Wet van Meden en Perzen op de schop

'Dode letter' te weinig flexibel

De Wet van Meden en Perzen moet grondig worden herzien. Dat wil D66. Volgens Kamerlid Stientje van Veldhoven biedt de huidige wet veel te weinig ruimte voor flexibiliteit: “Het is al jaren een dode letter doordat de Meden en Perzenwet nooit gemoderniseerd is. De Raad van State moet gaan onderzoeken hoe we de regeling flexibeler kunnen maken. Uiteindelijk is dat ook in het belang van Meden en Perzen zelf.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

nou dan weet ik er ook nog wel drie:

-de wet van Murphy
-de wet van behoud van ellende
-ieder voordeel heb z’n nadeel

misschien valt er wat te zeggen voor het idee deze wetten op te nemen in een aanhangsel van het Burgerlijk Wetboek.

Reageer
gravatar

Paulientje! ik heb al vele keren uitlegd dat in de meeste gevallen het gebuik van een hoofdletter aan het begin van een zin niet functioneel is. om die reden laat ik het gebruik hiervan zo goed als altijd achterwege. in dit bericht gebruik ik hem uiteraard wel als een zin met een eigennaam begint

en wat betreft die vervoeging van het wérkwoord ‘hebben’: in de wet zoals die oorsprokenlijk is geformuleerd (Johan Cruyff) volg ik uit eerbied zijn formulering

de punt aan het eind van een alinea is strikt genomen ook overbodig

gravatar

Eigengereide professortje,

Waarom laat jij dan ook niet de overbodige spaties weg, zoals in zeer oude tijden?

Cruijffie, zoals papa hem noemt, heeft dat gezegde van zijn oma gehoord, die heeft het weer van haar grootmoeder. Dus is hij niet de bedenker, zoals veel ongeletterde Nederlanders menen. Daar reken ik jou na jouw reactie ook onder. Dat is logisch.

Namens de Juf direct terug naar groep drie.

gravatar

Gelukkig zijn er nog politici als Stientje, die NIET de hele dag in de bankjes liggen te slapen, en alleen even wakker schrikken als Geert iets stouts roept of Ivo een oprisping heeft. Dat er in de Tweede Kamer hard gewerkt zou worden is immers bepaald geen wet van Meden en Perzen. Aanpakken die handel, en Stientje for President!

Reageer
gravatar

Dear Spuit,

Ik ben afraid dat Obama daar anders over thinks. Also is Stientje niet born in de Vreselijk Straten van Amerika.

gravatar

Klopt maar dan wel volgens het oud Nederlands en dan wordt het meiden. En ja vrouwen hebben het uiteindelijk wel voor het zeggen. Dussss

gravatar

Als het al jaren een dode letter is, waarom is die dan nog steeds niet begraven en is er evenmin een herdenkingsdienst geweest, waarin de vele jaren trouwe dienst in het alfabet zijn gememoreerd ?

Reageer
gravatar

Zullen we dan ook maar meteen de wet van Pythagoras onder de loep nemen? Die is ook al zo’n dikke tweeduizend jaar oud en ook nooit gemoderniseerd.

Reageer
gravatar

Beste Archimedes,
Blijf jij maar lekker in bad liggen om de grootte van je erectie te meten, maar ik luister liever naar de oude Cato major die alle speeches in de senaat van Rome besloot met de gevleugelde woorden dat hij “overigens vond dat de Middeleeuwse Monarchie oa in Nederland snel moest worden afgeschaft en vervangen door de Republiek ” Korte metten maken, dus.

gravatar

Pluvius,

U bedoelt wellicht: korte wetten maken.
Metten zijn namelijk verplichte gebeden voor monniken, die ‘s ochtends om vier uur in de koude kloosterkerk zo snel mogelijk weer naar bed willen.

gravatar

Stientje van Veldhoven weet van wanten. maar waarom pas in de lente?

Reageer
gravatar

Vanwege de grote schoonmaak. Onderdeel van de Wet van Meden en Perzen. Net als Woensdag Gehaktdag.
En als de Alexander ‘Ik-Heb-Altijd-Gelijk-Ook-Al-Weet-Ik-Niet-Waarover-Ik-Het-Heb’ Pechtold Doctrine.

