Homeopaten waarschuwen tegen ‘superfood’

‘Er bestaat geen enkel bewijs voor’

De Homeopathievereniging waarschuwt voor consumptie van zogenaamde ‘superfoods’. Voedingsmiddelen als anti-oxidanten, chiazaad en acai-bessen worden steeds vaker aangeschaft vanwege vermeende helende krachten. Volgens de vereniging ontbreekt daarvoor echter elk bewijs en kan superfood zelfs de gezondheid schaden.

Onlangs overleed een alvleesklierkankerpatiënte nadat zij reguliere homeopathie had geweigerd en enkel nog superfood tot zich nam. Volgens homeopaat Ria van Vleuten (48) had dit ‘tragische geval’ voorkomen moeten worden: “Niemand geneest van kanker door alleen maar granaatappels te eten. Ik vind het echt heel erg dat niemand tot haar heeft kunnen doordringen”.

De grootste ergernis van Van Vleuten is het feit dat de superfoodindustrie achteloos claims kan doen zonder dat iemand er iets van zegt: “Chiazaad is ongetwijfeld heel lekker en in veel recepten toepasbaar, maar als je roept dat je je daar beter van gaat voelen, ben je echt fout bezig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het probleem zit niet zo zeer in de “superfoods” (Ik vindt een hamburger, die food is, ook super lekker ) maar meer in de homeopathie.
Immers “Homeo” heeft als betekenis “gelijk”.
“Pathie” staat voor ziekte,afwijking of aandoening.
Hiermede is bewezen dat het werkelijke doel van de homeopaat is om de Nieuwe Wereldorde mede te helpen vestigen.
Als iedereen lijdt onder dezelfde aandoening kan de Bilderberg Groep toeslaan. Denk aan de crisis die iedereen treft. Aangezien de homeopathie ervan uit gaat het gelijke met het gelijke te moeten bestrijden creëren
deze een persoonlijke crisis door de gepeperde rekeningen waardoor deze crisis weer met dubieuze melksuiker korrels bestreden dient te worden, een duivels cirkel geïnitieerd door de Bilderbergers.
Neen, Christian Friedrich Samuel Hahnemann is de feitelijke grondlegger van de Nieuwe Wereldorde, zonder twijfel.
Zij grijpen de macht door potenties. D6 tot M100, Hahnemann zijn voorkeurspotentie was D666 wat weer aangeeft wat de werkelijke bedoelingen waren EN ZIJN.
Eet gezond en voel je super maar zonder de verwerpelijke invloeden der homeopathie.

Reageer
gravatar

Beste Jeettje-Rotterdammer Z.H.
Gij hebt volledig recht. (En dat voor een Rotterdammer).
Kijk ook eens op: http://www.encyclo.nl/begrip/pathie
Maar ik begrijp dat U het Atheneum niet geheel doorlopen hebt, immers:
Het woord empathie is afgeleid van het Griekse woord ἐμπάθεια (empatheia), of invoelen.
Geheel anders dan Pathie.
Voor de rest dank ik U voor de opbouwende reactie en Uw niet aflatende positieve commentaren.

gravatar

Wedden dat die gevallen homeopaat uit Amsterdam komt!
Altijd weer dat Rotterdam tegen Amsterdam.
Tja, De Speld gooit zout in de wonde en hitst de discussie op, da`s wel duidelijk.
Hup, Jeettje, Hup. De hele Kuip staat achter je. Zet um op en laat die gevallen Amsterdammer een poepje ruiken!

gravatar

Nee, nee, nee!!!!!
Fout voor Jeettje!!!
Pathos is een heerlijke Griekse geitenkaas!!!
Bij ons op de Albert Cuypmarkt te koop!
1 – 0 voor de gevallen homeopaat uit Amsterdam!

gravatar

Beste Huledorus en Martijn,
Ik kom NIET uit Amsterdam, noch uit Rotterdam.
Beschamend dat U beiden deze discussie uit zijn verband rukt om Uw stedelijke (voetbal) gevoelens te over profileren.
O.T. komen SUPERfoods uit de SUPERmarkt?

gravatar

Nou nee hoor, ik weet echt wel de herkomst van empathie – niet helemaal voor niks gestudeerd, maar Homeopathie stamt af van Homoios en Pathos, dus mijn eerdere bewering blijft staan: als u volhardt in de vorm ‘pathie’ ipv pathos, is empathie een enge ziekte.

gravatar

Beste Jeettje,
Homeopathie: (Oud Grieks: ὅμοιος, homoios, gelijksoortig en πάθος, pathos, lijden of ziekte).
Maar…………mogelijk hebt U gelijk en is het een absoluut gat in mijn kennis, zo ik natuurlijk steeds meer zwarte gaten op het spoor ben.
Aan de andere kant is empathie NATUURLIJK ook een ziekte, al die lastige empathische mensen, wie kent ze niet.
Een soort van empathische epidemie. Zeer besmettelijk, doorgegeven tijdens workshops en ander geneuzel op esoterisch gebied. Besmettelijkheid te meten middels de empathische index.

