Ajax voorkomt reglementaire nederlaag

De Boer prijst adequaat ingrijpen spelers

Ajax is er op overtuigende wijze in geslaagd een reglementaire nederlaag in de bekerfinale te voorkomen. De Amsterdammers riskeerden die straf nadat er al vroeg in de wedstrijd vuurwerk op het veld werd gegooid.

Trainer Frank de Boer toonde zich na afloop trots: “Het is knap dat de jongens na zo’n vervelend incident direct in staat zijn om adequaat te reageren. Dat tekent de volwassenheid van deze groep. Een reglementaire nederlaag zou heel hard zijn aangekomen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij hadden vaker de bal, dus kenne hunnie niet scoren. Maar als je de bal niet goed speelt, dan verlies je ‘m dus, en dan kennen hunnie juist wel scoren. Ook logiesj. Nou, en als je dat dan 5 keer doet en je scoort zelf maar 1 keer, dan staat het dus 5-1 voor Pec.
Appeltje eitje.

Reageer
gravatar

Ja dat was de grappigste wedstrijd van het jaar! Jammer dat ik niet ingezet had, maarja je weet niet hoe de bal rolt, het blijft een onbetrouwbaar spel.

Reageer
gravatar

Julius,

Weet je waarom mijn vader niet mee mocht wedden?
God weet wat de uitslag wordt.

Zelfs met Pasen.

gravatar

Het is niet heel verwonderlijk wat hier gebeurd is als je weet wat er is gebeurd. Voor gokkers wereldwijd was dit DE wedstrijd van het weekend. Een slordige miljard inzet op allerlei eindstanden, waarbij zelfs de meest achtergebleven kangaroe zonder informatie toch niet meer dan 2 punten in het voordeel van PEC had gegokt. Wij boekenmakers wereldwijd hebben ook zo onze vaste lasten (rioolrecht, alimentatie, 2e vrouw, 3e maîtresse, u kent dat wel). Wij zouden dus erg geholpen zijn met een absurde eindstand in het voordeel van PEC, want: zero uitbetaling aan onze geachte clientèle.
Welnu, wat kost het om een paar kisten rotjes vanaf een Ajax-tribune naar een Ajax doelman te laten gooien? Meer dan €100 natuurlijk, want een Ajax fan heeft ook zo zijn reputatie. €1.000: ook niet genoeg, want de pakkans is vrij groot; loop je daar 160 uur werkstraf te doen voor nog geen €7 per uur (zwart weliswaar, maar toch).
Maar ook deze heren hebben hun vaste lasten en €10.000 pp bleek voldoende om ze met een blij gezicht hun eigen ploeg in de rug aan te vallen. Dat heeft altijd zo’n mooi destabiliserend effect, waarna er meer wegen naar het Nirwana worden geopend.
Toen kwamen die 5 minuten, waarin alle spelers van beide ploegen een groepsappje kregen van ons hoofdkantoor het voorstel van €10.000 pp voor een einduitslag van 4-1. Dat was te weinig natuurlijk, want dit soort mannen hebben weer een heel andere kostenstructuur dan die van een vuurwerkgooier. De spelers van PEC zijn niet zoveel gewend, maar die van Ajax zijn strontverwend, die willen nog een huis in Italië en een in Florida, een boot, en een reserve Lamborghini voor als de andere 3 toevallig bij de mecanicien zijn. Dus via de €100.000 pp kwamen we al snel bij de €1.000.000 pp, en toen begon het echte onderhandelen waardoor de 5 minuten werden opgerekt naar 25 minuten.
Intussen waren we ook nog in de weer met wat officials, die ervoor zouden moeten zorgen dat de wedstrijd wel zou worden hervat, want in sommige landen zouden mijn collegae bij afkapping van de wedstrijd de inzet moeten terugbetalen, no profit only losses. Andere collegae zouden moeten uitbetalen op basis van de 0-1. In beide gevallen zeer onaantrekkelijk. Maar een kinderhand is gauw gevuld, en een arbiter verdient verbazingwekkend veel minder dan een speler waar hij boven hoort te staan (?) dus met een paar miljoen in de pot voor het jaarlijkse dagje uit voor arbiters waren we al klaar. Kunnen zij zich ook eens lekker een dagje misdragen in het Sodom & Gomorra waar de Ajaxspelers zich normaliter vermaken.
Terug naar die verwende Ajaxspelers waarmee we intussen op de 14e minuut van de spelonderbreking nog mee aan het soebatten waren. We zaten al op €3.000.000 pp, toen één van die gasten zei dat hij behalve de doekoe ook nog “een lieve vriendin” wilde. Toen begon een ander over een extra sleutelhanger van Lamborghini voor zijn kleine knul, en een derde wilde ook nog een kist Moët & Chandon uit zijn geboortejaar. En op de dag dat de arbiters hun jaarlijks uitje zouden gaan hebben wilden alle spelers nog veel decadenter chillen, want ze wilden natuurlijk niet voor plebs aangezien worden dat op zijn eigen fluitje staat te blazen.
Afijn, toen dat allemaal naar volle tevredenheid geregeld was, waren er al 24 minuten om, en toen onze zegsman de deal beklonk met de woorden “en iedereen krijgt bij het naar huis gaan een zakje chips!”, waren ze allemaal zo blij dat ze spontaan afspraken om er geen 4-1 maar zelfs 5-1 van te maken.
Met dit extra stukje info hoeft u niet langer in het duister te tasten omtrent het hoe en waarom van deze “wonderlijke” wedstrijd. De wereld zit eenvoudiger in elkaar dan u denkt.