Die wet komt in plaats van die andere wet, vrees ik.

gravatar

Persoonlijk vind ik dat de wet van Wormen en Maden de meeste normen heeft voor waarden van overledenen.

Reageer
gravatar

Dit valt me van D66 buitengewoon tegen. Waarom eisen ze geen referendum?

Wel goed dat dit hoogst actuele onderwerp hiermee eindelijk op de politieke agenda gekomen is.

Reageer
gravatar

Spelvoud

Maar daar geldt inmiddels de wet van hangen en wurgen.

gravatar

Jullie Koninklijke Hoogheid,

Natuurlijk weet heel het volk wat mijn wet is.
Mijn wil is wet.
Immers ik zeg wat heel het volk had moeten denken. Daarom hoeft mijn wet niet eerst door het parlement van Neder-Arabië.

Teken maar gewoon, dan zijn we van een hoop gedonder af.

gravatar

Beste Alexander de laatste,

Beetje dom he, je door Blonde Greetje uit de polder in de luren te laten leggen. Hoop dat mama Bea je heeft uitgelegd wat luren zijn, anders krijg ik weer discussie met Paulientje (met hoofdletter !)
Komt er ook van als je aan het begin van je koningschap al luid verkondigt alles te zullen tekenen wat de democratie je voorlegt om te tekenen, zo lang je maar met Max en bier je sportfanatisme kunt beleven.

gravatar

Echt D’66: winnen ze een keertje de verkiezingen denken ze dat ze gelijk oeroude wetten die fantastisch werken buiten werking dienen te stellen. ‘Laten ze eerst maar eens zorgen voor die belofte van lang geleden: de gekozen burgemeester’ hoorde ik Hans van Mierlo zich in zijn graf omdenken.

Reageer
gravatar

D’66 was natuurlijk ook altijd voor de republiek als staatsvorm, hoor ik van Mierlo nog zeggen. Ook de volgelingen van Troelstra waren dat altijd, maar uit electorale overwegingen slikten ze dat steeds weer in, die keutel. ben benieuwd of ze dat nu, geminiseerd en wel nog steeds doen.
Weg met de Koning

gravatar

Nee hé, beste Beun, niet nóg meer verkiezingen?! Trouwens, die burgemeester heeft steeds minder te vertellen: het is niet voor niks dat Aboutaleb hier vaak de straat op gaat om boefjes achterna te zitten. Hij verveelt zich het leplazarus -in goed Rotterdams- omdat wethouders de stad besturen.
Mierlo is ouwe koek, werkt niet meer. Met je tijd meegaan betekent wethouders kiezen. Maar dat wordt ook weer zo’n gedoe.

Ik weet wat beters: Burgerlijke Ongehoorzaamheid. Laat ze op het stadhuis mekaar de tent maar uitknokken en idiote dingen verzinnen: wij doen niet meer mee, wij zoeken het zelf wel uit; wij hebben hullie niet nodig. Zo!

gravatar

De wet van Meden en Perzen moet worden aangepast wegens de grote stigmatiserende werking die ervan uit gaat. Het is voor D66 in het grootste belang de wet maximaal geflexibiliseerd te hebben voordat hij effectief kan worden op mogelijke nieuwe minderheden in onze democratische samenleving. D66 is hierom duidelijk van plan de kwestie op het juiste moment aan te kaarten.
Dit is echt een kwestie van buigen en barsten!

Reageer
gravatar

Het is een raadsel waarom mensen zich houden aan wetten van 2 vreemde mogendheden, terwijl onze eigen wetten al irritant genoeg zijn (met name de wegen- en verkeerswet, in het bijzonder het gedeelte dat de maximumsnelheid betreft)

Reageer
gravatar

Welke max snelheid bedoel je Dingetje ?
30,50,60,80,100,120 of 130 ? Dat dingetje van Schulz weet het namelijk zelf ook niet meer.

gravatar

IK BEN ECHTER BENIEUWD OF ER NOG EEN LEVENDE MENS = DIE DE WET VAN MEDEN & PERZEN KAN .def in EREN OFWEL UIT.1n.LEGGEN ZONDER DAARBIJ TE HOEVEN GAAN LEGGEN.

Reageer