Verwarde man dreigt CDA te stemmen

Motieven vooralsnog onduidelijk

In Amsterdam zorgde een verwarde man (72) vanochtend voor de nodige commotie omdat hij dreigde CDA te gaan stemmen in een lokaal stembureau. Vrijwilligers van het stemlokaal aan de Elandsgracht sloegen alarm toen de verdachte het partijlied begon te rappen.

Over zijn motieven wordt nog in het duister getast. De politie neemt de zaak uiterst serieus en heeft de man ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

nee. dat is een enorm misverstand. oude en verwarde mensen stemmen doorgaans CDA. van het een komt het ander: ze komen in de eerste of tweede kamer. en dan dan begint het gedonder pas echt: leesbril vergeten, gehoorapparaat stuk, pacemaker van slag, spataderen spelen op, beginnende alzheimer, incontinentie, enzovoort. dus vanaf ZZP2 geen stempas meer.

gravatar

Waar dit slaat weet ik niet Nona, of hij zelf moet – en veel belangrijker in dit geval – kan weten waar hij op stemt word onderzocht as we speak.

gravatar

Erger nog: die mensen hebben CDA-kinderen die beweren dat je als je wiet rookt verplicht bent coke en xtc te proberen, je van blowen psychoses krijgt en pas op je 21e naar de hoeren mag. Straks krijg je een land geregeerd door plattelandsvrouwen…..oh wacht dat is ook 30 jaar lang zo geweest.

gravatar

Nona,

Dit slaat een zijn tijd ver vooruit zijnde CDA’er die al roerend in een glaasje citroenbrandewijn met suiker in 1911 als fervent ARP’er het latere partijprogram middels een vlammende kanselrede over een hondstrouwe en tamme menigte uitstortte.

Jaren later is dat rappen gaan heten, wat binnen de Christelijke partijen nu weer als populistisch wordt beschouwd. De oude baas is al wat op leeftijd, maar van binnen brand het vuurtje nog steeds!

@ Annie, Hebbie lekker gestemd vandaag? Was het bij jou ook zo gezellig in het hokje?

gravatar

Trendvolger!

Ja, nou, ach, ik had per ongeluk en ook wel omdat ik heel enthousiast was en soms moeite heb met het nemen van beslissingen alle hokjes van mijn favo-partij rood gemaakt..

(de Schilderswijk leek me een leuke locatie, je maakt immers een wit hokje rood! Artiestenbuurt was ook goed geweest).

Ik heb het nog op een krijsen gezet, de kit erbij allessss!!
Gelukkig praatte ik zo ontzettend plat Bargoens dat niemand me verstond en ik sissend van woede opgebokt ben.

Het liep met een sisser af, a.h.w.

Daarna even langs het station en toen óp naar Huize ‘Het Bittere Einde’, het bejaardentehuis hier om de hoek.
Mariakaakjes mee, meneer Jansen had er ook zin in; de ouwe boef had satéprikkers bij zich om her en der een ballon te laten knallen.

Nu moe maar voldaan lezen wat er mis is gegaan; ik las net over iemand die zich dood heeft geërgerd in een stemhokje, of is zou hij bezweken zijn aan het potlood? Hier schrok ik toch even van:

http://www.telegraaf.nl/gezondheid/22405108/__Zo_vies_is_het_stempotloodje__.html

De opkomst werkt ook al danig op de lachspieren, wat jij?

En morgen opruimen/potloden ontsmetten natuurlijk, tenzij het echt zonnig en 19 graden word, dan was dat ‘komen opruimen morgen? túúrlijk’ mijnerzijds gewoon een pré-verkiezingsbelofte en die tellen nooit helemaal echt serieus menes voor het echie mee toch?

gravatar

Ja Annie, het was weer een geweldige dag vandaag.

Voor de gezelligheid had ik een zakje paaseitjes meegenomen,
en de stemming zat er gelijk goed in! Dankzij de opkomst vandaag hebben we een stoelendansje kunnen doen, al had het er ook mee te maken dat de ietwat vergeetachtige buuf van meneer Jansen haar bovengebit op het nachtkastje had laten liggen.