Reageer
gravatar

Wat een aardige analyse, en wat fijn dat er zoveel tijd word vrij gemaakt om zo’n lap tekst te schrijven (overigens in keurig abn) terwijl je toch eerder van de gemiddelde ajaxsuporter een mening als hierboven van deput zou verwachten. Misschien is het nog wat te vroeg om te kunnen accepteren dat PEC terecht de beker mee naar huis heeft kunnen nemen omdat een deel van de ajaxsuporters zich niet hebben kunnen gedragen! Hulde aan de zwolse maloten

gravatar

Betje,

De wereld is iets groter dan een voetbalveld, want de toeschouwers moeten ook ergens zitten. Slogisch!

gravatar

@Stam: in deze context ben ik nergens supporter van, alleen van mijn eigen portemonnee. Ik ben zodoende blij met deze afloop!
@J.C.: hierboven is u een klein plekje gegund, maar het had ook groter mogen zijn. Voel u vrij uw plek te nemen, ga uw gang, be my guest

gravatar

Het zal me niets verbazen als de bondscoach de resterende twee speelronden in de competitie op de tribune van Pec zit te juichen.
Je zal maar met zo’n krakkemikkig zooitje Ajax naar een wk moeten zeg!

Maar eerlijk is eerlijk, zó moet een bekerfinale gewonnen worden.
1-5, hoe lekker is dat: Gefeliciteerd Pec Zwolle!

Reageer
gravatar

Dat de 020 supporters niet de slimste zijn is een bekent gegeven en dat hebben ze vandaag weer bewezen,
Aan de andere kant zijn ze ook weer slim. ze hadden het bijna voor elkaar gekregen dat de wedstrijd gestaakt zou worden en 020 met 3-0 reglementair zou verliezen.
Dat is beter dan de smadelijke nederlaag met 1-5.
Pec Zwolle gefeliciteerd en de groeten uit Rotterdam-Zuid

Reageer
gravatar

“Ik vind het schandalig wat er is gebeurd. Dit heeft niets meer met voetbal te maken. Ze brengen Ajax in diskrediet”, zei Ajax-trainer De Boer na afloop van de uiteindelijke zeperd tegen PEC Zwolle over zijn spelers. Voordat het duel werd gestaakt, leidden de Amsterdammers nog met 1-0. Daarna ging het helemaal mis; 1-5.

“Je wilt juist een goede uitstraling voor de club”, vervolgde De Boer. “Ze doen Ajax en de supporters tekort. Ik keur deze manier van voetballen echt verschrikkelijk af.”

Arbiter Bas Nijhuis legde de eindstrijd in Rotterdam binnen vijf minuten stil om de Amsterdammers tijd te geven voor tactisch overleg. De onderbreking duurde 25 minuten. Daarna ging PEC Zwolle alsnog met de KNVB-beker aan de haal.

Reageer
gravatar

Rene,

Je kunt mij van alles op de mouw spelden, maar jij gaat nu toch echt wel te ver met jouw beweringen. Nieuwjaar wordt toch ook niet onderbroken als er vuurwerk wordt afgestoken.

Raar spel, dat voetbal.

gravatar

Joep Eman,

Twee dingen:

– In de Rotterdamse Kuip speelt Feyenoord met elf mannen vaak een spelletje met een andere groep van dezelfde grootte en hetzelfde geslacht.

– Op de Veluwe wordt een geheel ander spelletje door slechts één vrouw en één man gespeeld, in de meeste gevallen althans. Als dat spelletje te vurig is, raakt de boel in de hens.

Wat is het verband, dat ik niet ken, maar jij kennelijk wel?

gravatar

Juist met pasen.
Na het verraad van de trouwe aanhang is de ‘god’ ajax gemarteld op de heilige grond van DE voetbaltempel.

gravatar

Romeinen? Een legioen Romeinen? Ik wil eerst!

gravatar

Hoe u met één enkel woord zo’n diepzinnige en tegelijk treffende analyse van bovenstaand artikel weet te maken, heeft me ten diepste geroerd. Wat een kracht. Wat een eloquentie. Duizend maal mijn nederigste dank, dat ik Uw Woord heb mogen lezen.

gravatar

Eerst was daar het woord, toen die grote bruine letter en daarna kwam er niets en Gods zoon zag dat het goed was om subiet ten hemelen te stijgen.

gravatar

Het woord was dan wellicht van uitzinnige kwaliteit de reacties er op zijn subliem en geven het woord daarmee het cachet dat het verdiend.

gravatar

Ik vind het eigenlijk maar niets dat hier zo met mijn masculiene genitaliën maar wat wordt rondgezwaffeld op het internet.
Dit soort activiteiten bewaar ik liever voor in huiselijke kring, en als het dan toch in de openbaarheid moet, dan liever op de Veluwe. Lekker warm daar, daar kan je tenminste je kleren uittrekken zonder een koudje te vatten.