gravatar

Ach nee, zover wil ik toch niet gaan, Gevallene, met een zwart gat; het is een kwestie van vervoeging, lijkt mij.
Verre van mij om u onwetendheid aan te smeren: u komt mij zelfs sympathisch over.
Als u begrijpt wat ik bedoel.

gravatar

Beste Jeettje,
Dank voor Uw begripvolle reactie!
Ik kan weer terugkeren naar mijn parasympatische toestand en een beginners cursus empathie gaan volgen bij een niet nader te noemen schriftelijk onderwijs instituut uit Leiden.
Groet 010 van de gevallen homeopaat.

gravatar

Ja, Pathos is lijden in positieve en negatieve zin, zo liggen sympathie en sociopathie veel verder uit elkaar dan je op het eerste gezicht zou denken. Net als allopathie en homoeopathie, maar ja met die oude Grieken weet je het nooit, ze wisten niet eens in welk gat ze ‘m moesten hangen

gravatar

Nog even on-topic, over oneindige verdunning c.q. potentiëring. Op het punt dat er geen meetbare hoeveelheden werkzame bestanddelen meer in oneindig verdund water constateerbaar zijn, komen we op het vlak van “geneesmiddelen” en “placebo’s”. Wetenschappelijk is vastgesteld dat in veel gevallen er geen verschillen in werkzaamheid bestaan. Hier toucheert homeopathische problematiek die van controlegroepen in identiteitscrisis (zie elders in De Speld) en langzamerhand krijgt het oude theorema “Mind over matter” een actuele waarde. Hoezeer vertrouwen wij nog wat ons wordt verteld door commerciële wetenschappers, corrupte politici en ernstig bevlekte religieuze leiders? Wanneer gaan we zelfstandig kritisch denken? Wat doet men als blijkt dat men door een placebo is genezen van een levensbedreigende kwaal? Waar kan men -überhaupt- terecht als men van Zijn Geloof valt? Bij Het Humanistisch Verbond, bij Postbus 51, bij Omroep Max, bij De Speld? Ik bedoel maar, waar kan men terecht bij Onverwacht Optredende Twijfels Tornend Aan Tot Dan geproclameerde Sociale Zekerheden?

Reageer
gravatar

Dat is een goede vraag beste Outsider. De totale verwarring in dit land neemt hand over hand toe! Met een regering die de vorming van de participatiemaatschappij fors ter hand heeft genomen, blijkt dat velen onderhand in dit land de weg zijn kwijtgeraakt.

Zie bijvoorbeeld dat Postbus 51 maar eens te vinden: Onmogelijk! Probeer maar eens de moeite te nemen hierover enige informatie op te duiken, en een student aan de andere kant van de lijn in het betreffende callcenter geeft als antwoord dat deze postbus naast nummer 50 te vinden is.

Zorg dat er geld is, zorg dat er zo veel mogelijk geld is, maar laat haar inwoners toch vooral hun eigen rampen oplossen.
Allemaal om de vervelende bijwerkingen van het nationale begrotingstekort te genezen.

Dat een steeds groter wordende groep mensen in dit land met groeiende eeltachtige uitwassen, en een ruimer wordend fietsenrek in de mond het straatbeeld overnemen dondert blijkbaar niet, zolang de puinhoop die men begroting noemt maar bedwingbaar blijft.

Het wordt dus tijd dat men stopt met het maken van foute keuzes, al is het alleen maar om Postbus 51 terug te vinden, wat u?

gravatar

Eerlijk gezegd weet ik niet meer hoe dat nu geregeld is, maar toenmaals wonende in Den Haag was Postbus 51 gevestigd in het pand links van Paleis Noordeinde. Buren dus.
Nog zo, Annie? Of is dit het onderkomentje geworden toen van prins pils, die het voor een vorstelijk bedrag tegen alle voorschriften in heeft laten verbouwen?

Ook veelzeggend: het Hoofdkantoor van de Staatsloterij bevindt zich in die buurt, even achter het beeld van Wilhemina, die toevallig precies de andere kant op staat te wijzen, jaja.

gravatar

Jeettje! Goeie vraag; eind vorige eeuw even uit mijn hoofd is de toko waar je folders en dat soort shizzle kon halen gesloten maar of het kantoor er nog wel zit weet ik eigenlijk niet.
Wel dat het geen Postbus 51 meer heet maar dat weet iedereen. Iedereen? Nee, ergens in een klein dorpje… ach laat maar ook.

Tsjongejonge, weet nog niet eens wie of wat er naast het paleis woont wat schandalig is. Als ik nog een hond had gehad was ik hem nu op het Noordeinde uit gaan laten en zou bij thuiskomst meteen inloggen en achteloos zeggen: neu is allang weg of: jaaa het kantoor zit er nog hoor!

