De buitenechtelijke kinderen van Prins Bernhard

Dit artikel gaat waarschijnlijk ook over u

De in 2004 overleden Prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld had meer buitenechtelijke kinderen dan tot nu toe werd aangenomen, zo blijkt uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau. De onderzoekers berekenden dat ongeveer 1,3% van de Nederlandse bevolking Bernhardiaans bloed heeft, dat komt neer op meer dan 200.000 mensen. Toch zijn er maar drie van deze buitenechtelijke kinderen bekend: Alicia von Bielefeld (1954), Alexia Grinda-Lejeune (1967) en Erica Terpstra (1943). Wie is er nog meer door de viriele prins verwekt?

Royston Drenthe (1987)

Het verhaal wil dat Bernhard tranen van vreugde liet, toen hij in het ziekenhuis van Coevorden voor het eerst zijn zoon Royston vasthield. De moeder, Gerda Rigters-Drenthe (geen familie van de provincie) had hier geen boodschap aan en zette hem uit de ouderlijke macht. Royston bleek het stuurse karakter van zijn vader te hebben geërfd, maar niet de gehaaidheid. Waar Bernhard zijn oude dag veilig stelde door een huwelijk met een Hollandse prinses, moest Royston het hebben van een bijbaantje als voetballer in Noord-Ossetië.

John Bernard (1937)

John Bernard geniet in Nederland vooral bekendheid als nieuwslezer. In 1998 werd hij geconfronteerd met de resultaten uit een DNA-test, die een onmiskenbare verwantschap met de prins aantoonde. John wilde er niks van weten: “Die DNA-onderzoekers zitten er altijd naast. Wat ze vandaag voorspellen, kan morgen heel anders zijn.”

Bert Visscher (1960)

De meeste mensen kennen Bert Visscher in de eerste plaats als nooit erkende zoon van prins Bernhard en Mies Bouwman. Toch heeft hij zich ook verdienstelijk gemaakt als cabaretier. Met name zijn origami-act uit 1991 geldt in het cultcircuit als klassieker.

Jim & Jamai (1986)

Van wie het Nederlandse entertainmentduo Jim en Jamai het showbizztalent heeft geërfd, is niet duidelijk. Noch Bernard, noch de altijd onbekend gebleven moeder vertoonde enig muzikaal talent. Jamai won in 2003 Idols en maakte hiermee zijn vader, een jaar voor diens dood, zielsgelukkig. Jim komt uit Alkmaar.

Beatrix Wilhelmina Armgard, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld (1938)

Waar haar gemakszuchtige vader altijd bleef steken in een uitzichtloos bestaan als prins, stootte de ambitieuze Beatrix door naar de echte top. Maar liefst 33 jaar bleef zij Koningin der Nederlanden, niet slecht voor een onecht kind van een Duitse prins en een Nederlandse kroonprinses/koningin.

Bent u ook een kind van Bernhard? Stuur uw verhaal naar de redactie!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hier dan 2020. Sinds 2016 is mij gemeld dat Prins Bernhard mijn vader is en Nel Bultink Koehler overleden in 2002 te Laren. Zij is geboren te Loosduinen en haar zus Anna Adriana Koehler was zogenaamd mijn moeder geboren 24 april 1919. Haar man was Gerard Bultink geboren 21 september 1919 en overleden op 23 maart 1993. Zijn broer was getrouwd met Nel Bultink Koehler Ome Kees geboren 1923 en pleegde “zelfmoord” op 02011969. Zijn broers ome Jan idem dito. Enfin Bernhard heeft mij Matrix genoemd, de hoedster van de kudde. Ik woon in Haren op de Erasmuslaan 23a4. Ik ben niet verbolgen maar verbijsterd dat zovelen het geheim moesten verbergen. Enfin nu ben ik 66 jaar en geboren op 26 februari 1954. In Goes gedumpt en in 1956 gedumpt in het Westland Dijkstraat 107 te Honselersdijk. Na een erbarmelijke jeugd ben ik in 1970 gevlucht naar Zwitserland en was daar werkzaam in hospital Beaumont te Bienne. Mocht U meer willen weten dat kan. In vertrouwen met groet Matrix zonder achternaam de naam Bultink doet mij kotsen. Dank U.

Reageer
gravatar

Nee, want anders zou uw vader slechts een gewone gelegenheidsgever c.q. bordeelhouder zijn. En wie zou dat nou van zijn vader willen zeggen, hooguit de zoon van Theo van Heuft (Yab Yum)

Reageer
gravatar

Nee serieus; het kind had bij de geboorte al last van een voortdurende erectie (in Sanskriet de betekenis van Yab Yum), dat was ook nog eens een moeilijke, want staande, bevalling. Hij heeft met zijn handicap nooit een openbaar zwembad kunnen betreden i.v.m. koudwatervrees en aan gemengd zwemmen hoefde hij al helemaal niet te denken of hopla … Zijn vader Theo was alleen wat stijfjes in de vroege ochtenduren.

gravatar

Als onechte dochter van Prins Bernhard (de vader des vaderlands) en een vrouw uit Zeist waarvan ze zeggen dat het mijn moeder is, probeer ik al jaren de valse grijns, de nepwimpers en de plaknagels die mij vanaf mijn geboorte achtervolgen, af te schudden. Helaas is de familiegelijkenis erg treffend. Ik moet dagelijks mijn baard scheren om niet op de troon te belanden.

Reageer
gravatar

Weinigen weten dat Bernhard ook aan een wanhopige vrouw vergeefs steun heeft geboden. “Heel mijn leven was alleen voor hem.”

