FIFA-leger staat klaar aan Braziliaanse grens

Blatter: ‘Ik laat het voetbal niet kapotmaken’

Eenheden van het leger van de FIFA hebben zich verzameld aan de Braziliaanse grens. Volgens waarnemers staan de troepen van de wereldvoetbalbond klaar in Venezuela, Argentinië en Suriname. Ook zijn er FIFA-oorlogsschepen gesignaleerd voor de oostkust van het land.

De FIFA maakt zich grote zorgen over de rellen in Rio de Janeiro, die het WK voetbal in gevaar dreigen te brengen. President Sepp Blatter stelt dat hij een brief van de Braziliaanse president Dilma Rousseff heeft ontvangen met het verzoek om militair in te grijpen. Zij zou de FIFA als de enige partij zien die de orde in haar land kan herstellen.

Blatter ontkent echter dat zijn troepen op dit moment al op het punt staan Brazilië binnen te vallen: “Wij zijn slechts bezig met een aantal militaire oefeningen.” Toch kondigde hij aan ‘al het nodige’ te doen om het ‘allerbelangrijkste mensenrecht’, het recht om te voetballen, te beschermen: “Ik hoop oprecht dat het niet nodig is om het leger in te zetten, maar ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheid als de provocaties van deze neo-nazi’s en fascisten voortduren. Zij willen het voetbal kapotmaken. Dat zal de FIFA nooit laten gebeuren.”

Roger Goodell, de president van American Football-bond NFL, heeft hard uitgehaald naar Blatter. Hij zegt dat de FIFA ‘aan de verkeerde kant van de geschiedenis’ staat als de wereldvoetbalbond ingrijpt in Brazilië. Goodell dreigt met sancties: “Als Blatter deze heilloze weg vervolgt, zijn wij genoodzaakt maatregelen te treffen die het voetbal hard zullen raken. Zo zullen wij soccer op Amerikaanse scholen als een meisjessport neerzetten.”

De Braziliaanse demonstranten zijn niet onder de indruk van de oorlogsretoriek van Blatter. Juninho da Silva Freire (21) toont zich strijdbaar: “Wij laten ons land absoluut niet overnemen door de FIFA. Als hun stadions straks af zijn, zullen wij ze bezetten door op de tribunes te gaan zitten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hooligans aller Länder, vereinigt Euch unter den Leibstandarte Fifa’s. Wir marschieren gegen Rio. Für Fussball-volk und Vaterland, Sieg Heil für unseren erinzigen Verführerischen Matchfixer, Sepp. Wenn die Blätter fallen, wächst unser Sepp.

Reageer
gravatar

Desirée E.: sluit daarbij ook losgerukte stoeltjes, brisant vuurwerk en het doodschoppen van scheidsrechters niet uit. Daaraan kunnen we de ontwikkeling van de huidige maatschappelijke moraal afmeten, ten opzichte van de stand van zaken tijdens het regime van Nero in Rome, in de Arena aldaar. Heel principieel vernielen Ajax-hooligans alleen uit-stadions, niet hun eigen Arena, is er blijkbaar toch nog een (1) spoor van intelligentie aanwezig in de dikke schedels van deze mutantensoort: nu “Ajax for Champion”, toen “Christians for the lions”

gravatar

Mmmmm…. Ik bén er wel eens geweest in die arena, maar de lust tot vernielen vergaat je. De troosteloze droefheid die de vandalen overvalt omdat anderen hen voor zijn geweest en er niets te vernielen valt, is begrijpelijk: met moet zijn meerdere erkennen.
Aan intelligentie zou ik dat toch niet willen wijten, meer het oerinstinct dat dicteert dat er een hogere macht ingreep.

gravatar

Ach weet u, ik was tijdens de opening van deze Tempel van Mammon in de buurt met de kleinkinderen toen ik één van hen ophaalde uit het nabijgelegen AMC. Ik heb mij er toen toe bepaald dit Teutoons bemeten en -ogende gebouw alleen van buiten te bekijken. Haar voorafgaande ervaringen in het AMC deden mij besluiten mijn spes patriae te behoeden voor nieuwe traumata, in deze betonnen wansmaak. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van; een Outsider mijdt bij voorkeur manifestaties van Gesundes Volksempfinden.

gravatar

Alweer de bevestiging Voetbal is Oorlog! Nogal laf dat alle mannen hals over kop uit europa vertrekken om naar een bal te kijken! En dat net in een periode dat poetin en de zijnen aan annerexia lijden!

Reageer
gravatar

Ik zeg maar alvast dat ik in ons monoculturele land MINDER Braziliaanse vluchtelingen wil.

Bovendien vind ik dat we uit de EU moeten stappen. Wat hebben we immers aan vrede en welvaart, als er van de linkse kerk alleen buitenlanders van mogen profiteren.

Eigen voetballers eerst! Dat ga ik regelen.

Reageer
gravatar

Hoog tijd dat er een concurrerende voetbalbond wordt opgericht. De Fifa heeft in Brazilië wetsveranderingen afgedwongen. Zo MOET er van de Fifa in de stadions bijvoorbeeld bier verkocht worden tijdens de WK wedstrijden terwijl drankverkoop of -gebruik in Braziliaanse stadions verboden is. Hopelijk wordt Brazilië vroeg uitgeschakeld in het toernooi en kunnen de demonstraties tegen de regering daarna in volle omvang hervat worden.