Ik beloof het persoonlijk te gaan bekijken binnen een week en hier verslag uit te brengen, als het moet opgefleurd met zelfgemaakte foto’s.

Morgen draait de wind, gaat het regenen en onweren daarna word het steeds kouder.

Dit om de vakantiepret te verhogen.
Op alternatieve wijze: ook hier geldt: baat het niet dan schaad het niet.

Groetjes,
Annie

gravatar

Rest nog slechts de conclusie dat men niet aan een boom hoeft te hangen om een eikel te zijn, in vele opzichten. Sommige eikels blijken zelfs zodanig gepotentieerd dat zulks tot onbeheerst wildplassen leidt. Wild om zich heen plassende eikels zijn vooral kenbaar aan kuddevorming en groepsoptredens. Sommigen verenigd in collectief stemgedrag onder één politieke leider, anderen in rondtrekkende chapters, immer gehelmd en getatoeerd, tweewielig gemotoriseerd en in 80 % van de gevallen belast met een C.V. (Crimineel Verleden).

Reageer
gravatar

Niet zozeer door het druisfeest van 5 mei, Jeettje; ik ben geen fanaat feestvierder; ik mijd massa-bewegingen. Ik was eigenlijk meer getriggerd door de dialoog tussen Haagsche Annie en Trendvolger onder nummertje 13, hierboven. Niettemin zal er vandaag -door uitzinnige horden feestenden- met als excuus de bevrijding van 69 jaar geleden. weer mateloos veel bier worden ingeladen en zal men bijgevolg wild bruisend om zich heen plassen. Jammer slechts dat bedoelde groepen totaal ontgaat dat hun organisaties onder het nazi-régime niet zouden bestaan. Daartoe is hun collectieve IQ ontoereikend, hoezeer de PVV-doctrine ook analogie vertoont met die van partij-ideoloog Joseph Goebbels en hoe onversaagd bikers ook hun voorkeur voor Stahlhelm, Stiefel, zwarte lederen kleding en runentekens etaleren.

gravatar

Het wordt tijd dat de Speld ook eens paal en perk stelt aan die ongebreidelde hausse van spelt-producten. De meeste warme en zelfs de ambachtelijke bakkers zijn binnen no time uitverkocht.
Grondprijzen waar spelt wordt gekweekt rijzen de pan uit, en dat allemaal omdat al die superfoodadepten de sp[elt hebben omarmd, onder het motto : “Baat het niet, dan schaadt het niet” !

Reageer
gravatar

Ik kan niet verhelen dat ik onlangs ben genezen van een ernstig verkoudheid door een beetje backpoeder van dokter Oetker. Mammie had de verpoederde back gepotentieerd met cakemeel en het daarna geëffectueerd in de oven.

Ik wil maar zeggen, dat back het beste superfoet is, mits gepotentieerd en geëffectueerd. En een zakje kost bijna niks.

Reageer
gravatar

Schaamteloos liegbeest, zondaar Cornelius,

Nou wil het toeval dat Alexander bij ons in de kloosterkerk ter kerke gaat. De klepel van onze kerkklok is heel goed zichtbaar. Die hangt namelijk middenin de klok. Overigens is dat geen ongebruikelijke plaats.

Ergo, het kan niet anders dan dat Alexander weet waar de klepel hangt.

gravatar

Alhoewel ik geen gezondheidsexpert ben, denk ik wel dat de beweging hier ongelijk in heeft. Superfood helpt niet tegen kanker in een vergevorderd stadium. Echter moet ik wel degelijk waarschuwen voor het gebruik van dit soort fruit zoals acacia bessen, granaatappels en rozenbottel. Het is gezond maar er bestaat wel het gevaar dat je hierdoor langer blijft leven en dat is slecht voor de financiele situatie van onze pensioenfondsen. Als je dus dom bent, kun je dit soort voedsel dus maar beter laten voor wat het is. Patat is veel lekkerder, eet dus genoeg patat. Het beste is om gewoon iedere dag patat te nemen en uiteraard moet je dan de mayonaise niet vergeten, dat zou zonde zijn

Reageer
gravatar

Het kardinale punt is dat elke adviserende instantie ‘deskundig en objectief advies’ slechts praktiseert om de omzet van de eigen producten te stimuleren, om economisch te overleven; of de consument overleeft is secundair. Zeker in een langjarige crisis moet iedereen omzetverhogend aan de bak, dat IS de basis van herstel van de vrije markteconomie. Ooit zei ik tegen mijn baas, de verkoopdirecteur,”dit spul van R & D is écht niet te vreten”. Waarop hij antwoordde: “Dit spul is ook niet om te vreten; het is voor de verkoop” hetgeen voldoende weerspiegelt hoe het met de voedselveiligheid is gesteld in dit land, zeker als de VWA wel als naam bestaat maar door bezuinigingen niets aan voedselveiligheid doet.

gravatar

Wat er ook gezegd word over b.v. chiazaad,………niemand ter wereld kan mijn ervaring wegnemen n.l ik voel mij in alle opzichten beter sinds ik het gebruik. Ik gebruik het niet i.p.v,…. maar erbij. Alsof de woorden van een ander mijn ervaring kan veranderen.

