde Dirk er een puntje geven en dan krijgt hij er ineens twintig. De onbetrouwbaarheid van Nujij.nl is overtroffen, maar of De Speld daar trots op kan zijn, betwijfel ik.

gravatar

Omdat we Limburg willen afstoten naar België dan zijn we een keer klaar met dat gejank van die Limburgers

gravatar

Dat gedoe over Limburg
ga er eerst eens wonen
en zie dan eens
hoe je aan de nodige
steekpenningen kunt komen..

vastgoedelovendallemoal..