Toen ook zij een paaseitje bij de koffie ontvelde en in haar mond stak ging het even mis; al driftig op haar rug kloppende werd prompt het schaaltje met de overige eitjes de vloer op gestoten. Om een lang verhaal kort te maken, ook Pasen is alvast gevierd door met z’n allen op eierenjacht te gaan.

Iedereen heeft enorm veel plezier beleefd aan deze dag, en een paar bewoners hoopten vurig dat er volgende week weer verkiezingen zijn. “Laten we dan gaan koekhappen”, riep mevrouw van Orsouw. “Nu kan het nog” riep ze ook nog lachend, want er ligt nog een halve Wycherse Ketellapper in het blik te wachten op betere tijden.

Opgeruimd hebben we al Annie, en die potloodjes hebben we gewoon bij de stembiljetten in de kliko geflikkerd, klaar!

Na afloop is iedereen bedankt voor de bewezen diensten en werd de vergoeding voor de bemanning van het lokaaltje uitbetaald.

Morgen gaan we de selfies en andere kiekjes bekijken, lekker in het zonnetje, en zullen we proberen meneer Jansen wat af te remmen; die was wel heel fanatiek op het laatst!

Maar vertel eens, wat heb je allemaal geroepen waardoor er een blauwe pet achter zijn/haar bureau vandaan gesleept werd?

gravatar

Trendvolger, op #14d staat een linkje naar het krantenartikel; wat ik precies riep blijft tussen mij en ‘de man die mijn taal sprak’.

Het klonk als: *&^%$@#.
Dat was alles, echt waar! Ik verviel steeds in herhaling..

Niks bijzonders dus eigenlijk, de politie was al aanwezig omdat vlak daarvoor een meneer vermomd als mevrouw kwam stemmen en minstens even woedend werd toen men hem dat belette.
Alleen kon hij zich beter uitten dan o.g.

Hij kwam helemaal uit Rotterdam waar hij óók al niet mocht stemmen omdat hij daar allang dood bleek te zijn.
Op zich een goede reden, doden stemmen niet, snap ik.

Maar omdat hij er niet als een doodoverleden lijk uitzag snap ik zijn verontwaardiging ook wel weer; nou ga ik stemmen ook, al is het het laatste wat ik doe moet hij gedacht hebben.
Eerlijk is eerlijk: zo’n kop zou ik ook hebben hoor!

Dan maar elders, een stempas is immers zo gemaakt/aangepast.
Als je dan te horen krijgt dat je alleen in de stad waar je bent overleden mag stemmen.. grrrr..
Dan maar als zijn jongere zus uit Den Haag moet hij gedacht hebben.
De rest is geschiedenis.

Paaseitjes! Wat een goed idee, en zo toepasselijk ook.
Paaseiland is ook een raadsel, waarom die eitjes zo muylijk verpakt zijn, vragen waar ik nog nooit echt antwoord heb gehad.. (mw. Orsouw was op dreef vandaag, koekhappen nog wel haha, lekker gek mens.. heerlijk!).

Meneer Jansen zag ik als laatste aan de tl-balk zwaaien met achter ieder oor een stempotlood en een klapsigaar in het borstzakje, een kopje kamillethee zal hem goed doen en niet te tuttig met de betablokkers, het is niet niks als de gemeenteraadsverkiezingen, pasen en pinksteren samenvallen met de grote schoonmaak.

Morgen kalm aan maar, geniet van de zon, ik stuur nog even een mailtje naar Het Bittere Einde dat ze me niet nodig hebben om schoon te maken morgen al denken ze van wel; alles in de kliko dus, mooi.

De potloden die de hele dag achter de oren van meneer Jansen hebben gezeten wilde ik toch al weggooien, nu kan ik wetenschappelijk onderbouwen dat dat geen verspilling is.

Een collegavrijwilliger wilde dat al doen – potloden weggooien – maar kreeg mw. Bolders- v.d. Wijk op zijn nek, als de bewoners eenmaal vastgesteld hebben dat je de oorlog niet meegemaakt hebt kan je nog geen half Mariakaakje weggooien zonder een storm van protesten van de Milieuvriendelijke grijze brigade.

En dat wil je niet. Echt niet.

gravatar

Zo is het Annie, ik heb het artikeltje inmiddels gelezen, en je hebt volkomen gelijk. Over smaak valt niet te twisten, en het recht op de vrijheid van expressie geldt voor iedereen, dus ook voor jou.

