Harde kern KRO wil oud logo terug

Petitie moet bestuur overtuigen

Een aantal fanatieke leden van de KRO wil het oude logo van de omroep in ere herstellen. De KRO-aanhang hoopt het eigen bestuur te overtuigen met de petitie ‘Geef de KRO zijn gezicht terug’. Het oude logo stamt uit 1988 en werd in 1997 door een modernere versie vervangen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat zit zo; het oude logo was volgens Brandpunt en Ad Langebent net even té simplistisch, het had teveel weg van de Mattenklopper van het Simplistisch Verbond of -meer elementair- met het Boter, Kaas en Eierenspel of de simpele variant van Scrabble. De KRO moest mee met de Vaart der Volkeren (weliswaar gelimiteerd op 50 km/u binnen de confessioneel bebouwde kom). En nu de Opstand der Horden, het grauw wil herkenbaarheid terug. En dan krijg je dit soort separatistische ontwikkelingen naar Oekraïens model; de Reactie in de bocht, ja. Don Camillo versus Peppone. Nog even en straks zijn pastoors ook niet meer hoofdelijk aansprakelijk voor misbruik van koorknapen.

Reageer
gravatar

Het moderne KRO-logo was nodig omdat dit op oude televisies met lage resolutie zonder kwaliteitsverlies kon worden weergegeven. Nu de moderne televisies een hogere resolutie hebben (Full-HD, 4k), kan het oude logo weer worden gebruikt, omdat dat nu ook zonder kwaliteitsverlies kan worden weergegeven.

Reageer
gravatar

Och, het is geen probleem het oude logo weer van stal te halen. Poets daarbij wat oud KRO-coryfeeën af, om zo het vertrouwde en vernieuwende gezicht van de omroep nieuw leven in te blazen. Het eerste lid (no.1) mag daarbij zeker niet ontbreken:

http://tinyurl.com/pnuh58m

Jammer is dat Hans van Willigenburg alleen nog schittert op Betamax, en het dagboek van de herdershond is herbegraven in geweide grond rond het kapelletje van Hees.

Die logo’s zijn overigens ontworpen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, alwaar zij nog in een stoffig archief bewaard zijn gebleven.

Reageer
gravatar

Ik wil het beeldmerk terug van mijn Batavus, dat destijds is meegenomen door een dienstplichtige uit een thans bevriend land. Zo mogelijk met de fiets als die er nog aan vastzit.

Omdat ik niet haatdragend ben, wil ik het ook wel ruilen met een oud beeldmerk van Gazelle.

Reageer
gravatar

O jee, beste heeroom,

Per vergissing heb ik het verkeerde plaatje genomen, want het geeft weer wat het Vaticaan juist niet onder liefde verstaat.

Ik hoop dat u het mij niet al te kwalijk neemt.