Amerikanen krijgen goed beeld van doorsnee Nederlandse zaterdag

'Wat voor gekkenhuis moet het met Thanksgiving wel niet zijn?'

26 april 2014, zomaar een zaterdag in Amsterdam. In oranje konijnenpakken op rondvaartboten hossen: voor ons is het de normaalste zaak van wereld als het weekend eenmaal is begonnen. Zelf weten we niet beter en staan we er niet meer bij stil. Maar hoe kijken willekeurige Amerikanen naar dit fenomeen?

Geoffrey Adams (27) uit Wisconsin vindt het leuk dat hij nu een goed beeld heeft van wat Nederlanders bezighoudt op zaterdag. “In Amerika doen wij het meestal wat rustiger aan. Wat voor gekkenhuis moet het hier met Thanksgiving wel niet zijn?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nu weet ik dat de Verenigde Staten de laatste jaren het niet zo nauw hebben genomen met de mensen rechten. Maar ik vind het echt een beetje te ver gaan om op deze manier wraak te nemen. Is het nu echt nodig met gelijke munt terugbetalen? Vreedzame voorbijgangers in New York te kidnappen en bloot te stellen aan keiharde housemuziek en oranje pakken aan te trekken? Maak je maar vast op voor een bezoek van de VN zwarte pieten commissie.

Reageer
gravatar

Met sterk degeneratieve karakteristieken. Met zoveel input van vreemde en soms vijandige culturen moet zelfs een sterk eigenzinnig volkje wel ontaarden, of cultureel het loodje leggen, niemand zeggen.

gravatar

Tuttuttut, tot nu toe zien wij de milde kant van oze landetraditionele feesten! A.s zaterdag wordt er een vrijgezellen feestje gevierd, en dat moet vreselijk ruig worden! Met minigolf enzo! En heel veel kiwi’s

Reageer
gravatar

En “Hangover I, II en III”. Maar eigenlijk is een bachelorparty zonder stwippers, Boston finish en Una-bomber geen echt knallende bachelorparty. Zo laat Leon Pondzik Coward (26) uit Massachusetts (postgraduate van het M.I.T.) ons weten

gravatar

Geoffrey, maffe yank: Thanksgiving, oftewel “dank-je-de-koekkoek-dag” is in Nederland de enige dag dat er normaal wordt gedaan. Over gekkenhuis gesproken, heet dat bij jullie niet “Congres” of zo?

Reageer
gravatar

Aansteker en yankee vlag al bij de hand om ze met hun eigen brandende vlag te verjagen, zijn ze op de verkeerde plek, message to you gun loving petrol junkys who take their breakfast by mc donnalds and complain that their fatass people. GO HOME niet nog meer van hen hier.. # hate amerika

Reageer
gravatar

Tuttut, Tolerant Nederland, met zo’n achternaam? En dan ook nog communicerend in steenkolen-Engels? Kom nou toch!
Heeft iemand Hellmut Hüttenkäse al verteld dat WO II intussen is afgelopen en dat de Amerikaanse bezetting inmiddels al weer afgeslankt naar huis is? Overigens met achterlating van een heleboel generaals (o.a. General Foods, General Motors, General Electric, General Tabacco en General Tyre die hier allemaal asiel en belastingvrijdom kregen) én een paar honderd vestigingen van McDonald, Burgerking en Kentucky Fried Chicken. Om nog iets achter de hand te hebben voor het geval men nog een keer terug moet komen als Tovaritsj Poetin even de weg kwijt is..

gravatar

Ik denk dat (als er al één Amerikaan dit zou lezen) deze vanwege al uw spelfouten nu over de grond rolt van het lachen.

In zo’n klein stukje tekst weet u tenminste 7 fouten te maken. Chapeau!

gravatar

Nu ja, die Amerikaan weet nu hoe het moet: ik verwacht dan ook van de aanstaande Thnxgiving foto’s te zien van uitzinnige mensen met een in stars-and-stripes beschilderde plastic kalkoen op het hoofd rond de tafel hossend.

Reageer
gravatar

Heer Jeettje,

Ik vrees dat ze niet, zoals hier gebruikelijk is, hun staatshoofd als bezetenen massaal gaan vereren en bejubelen.

gravatar

Ja, op dit soort vrije zaterdagen komen alle toeters en bellen van de nationale veelkleurige folklore voorbij. Het aantal actief participerende deelnemers uit Oranje-kringen loopt echter snel terug zodat te vrezen valt dat ook deze vorm van Cultureel Erfgoed en Openbaar Kunstbezit weldra zal uitsterven. Gelukkig hebben we nog lichtende voorbeelden uit de VS waar Thanksgiving en Independence Day inspirerende alternatieven bieden voor Koninginnendag en 5 mei-vieringen.

Reageer
gravatar

En niet te vergeten vuurwerk gooien op het voetbalveld tijdens een bekerfinale. En dan natuurlijk eerst je eigen doelman proberen te raken.

Dat is pas humor.

En mensen als Demmink op hoge posten en viezeriken als Gijsen en Nienhaus bisschop laten worden zodat ze lekker aan kleine kindjes kunnen friemelen zonder dat ze zich hoeven te verantwoorden.

Een heerlijk land kortom…………..

Reageer
gravatar

Jantje,

Lekker hé, beschadigen van iemand die onschuldig is bevonden. Er is in ieder geval geen enkel, maar dan ook geen enkel bewijs tegen Demmink. Het hele proces was één groot rancuneus theater van Poot c.s.

Lachwekkend, als het niet weer zo’n vreselijk, irritant complot van complottisten was.

gravatar

Fijn heer Steeds,
Dat u als enige Nederlander – afgezien van Demmink zelf – precies weet hoe het zit.

Dan kunnen we allemaal weer rustig slapen.