Turkse blokkade van Google+ bij toeval ontdekt

Sociaal netwerk blijkt al vier maanden onbereikbaar

Turkije heeft naast Twitter en YouTube ook Google+ geblokkeerd. Student Serhat Turfanda (24) uit Istanbul ontdekte dat toen hij per ongeluk op een link naar het sociale netwerk klikte. Turfanda informeerde Google, dat na enig onderzoek concludeerde dat de blokkade al sinds eind november actief is.

De Turkse president Gül keurt de actie van premier Erdogan af: “De blokkade van Google+ is een onaanvaardbare inbreuk op de vrijheid van miljoenen Turken die er dagelijks voor zouden kunnen kiezen gebruik te maken van dit netwerk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben zelf in Turkije woonachtig en heb inderdaad net deze grote inbreuk opgemerkt. Had er gek genoeg nog geen klachten over gehoord.

Grote dank aan de Speld voor het brengen van dit nieuws dus, alleen één klein puntje: Onze goede oude president Gul is allang vertrokken en vervangen voor Erdogan, die het nog niet gehad heeft met de politiek en van premier opgeschoven is naar president (dan kun je een mooier paleis laten bouwen). Nieuwe premier is nu Erdogan-junior, de heer Davutoglu.

Reageer
gravatar

Ik wil hier (en plein publique) een lans breken voor het duo Erdogan en Gùl. Men is al twee zittingsperioden onvermoeibaar in de weer om van Turkije een orthodoxe Moslimstaat op basis van de Sharia te maken en de invloed van de verwerpelijke stichter van de seculiere staat (Ataturk) te minimaliseren Men is op de goede weg. Het is onjuist hier kritiek uit te oefenen op een binnenlandse aangelegenheid, zo zegt Erdogan. Basta.

Reageer
gravatar

In Turkije is Hyves verreweg het meest populair, zit ook lekkerder!

You-tube erbij voor een leuk muziekje; ik verheug me op weer eens een vakantie in Turkije, das lang geleden.

Google+ stond nog in de kinderschoenen 20 jaar geleden, ik kon toen en kan nu nog steeds best even zonder Google+.
Als het maar niet te lang duurt, 2 weken is te doen!

Jammer dat ze daar geen Facebook hebben, schijnen ze niet van gediend te zijn. En terecht, ik hou niet van verbieden maar soms begrijp ik het wel..

gravatar

Beste lezers en lezeressen,

De familie Paulussen heeft in het afgelopen weekeinde tijdens een genoeglijk bedoeld samenzijn met de warme en de koude kant over haar toekomst unaniem besloten om, nu gebleken is dat de klimaatproblemen groter blijken te zijn dan ooit, het nationalisme en de xenofobie in ons land en in Europa nog nooit zo massaal zijn geweest, dodelijke haat bezit heeft genomen van internet, onfatsoen de norm schijnt te zijn en De Juf nog steeds overspannen is door de vele spelfouten en onleesbare reacties, gemeend om de e-zine De Speld – die met ironie de problemen alleen maar vergroot – vanaf morgen voorgoed vaarwel te zeggen, nadat tante Paulien vanaf het podium riep: “Willen jullie meer spelden?”, en de feestzaal tientallen malen galmend antwoordde: “Minder, minder. minder…”

Maar eerlijk gezegd ben ik zelf gelukkig, dat we van die lui af zijn.

De Hoofdreacteur,

De laatste regel is niet namens de Reactieraad; die bestaat volledig uit Paulussentjes.

Reageer
gravatar

Zojuist gehoord dat er een actie is opgezet om de blokkades van Erdogan te ontwijken: Alle Turken die in Nederland een schotelantenne zenden nu hun tweets via deze antennes richting Turkije. Nu maar hopen dat ze in Istanbul dezelfde mogelijkheden hebben voor het verkeer in omgekeerde richting.

Reageer
gravatar

Het schijnt dat de blokkade zich concentreert bij het Taksim Plein. Al die blokkades zijn wel lastig voor de Turken, maar niet overkomelijk. Kleine berichten worden nu per postduif verstuurd, terwijl grotere bestanden met pakezels worden verzonden. Voor Youtube-filmpjes worden geiten ingezet: met name bij nummers van Mariah Carey, Whitney Houston en Michael Jackson hoort toch niemand het verschil. Mêêêhhh!

Reageer
gravatar

Ik hecht veel waarde aan de objectiviiteit en het waarheidsgehaltevan de speld! Dan lijkt het mij vreemd dat deze blokkade bin toeval is ontdekt! Bizar!

gravatar

Ik las net dat Google nu in onderhandeling is met Turkije over een aangepaste dienst, Google –
Aangezien het in de praktijk geen verschil uitmaakt is het een voor beide partijen perfecte oplossing.

Reageer
gravatar

Het probleem zit hem in de batterijen en de daarbij behorende oplader.
Er kunnen maar 4 AA batterijen in de lader. Ja, dat duurt dus lang voor je ze op niveau hebt en ze zijn dan weer redelijk snel leeg. En wil je dan het world wide web op moet dat wel kunnen. Lullig als dat dan niet kan.

Reageer
gravatar

Hallo, mag het iets minder?