Reageer
gravatar

Beste Prick, dat is altijd afwachten bij een natuurproduct.
Meestal in het gelaat maar een enkele keer in de nek. Daar komt de uitdrukking: ‘uit je nek kletsen’ vandaan.

Soms blijft snavelgroei uit; als je het erbij gebruikt i.p.v. bijvoorbeeld neemt de kans op snavelgroei meteen enorm af.
Cruciaal is waarbij maar dat verklapt Joop niet jammer genoeg..

Chiazaad kan een krachtig placebo zijn zo blijkt maar weer eens.

gravatar

Gossiedepossie wat een reacties…. hahahahahhahahahhahhahaahhahahhahaahhahahaha!!!! geweldig!! (ps: ik ben voor kiwi!)

Reageer
gravatar

Hanneke: je bent op de goede weg!

Nu even doorpakken en onder begeleiding van een coach echt goed door leren lachen, ook als er niks te lachen valt feitelijk.

Er kunnen nog lagen eelt op je ziel zitten waar je zelf niks vanaf weet; een voor jou op maat gemaakt traject kan je leven ingrijpend veranderen, nee zál je leven ingrijpend veranderen.
Voor meer info:

http://www.smitacoaching.nl/werknemers/lachyoga/lachtherapie

Vergeet geen levenswater te maken van Himalaya-Oerzout, essentieel in deze drukke jachtige tijd.
Elke dag een lepeltje en je bent nog voor de zomer begint helemáál het zonnetje in huis.
Elke dag opnieuw!! Nooit meer sjaggo, wat jij?

Helpt ook tegen slakken trouwens, die haten zout alsof het de pest voor slakken is en ze er zelfs aan kunnen sterven.
Sommige slakken kun je alles wijsmaken…

gravatar

Hanneke, als de goede God kiwi echt een prima geneesmiddel had gevonden dan had hij dat over de hele wereld (wil ik mijn geheim vertelen, mama o mamma je bent de liefste van de ganse wereld…) gegroeid en niet alleen in de vergeten uithoek Nieuw Zeeland.

Neen, daarvoor heeft God het gras geschapen, geschikt voor mens en dier én heel gezond.

gravatar

Trendvolger, bedankt!

Door de lachbui die ik hiervan kreeg schoot mijn zonnevlecht die al sinds jaar en dag scheef zat weer op zijn plek.
Nu snel natte windselen aanbrengen doordrenkt met lunaticthee zodat de vlecht ook blijft zitten.

En stomen met Himalaya-Oerzoutwater natuurlijk.

gravatar

Goed zo Annie!

Wie had ooit kunnen denken dat de Tsjakkaman toch nog ergens goed voor is!

Er zijn genoeg mensen die voor minder een lintje hebben gekregen. Persoonlijk vind ik dat wat ver gaan, maar misschien kunnen we iets naar hem vernoemen, een sloot of een beekje bijvoorbeeld?

gravatar

Trendvolger, een beekje… nee. Beekje klinkt fris en rustig, ik mag toch wel stellen dat dat niet bij de man past?

Sloot.. ook niet echt, wonen kikkers en zo; wat dacht je van een eng achterafsteegje waar niemand iemand als ehmm.. ikzelf b.v. tegen zou willen komen?

gravatar

Een steegje? Zou kunnen An. Een afwerkplek kan ook. Of een echoput, is dat wat?

Een onbewaakte overweg, een kruispunt zonder stoplichten, of zelfs een internaat voor instabiele veelplegers?

We moeten oppassen de man niet teveel eer te bewijzen, anders lijkt het zo op het krijgen van een lintje, ja toch?

gravatar

Trendvolger: eensch!

Laten we maar voor de afwerkplek gaan, dat past wonderwel goed bij zijn persoonlijkheid, ook de kreet tsjakka.
We zijn eruit; zo komen we ergens.

Gek trouwens; in Den Haag hangen toch hier en daar op cruciale plaatsen posters richting verkiezingen, in omringende gemeenten 0, niks, noppes, nada.

Is dat raar of is dat raar? Maar mijn zelfgemaakte posters zijn het mooist, trots op!

gravatar

Ha die Annie, hangen ze al, die posters dan? Wat heb je er voor een tekst ondergezet? Ik wil ‘m zien, kan dat?

Oké, het Ratelband Afwerkplekje dus. Vijf minuten snuiten en dan: Tsjakka!

