Supermarktplaats.nl failliet

'Doelgroep vaak niet op tijd bereikt'

Oprichter Hannie Padt trekt na amper vijf maanden de stekker uit veilingwebsite Supermarktplaats.nl, dé online verzamelplek waar geboden kan worden op tweedehands vlees, groente en fruit. De website bleek geen moment rendabel wegens een gebrek aan klanten en adverteerders.

“Op het businessplan valt an sich weinig af te dingen”, stelt Padt zelfverzekerd. “Maar onze doelgroep wist ons vaak niet te bereiken, of althans, niet op tijd.”

Ze verduidelijkt: “De mensen waar we ons op richten vat ik wel eens samen als ‘mensen die van hun groene paprika uit de paprikamix af willen of er juist graag online op eentje bieden’. In de praktijk bleken koper en verkoper vaak niet tijdig te verenigen omdat zo’n paprika natuurlijk niet het eeuwige leven heeft. In het huidige negatieve Nederlandse ondernemersklimaat loop je helaas ook al snel tegen praktische obstakels op, zoals de post- en pakketbezorging waar soms een heel weekend overheen gaat. Het is lastig om op redelijke wijze het gesprek met klanten met difterie aan te gaan, heb ik gemerkt.”

Door de geringe klantaanwas bleven ook adverteerders weg, waardoor het verdienmodel in mum van tijd in elkaar stortte: “Vorige maand kregen we eindelijk de eerste betaalde banner op de website, van een bedrijf gespecialiseerd in het verdelgen van fruitvliegjes. Helaas bleef het daarbij en zat serieus concurreren met de offline supermarkten er geen moment in.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Juist nu moet mevrouw haar site voortzetten!nu de superfood hype keldert zullen veel hoger opgeleiden paniekverkopen don met gojibessen en quinnox. Zij zullen deze artikelen verbergen voor vrienden en bekenden. Zo vervoor 1 april in het ootje worden genomen geeft een vorm van naieviteit aan die grenst aan die lijkt ophet niveau van de spinazie-academie-opgeleiden.

Reageer
gravatar

Waarom toont men deze foto van een heerlijke kant en klare biologische maaltijd op de voorpagina van de Speld? Het zal er alleen maar toe leiden dat nog meer asielzoekers bij het zien van deze foto Nederland als het land van melk en honing, het walhalla, de n’GumBok of het Nirwana, gaan beschouwen en de illegalendruk in het kwadraat gaat toenemen.

Reageer
gravatar

Op marktplaats vind je veel tweedehands goederen. Dus bood ik op supermarktplaats ook tweedehands etenswaren aan. Keurig verpakte drollen waren het! En nu heb ik een rechtszaak aan mijn broek wegens een simultane uitbraak van het Norovirus in distributiecentrum Harderwijk en Verzorgingstehuis Avondrust. En het verzorgingstehuis weigert ook nog eens de 74 euro te betalen voor de twee volle pallets die ik ze geleverd heb. Zo kan ik als zelfdenkende vrijstandige nooit mijn gezin voeden, waardoor tegelijkertijd mijn verdienmodel stagneert!

Reageer
gravatar

Die foto bekijkend, moet ik toch opmerken dat mevrouw Padt geen innoverend creatief ondernemer is.
Er staat wel bedorven groente en fruit op de foto, maar de echte ondernemer ziet hier zijn kansen: pureren, gecondenseerde melk erbij, et voilà – duurzame babyvoeding.
Zelfs de kratjes kunnen meegepureerd worden voor de zo broodnodige vezels. Kan mooi meeliften op de huidige campagne tegen borstvoeding; die reclamekosten heb je al binnen.

In kekke flesjes gestopt een nieuw product: vitamines, groenten, vezels én antibiotica ineen. Nu nog even een catchy naam verzinnen; Green Baby Dream of zoiets, ik geef maar een voorzet.

Reageer
gravatar

En als ze naast de supermarktplaats ook gelijk aan verticaal innoveren had gedacht, had ze een solexkoeriersdienst opgezet en zo alle postbezorgers buiten spel gezet. Handel in tweedehandsmedicatie erbij (wie heeft er geen middel tegen difterie in de kast dat ligt weg te stoffen), chatbox “ecoliplaza” voor lotgenoten en over vijf jaar had Zuckerberg een miljardenbod gedaan…. Ik ben het helemaal met je eens Jeettje, hier is sprake van gebrek aan creativiteit!

gravatar

Mw. Padt ( bij fervente haakliefhebbers beter bekend als Hannie Oekimoekie) heeft haar schoonzus op een regenachtige zondagmiddag leren haken en kijk eens wat ze als eerste heeft gemaakt:

http://oekimoekie.blogspot.nl/2010_07_01_archive.html

De alpinopet is weer helemaal terug van weggeweest echter de kwaliteit van het aanbod laat m.i. te wensen over, een gat in de markt inderdaad.

