Ajax maandenlang bedreigd door rivaliserende clubs

‘In de kleed- en bestuurskamer heerst een angstcultuur’

De Amsterdamse voetbalclub Ajax blijkt sinds augustus vorig jaar stelselmatig te zijn bedreigd door rivaliserende clubs. In sommige gevallen kwam het zelfs tot rechtstreekse confrontaties met groeperingen uit Eindhoven, Rotterdam en Enschede.

In de kleed- en bestuurskamer van Ajax heerst naar verluidt een angstcultuur. Een anonieme Ajax-directeur: “Onze spelers durven amper nog naar het stadion te komen, uit angst dat ze in het weekend aangevallen worden door andere clubs. Hopelijk kappen ze gauw met die shit.”

Ajax wil voorlopig geen aangifte doen: “Dan wordt het alleen maar erger. Staan we straks wéér oog in oog met een groep Zwollenaren. Dat hoop ik nooit meer mee te maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

vuile vieze uitgeteerde achterbakse kanker ajax haters

jullie kunnen er gewoon niet tegen dat ze gewoon de beste club van nederland zijn waar slaat het op om het op te lossen met geweld?

dan ben je pas zielig!!

jk hoop dat jullie verrot worden geschoten door de amsterdamse maffia die zit immers ook in de harde kern noujaa dag dag mensen ga vooral zo door!

Reageer
gravatar

Als het over voetbal gaat, lees ik er meestal over heen. Mijn interesse ligt bij koersbal! Lekker gezellig leeftijden en geslachten gemengd! En wij strijden niet om een schaaltje maar om bitcoins! Waar uitsluitendmannen zijn is oorlog!

Reageer
gravatar

Is waar, maar je moet toch toegeven dat mannen ook weer niet de beroerdsten zijn om vrede te sluiten als de bodem van de oorlogskas in zicht komt.

gravatar

Hm. Graag zou ik hier willen opmerken dat vanaf de vroegste tijden, neem Griekenland, kijk naar het Romeinse Rijk, oorlogen gevoerd werden om vrouwen, en dat achter iedere succesvolle tiran een meedogenloze echtgenote of moeder staat (Borgia’s, Poppeia).
Eigenlijk is de man het slachtoffer …..

gravatar

Juist, maar hoe komt dat? Mannen lopen zozeer de impulsen vanuit hun jongeheer achterna dat zij alle geopolitieke aspecten secundair achten en andersluidende adviezen in de wind slaan. Wanneer eindigt libido en waar begint gezond verstand? De drama’s als van koning David en Batseba (echtgenote van generaal b.d. Uriah), Ceasar en Cleopatra, Helena en Paris, Romeo en Julia, Adolf Hitler en Eva Braun, Bernhard van Lippen- Bijsterveld en Eva Perron, zijn daar pákkende voorbeelden van; altijd weer dat verdomde libido dat prioriteit krijgt boven gezond verstand. Je kunt er op wachten: d’een zijn mooi wife met een lekker lijf trekt d’ander zijn buitenechtelijke aandacht en -hopla- er komt weer een stammen- en/of landenstrijd.

gravatar

Al jaren staat Ajax bij Chinese goksyndicaten bovenaan, PSV, FC Twente en Feyenoord presteren te wisselvallig om deze vorm van aandacht te genieten. Door het gebrek aan doorstroming in de voetbalindustrie vloeit veel geld naar nummer 1; voldoende om eventuele titelpretendenten in cruciale confrontaties ‘eervol’ te laten verliezen. Om de spanning er in te houden, verliest men soms -pro forma- een bekerwedstrijd. Chinese matchfixing heeft naast crowd funding als sponsor een grote toekomst in Europa, zolang voetbal als “volkssport” maar voldoende commercieel in trek blijft, met voldoende publiek. Gelukkig zijn er in Nederland nog tifosi genoeg voor wie “Brood en Spelen” als “Eten en Drinken” klinkt.

Reageer
gravatar

Stop eens met dat gezeur als ze negatief in de pers komen gaan ze in eens een lulverhaal vertellen Let op je eigen club en bemoeit je alleen met een ander als je er tegen spelen moet .Doe A u B niet zo zielig

Reageer
gravatar

Wie gelooft dit nou haha wat een zielig nieuws van een anonieme ajax hater er Is maar 1 club die gewoon weer kampioen en daar worden mensen jaloers van 33 keer kampioen Is niet niks en 4 keer achter elkaar Is klasse ook al was dit seizoen niet het beste seizoen onder frank de boer maar het enigste wat telt Is wie aan het einde met de schaal omhoog staat en tja sorry maar dat Is weer ajax 😉

Reageer
gravatar

Nou, zo anoniem is die niet hoor: Alexander Brandenburg staat er netjes bij, dat is toch wat minder anoniem dan Johan. Zeker van de harde kern jij? Van Nederlands schrijven al net zo weinig verstand als van voetbal?

Enne, joh, heb jij die schaal vast mogen houden? Nee hé: d’r is dus niks van jou bij? Applaus voor jezelf, zou Peter Jan Rens zeggen.

gravatar

Als Nijmegenaar zijnde wil ik het volgende beloven aan de Ajaxlieden.
Als jullie morgen niet tegen ons scoren dan doen wij dat ook niet bij jullie.
Vrienden?