Ja, Den Haag werkt nogal samen met Brussel, dus is men trots dat ook uit te dragen in de stad. In de provincie is Brussel een eind weg, en heeft iedereen er voornamelijk last van. Het interesseert werkelijk niemand hierzo geen ene moer, die hele EU.

Men is vooral lokaal betrokken, héél lokaal dan. Alhier maakt men zich vooral druk over welk type kinderkopje gekozen dient te worden om de plaatselijke brink mee te herstraten, en wat Brussel daar van vindt? *******, in het dialect geschreven.

Maar goed, Gers gemist? Lekkâh hoor!

Met een groet, Trendvolger

gravatar

Dat is iets waar je geen grapjes over kan maken! En dat rvoor 4 mei.! Goji-bessen dat zijn gewoon ouderwetse mispels! Zij zijn levensgevaarlijk bij gebruikers van bloedverdunnende middelen, zij ontregelen de werking van deze medicijnenTarwegras bevat konakion, dit bevordert bloedstremsels in de vaten. Dit kan herseninfarcten,hartinfarcten en andere fatale gevolgen hebben! Mijn docter heeft mij opgedragen3 keermet mijn wijsvinger op mijnvoorhoofdte tikken, voordat ik een superfood neem! Elke dag om6 uur in de ochtend en de avond! En echt dat werkt! Tegenwoordig wordn deze productentoch via pyramideverkoop verkocht?waarom laten wij ons ongezond praten? Ik geniet gewoon!

Reageer
gravatar

Hoi lezerds,

Ik heb speciaal voor jullie weer eens een woordspellinkje bedacht.
Homeopaat het niet dan schaadt het niet.
Of was het andersom. Nou ja, wat zou het.

Dan ga ik maar weer eens de hort op. Houdoe,
Paulusje

Reageer
gravatar

Die homeopaten weer! Ze hadden het er eerder over dat bacteriën resistent zouden worden doordat we teveel antibiotica gebruiken, en waren in de jaren ’80 de drijvende kracht achter de antirooklobby. Schande!

Reageer
gravatar

Meneer Smulders,

Toen die resistentie van bacteriën manifest was geworden, hebben aanhangers van Hahnemann dat heel goed met terugwerkende kracht voorspeld, Kwam die “voorspelling” de kwakzalverij even goed uit!

Homeopaten genezen uitstekend het verleden met verdunning van gebeurtenissen totdat het gewenste resultaat wordt bereikt.

Dat mag ook wel eens worden gezegd.

gravatar


Geleerde achterneef van de broer van zijn vader,

Je moet niet vergeten dat dokter Samuel Hahnemann net als twee eeuwen terug zijn tijd ver vooruit was wat betreft de kennis van virussen en bacteriën. Hij heeft ze gepotentieerd (“verdund” voor leken) om zo het gelijke (“homoios” voor de deskundigen) met het gelijke te bestrijden. Werkelijk elke ziekte kon hij aldus genezen, zelfs rokerslongen, atheïsme en decapitatie.

Maar helaas, dokteren namen zijn wijsheid door kinnesinne met een korreltje zout*. De maatschappij zit daarom nu met de ellende in de zorg en met te hoge hypotheken.
Voetnoot

* Nog niet het helend zeezout uit de Himalaya, dat doctor Alfred Vogel pas in 1942 ontdekte, want dan zou het wel anders zijn gelopen.

gravatar

Doctor Alfred Vogel…? Dat valt nog te bezien:

http://www.skepsis.nl/vogel.html

Himalaya-oerzout is WEL geweldig en helpt tegen alles wat er mis kan gaan, echt iets om altijd in huis te hebben voor jeweetmaarnooit.

Piet Wemeldinge, je hebt gelijk; brandnetelthee of kattengraswater is gewoon niet lekker, punt uit.
Alfred Vogel had dan ook een gutfeeling dat lekkere medicijnen met flink wat suiker en alcohol, gedronken als een likeurtje fijnproevers over de homeopatische streep zou trekken.

Daarom begint het artikel ook met een paar verrassend smakelijke middeltjes; begin te lezen bij ‘rode bosslakken’.
Het middel tegen polio (recept van deze tijd!) klinkt logisch, en het rodeslakkenlikeurtje om de dag gezond en vrolijk mee te beginnen is gewoon lekker.
Ook al heb je toevallig net even geen zweer of longaandoening; voorkomen is beter dan genezen.

Leuk om zelf te maken ook, rode bosslakken zijn vast wel te vinden op een vochtige dag. Ook leuk om cadeau te geven aan mensen die alles al hebben.
Succes en proost!

gravatar

Ja, het is weer een prachtig verhaal van die Brandenburg, maar er wordt gemakshalve wel aan voorbij gegaan dat dit natuurlijk allang bekend is.

Granaatappels zijn duur, en nergens goed voor. Wat men nodig heeft zijn eikels. Heel veel eikels. Hoe meer, hoe beter.

