Nieuwe eigenaar grotten van Han

Grotten waren sinds 1971 van Han

Han Verschuure heeft zijn meerderheidsbelang in de grotten van Han overgedragen aan een consortium van Britse investeerders. De 68-jarige Vlaming kan de onderhoudskosten van de steenformatie in de Ardennen niet langer betalen. De grotten waren sinds 1971 van Han.

Na een grondige renovatie zullen de vernieuwde Grotten van Ypsilon Inc. in juni weer worden opengesteld voor het publiek. Onderdeel van de renovatie is de bouw van de prestigieuze Ypsilon Inc. experience, inclusief IMax-filmzaal. Deze zaal zal volledig overdekt zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die grotten hebben een stralende toekomst. We weten nu al wel wat er straks gaat gebeuren. Vallen de bezoekerscijfers tegen en zijn de resultaten niet naar wens, dan worden de grotten gesloten voor het publiek en gaat Ypsilon Inc er radioactief afval in opslaan. Klaar ben je.

Reageer
gravatar

Zou wel voor een feeeriek sfeertje zorgen, die radioactieve straling, maar denk dat dan toch Han Peekel zal ingrijpen en er een zoutmijn van gaat maken.

gravatar

Mijn schaapjes,

Wat maken jullie je toch druk om een onbenullige grot in België?

Veel erger is, dat de grot waarin ik nu op de kop af bijna 1981 jaar geleden na een gerechtelijke dwaling met lijkwaden omwikkeld werd opgeborgen, inclusief sluitsteen door de Heilig Landstichting is gekocht en verplaatst naar Groesbeek. Groesbeek, zeg nou zelf, wie wil daar dood worden gevonden. Ik niet.

Maak jullie dus eens druk om deze geschiedvervalsing!

Reageer
gravatar

We hebben met ons bedrijf ook onderhandeld voor de aankoop. Ging er hard aan toe maar we kregen ons financiële plaatje toch niet rond. De grot bleek na nader onderzoek toch niet zo geschikt om windmolens in te plaatsen.

Reageer
gravatar

Dat is een groot probleem bij de schappenplanning! De schappen staan nu al vol met verschillende watermerken! Han-water, past er moeilijk bij! Ik kan niet kiezen uit meer dan 10 soorten! Ik drink voorlopig leidingwater! Dat zouden meer mensen kunnen doen!

Reageer
gravatar

Ja, en we noemen haar ‘De Wensput’.

gravatar

Oh, ik dacht ‘de vergeetput’. Eén blik en je wenst het beeld te vergeten.

Maar dan nog: ze heeft in Apeldoorn toch al de Ericahal?

gravatar

De vader van Han noemde hem niet voor niets steevast een luilebol. Het ís gewoon een luilebol, dat blijkt nu wel weer.
Han’s vader had gelijk!

gravatar

Ja, maar wat aan te vangen met zo’n luilebollerige zoon…
Aan vader lag het niet, die heeft toch verdikkie zijn best gedaan dacht ik zo!

gravatar

Zojuist vernamen wij van onze redactie dat de voormalige grotten van Han gekraakt zijn door leden van de Sea Shepherds. Men is er van overtuigd dat Ypsilon een tot nu toe nog verborgen natuur in de grotten benadeelt terwijl de organisatie nu ook meer tijd heeft.

Reageer
gravatar

Hopelijk komt er nu eindelijk verandering in de langdurige leegstand van deze grotten. Er woont al jaren niemand, en dat met de huidige woningnood – schandalig.

Reageer
gravatar

Niet zo negatief, beste Spelders! Ik vind “de Grotten van Ypsilon Inc.” eigenlijk best wel chic klinken. Beter dan dat korte, boerse “Han”, vernoemd naar iemand die zich een gouden kont heeft verdiend aan diezelfde grotten, en die zelfs het meest elementaire onderhoud aan de de ondergrondse bootjes achterwege liet, waardoor men vandaag de dag in het heldere grottenwater de resten van menig bezoeker kan ontwaren. Hetgeen dan wel weer “couleur locale” aan het geheel verleend, dat dan weer wel!

