‘Een meesterlijk artikel’

‘Ik had het zelf willen schrijven’ - Joost Zwagerman

‘Nu al het beste artikel van 2014.’ – Marc Chavannes

‘Dit artikel grijpt je meteen bij de keel en laat je niet meer los. Weergaloos geschreven, van begin tot eind. Dit móet je gelezen hebben.’ – Matthijs van Nieuwkerk

‘Ik kan niet ontkennen dat ik dit artikel met enig genoegen heb gelezen.’ – Maarten van Rossem

‘*****’ – de Volkskrant

‘Het artikel dat ik zelf had willen schrijven.’ – Joost Zwagerman

‘Dit artikel vertelt het eerlijke verhaal.’ – Diederik Samsom

‘Als de zee de zon niet raakt, waar jouw hart vol is van gedichten, zo goed, zo goed.’ – Bløf

‘Een artikel? Ja dus.’ – Theo Reitsma

‘Dit is wel echt heel vet.’ – Alexander Klöpping

‘Een meesterlijk artikel. Een ware pageturner. Je kunt het niet wegleggen, voordat het uit is. Een tien met een griffel. Ontroerend, maar ook bijzonder geestig. Een lach en een traan.’ – Kluun

‘Misschien wel beter dan de grondwet.’ – Johan Rudolph Thorbecke

‘Dit artikel was heel erg nodig. Dank, dank, dank hiervoor.’ – Geert Mak

‘Wat een debuut! Als dit een voorbode is van wat Van der Wall en Julius verder nog gaan doen, ligt er nog veel moois in het verschiet. Ik kan nu al niet wachten tot hun volgende artikel verschijnt.’ – Mari Bergsma, stagiaire De Speld

‘De reacties zijn nog het leukst.’ – Hans Groothuis

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik schrijf dagelijks dit soort artikelen. En artikelen over artikelen. En reacties op artikelen. En reacties op artikelen die gaan over reacties op artikelen. En voilá, al bijna weer een artikel.

Reageer
gravatar

Misschien een idee om hierover ook eens een boek te schrijven ?
Zelf schrijf ik sinds enige tijd boeken over mensen die boeken schrijven. Dat bevalt me uitstekend. Mijn boeken lagen altijd al als eye catcher op een plank bij de ingang van de Polare winkels. Helaas stel ik vast dat het hartverscheurend onbeschrijflijk faillissement geen bijdrage heeft geleverd aan mijn naam en faam als literair talent. Dus moet ik nu wat anders verzinnen.

gravatar

Het mag duidelijk zijn dat het over artikel 31 gaat.

Reageer
gravatar

Volgens de uitvoerig geanalyseerde theorieën van Hofstadter, gesteld in zijn “Gödel, Escher, Bach” zorgt recursie bij organismen, ofwel zelfverwijzing, voor een verhoogd niveau van bewustzijn. Hieruit valt duidelijk af te leiden dat dit artikel een complex, organisch wezen is.

Reageer
gravatar

Juist, zó doe je dat dus, Hulde!
Iedereen komt superlatieven tekort, en oud premier Wim Kok heeft zojuist een oproep gedaan om met z’n allen toch vooral de kalmte te bewaren. Bij deze nomineer ik beide auteurs voor een lintje. ‘Logisch’, volgens Cruyff, en ook daar ben ik het van harte mee eens.

Reageer
gravatar


Beginnende schrijvers Sake en Rudolf,

Helemaal gelijk!

Als niemand zegt hoe goed jullie zijn, zeg je het toch gewoon zelf. Er zijn altijd wel kiezers, pardon lezers die erin trappen.

Reageer
gravatar

Idd tijd voor een stille tocht.

gravatar

Het artikel doet het ook uitstekend in de kattebak! De papieren versie althans, want de digitale versie heeft beduidend minder goede vocht- en geurabsorberende eigenschappen.

Reageer
gravatar

Sodejuu! Ondanks alle hierboven afgedrukte negatieve reacties staat dit toch maar mooi in de Speld-rubriek “Kunst & Wetenschap”. Dat geeft te denken, mijne heren, dat geeft zwáár te denken!

Reageer
gravatar

Ík heb het zélf geschreven maar hoe Sake van der Wall en Rudolf Julius het uit mijn vuilniszak hebben weten te peuteren begrijp ik niet. Zelf vond ik het geen geweldig stukje. Zouden zij nu ook lepra krijgen, of ongelukkige kinderen, er zat namelijk ook rotzooi van mijn laboratorium bij?

Reageer
gravatar

Zo valt het mij zwaar als loodletterzetter de puntjes op de i zetten! De i.t. heeft ook nadelen voor vaklieden met een roeping

Reageer
gravatar

Het artikel is zo gehyped dat het alleen maar tegen kan vallen en dat doet het dus ook. Gemakkelijk scoren vind ik dit. Al die mediageile mannetjes die het nietszeggende artikel de hemel in prijzen moeten met het schaamrood op de kaken van de publieke omroep af geflikkerd worden. Daar gaat je zuurverdiende belastinggeld naar een stel hersenloze papegaaien. Ze kunnen niet eens fatsoenlijk van een duikplank springen, sukkels.

Reageer
gravatar

Sake van der Wall en Rudolf Julius, ik wil niks zeggen over die twee verwaande kwasten, waar een beetje schilder geen brood van zou lusten. Dus laat ik er verder maar over zwijgen, dat ze ‘m nogal graag lusten 😉 en hun rechterpols doet echt geen pijn van het schrijven.

Reageer
gravatar

Sake en Rudolf,

Jullie hadden zo te zien vandaag wel een vreselijke haast om als auteurs aan jullie trekken te komen in De speld.
Verreweg de meeste mannen bevredigen zich echter niet zo opzichtig.

Reageer