Leefbaar Rotterdam sluit D66 Utrecht uit

Stellingname hindert formatie niet

Leefbaar Rotterdam stapt niet in een coalitie met D66 Utrecht. Fractievoorzitter Joost Eerdmans ziet geen heil in samenwerking met de Utrechtse sociaal-liberalen, zo heeft hij verkenner Jan Kees de Jager laten weten.

Eerdmans stelt dat er te weinig aanknopingspunten waren om verder te praten: “D66 Utrecht is erg gefocust op de bereikbaarheid van de Utrechtse binnenstad en de leefbaarheid van Utrechtse wijken. Daar liggen de prioriteiten van Leefbaar Rotterdam bepaald niet. Wij gaan voluit voor de werkgelegenheid in Rotterdam. Die verschillen waren te groot om een geloofwaardige coalitie te kunnen vormen.”

Volgens verkenner De Jager is de uitsluiting van D66 Utrecht geen probleem voor de formatie in Rotterdam: “Natuurlijk, D66 Utrecht heeft een grote overwinning behaald. Ze zijn echter niet de grootste geworden in Rotterdam en er blijven genoeg partijen over om het gesprek mee aan te gaan. Leefbaar Rotterdam gaat nu in eerste instantie aan tafel met D66 Rotterdam, VVD Rotterdam en Leefbaar Hilversum. Die combinatie is op het oog ook logischer.”

Klaas Verschuure, leider van D66 Utrecht, reageert teleurgesteld op de mededeling: “Leefbaar Rotterdam was de grote winnaar van de Rotterdamse verkiezingen, dus is het logisch dat zij daar het initiatief mogen nemen.” Toch sluit hij samenwerking niet uit: “Bij D66 Utrecht staat de deur altijd open. Wij weten als geen ander wat goed is voor de stad. Als Eerdmans even nadenkt, zal hij dat wel inzien.”

D66 Utrecht gaat wel proberen in Utrecht een coalitie te smeden. Verschuure heeft D66 Amsterdam, D66 Leiden, Partido Popular Franeker en D66 Zaragoza uitgenodigd. Hij ziet de gesprekken met vertrouwen tegemoet: “Ik denk dat we vooral met de andere afdelingen van D66 op één lijn zitten. Het is jammer dat we niet in Rotterdam aan de slag kunnen, maar dat is lokale politiek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En Utrecht heeft de binnenstad zelf plat gegooid en het verrottemaniseerd, was geen duitser voor nodig.
En nog willen ze niet buiten spelen.
de Utrechtse burgemeester is nu een underground gabberhouse platenmaatschappij begonnen ” dom and stupid vinyl, met gabberkneiters ” plat als Rotterdam ” , ” mof in hoog catharijne” en ” de dom mot naar Rotterdam ” enig succes blijft nog uit.

Reageer
gravatar

Rotterdam is een onleefbare zede- en liefdeloze stad.

Ik heb mij laten vertellen, dat het gemiddelde Rotterdamse paar twee keer per week neukt zonder dat er sprake is van een kinderwens. Tot overmaat van ramp zijn de meeste paren nog geeneens voor god gehuwd.

Het ergste is nog dat het gebruik van kapotjes er tot de hoogste ter wereld behoort.

Reageer
gravatar

Jaja, al dat gedoe rond het Utrechts Zandpad… op zoiets zit Rotterdam niet te wachten natuurlijk. Slechts 32 tijdelijke werkplekken voor de utrechtse dames! Bij een rechtse roeptoeter als Eerdmans gaat natuurlijk, met alle respect, bepaald niet de voorpaal staan van die Utrechtse fratsen.

Reageer
gravatar

Mohammed van de SGP Hardinxveld-Giessendam,

Je hebt gelijk; meedoen is belangrijker dan winnen.

Reageer
gravatar

Alle gekheid op een stokje,

Leefbaar Rotterdam heeft heel veel stemmen gehaald in Rotterdam, maar wij als Staphorster Godseigen Partij (SGP) uit Hardinxveld-Giessendam werden niet eens toegelaten tot de verkiezingen in Rotterdam.

Een grote schande, waar de pers en de Heere ook weleens aandacht aan mogen besteden.

Reageer
gravatar

Jeettje,

Ben jij perschef van de gemeente Rotterdam of/en van de heerefoob Lucifer?

gravatar

ZELDEN iemand zo zien verguizen als Adolf Hitler. Het lijkt de Titanic wel.

Unlike Juan Michael Barroso ging hij niet naar de hoeren op ANDERMANS kosten. To begin with. Je kon hem ook gewoon opbellen. Soms was hij daar heel de dag mee bezig.

Barroso is totaal onbereikbaar. Try it. Het minste wat je zou kunnen verwachten is dat ie een werkbaar e-mail adres heeft. In Congo pakken ze ook de telefoon ook niet op. Maar daar wordt aan gewerkt.

IDI AMIN was dag en nacht bereikbaar. In 1973. Die vent was ongelooflijk grappig. Zo reisde hij helemaal naar Israël om Golda Meir haar kop te gaan bekijken en bestuderen. Nog dezelfde dag was hij weer in Kampala.
‘Het ergste is dan nog dat ze zo LELIJK is’.

Het ging pas mis toen hij een telegram naar de president van buurland Tanzania stuurde : “If you were not so old and grey I would make Love with you”. Hij racede daarbij ook met tanks uit WO1 naar de grens.

Apen als Barroso weten niet eens hoeveel moete het gekost heeft om de EGKS op te zetten. In 1965 was het het nieuwste wereldwonder.

De gedachte moet geweest zijn : buitenlanders kun je niet verder vertrouwen dan hun kolen en staal.