Als z’n jongere zus uit Den Haag had men snel door. Die slimmerd had de stempas van zijn vrouw geronseld in kwam vervolgens in een boerka opdraven, origineel waargebeurd.

Dan die dame Bolders- v.d. Wijk. Altijd al een party pooper geweest, toen ook al in het verzet destijds. Voor de verkiezingen van ’41 al met het foute blaadje op stap geweest, en nu nog steeds de uitslag niet willen erkennen!

Het eitje is haar dan ook wegens uitermate vervelend gedrag onthouden; het is in bewaring genomen voor morgenmiddag, om iets naar uit te kijken zeg maar. Haar is beloofd dat morgen het zonnetje heerlijk gaat schijnen, maar er is haar bijverteld dat het paaseitje dat als eerste beloofd is!

Op 22 mei hoor ik wel hoe het is afgelopen, maar neem ik wel uit voorzorg dropveters mee, dan heeft dame wat te doen.

gravatar

Gut, dat lees ik nu eens net; ik maak nooit zulke avonturen mee als ik ga stemmen. Zal wel aan die verrekte kerk liggen: dooie boel.
Maar dat stukje van de Tele…: die gasten doen er ook alles aan om alles wat rood is verdacht te maken. Was het een blauw potlood geweest, had je hele andere geluiden gehoord.

gravatar

Beste Jeettje,

Wat let je, kom op 22 mei a.s. gezellig mee stemmen in het verzorgingshuis hier! Ik zal de bewoners morgen er op attent maken dat je er evt. ook bij bent en meedeeld in de feestvreugde. We kunnen er een Bosch Bolletje tegenaan gooien, maar ik check eerst even of dat wel een goed idee is, met het oog op de middag met name.

Laat je even weten of je erbij wil/kan zijn? Ik weet zeker dat Annie dat ook wel geinig zal vinden!

gravatar

Ja Jeettje, het kan allemaal veel leuker; in een kerk stemmen is saai.. Nou ja volgende verkiezing beter.

22 Mei een herkansing, of moet ik zeggen: een kans om te zien dat het ook heel anders kan, kiezen.
We gaan het nog een keer doen maar nu voor een fris & fruitig Europees Parlement; saai zal het zeker niet worden!

Ik vat de opmerking van Trendvolger op als een uitnodiging, en óf ik het geinig vind! Zin in!
Ik ben van de partij hoor (haha woordspeling, daar houden de oudjes van).

Nu even zoeken, ik heb ooit een meerkeuzepotlood gekregen met rood, zwart, blauw en groen.
Dat beloofd een dolle boel te worden en de Teletraag heeft daar niet van terug denk ik zomaar. Die hetze tegen louter rode potloden is inderdaad belachelijk…

Trendvolger, hoe laat moet ik me melden en zo ja waarom en waar? Laten we even kijken hoe e.e.a. zich ontwikkeld, die Bossche Bollen kunnen misschien later op de dag!?!? Stemmen doe ik wel op het station.

Eerst die dropveters, er zijn ook rode dropveters zag ik pas al zal daar weinig drop aan te pas komen maar wel zo toepasselijk voor de gelegenheid.
Ik neem wel een zakje mee, en keiharde Haagsche Hopjes voor mw. Bolders- v.d. Wijk.
Dat mens is echt door en door fout, altijd al geweest en niet alleen in de oorlog helaas.

gravatar

Hoi Annie!

Gezellie, we gaan er weer een feestje van maken!

Diepvoorde, 22e straat nrs. 8-84, en de koffie staat
klaar. De tijd laat ik je nog weten; dat hangt een beetje af of
iedereen een beetje mee wil werken bij het aantrekken
van de steunkousen en zo.

Twee weken van te voren begint de repetitie van het koor.
Liedjes uit grootmoeders keuken staan op het programma,
en meneer Jansen zal stukjes blijven voorlezen uit de diverse partijprogramma’s.

Rond half één is de lunch, en daarna gaan de meeste
bewoners even rusten. Dan hebben wij alle tijd om de aanval te openen op die doos met bollen. Om een uurtje of half vier is de wijn, het bier, en het borreltje weer voldoende aanwezig, en drinken we een glaasje.

