Nieuwe afleveringen Bassie en Mondriaan

Successerie binnenkort terug op de buis

De geometrisch-abstracte kinderserie Bassie en Mondriaan keert volgende week terug op de televisie. Het non-figuratieve duo maakte in de jaren zeventig furore bij de Avro. Op 15 april is de eerste aflevering van de nieuwe serie te zien, om 22.30 uur bij de VPRO op Nederland 2.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het roem- en emotieloos einde van deze discussie is tekenend voor het culturele niveau van het huidige kabinet,: zó weinig tijd en geld beschikbaar voor spirituele en culturele ontwikkeling van de Hope des Vaderlands. Het is ongetwijfeld de Zeitgeist, die de tweedeling in de maatschappij doet voortzetten: straks alleen nog maar paupers en patsers en terugkeer naar de feodaliteit. Het slotakkoord klinkt als de noodlijdende VPRO haar doelstelling m.b.t. de culturele verheffing van het proletariaat moet opgeven om de zoveelste reclamezender te worden binnen het mediaconcern van John de Mol Inc.

Reageer
gravatar

Ach, het is een poging om de avonturen van B & A in een nieuw jasje te hijsen en opnieuw uit te brengen, gedigitaliseerd. Ik wacht wel op de remake op 4G.

Reageer
gravatar

Oude wijn in nieuwe zakken; ik voor mij had Bassie en Adriaan liever teruggezien in kostuums uit Mondriaan’s blauwe periode. De geometrisch-abstracte configuratie van dit uitgemolken duo werkt sterk vervreemdend op het mens- en maatschappijbeeld van opgroeiende kinderen. Bovendien kan dit vervormde beeld kortsluiting in de cortex veroorzaken en -later- tot verwrongen maatschappelijke verhoudingen leiden. Willem Holleeder, Ad Melkert en veel VVD-kinderen zijn veel te vroeg met Mondriaan geconfronteerd en kijk waar dit toe heeft geleid.

Reageer
gravatar

Hopelijk brengen ze Lucebert en Ernie ook weer terug…

Reageer
gravatar

Niet helemal gek van Bassie dat ie nu de kunstkant inrommelt: “als het maar uitverkoopt!” Hang ‘m op. Mondriaan in ministeck met clownskop. Daar moet je maar tegen kunnen, dat is de kunst. Overigens verdacht dat BaSSie niet lacht.

Denk dat The A-team er wel raad mee weet. Bij Swiebertje hoeven ze ook al jaren niet meer aan te komen. En nu gaan ze zelf retrogade. Dat krijg je met bejaarden in dit tijdperk.

Reageer
gravatar

Mijnheer Viesman,

Ik ben benieuwd hoe op goede vrijdag de Passie van Adriaan met medewerking van de Toppers zal klinken in de Grote Kerk.

Waarschijnlijk heel bevrijdend. Eindelijk iets nieuws voor de passies van Mattheus en Johannes die mij door de vele jaarlijkse herhalingen de keel uithangen

gravatar

Ik wist niet dat Fiat een coupé versie van de solex heeft geproduceerd in het verleden jeetje, weer wat geleerd.

gravatar

Mag dan ook het postimpressionistisch kunstprogramma ‘Goghelaars ontmaskerd’ weer terug op de buis. Sinds dit programma van de buis verdwenen is kijken mijn kinderen namelijk alsof hun laatste oortje versnoept is.

Reageer
gravatar

Desondanks ben je nu in staat om de speld te lezen! Knap hoor!

gravatar

Is te lineair voor de jeugd van tegenwoordig.

Reageer
gravatar

Jammer dat die Mondriaan wéér de voorkeur krijgt boven de Acrobat Reader. De jeugd leest al zo weinig, en dan kiest de Avro toch weer voor geometrisch abstracte kunst.

Reageer
gravatar

Dit kan niet in en om deze tijd! Beperkten moeten gewoon aan de arbeid! Hoe dan ook! Ik wil niet dat mijn kleine lieve kevin geconfronteerd wordt met deze twee labiele labielen! Het is je reinste misbruik van het p.g.b. ik prefereer de pedagogische kwaliteiten van theo en thea meer!

Reageer
gravatar

Dit kan zo naast boogie woogie in het Gemeentemuseum als baanbrekend kunstwerk….

Reageer
gravatar

De sponsoring schijnt de uitdaging te zijn. Er is al jaren een strijd tussen Pepsi en Coca over wie het programma mogelijk zal hebben gemaakt.

gravatar

Ohh Mondriaantje zo zwart als roet was altijd mijn favoriete aflevering! Maar dat zal hedentendage wel als racistisch beschouwd worden.

Reageer
gravatar

Beste Doodles,

Moet dat nou?

Het is voor mij al de vraag of ik in november met mijn negerslaven nog Nederland in mag en dan ga jij de discussie nog eens flink oprakelen met Mondriaantje.

Dat wordt voor jou straks een lege schoen!

Sint ter Klaas

gravatar

Lieve mams,

Waarom mogen Paul, zijn getrouwde vriendin, mijn verloofde en ik niet opblijven voor Bassie en Mondriaan?