Reageer
gravatar

Awel, ik heb die grotten zojuist verworven. Dat wordt nu “de grot van Goedele” en we bouwen er een venusheuvel bovenop. En gij, Ivo, mag ‘m komen openen, samen met Urbanus!

gravatar

Awel Goedele, laat die Ivo er nou buiten, of sluit hem op in de Pietersberg, dan kan hij daar zijn polyglottisme botvieren in de catacomben .
Als je nog een zwaard nodig hebt om de opening te verrichten van je grot, dan stel ik mijn gladius gaarne beschikbaar

gravatar

Daarin zal binnenkort begonnen worden met het boren naar schaliegas. Men is al bezig met het opruimen van de laatste menselijke schandalen, die er door de jaren heen in zijn geflikkerd door lokale politici en de kerk, waarvan wijlen Jo G. te R. het laatste voorbeeld was.

gravatar

Awel, da’s goed, Pluvius. Kunt gij die gladius ook van achterlangs steken? Dan hoef ik Urbanus ook niet te verwittigen!

gravatar

Awel , Goddelijke Goedele mijn gladius is tweezijdig snijdend en dus echt wat je noemt multipurpose inzetbaar, die zotte Urbanus kun je dus verwittigen een zetpil in zijn anus te steken

gravatar

Er is een waar hanengevecht aan de verkoop voorafgegaan maar uiteindelijk heeft Han er voor moeten betalen om van de grotten af te komen, hij bleef desondanks ook verplicht om nog twee stalaktieten te blijven onderhouden en elk ander weekend aan de ingang kaartjes te verkopen. Het is hem van nu af aan ook contractueel verboden zelfmoord te plegen of te pogen.

Reageer
gravatar

Uiteindelijk is het slechts een kwestie van tijd eer het de grotten van Albert Heijn worden, de inmiddels ook in Belgie meest dominante grotgrutter.

gravatar

@Bitterbal: Ik zal as. Woensdag tijdens dejaarlijkse bijeenkomst van aandeelhouders van deze Zaanse firma een voorstel in deze richting gaan doen. Misschien valt dit gebeuren rendabel te maken. Van concurrentie van Colruyt en Delhaize is volgens mij in de directe omgeveing van de grotten geen sprake, dus kunnen we ze omdopen in de grotten van Albert.

gravatar

Wel jammer dat het bod van het consortium onder leiding van Ivo Niehe het net niet gehaald heeft. De grotten van Ivo Niehe zouden een unaniem belachelijk groot succes zijn geworden

Reageer
gravatar

Inderdaad zonde. Dat van dat belachelijke succes weet ik zo net nog niet, maar er zou in ieder geval meer dan vijf talen gesproken gaan worden. Ook stond er een interview met Han gepland. Misschien dat dat dan nog wél doorgaat?!

gravatar

Het zou in ieder geval een openhartig gesprek met een fantastisch mens zijn geworden… en ook nog een babbeltje met Han uiteraard.
Zoals uw goede vriend Yves Montand ooit zei (of was het Depardieu?) “même si vous avez tout l’espace dans des grottes tous les ajouter, vous n’avez pas assez pour l’ego de Ivo Niehe”

gravatar

Gelukkig valt ook dit pareltje weer niet in handen van de Han-Chinezen.

Reageer
gravatar

Dat heeft Han wel geprobeerd, maar wij zijn er niet in getrapt. Een grot is niks dan lucht. Niet eens gebakken lucht, laat staan gewokt, nee rauwe lucht. Als ik dat zou flikken in mijn restaurant, heb ik meteen de kat in de gordijnen.

Maar ik zag wel dat er handel in zat, dus ik heb de rotspartijen om het grottencomplex opgekocht. De nieuwe eigenaars vraag ik 25% van de opbrengst. Willen ze die niet afstaan, dan haal ik de rots weg, en hebben zij geen grot meer. Met Europeanen zaken doen, is altijd lachen.