Blind: ‘Ik ga het compleet anders doen dan Guus’

Aankomend bondscoach kondigt ommezwaai aan

Aankomend bondscoach Danny Blind gaat het roer rigoureus omgooien. Op de persconferentie over zijn aanstelling kondigde hij aan dat hij een fors aantal veranderingen gaat doorvoeren ten opzichte van het beleid van zijn voorganger Guus Hiddink.

Blind benadrukte dat hij veel waardering heeft voor de inzet van Hiddink, maar dat hij niettemin andere keuzes zal maken. Zo wil hij af van de centrale rol van Van Persie en op die manier ook Huntelaar een kans geven in de spits. “Ik ben nooit voorstander geweest van een 4-3-3-systeem. Met ons spelersmateriaal ligt 4-4-2 veel meer voor de hand. Guus heeft daar nooit oog voor gehad.”

In tegenstelling tot zijn voorganger hamert Blind bovendien op het belang van doorstroming van de jeugd: “Trouw blijven aan je vaste kern is sympathiek, maar het staat de ontwikkeling van talent in de weg. Ik zeg nu alvast: voor mij tellen grote namen niet. Op een gegeven moment is het tijd om plaats te maken.”

Hiddink toonde zich in een reactie geïrriteerd door de uitspraken van Blind: “Als hij dit eerder had gezegd, hadden we erover kunnen praten. Nu heb ik het afgesloten. Met iemand die zo anders naar voetbal kijkt, kan ik de komende twee jaar niet samenwerken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mag ik deze gelegenheid aangrijpen om een lans te breken voor de Blind dynastie die blindelings de strijd aangaat met behoudende krachten in KNVB en Fifa? Ik heb alle begrip voor het dépit van Danny voor Guus; Guus heeft geen zakelijk belangen meer in Ajax en het moet nu langzamerhand toch wel iedere voetballiefhebber duidelijk zijn dat er maar één kampioensploeg in Nederland is en mág zijn, Ajax moet elk jaar álles winnen, van landskampioenschap, bekerstrijd en Johan Cruyffschaal tot en met het regionale kampioenschap voor C`3 tjes. De begroting van Ajax moet op het niveau van Manchester United, Barcelona, AC Milan en Fenerbahce worden gebracht om het Oranje van Ajax naar een plaats binnen de grote drie van landenteams te brengen. Zulks met voorrang en indien nodig zelfs door verdere korting op de gezondheidszorg en|of kleine pensioenen. De naar Mokum uitgeweken oud/Rotterdammer André van Duin heeft hiertoe, ook mede namens wijlen zijn sidekick Frans van Dusschoten, een petitie aan de Raad van State ondertekend. We gaan Blind onze toekomst tegemoet en vergeet niet: in het Land der Blinden is Eenoog Danny koning.

Reageer
gravatar

Toch heel vreemd dat nog geen enkele bondscoach heeft gedacht aan een 5-4-5 systeem. Gevalletje omkoping?

gravatar

De opmerkingen van Blind zijn niet respectvol.
Op zo”n uitspraken is er geen samenwerking mogelijk.
Had deze uitspraken moeten doen zodra hij het roer gaat overnemen.

gravatar

De KNVB maakte tevens bekend dat de Jayden Zivkovic (ex-Ajax), zoon van Cappuccio Zivkovic (ex-Ajax) en kleinzoon van Richairo Zivkovic (ex-Ajax, 1997-?) per 1-1-2100 bondscoach wordt als opvolger van Dustin en Dudley Blind (ex-Ajax), zonen van Daley Blind (ex-Ajax), en dat hij (Ziv 3) zelf zijn opvolger mag aanstellen, waarmee de bond ten overvloede duidelijk wordt dat het bondscoachschap een erfelijk overdraagbare aandoening is, die alleen een Uebermensch uit de Randstad kan toevallen. De kritiek van nepotisme, inteelt en incest werpt de bondsvoorzitter verre van zich, als hij even het lid Guus Hiddink even uit zijn mond haalt.

Reageer
gravatar

Bizar dat er nog geen opvolger van Blind bekend is.

Reageer
gravatar

Vooral met de opstelling is Blind het niet eens. ‘Spelers als Pieters, Clasie of Schaars zijn niet goed genoeg voor het internationale niveau. Wat betreft keepers is er echter wel genoeg talent en ervaring. Daarom wil ik zowel Krul als Stekelenburg in de basis opstellen.’ Bovendien is het niet uitgesloten dat Blind daarnaast voor Vorm een plaats in de basiself inruimt.

Reageer
gravatar

Beste Bondcoach de derde,

Fijn dat u enig elftal begeleidt tijdens het derde kwart, welke het toernooi al zittend in de zaal afwerkt. Zowel Krul, Stekelenburg als Vorm zijn geblesseerd aan het beentje, hun blessures opgelopen tijdens de wedstrijd waar de spelersvrouwen ook bij betrokken waren. Dondert niet, en wees vooral blij dat u niet de vierde man bent, proost!

gravatar

Ohh betreft het hier meer of minder voetbal? Op de t.v.Ik deel de mening van hillebrand en margootje bij minder voetbal opt.v. blijft er tijd over voor de serie ‘ikvertrek’ waarin geert vertrektnàar zijn roots’ ik heb er nu al zin in!

Reageer
gravatar

Zonde van Daley, hij was net zo lekker bezig. Met zo’n vader kan hiij het wel schudden bij Guus de komende 2 jaar, want ook in Rio zal hij niet van de partij zijn. Louis bedenkt zich wel twee keer vooraleer in een Cruijffiaanse operette verzeild te geraken.

Reageer
gravatar

Een geheel logisch gevolg van het gebrek aan voetbalinzicht. Danny was dan ook als opvolger van Guus blind gekozen uit een selectie van 8 volslagen imbeciele kandidaten. Persoonlijk zou ik Geert Wilders als bondscoach hebben benoemd. Hij is dan mooi weg uit de politiek, en we krijgen dan MINDER MINDER MINDER marokkanen in het Nederlands Elftal (dat natuurlijk niet voor niets zo genoemd wordt…)

Reageer
gravatar

Danny ‘scholletje’ Blind gaat het dus helemaal anders doen. Toekomstgericht vooral. Het 4-4-2 systeem wordt heilig verklaard, maar dan in de nieuwe stijl. Het nieuwe totaalvoetbal!

Guus heeft namelijk een ouderwetse spelopvatting, en is derhalve passé. Guus speelt nog 11 tegen 11, en dat kan dus echt niet meer! Volgens Blind heeft zelfs zijn oma nog meer verstand van voetbal, al zal hij dat nooit hardop zeggen. 😉

Reageer
gravatar

WAT heeft Blind eigenlijk ooit gepresteerd als trainer ?

gravatar

Zojuist is in een persverklaring bekend gemaakt dat Hiddink een nog veel ingrijpender aanpak gaat inzetten tegen de malaise in het voetbal, namelijk de vervanging van de voetbal door de skippybal. Hiddink: ‘Ik weet zeker dat hiermee de kans op doelpunten voor het ooit zo glorieuze Nederlandse voetbal enorm zal toenemen. Zeker als – nadat Blind weer is opgesodemieterd – ik weer de bondscoach wordt’.

Reageer