Tegen de avond wordt het druk, en begeleiden we de
kiezers zo veel als maar mogelijk bij hun keuze.

Na afloop snel opruimen, de hele zooi weer in de kliko, en iets na negenen laten we ons wederom vorstelijk uitbetalen
voor de bewezen diensten t.b.v. de democratie.

En daarna lachend naar huis!

Tot dan!

Groetjes, Trendvolger

gravatar

Trendvolger:
Helemaal goed, ik verheug me er nu al op en helaas, vanwege een seinstoring die nog geëpibreerd moet worden – veiligheid voor alles – zal mijn trein wat vertraging oplopen en kan ik niet assisteren bij het aantrekken van de steunkousen, ik ben er denk ik om half één pas..
Fuck ProRail; and the system natuurlijk.

Jammer, ik had met liefde en plezier geholpen.
Maar waarom moeten die kousen eigenlijk elke dag uit? Een slang vervelt toch ook niet elke dag? (ik dacht even aan mw. Bolders-vd Wijk..)

Nou ja hoe dan ook, ik ben er dus met de lunch en ik heb een ideetje om de boel op te leuken:
Zal ik partijprogramma’s van tig jaar geleden meenemen en meneer Jansen die ouwe meuk laten declameren tussen ‘Ik ben met Catootje naar de Botermarkt geweest’ en ‘Daar was laatst een meisje loos’ door?

Ik denk dat het niemand opvalt. Lachen!!
We maken er hoe dan ook een leuke dag van, dáár heb ik alle vertrouwen in hoor, tot dan!

ps: als het verder voor jullie niet uitmaakt heb ik liever dat er koffie gezet wordt als ik binnenkom dan dat het al uren staat te pruttelen op een petroleumstelletje.
ps ps: niet van die slappe koffie ook, liever een half (Haagsch) bakkie op sterkte dan een grote bak slappe slobber, verder geen bijzonderheden.

gravatar

Geen punt Annie,

Ik zet een lekker Haags bakkie voor je. Da’s aangeboren, weet je toch?

Ja, neem die oude reclamefolders van Boer Koekkoek en CPN ook maar mee als je wil. Meneer Jansen ziet niet zo goed meer, dus het maakt ‘m geen moer uit van waaruit hij voorleest. Een maandje geleden woonde mevrouw Den Hartog exact 25 jaar hier in het centrum, en toen stond ‘ie een column van Peter R. de Vries door zijn loep voor te lezen. Had ze nog nooit van gehoord! Van meneer Jansen dan.

Heb je nog iets van Jeettje gehoord An? Of ‘ie ook meekomt?
De mensen zouden het heel leuk vinden als hij er bij is.
En of ‘ie het aapje ook mee zou willen nemen.

Als jij de pampegaai mee wil nemen kan dat. De huiskat houdt namelijk meer van blikvoer, en heeft alleen interesse in de warme schoot van mevrouw Van Eijck.

Trouwens, Hoe heet ‘ie?

Groetjes, Trendvolger

gravatar

Prima, geregeld, staat in mijn agenda.
Lou de Palingboer gaat een ongekende comeback maken 22-5 ’14 zeker als meneer Jansen de ruimte krijgt (en die kan hij krijgen wat mij betreft), leuk!

Geen idee of Jeettje komt maar ik denk het wel, kan me niet voorstellen dat iemand hier geen zin in heeft.

De pampegaai heette Jambo en kon me virtuoos nadoen, het zou van mij mogen hoor; maar meenemen gaat niet lukken. Het was een slim beestje, na een paar jaar spraakles had hij opeens genoeg van me en vloog weg.

Begrijp ik op zich wel, en alles wat ik verkeerd zeg is voortaan Jambo’s schuld. Handig! Nu snel op reactie plaatsen drukken want ik weet niet of het toeval is maar sinds die top is begonnen heb ik maar een paar uur p.d. internet. En mijn vaste telefoon galmt en valt om de haverklap uit..

Back to the future, al met al.

