EU: ’10 jaar geen Winterspelen in Rusland’

Rusland mag de komende tien jaar geen Olympische Winterspelen meer organiseren. Dat is de belangrijkste nieuwe sanctie die de Europese Unie heeft opgelegd aan Rusland. Met deze maatregel hoopt de EU Poetin direct dan wel indirect te treffen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een lichte sanctie. Uitsluiten van deelname aan het Eurovisie Songfestival uitsluiten leidt mogelijk nog tot spanningen binnen Rusland die een revolutie kunnen ontketenen. Winterspelen weghouden is weer een loze politieke maatregel die niets zal uithalen.

Reageer
gravatar

Gut, ik had me zo verheugd op het Russisch IJsroulette, het Betrekkingenbevriezen en het Sneeuwschaken. Dat het IJszeeoliewinnen niet doorgaat laat me Siberisch, maar die revolvers gaan me echt aan het hart.

Kunnen ze niet gewoon een kernoorlog beginnen? Laat de sport toch eens met rust! Doodschieten en politiek moet je gescheiden houden.

Reageer
gravatar

Dat is ook de rede dat de Russen op dit moment gestart zijn om Oekraïne opnieuw te annexeren als satellietland. In 2022 zouden de winterspelen daar kunnen plaatsvinden. Het enigste dat Poetin dan nog hoeft te doen, is om alle andere kandidaat-landen even te bedreigen met een eventuele oorlogsverklaring…

Reageer