Wüst: ‘NAVO verpest Russisch feestje’

'Regels zijn regels, maar toch'

Ireen Wüst heeft geen goed woord over voor de NAVO, na de veroordeling van de Russische interventie in Oekraïne. Volgens de schaatsster is het Noord-Atlantische bondgenootschap ‘überkinderachtig bezig’.

“Dit is een feestje voor de Russische machthebbers en het leger”, aldus Wüst. “Het zou een mooi spektakel moeten zijn van imperialistisch machtsvertoon. En dan ga je als NAVO zijnde in zo’n ambiance zó überkinderachtig doen. Poetin valt nu in zijn euforie de Krim binnen. Als je hem om die reden veroordeelt, snap je echt niks van internationale politiek.”

Wüst, die vorige maand nog 2 keer goud en 3 keer zilver won in Sotsji, heeft te doen met de leider van de Russische Federatie: “Voor Vladimir is dit heel zuur. Ik zou hem nu het liefst een knuffel willen geven.”

Wüst vindt dat de NAVO coulanter had moeten omgaan met de situatie: “Natuurlijk, regels zijn regels, maar deze regel slaat gewoon nergens op. Ik vind ook dat je de oorlog een beetje moet aanvoelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens mij is Wüst degene die er niets van snapt. Het is gewoon ordinair landje pikken. En wat als de Russen verder gaan met de hele Oekraïne of de Baltische Staten. Verpesten we dan nog steeds het feestje van Vladimir?? Ireen wist jij dat Russen vissen in troebel water? Heb je ook geschiedenis les gevolgd Ireen? IJzeren gordijn enzo, Praagse lente, opstand Hongarije etc. Weet je wie daar achter zat Ireen?

Reageer
gravatar

Ik snap het probleem niet zo heel zo. Ireen kan wel blaten dat het belangrijk is maar het is en blijft gewoon sport. Kijk, als Rusland een doelpunt meer scoort dan wint het gewoon. Alles is mogelijk in de sport. En het is jammer dat sponsors en andere belanghebbenden het steeds meer te zeggen krijgen in sport, maar net zoals in het Nederlandse schaatsen brengt dat wel een competitie onderling op gang. Ik vind het alleen maar goed dat er een onderlinge competitie gaande is, dat verstevigt de internationale competitie alleen maar meer. en de Russen die zien dat ook. Ik denk dat de Russische Schaatsbond interventie alleen maar meer competitie naar voren brengt, Het is goed voor de schaatssport, de aandacht alleen al, het moet niet alleen maar een Nederlandse sport zijn. En de Russen onderschatten dat niet. Een vol oranje podium in moeder Rusland, zei gaan de strijd met ons aan en met de concurrenten. Waar ben je nou bang voor Ireen, het moet je juist stimuleren!

Reageer
gravatar

Ik denk dat Wust het aan het rechte eind heeft. Al gebeurd dat niet vaak. De Nederlandse Afstandsschaats Vereniging Orvelte heeft eigenlijk alleen maar meer baat bij meer competitie. En het aanvallen van concurenten buiten de kast is wel heel erg veilig. Het heiligt de doelen van de NAVO evenmin. Wat wij willen is dat de NAVO en Rusland niet met scheve schaats gaan schaatsen, Ireen doet dat niet, en Rusland al helemaal niet, maar het lijkt erop dat de NAVO zich daar wel schuldig aan maakt!

gravatar

Ireen heeft gelijk. Vladimir is gewoon nog lekker in de stemming na een succesvol verlopen Sochi. Dit kan de opmaat worden voor een nieuw internationaal sportief evenement, de Militaire Winterspelen of zo.

Een positief bijeffect van zulk een evenement mag ook genoemd worden vind ik, namelijk de aanwas van het aantal potentiële atleten voor de Paralympics over 4 jaar.

Overigens vind ik de artikelen van de Speld altijd heel grappig, maar deze keer is er wel een grens overschreden. Jammer.

Reageer
gravatar

Inderdaad Beertje, de grens tussen Rusland en Oekraïne.

Overigens zouden voetballers en voetbaltrainers blij zijn met schaatsscheidsrechter Jacques de Koning in het veld, omdat die wél de regels correct hanteert zónder aanzien des persoons noch des locaties.

gravatar

Die Zak de Koning dat is mij er eentje. Zonder aanziens des persoon zegt u. Waarom zijn die andere schaatsers dan ook niet gediskwalificeerd.
Of had hij toen zijn leesbril op.

gravatar

Europa moeten de crisis met diplomatieke middelen aanpakken. Daarom moet Nederland een vliegdekschip bouwen met europees geld. Want zo’n vliegdekschip, dat is 90.000 ton diplomatie.

Reageer
gravatar

De NAVO lijkt niet door te hebben waar ze mee bezig zijn. Mensen kijken naar het nieuws om de Russen te zien vechten, dus hiermee halen ze de waarde van het hele nieuws onderuit.

Reageer
gravatar

Helaas vrees ik dat de Oekraïne geen Krim(p) geeft, dus Poetin moet ergens anders maar feesten. Bijvoorbeeld in het Rusland Roebel Resort.
En gas blijven geven, Wladimir, anders zakt de roebel nog harder.

Reageer
gravatar

Het is zoals Irene zegt: Regels zijn regels. Dat houdt ook in dat over het paard getilde incompetente kwallen als Timmerfrans, talentloze lege onbenullen als Van Baalen en trippende delirerende psychopaten als Verhofstadt zich niet met het omvergooien van een democratisch gekozen regering bezig moeten houden. Wanneer krijgen wij eigenlijk weer democratie?

Reageer
gravatar

Adolf Poetin geeft natuurlijk geen KRIMp om wat ze bij de Navo zeggen.

Als lid van de Olympische atletencommissie is Wust met een voorstel gekomen om schaatsers die een verkeerde wissel maken, vallen of last van hun rug hebben direct door te sturen naar de werkkampen in Siberie.

Laat ze daar maar heropgevoed worden tot marathonschaatsers die minimaal 2 x per dag de Elfstedentocht moeten rijden. En natuurlijk niet KRIMmenere over de omstandigheden.

Reageer