Reageer
gravatar

Het is ronduit gênant dat in dit rijtje van illustere Illuminati CvDBV/dnOG (Congregatie van Door Bernhard Verwekten, doch niet opvolgingsgerechtigd) de naam van Hans Wiegel ontbreekt. Ik bedoel, hij is niet mijn favoriete frictieleider, maar wat heeft de man niet voor OSM en BCBG gedaan in navolging -en de schaduw- van zijn biologische vader? Hij heeft in zijn eentje gezorgd dat de Vermogens- en Winstbelasting op een mondiaal laagterecord kwamen te staan. Een ideaal belastingklimaat geschapen voor multinationals, in stilte asiel gecreëerd voor de huidige en volgende generaties Demming, Holleeder, Paarlberg, Endstra en -samen met Dries van Agt- voor de hele lobby van LTO en MKB. Nee, dit is echt een onvergeeflijke faux pas (enkelvoud) van A. Brandenburg

Reageer
gravatar

Dear Buitenstaander*,

De foute stap is veel groter dan jij denkt. Alexander Brandenburg schrijft over zijn halfbroers en halfzusters. maar heeft zichzelf “vergeten”.

Zou het een afleidingsmanoeuvre zijn?

Voetnoot
* De automatische vertaling werd mij aangeboden door Google.

gravatar

Ontvangen al deze individuen een jaarlijkse toelage uit de pot, o n z e pot, van algemene middelen? Kunnen hierover Kamervragen gesteld worden?

Reageer
gravatar

ben nu in een kamer in\ Den Haag Bernhard heeft mij Matrix genoemd en alles is mislukt daar het niet bekend mocht worden Nieuwe haven 10 zonder pas geld en mijn kinderen zijn tegen mij opgezet en al mijn aktiviteiten zijn ondermijnd meineed in kubusformaat grot van een verdrietige Matrix Huizerweg Bussum toen Honselersdijk Naaldwijk en in 1971 gevlucht naar Zwitserland de Bultinks pleegden zelfmoord Kees de man van Nel Bultink Koehler mijn zogenaamde tante Nel en Annie Koehler haar zus heeft getracht me te laten hoereren in\de Doubletstraat op mijn 18e verjaardag plus die zogenaamde broertjes in het Westland konden hun handen niet thuis houden en nu in 2016 enfin teveel leed om in detail uit te drukken

gravatar

Dat zal de reden zijn dat Geert altijd en blonde pruik draagt ….. om herkenning te voorkomen.

gravatar

En dan weet men waarschijnlijk nog niet dat Bernhard tijdens safari’s op z’n eigen familie stond te schieten.

Reageer
gravatar

Een van zijn meer dramatische veroveringen was wat bekend staat als de affaire Greet Hofmans. Alexander werd geboren na een one-night-stand in de koninklijke stallen. Uit schaamte over zijn verdwazing schoor Bernard sindsdien zijn kin niet meer, hij heeft de huidige leider van de sociaal-liberalen nooit willen erkennen.

Reageer
gravatar

Ooh, jullie hebben het over mijn opa! Het zat allemaal niet zo goed in die familie! Opa mocht soms met een plumeau en een schortje bij ons stoffen! En riep dan steeds was sien ich! Oma trouwde met de zweedse lars wouterson! Hij echtte mijn vader larsje!

gravatar

Kolo,

Beetje flauw? Doe er dan zout op. Na de zachte winter is er nog zat over, dus je hoeft hier nu niet zo zielig zuinig te zijn.

gravatar

Ook hier heeft de race coureur wel eens een slippertje gemaakt, ik ben bijvoorbeeld op het meest ongewenste moment verwekt, ons moeder deed aan anticonceptie door middel van periodieke onthouding toen de prins even kwam lossen zeg maar, maar ze waren vergeten de wintertijd op de wekkerradio te veranderen

Reageer
gravatar

Lieve opa,

Afhakken terwijl u aan het fietsen was? Bernhard had wel andere dingen te doen dan meefietsen om u daartoe in de gelegenheid te stellen. Fietsen liet hij aan zijn vrouw Julia over.

Huishoudelijk was Bernhard wel, want ik heb gehoord dat hij in zijn vleugel van het paleis te Soestdijk een eigen naaikamer had.

gravatar

Mijn hond was ook een onecht kind van Bernhard. Hij, de hond, leeft nu opgezet in onze harten voort. Maar het was een vals beestje en ik heb het zelf af moeten maken. Het smerige mormel.

Reageer
gravatar

Dat MOET dus wel een Sint Bernhard zijn geweest. Klopt dat? U weet wel, zo’n hond met een drankvoorraad onder de kin.

gravatar

Onzin!!!!
Redactie foei, foei, foei!
Mijn vader heeft helemaal geen buitenechtelijke kinderen en ik, als zijn enig geboren zoon, kan dit weten!
Mijn moeder heeft nooit een geheim gemaakt van de relatie welke niet buitenechtelijk was, aangezien zij niet gehuwd was.
Nu ik tegen de zestig levensjaren loop denk ik er sterk over binnenkort mijn boek over mijn leven te publiceren.
Aangezien ik mijn vader nooit heb mogen ontmoeten, ben ik uit verveling een waxinelichtjes fabriek begonnen met een speciaal model voor lieden welke zich specialiseren op het jaarlijkse waxinelichtjes gooien.
De omzet uit mijn licht brengende zeer gooizame product is niet groot vandaar dat ik nog financiële ondersteuning zoek voor mijn boek.

Reageer
gravatar

Toch heb ik een vraagje aan de redactie: ik ben in Duitsland geboren en op 7jarige leeftijd naar Nederland verhuisd. Kan ik dan ook een onecht kind zijn van Bernard? Of moet je dan ook in Nederland geboren zijn?

Reageer