Werklozen omgeschoold tot linksback

‘Vooruitzicht op baan met doorgroeimogelijkheden’

De KNVB en het UWV hebben de handen ineen geslagen om de werkloosheid te bestrijden. Vanaf 1 maart mogen werklozen zich aanmelden bij de voetbalbond voor een interne opleiding tot linksback. In totaal is er plaats voor 200.000 aanmeldingen. Zij gaan het traject ‘Van Voedselbank naar Linksback’ in. Vanaf 1 september gaan zij op amateurbasis en met behoud van hun uitkering meetrainen met verschillende profclubs.

Directeur van de KNVB, Bert van Oostveen, is enthousiast over het plan. “Hopelijk krijgen we nu eindelijk een fatsoenlijke linksback in Nederland. En dat hiermee werklozen ook nog eens geholpen worden, is alleen maar mooi meegenomen.”

Ewout van Driel (41) werkte tot twee jaar geleden in de ICT, maar ziet een carrièreswitch wel zitten. Hij is een van de 15.000 kandidaten die bij ‘socioclub’ RKC Waalwijk geplaatst is. “Na twee jaar nietsdoen ben ik wel toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb vroeger, tot mijn elfde, op voetbal gezeten. Dat beviel toen goed, dus het lijkt me leuk om het op deze manier weer eens op te pakken.”

PSV-linksback Jetro Willems is furieus over het initiatief: “Dit is oneerlijke concurrentie, want zij zijn met hun uitkering veel goedkoper dan ik met mijn 600.000 euro per jaar. Daarnaast kan niet iedereen zomaar linksback worden. Het is echt een vak.”

Ook AZ-voorzitter Toon Gerbrands ziet niets in het voorstel: “Tijdens de vorige crisis, in de jaren 80, werden werklozen massaal opgeleid tot rechtsbuiten. Het gevolg was dat bijna iedereen op die positie stond en in wedstrijden soms meer dan 40 doelpunten vielen. Dat is voor de nationale competitie wel leuk, maar daar kun je op een WK niet mee aankomen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb gesolliciteerd, wilde zelfs wel op vrijwillige basis in de basis; mocht niet van het UWV. Men was bang, dat ik hiermee het betaalde voetbal om zeep zou helpen. Enfin, voor deze week weer aan de sollicitatieplicht voldaan

Reageer
gravatar

Ik overweeg aangifte bij de commissie gelijke behandeling. Waarom nou weer alleen linksbacks? Ik ben rechtsbenig. Ik ben overigens niet werkeloos maar toch, dat had zomaar gekund.
Schande!

Reageer
gravatar

Je haalt míj de woorden uit de mond, TBB. Al houd ik persoonlijk beslist méér van mannen met een welige haardos. Dat dan weer wel.

gravatar

Dat is niet geheel juist, want als de boter maar niet uit de koeling komt en zeker in de zomer, trappen wij van PSV wel degelijk op de training deukjes in pakjes boter.

gravatar

Niks moet Marietjetten, maar het mag geloofd worden.Laat wel even weten wat uw keuze hierin is, ik denk dat de Speld feedback wel kan waarderen.
.
Interessante hypothese die u daar trouwens tevoorschijn tovert. Wellicht iets voor de Universiteit van Wageningen om dit verder te onderzoeken. Wellicht dat voetballers inderdaad de door u aangevoerde spreekwoordelijke bult niet in een pakje boter kunnen trappen. Misschien is dat alleen voor een normale sterveling weggelegd. Maar ik kan mij ook voorstellen dat een voetballer de deuk er dan ook niet intrapt. Waar de spreekwoordelijke bult zit, daar staat vaak een deuk aan andere zijde tegenover. Maar dat is mijn hypothese en ik ben verre van expert. Ik heb namelijk gevoetbald in mijn jonge jaren en ben al vroeg gaan inzien dat het trachten om een een bult in een pakje boter te trappen volstrekt zinloos was. Ik liep daardoor met boter op mijn hoofd en erg gesmeerd loopt je leven dan niet.

gravatar

De positie van Van Bommel is een tijdje geleden al opgevuld door dhr. K. Strootman. Deze speler komt nu voor elke wedstrijd vanuit Italië overvliegen. Is natuurlijk ook niet ideaal… Hij en andere ‘buitenlanders’ pikken onze arbeidsplaatsen in!

Reageer