Hannie P. zit er steeds nét naast met haar handeltjes, ze is gewoon te lief voor de keiharde zakenwereld.

Het recept voor duurzame babyvoeding heb ik ver in de vorige eeuw al gebruikt voor mijn broedsel; het is nu een flinke vent die álles lust.
Zelden ziek en als hij ziek is komt dat door ruim een half jaar inferieure borstvoeding vrees ik.
Mijn schuld, pure gemakzucht mijnerzijds.. ik wist ook niet beter hoor.

Een uitstekend plan van mw. Padt, Supermarktplaats, echter de logistiek is killing.
Ze zou een soort drive-in moeten regelen.
Eenieder koopt – voor weinig geld – het kistje ‘ouwe meuk du jour’; wat er inzit zie je thuis wel.
Zo eet je (baby) nog gevarieerder dan de konijnen op de kinderboerderij!
Werktitel: De Voedselbank, of zoiets, ik roep ook maar wat..

gravatar

Hmmmm….voedselbank, ik weet niet. Als werktitel is het wel oké, maar een creatief bureautje zou dat concept denk ik nog wat beter uit moeten werken.

gravatar

Ja, Structuurkip, dat moet anders. Gezien de hoeveelheid moeite die gedaan moet worden om een bedrag van een bank los te peuteren … dat moet bank liever niet met voedsel geassocieerd worden: dan ligt het ‘lamaar’ effect op de loer.

gravatar

Precies Jeettje! En het concept van afhalen is natuurlijk ook wel erg achterhaald. Dan krijg je van die fluctuaties vanwege het feit dat mooiweer-tweedehandsvoedselgebruikers op de regenachtige dagen niet komen. Ik denk dat we die solex koeriersdienst erin moeten houden. Er is vast nog wel ergens een solex te vinden die niet voor het pureren gebruikt wordt. En hebben we het veilingmodel al onderzocht? Superiebay.nl is dan de nieuwe werktitel…..

gravatar

Nee, juffrouw Annie, aan duurzame-babyvoeding is geen broodkorst te verdienen. Die markt is gewoon veel te klein.
Baby’s zíjn gewoon niet duurzaam. Als de dagelijkse verzorging eventjes aan je aandacht ontsnapt leggen ze het loodje. En, zoals u zelf al aangaf, als ze het wel redden dan zijn ze in no time baby-af. Dus dat wordt niks vrees ik.

gravatar

Beertje toch!! Er zijn altijd baby’s: die voorraad is onuitputtelijk.

En als er dan toch baby’s als target gebruikt worden, gelijk op die site daar diensten voor aanbieden; ik denk aan iets als een ruilservice: ‘Huilbaby? Ruilbaby!’. En een uitleenservice: ‘Uw baby is onze baby: lease vandaag nog een baby’. Of een baby uitlaatservice: ‘Hebt u genoeg van stinkende luiers? Bel ons!’
De mogelijkheden zijn tal. Die mevrouw Padt is volkomen de verkeerde weg ingeslagen.

gravatar

Wie is de curator? En wat gebeurt er met de door mij inmiddels ingezonden prei en eieren?

Reageer
gravatar

Max, het afwikkelen van de boedel heeft wat tijd gevergd. Naar ik begrijp heeft de prei inmiddels zelfstandig zijn weg naar u teruggevonden. Het is een beweeglijk baasje. De eieren waren een van de laatste items uit de inventaris die naar bovenkwamen. Die hebben wij voor grof geld aan een haute cuisine chinees restaurant verpatst. Helaas bleek later dat voor de bezorging een speciaal convooi en milieuontheffing noodzakelijk waren, zodat uiteindelijk juist een aanzienlijke verliespost ontstond. U kunt dus fluiten naar uw centen, maar doet u de groeten aan uw prei?

gravatar

Kokosnoten, amandelen, abrikozenpitten, beukenoten en kastanjes, die gaan al gauw een weekje langer mee. Aanbieden tegen een spotprijsje, en dan lekker verdienen aan de ”verzendkosten”! Hoef je ook niet meer naar de Beverwijkse Marktplaats.

Reageer
gravatar

Misschien moeten we de publieke schandpaal weer invoeren, dan ben je je restanten zo kwijt. Vooral het oude spul. Dan gaan de prijzen juist omhoog als het langer op supermarktplaats.nl blijft liggen.

Die schandpaal kan dan ook op een marktplaats of schandpaalmarktplaats.nl, hmm..

Reageer
gravatar

We kunnen hier heel makkelijk lollig over gaan doen, maar ik vind het erg sneu voor deze mevrouw, dat zij haar ‘kindje’ zo vroeg heeft moeten laten gaan. Ik zou haar graag willen troosten. Reacties met foto worden altijd beantwoord.

Reageer
gravatar

Helemaal mee eens Otto. Het is eigenlijk te treurig voor woorden….