Op ieders gezondheid,

http://tinyurl.com/lpaw4x6

gravatar

Ha Trendvolger, klopt als een bus. Granaatappels zijn onnodig duur geworden sinds bekend is geworden dat fruit niet echt ongezond voor je is.

Berendien was haar tijd ver vooruit: eikels heb je altijd en overal geheel grateloos voorhanden.
Behalve in tijden van grote schaarste, zoals ook nu weer het geval is.

Hoe dat komt? Commercie mijn beste..; commercie.
We kunnen moeilijk zeggen dat de bloesem aan de bomen bevroren is geweest de afgelopen jaren en, dus, maar komen nu de kamelen uit de mouwen..

Eikels zijn big business aan het worden, ziehier een redelijk recent artikel:

http://www.omroepbrabant.nl/?news/162186992/Mensen+verdienen+aan+eikels+rapen+voor+zaadhandelaren.aspx

Lees vooral de eerste reactie op het verhaal.
Je zult je wat down gaan voelen; een paar flinke borrels rodeslakkenlikeur helpen wonderwel, en anders gewoon even stevig knuffelen met een boom.

Liefst een kastanjeboom of zilverberk, anders een populier.
GEEN treurwilg!!
Natuurlijk weet je ook wel waarom maar ik zeg het liever 10 keer teveel dan één keer te weinig..

Groetjes, Annie

gravatar

Ja hoor, altijd weer die Moelanders. Waar was Geert Wilders destijds toen de tsunami van eikeltjesrapers de Nuenense verdedigingswal bereikte, en vervolgens het complete dorp overspoelde?

Ik zie het al helemaal voor me Annie. Een dozijn rapers die tegen een boom met stamboom staan op te rijen, in de hoop het bruine goud naar beneden te schudden. Onder toeziend oog van een gemeenteambtenaar met 38 dienstjaren achter de rug, scherp lettend op een nette verdeling van de oogst, en met een goed ingevuld registratieformulier om problemen te voorkomen.

De arbeidsloze Nuenenaar staat dit vier weken lang met lede ogen aan te kijken, denkende aan het eigen volk eerst.

Op zich is dit het grootste probleem nog niet, de schoen wringt pas echt bij het feit dat alle Nuenense eikels op transport gesteld worden naar Zevenaar!

Nuenen verkeert in een diepe crisis Annie. Een joekel van een crisis, veroorzaakt door een paar eikels. Zevenaar heeft de wind in de zeilen, die crisis is daar allang voorbij!

Nuenen, heel bijzonder allemaal! 😉

Groetjes, Trendvolger

gravatar

Trendvolger, het is allemaal te triest voor woorden..

Gelukkig komt de Nuenense bevolking i.t.t. onze blonde leider wel degelijk in opstand tegen het schrijnend onrecht hun aangedaan.

Een strijdlied is er ook al, toen de kleine Steven van Zandt met zijn Nederlandse roots hoorde van dit onrecht is hij in zijn gitaar geklommen om de Hollandse eikels mentaal en muzikaal te steunen:

http://youtu.be/O3rvZJ4KWbY

Nee, deze strijd is nog lang niet gestreden!

gravatar

We gaan het zien Annie. Wij hebben in ieder geval ons steentje bijgedragen door het Nuenense probleem (lees: schandaal) alvast op de kaart te zetten. En inderdaad, Wilders blijkt een politicus, en dus hebben de inwoners van Nuenen er helemaal niets aan.

Het rodeslakkenlikeurtje blijkt een betere remedie. Je word er vrolijk en strijdbaar van tegelijkertijd. Een oppepper die de mensen daar wel kunnen gebruiken, zeker omdat de vele aanvragen om een kapvergunning nog niet zijn gehonoreerd. De roep om beukenbomen te adopteren groeit, en de nootjes die bomen van dit type produceren zijn tevens wat smakelijker dan te kauwen op een bruine eikel. Jammer dat Berendien dit niet meer mag meemaken, het zou op zeker haar goedkeuring genieten.

Gesterkt door grootheden als Steve and his soulmates, een redelijk progressieve gemeenteraad daar, en groeizaam weer de komende dagen, zullen de seinen op groen doen springen. De Nuenense bevolking doet de Hollandse Eikel in de ban. Daar zouden meer gemeentes in Nederland een voorbeeld aan moeten nemen, wat jij?

Maar eerst een likeurtje op de goede afloop Annie. Proost!

gravatar

Beste Teun Teunissen, het mooiste voorbeeld van het Simile-principe, het gelijke met het gelijkende bestrijden of genezen, vind ik nog steeds de aanprijzing in homeopatische handboeken van de Asperge voor impotentie-klachten. Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom vrouwen zo dol zijn op die lekkernij, en waarom ze er een sardonisch genoegen in scheppen dit aan hun slapies voor te schotelen ?
Asperge is dus het nieuwe superfood, maar laat de firma Pfizer hier geen lucht van krijgen want de Viagra-producent is in staat alle aspergevelden in Peel en Kempen op te kopen en te vernietigen. Ze hebben nu toch genoeg geld in de oorlogskas omdat Astra-Zeneca maar niet wil happen.

gravatar

Beste Pils, voor de beste en meest geneeskrachtige asperges moeten we toch weer in (vooruit, ook elders maar toch!) de Himalaya zijn.