Reageer
gravatar

In Venezuela gaan de laatst overlevende Dwaze Moeders het Plaza de Maya op om barricaden op te werpen tegen regeringsgetrouwe troepen die aan het mobiliseren zijn om Sepp Blatter bij te staan in zijn strijd tegen ontgrassingsrebellen die in de nog steeds onafgebouwde stadions de grasmat met Ajax/Arena-microben infiltreren. Sepp heeft alvast ook zijn aantal lijfwachten uitgebreid i.v.m. oplopende dreiging van de zijde van Chinese matchfixers, die hun omzet in Brazilië in gevaar zien komen. Sepp wil verder dat Brazilië overschakelt op Spaans of Duits; dat Portugees is echt niet te verstaan voor dit prominente lid van de Hitlerjugend.

Reageer
gravatar

Aisyah Binti Osman,

Dus jij misgunt Venezuela een Plaza de Mayo. En je benijdt bovendien Argentijnse moeders, die toch al tijdens de Vuile Oorlog door verlies van familieleden ernstig getroffen zijn, hun vakantie aldaar.

Schaam jij je niet?

gravatar

Sorry Folks, ik heb impliciet aangenomen dat jullie al wisten van de deal tussen Brazilië en Argentinië enerzijds en der Alte Sepp Blatter, CocaCola, McDonald, Heineken, Siemens AG en IG Farben anderzijds. Die stadions komen nooit op tijd gereed om de WK te herbergen of ze storten kort voor oplevering in. Sepp Blatter zou geen Sepp heten als hij zijn investeringen niet allang had veiliggesteld: het WK wordt in Argentinië en Venezuela gespeeld. Sepp gaat vanzelfsprekend de confrontatie met de Chinese voelbalmaffia niet aan. Hij wil voor de 24e keer worden herbenoemd als Hoofd van de FIFA. Ik hoop met deze toevoeging mijn eerdere verzuim te hebben goedgemaakt.

gravatar

Komaan, dan een goede marketing aanpak voor de getroffen Plaza de Mayonaise-buurten:

Ieder plein een vette baklucht en papieren ravage
met een drive-by vetschuur van Bram Ladage

of, meer sophisticated:

als vullend alternatief
voor al uw snackgerief
een meet-and-greet met Gonzo
het nieuwe gezicht van FElix BOnzo

gravatar

Zijn de kantoren van de Braziliaanse voetbalbond in het westen van Brazilië al bezet door aanhangers van het Peruaanse voetbal, die natuurlijk stiekem van ballen worden voorzien door Ollanta Humala, de Poetin van Peru?

Reageer
gravatar

Het schijnt dat Nederland de levering van stiksel aan de FiFa gaat stopzetten. Om de eigen economie niet te benadelen wordt, met alle respect, de levering van leer verdubbeld. België doet het omgekeerde. Op termijn zal de FiFa dit zeker gaan voelen.

Reageer
gravatar

Haes,

Vergeet de zeedieren ten oosten van Brazilië niet. Het is onwaarschijnlijk dat ze voetballen, maar dienen desondanks toch te worden beschermd tegen overbevissing.

gravatar

Wellicht is het goed om eerst iets te doen aan de mogelijkheid om pijltjestoetsen in deze reacties te gebruiken (nu helaas volkomen onmogelijk) voordat het over anderen gaat? En wie weet kunnen we het inderdaad beter hebben over het bedroevende niveau van de Nederlandse Mickey Mouse competitie? Zie ook het stuk daarover hieronder in de Speld!

Reageer
gravatar

Ja tiens, ik steun dat. Dat gehannes met die navigatie binnen de tekst is stuitend waardeloos. Het lukt me wel om met een pagina terug te gaan in de browser de tekst terug te halen, hoewel je naar boven moet scrollen om hem te zien, maar het mos niet maggen.

Ik begrijp jouw linkje niet goed, eigenlijk, en ik heb er ook niks aan: ik werk met een ASUS.

Sja, die Blatter. Had de ambtenaar van de burgerlijke stand zich niet vergist met die T teveel, had-ie Blater geheten en was de man een totale onbekende gebleven; op waarde geschat.

gravatar

Awel Tiens, gij hebt pijltoetsen op uw typebordje? Maar dat zal toch zeker en vast zeer gaan doen aan uwe vingertopskes? Of bent gij zo’n bikkel als ons aller Lambiek en Jerommeke?! Zoja, dan zal ik gewis een keer met u willen gaan armske drukken!

gravatar

Het schijnt dat veldmaarschalk Platini in hoogst eigen persoon is aangezocht om de veldtocht te gaan leiden. Niet alleen van zijn kwaliteiten als vechtersbaas, maar ook vanwege de treffende gelijkenis met Napoleon. Een kleermaker in Montevideo heeft een speciaal tenue vervaardigt met een ingenaaide pocket in het jasje, alwaar de rechterhand ingestoken kan worden.

Reageer