Liefs, Annie

gravatar

is verkeerde foto; dit is een foto van de 23 jarige F. van Seumeren uit Harmelen. Hij is lobbyist voor de genetisch gemanipuleerde varkensindustrie die paardenvlees in de hammen wil kweken. In die hoedanigheid is ook vleesproefpersoon en zo te zien is dat vlees wel veilig

Reageer
gravatar

Waar is de rooie knop als je hem nodig hebt?

gravatar

Toch niet helemaal Leon, er zitten wat gevalletjes “Engelse ziekte” in. De correcte spelling is “Tyfus-PVDA, -CDA, -VVD en -D66” en bovendien “pleuris-Eurofielen” of misschien “pleuriseurofielen” als je in een avontuurlijke bui bent.

gravatar

Potjandriedubbelehagelslagroomkaaschips, jij hebt gelijk.
Omdat het 4 partijen zijn die elk uit twee of meer personen bestaan moet het niet ‘stelletje’ zijn maar de meervoudsvorm zijn te weten ‘stelletjes” !
Gossie, dat ik dàt over het hoofd heb gezien

gravatar

Waarschijnlijk een Tbs’er die zich heeft onttrokken aan zijn verlof. Als zijn zwarte doos is uitgelezen zullen we wel horen waar ‘ie vermist wordt.

Hoewel we Geert Wilders weer helemaal zagen leeglopen tijdens het debat van gisteravond, is het wel fijn voor ‘m dat hem deze ellende bespaart is gebleven.

Reageer
gravatar

Juf!! Trendvolger schrijft bespaard met een t !!

gravatar

Gaan we doen beste Beertje,

Heer Carrotte heeft de PEE in !!

Hij doet het dus..

Bedankt!

gravatar

Het betreffende stembureau heeft een verkeerde conclusie getrokken.

De man is één van de mensen die door ons zijn ingehuurd om juist te voorkomen dat op het CDA wordt gestemd. Zij rappen zo vals mogelijk het CDA-lied, daarna volgen de plaatselijke en landelijke partijprogramma’s van deze partij. Er zijn doorlopend reprises tot sluitingstijd. (U hoeft zich dus niet te haasten.)

De leden van het stembureau hadden overigens beter kunnen weten, want de ingehuurde ouwe rappers hebben allemaal een bord op de borst met de tekst: Zo vals klinkt het CDA!!!!!

Je moet wat nu het bijeensprokkelen van stemmachtigingen niet meer mag.

Reageer
gravatar

Waarom met een foto erbij? Verward betekent in mijn ogen een verminderde toerekeningsvatbaarheid op dat moment en dan moet je mensen beschermen in plaats van nog meer druk op hen leggen!

Reageer
gravatar

@Tessel, gelukkig maar, is het in ieder geval betrouwbaar! De rest van de media negeert dit bericht volkomen. Schandalig, als u het mij vraagt!

gravatar

Precies Marije, toen ik in mijn enthousiasme een klein foutje maakte noemde ze me ook meteen verward, verminderd toerekeningsvatbaar en het ergste van alles: er zou niet met me te praten zijn, ze verstonden me niet… nee hoor… tssss…

“Je leest het wel in de krant” riepen ze me nog schaterend na, ik heb nog geroepen dat ik dat niet wilde maarrrrrrr:

http://www.metronieuws.nl/nieuws/vrouw-vult-alle-vakjes-op-stembiljet-in-en-maakt-ruzie-bij-stembureau-haagse-schilderswijk/SrZncs!C54CiYhmv2kc/

Volgende keer stem ik anders, beter, en in een hokje, binnen de lijntjes. Met mijn eigen potlood; weer een hoop geleerd vandaag!

gravatar

als ie blond haar heeft dan is het mijn opa Hans WIEGEL; die is wel vaker ergens verkeerd binnengelopen

Reageer
gravatar

CDA in dat amsterdam….. MAG dat???? (Niet dat ik dat zou willen, maar goed, dat amsterdam zou ik OOK NIET willen!)

Reageer
gravatar

in Arnhem speelt hetzelfde. ik lees net op twitter dat de burgemeester daar (Herman Kaiser, zelf ook CDA) een ‘verklaring InBewaringStelling’ heeft afgegeven. hij deed dat digitaal, zittend op een bankje in Elderveld (gem. Arnhem). knappe man en goed dat hij dat ons laat weten!

Reageer
gravatar

Awel Maurice! Wanneer komt gij mij weer eens gezellig peilen? Ik zit hier maar met een nat gespeeld broekske….