Mocht ik weer eens een verloofde opduikelen ooit hoeft hij van mij geen asperges te eten hoor, ik doe wel wat Himalaya-oeraspergepoeder van topkwaliteit in zijn drankje.
Waarom toch hoor ik je denken, hier het ‘waarom’ en het ‘hoe kom ik eraan’:

http://www.spiruella.nl/shatavari-poeder.html

Trendvolger, we gaan het inderdaad zien het komende oogstseizoen.
Misschien is er Nuenense slimmerik die de slakkenlikeur op de markt wil brengen als zusje van pleegzuster bloedwijn?

De Nuenense Slakkenlikeur! Zo komen ze er snel weer bovenop; ook zonder eikels.

Toch zou ik het zelf liever elixer noemen. Klinkt wat minder feestelijk, net als dat ‘bloed’wijn.
Goed voor de verkoopcijfers.
Pleegzuster Zuipgraag was nooit zo’n commercieel succes geworden als Bloedwijn, geloof dat maar.

Vandaag feest in de stad, hartstikke gezellig maar een aanslag op de zenuwen.
Gelukkig heb ik nog een uit superfood gestookt drankje waar je een scheut van in een glas moet doen, aanlengen met ijsblokjes en mineraalwater dat bruist als Den Haag zelf om sommige beelden uit mijn hoofd te doen laten verdwijnen.

Honderden jaren oud en beproefd geneesmiddel, daarom raden reguliere artsen het gebruik ervan sterk af. Omdat er alcohol inzit, net als de slakkenlikeur.

Ik zeg: medicijnenlobby.

Proost, dat iedere gemeente al zijn Hollandsche eikels met pek en veren naar een andere gemeente moge verbannen.

Dit geldt ook, vooral en in toenemende mate als ik zo eens om me heen kijk voor Den Haag.

Groetjes,
Annie

gravatar

Tja, ik neem altijd een chemo’tje, onder het mom “baat het niet dan schaad het niet”. Als je ziet wat de homeopathie allemaal vermag, dan ga je je toch zorgen maken over bijwerkingen.

Reageer
gravatar

Die bijwerkingen ontstaan door de sterke verdunning waardoor men veel water binnenkrijgt. Natuurlijk kan een mens best water drinken, maar het moet wel een grapje blijven.

gravatar

Zeg nep-cees wil je de naam van mijn held Dr.h.c. Cees Renckens niet in diskrediet brengen. Hij is erevoorzitter voor het leven van de Vereniging ter Bestrijding van de Kwakzalverij, vermaard anti-kwakker als het ware en gaat zelfs nu hij geen voorzitter meer is, en al lang gepensioneerd is als gynaecoloog nog onverdroten voort hele edities van “Het Tijdschrift” vol te schrijven met alle foute zaken die hij signaleert. Als hij eenmaal van wal steekt is er geen Speld tussen te krijgen

gravatar

Bant,

Weet je dan niet dat de Vereniging tegen Kwakzalverij dik wordt betaald door Big Pharma Inc. om de werknemers van VSM, Vogel en Biohorma brodeloos te maken?

Dat stelletje medische amateurs vindt zelfs het verdunnen (potentiëren) tot een miljardste (12D) nog onvoldoende om werkeloze stofjes aan het werk te krijgen. Kun je na gaan wat voor dom volk dat is.

gravatar

Nou ome Teun,

Ik ken iemand, die iemand kent, die zich door een kwakkopaat zalfjes tegen een open gebroken onderbeen liet aansmeren. Mooi dat het niet geholpen heeft volgens de persoon, die het slachtoffer kent. Toen had zij daar achter kwam, had zij letterlijk en figuurlijk geen been meer om op te staan tegen die kwakkopatische oplichter.

Tot overmaat van ramp betaalde de verzekering de ruim tienduizend euro die de kwakkopaat in rekening bracht, niet.

Nu schijnt ze een kwakkopoot met anderhalf been te zijn volgens iemand, die die persoon kent,

gravatar

“Weet je dan niet dat de Vereniging tegen Kwakzalverij dik wordt betaald door Big Pharma Inc. om de werknemers van VSM, Vogel en Biohorma brodeloos te maken?”