Barroso & co moeten opkrassen. Omdat de EU een baby is. Het heeft gewoon wat aandacht nodig.

V

Reageer
gravatar

Gebelgde Belg, hou toch op met vergelijkingen trekken tussen Hitler en Barroso. Hitler was een machtswellustige volksmenner met een groot minderwaardigheidscomplex omdat hij geen diploma´s had en uit dépit ruim 10 miljoen mensen liet vermoorden. Barroso lijkt veel meer op Jozef Stalin die zijn middelbare school wél afrondde maar nooit een eerlijk vak leerde, zodat hem niets anders overbleef dan carrière te maken in de internationale genocide. Het waarom en hoe is voor mij onduidelijk, maar gewetenlozen máken het altijd in de hogere inkomensgroepen; kijk bijvoorbeeld eens naar een Sepp Blatter, kijk naar een Vladimir Poetin en zijn coterie oligarchen, kijk naar de Zalms en Van Keulens van het bank- en verzekeringswezen, kijk naar de opeenvolgende SG´s van de NAVO, need I say more?. En kijk dan ook nog ´ns naar bijgoochems onder de Balkellende-norm, als daar zijn Mark Rutte, Diederik Samson en Alexander ´Balthazar Gerards´ Pechtold. Nou, wie heeft er dan gelijk als het op democratisch onderbouwd machtsmisbruik en dito vermogensvorming aankomt? Onze Portugese opportunist Barroso laat iedereen vér achter zich, toch? Hitler heeft niet van zijn pensioen kunnen genieten en hij kreeg niet eens een staatsbegrafenis. Kijk hoe straks Barroso zijn laatste eer bewezen krijgt; witgewassen legaten, saluutschoten, 5 minuten stilte in het Europarlement, borstbeelden in Brussel en Straatsburg, jaarlijks miljoenen voor weduwe en achterblijvende maîtresses en voorspraak bij de Allerhoogste door twee pausen, omdat hij katholiek was. Nee, de vergelijking tussen Hitler en Barroso gaat mank Getergde Vlaming.

gravatar

Wat u zegt, Outsider: de Belg vertoont obsessionele trekjes.
Het idee alleen al: Hitler sprak geen Russisch en Stalin geen Duits: hoe wil je dat met een Italiaan vergelijken die allebei die talen niet spreekt en dus het fijne verschil tussen borstsj en Eisbein mit Knödel niet kent?

gravatar

Jeettje, als correctie op mijn bovenstaande bijdrage een klein erratum: in mijn gedrevenheid om onze weerspannige Vlaming mores te leren heb ik mij vergaloppeerd. Ik serveerde Barroso af als een opportunistische Port-ugees. Wellicht omdat hij zich zo rucksichtslos inzet voor deze lid staat. N.B. terwijl ik een groot liefhebber ben van Portugese Fado zangeressen als Christina Branco, Dulce Ponte en Katia Guerreiro en niet minder van hun oorstrelende stemmen.
P.S. å titre personnel prefereer ik Sauerkraut mit Eisbein

gravatar

Verdikke Outsider, ik twijfelde tussen Italiaan en Spanjaard, maar hij is idd een Portugees. Net als Christina, welke ik in levende lijve mocht aanschouwen hier in het Oude Luxor. Kouwe rillingen, weg te werken met wat oude aguardente en een muziekje ter afsluiting in huiselijke kring, meneer Viesman.

http://tinyurl.com/24nvxn

gravatar

Toch moet hier sprake zijn van een koerswijziging want ik had eerder begrepen dat Eerdmans D’66 wilde lijmen door Winny de Jong (ex-LPF) naar voren te schuiven als zwaargewicht en wethouderskandidate.

Reageer
gravatar

Hallo gekkies van de Speld,

Wat een onzin schrijft de Speld vandaag weer, mopperde papa zo juist tegen mama.

Leefbaar Rotterdam en D66 Utrecht kunnen helemaal geen coalitie vormen volgens papa! Dat is onmogelijk, want Rotterdam en Utrecht liggen in verschillende provincies.

Hij heeft het in mijn Bos schoolatlas gecontroleerd.

Doei,
Paulientje
x x x x x x x x x

Reageer
gravatar

Als Plasterk op deze manier zijn idee over provincies vergroten gaat uitvoeren heeft hij in Zaanstad een geduchte tegenstander. D66 zal in deze gemeente dus niet overwegen om onderhandelingen aan te gaan met de PvdA Rotterdam en VVD Den Haag. Plasterk is inmiddels tot persona non grata verklaard!

gravatar

Ach, Joost Eerdmans ….. nog even en in een onbewaakt ogenblik sluit hij Leefbaar R’dam uit …

Kip …. kop … zonder …windei … lege dop …

(grappige is dat ze nu met Pedro Peters -directeur RET- aan de gang zijn om de boel op de rit te zetten, dus de alliantie met Utrecht is nog niet van de baan: ik zie een sneltram naar Utrecht als mogelijkheid opdoemen)

Reageer
gravatar

Maar dit is dus overigens weer zo’n onderwerp waar je geen grappen over mag maken. Het is allemaal véél te ernstig: een politicus die een sanitaire stop afkondigt is géén grappenmakerij.

Misschien moeten we een lijst aanleggen over zaken waarover je geen grappen mag maken, voor De Speld ook wel zo handig, zo’n afvinklijstje.
Ik heb er nog zo eentje gevonden:
http://tinyurl.com/l4frlnd
Thalidomide is géén grap.

gravatar

Wilt u onmiddellijk terugkeren naar het artikel over cirkelzagen waarvan de beantwoording bij lange na nog niet af was! Misschien kunnen we dan rond woensdag as. discussiëren over leefbaar Rotterdam en de oorlog daarvan tegen utrecht en brulhoven.