Reageer
gravatar

Laxman,

Lees de eerste alinea van de reactie van Trendvolger onder #8. Daar staat letterlijk “Voetbal is oorlog”. Een credo waar velen het in ons land met hem en wijlen de heer Michels van harte eens zijn.

Men gaat toch geen oorlog voeren met de opzet om niet te winnen? (Voor de duidelijkheid dit was een retorische vraag, dus u hoeft niet te antwoorden. Het namelijk een feit.) Een oorlog waarin niemand verslagen wordt, zou immers zonde zijn van het vele geld dat in wapens is geïnvesteerd.

gravatar

De economische belangen bij een oorlog kunnen heel verschillend zijn: zo heb je de wapens die jaren liggen te roesten en zelfs te halfwaarderen in het geval van kernbommen.
Als die wapens nooit gebruikt worden dan is er ook geen reden om ze te vervangen en dan gaat het hele GMR-principe (Geld Moet Rollen) niet meer op.
Daarnaast heb je nog de gokmaffia die verdient aan elke vorm van oorlog: place your bets aangaande de partij die deze oorlog gaat winnen.
In beide bedrijfstakken gaan miljarden om, net als in de bankensector, en voor je ‘t weet gaan we weer jarenlang extra veel belasting betalen om hen van de ondergang te redden

gravatar

Weten we ook gelijk wie die directeur is, er is maar èèn iemand die ‘kappen met deze shit zegt’.

Reageer
gravatar

Eremmetje,

Iemand is een onbepaald voornaamwoord. Daar past geen rangtelwoord of een lidwoord bij.

Ga je melden bij juf Mie van groep drie en vlot een beetje.

gravatar

‘Voetbal is oorlog, en men zal soms over lijken moeten gaan, want het resultaat is heilig’! Aldus Generaal Michels, die deze uitspraak ooit in een ver verleden liet optekenen.

Daarom opteert men nu om een stadionverbod in te stellen voor de overige zeventien clubs. De kasten met Amsterdammers erin hangen namelijk vol, en er kan geen lijk meer bij.

Diverse clubs uit de provincie, waaronder SC Cambuur uit Leeuwarden heeft Ajax hulp aangeboden. ‘Kom maar gezellig bij ons’, liet aanvoerder Ramon Leeuwin het bestuur van Ajax weten. ‘Wij zullen jullie eervol begraven onder de middenstip’ voegde hij er lachend aan toe.

‘Ik kap ermee met die shit’, moet Van der Sar gedacht hebben. NEC ruikt bloed, en hebben alle vertrouwen in een voor de rest van Nederland, behalve Limburg, positief resultaat morgenavond!

Reageer
gravatar

Trendvolger,

Hebben oorlogvoerende voetballers wel een wapenvergunning voor hun kicksen?

gravatar

Jazeker Plien,

Het schijnt in die kringen een licentie te heten.

Vooraf controleert men de noppen, die tegenwoordig shark fins heten. Bij een doodschop trekt een rechter een kaart, meestal met een rode kleur, waarna te Zeist een ingekwartierd tribunaal de dader een x-aantal speeldagen sommeert niet mee te doen, alvorens de volgende doodschop kan worden uitgedeeld:

http://tinyurl.com/lyer6bz

gravatar

Het is goed dat de voetbalcompetitie is afgelopen, want er is al veel te veel afval in onze treinen. Daar kunnen we het voetbalpubliek niet nog eens bij hebben.

Reageer
gravatar

Beste oudoom,

Het is inderdaad verrassend, dat de NS om economische redenen het afvalvervoer nu zelf ter hand neemt, maar moest dat nou per se in passagierstreinen?

gravatar

Jeettje, vuilak,

Wie denk je wel dat je bent. Hier een beetje onze lieve Oma beledigen! Dat pik ik niet.

Als ik eerlijk moet zijn, lijkt het wel of jij bij het lullen met Haagsche Annie haar tieten in de mond hebt.

Nou goed!

gravatar

Nee Viesman, ranzige viespeuk dat je er bent, niet goed.
Wat een vreemde opmerking/gedachtenkronkel trouwens; zelfs voor de Speld.

Fout, dus.

gravatar

Inderdaad mevrouw Annie,

Meneer Viesman gaat volledig over de schreef. Dit kan echt niet.

De reactieraad verzoekt daarom aan de moderator om de reactie te verwijderen en meneer Viesman in de ban te doen.

Stel je voor dat iedereen hier reacties gaat geven die kant noch wal slaan. Dat zou wat “moois” worden.

De Hoofdreacteur (zonder instemming van de Reactieraad)

p.s.
Ik heb geen kans gehad om de Reactieraad te polsen, maar ze zullen het wel met mij eens zijn, zoals altijd.

gravatar

Hoe heerlijk voor ze, al die aandacht! Ze krijgen oprecht dé aandacht die ze verdienen. Al trillend in hun tuigje zit het bestuur van lucky ajax ook nog te wachten op de warme belangstelling van NS, het GVB, én de aanklager van de KNVB. Niet alleen de bal, maar ook de centjes zullen gaan rollen.

Reageer