PVV’er stapt op vanwege Fitna

'Tot hier en niet verder'

Het Utrechtse PVV-Statenlid Han IJssenagger stapt op naar aanleiding van de film Fitna. Volgens IJssenagger is de anti-islamflim uit 2008 smakeloos en tendentieus: “Hiermee zet je bevolkingsgroepen tegen elkaar op. Bovendien is de afgelopen zes jaar gebleken dat de film onze partij in een isolement heeft gebracht. Dan komt er een moment dat je moet zeggen: dit maak ik niet meer mee, tot hier en niet verder.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Bovendien is de afgelopen zes jaar gebleken dat de film onze partij in een isolement heeft gebracht. ”

oftewel: “ik stop omdat ik hier geen carrière kan maken”?
als je dan een gebeurtenis van 6 jaar terug gaat noemen als oorzaak is dat toch een redelijk aperte leugen.

Reageer
gravatar

Het is anders wel de beste film die ik sinds de oorlog heb gezien. Aan het einde springen de tranen van ontroering me nog steeds in de ogen.

Die zetel wel teruggeven aan de PVV, want ik stemde op de PVV en niet op Steigernagger!

Reageer
gravatar

Awel, ik heb mij zopas geheel ongans gegeten aan die burgers van mak donald….. Ga ik nu ook als gekke koei door het leven gaan?

gravatar

Het gemiddelde denkniveau van de echte PVVer is wellicht behoorlijk krom en traag. En sommige dubbeltjes zijn net zo langzaam dat die vallen op het moment dat die PVVer het snapt. Toevallige samenloop van omstandigheden dus. M.a.w. je kunt ze in deze niets kwalijk nemen.

Reageer
gravatar

Beste Leen, mag ik er op wijzen dat het valgedrag van dubbeltjes (en, voor de grotere denker, kwartjes) geheel en al afhankelijk is van de herinvoering van de Gulden ?
Dus niks toeval. Die verdomde Euro past gewoon niet in het gleufje.
Geert doet wat hij kan hoor, maar de rest werkt gewoon niet mee.

gravatar

Meneer Polanski,

Deel twee van Fitna ligt al sinds 2013 op de plank. Geert is er echter nog niet aan toegekomen om het op internet te zetten. Hij heeft het immers te druk met pogingen om weglopende nalopers weer in gelid te zetten.

Dankzij Edward Snowden heb ik hier toch de primeur voor De Speld. Edward heeft mij via sluikse wegen Fitna 2 doen toekomen.

gravatar

Klopt helemaal, beste Sherlock. Fitna is immers de meervoudsvorm van Fitnum, hetgeen impliceert dat er meerdere delen van zouden moeten zijn. Hetgeen u haarfijn heeft aangetoond. Hulde! Overigens is genoemd werk van mijn oma Leni inderdaad van de racistisch/propagandistische buitencategorie, waarvoor dan toch ook maar meteen een driewerf Hulde!

gravatar

Wel Polanski, mevrouw Riefenstahl had een bijzonder filmtalent en ze filmde oneindig veel beter zwart/wit dan bv. Bert Haanstra. Zij was een uitzonderlijk goede cineaste.

Fitna zit natuurlijk technisch beter in elkaar, maar nu heb je ook beter materiaal om mee te filmen.

gravatar

@Patrick

Toen ik jou reactie voor het eerst las snapte ik hem niet helemaal. Het klonk me echter wel bekent in de oren, dus ging ik naar google en type het daar in.

Toen kwam ik erachter dat er een zogenaamde “meme” (een flauw grapje op het internet dat zo vaak word gebruikt tot het grappig is) bestaat namelijk “I see what you did there” waarmee je wil zeggen dat je het sarcasme/de ironie of de woordspeling van een voorgaande post of reactie snapt.

Vervolgens heb je de zins opbouw een twist gegeven door het in een soort yoda-achtig taalgebruik te typen wat het geheel nóg grappiger maakt!

Daarna heb je nog de moeite genomen je naam en email adres in te vullen en heb je nog gereageerd ook.

Ik wil je adviseren je computer af te sluiten en naar buiten te gaan.

Graag gedaan 🙂