Goh, dat zou ik nu wel een goede investering vinden, leugenachtige marketing brodeloos maken. Maar helaas, de Vereniging tegen Kwakzalverij laat zich niet door de farmaceutische industrie betalen. Dus dan moeten we het toch even hebben over de argumenten, zoals oeps het werkt niet echt maar het voelt zo natuurlijk en ziet er zo gezond uit in die verpakkingen met lachende gezichten.

gravatar

Het moet niet gekker worden, alleen de reguliere fastfoodindustrie-diëtisten kunnen hierover oordeelkundig meepraten. Laat die homeopaten opHimalayazouten.

Reageer
gravatar

Tegen kankerpatiënten word ook altijd gezegd dat ze zo min mogelijk antioxidanten moeten nemen. dus dat ze dan superfood nemen is eigenlijk een soort van zelfmoord :s

Reageer
gravatar

Ja, ok, dat kan wel waar zijn maar weer wordt de heilzame werking van Himalaya-oerzout niet genoemd.

Op velerlei gebieden toepasbaar en o zo ondergewaardeerd.
Een snufje per dag is genoeg; natuurlijk is het niet de bedoeling dat je voor de buis een pak leeg gaat zitten lepelen.

Dat zou eigenlijk een soort van zelfmoord zijn.
Superfoods moet je met een korreltje Himalaya-oerzout nemen.
Letterlijk.

gravatar

Aardige gedachte, zelfmoord met superfood.
Kunnen ze eindelijk de terdoodveroordeelden in de VS een fatsoenlijk galgenmaal voorzetten. Mag niet meer dan $ 15 kosten blijkbaar.

gravatar

Het was het vermelden waard geweest dat ook de homeopathische varianten van superfood binnenkort verkrijgbaar zijn in de gecertificeerde homeo-store®.

Reageer
gravatar

Dit is toch echt wel satire hoor.. Ik geef je een hint: de pot verwijt de ketel… Homeopaten doen zelf niets anders dan beweren dat hun product geweldig is voor wat dan ook. Man, ik heb zelfs zalfjes gezien waarvan je borsten zouden gaan groeien en pillen tegen onzekerheid.

gravatar

Als je wilt dat je borsten gaan groeien kan je beter elke dag 6 bier drinken plus 3 keer per week een fles wijn. Werkt gegarandeerd en is best lekker! Je gaat er alleen een beetje beroerd van rijden en slap van lullen.

gravatar

Zussie,

Met die zalfjes hoop je zeker, dat je geen pillen tegen onzekerheid meer hoeft te slikken.

gravatar

Ja maar Kees, ik dacht… die pillen.. tegen onzekerheid… wel duur maar de moeite waard..? Toch?

Sorry hoor, ik weet het ook niet precies maar ik denk dat ik geloof dat ik misschien toch wel een klein beetje baat heb bij die pillen.
Of denk jij van niet? Zal ik het toch opmaken of een weekje stoppen en een placebo nemen?

Je weet gewoon nooit echt zeker waar je goed aan doet, ik word daar heel onrustig van. Onzeker ook.

Tijd voor een sixth opinion, misschien dat ik het beter doe op tarwegras met geitenkwark én blijkt na een levendbloedanalyse dat ik juist veel meer gluten zou moeten eten.. geen idee..

Maar als ik dan al mijn moed verzamel en gebruik maak van schema’s met kernkwaliteiten en kernkwadranten om inzicht te krijgen in eigenschappen die me steeds in dezelfde valkuil doen rollen kom ik weer tot hele andere inzichten…

Alles goed en wel; maandag heb ik wat te doen, dat weet ik zeker! Volgende opinie graag! (zie je wel, die pillen werken dus toch!! toch?)
Of ho wacht: maandag 5 mei.. zouden ze open zijn? Je weet het gewoon niet.. eerst maar even bellen voor de zekerheid.

En ik heb honger, geloof ik.
Maar wat is het beste als je even snel een glutenvrij-biologisch bammetje wil beleggen.. geen idee…
Gelukkig kon ik dat opzoeken, tenminste, als ik het goed begrepen heb of zeg ik nu iets heel doms?

http://www.natuurgeneeskunde-praktijk.nl/index.php?pagina=broodbeleg

Ook aan mensen die tevens het Montignac-dieet volgen is gedacht; overal staat bij of het Montignacwaardig is.
Misschien dat dieet eens volgen? Ik ben niet dik maar het schijnt heel gezond te zijn en baat het niet…
Of zie ik dat verkeerd?

gravatar

Als het vaker gebeurt dat iets in je verkeerde keelgat schiet moet je echt een keer een oplossing van Anas barbariae hepatis et cordis extractum 200K HPUS, sucrose en lactose proberen, schijnt heel goed te werken! Moet je wel zorgen dat je het wel zoveel verdunt dat er geen muskuseend meer in de oplossing zelf zit, want dat is het actieve ingrediënt, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

gravatar

Maar als je het voldoende hebt verdund, die muskuseend, Onno, dan krijg je de rest van je leven geen griep meer.
Massa’s gelovigen gingen je al voor en kochten de Oscillococcinum korreltjes