Stroeve start Oekraïne–Ruslandjaar

Verschillende incidenten overschaduwen de festiviteiten

Het Oekraïne-Ruslandjaar, de viering van een eeuwenoude vriendschapsband tussen de landen, kent vooralsnog een stroeve start. Verschillende incidenten overschaduwden de festiviteiten.

Zo werd een week geleden de Russische diplomaat Victor Janoekovitsj afgezet als president van Oekraïne. In een dronken bui schijnt hij aan sluipschutters de opdracht gegeven te hebben om op feestvierende mensen op straat te schieten. De Oekraïense regering verklaarde hem vervolgens tot persona non-grata.

Ook werd de vrijlating van de Nederlandse Greenpeace-activisten door Kiev niet op prijs gesteld. “In Oekraïne zijn we afhankelijk van Russisch gas. De toevoer zou wel eens in gevaar kunnen komen als een stelletje milieuactivisten overal ongestraft mee weg komt”, aldus een woordvoerder van de Oekraïense regering.

Aankomend weekend zouden beide landen samen een herdenking voor de Krimoorlog (1853-1856) organiseren op het schiereiland De Krim, gelegen op Oekraïens grondgebied. Volgens ingewijden ligt een nieuwe Krimoorlog nu echter meer voor de hand.

Het vriendschapsjaar gaat desondanks wel gewoon door. “Anders hebben we de hoedjes voor niets besteld”, verzucht een Russische diplomaat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee op Texel in de Cocksdorp. Vandaar de opwinding, vanuit de Noordzee kan de Russische vloot het bezetten. En onze eigen Marine mag de Waddenzee niet op, om de zeehondjes niet te laten schrikken.

gravatar

Zelf vind ik de muziek op dit feestje wat neerslachtig. Waarom zetten we niet gewoon een goed Hollandsche draaiorgel op het plein in Kiev? Rond en rond, ieder danst met ieder, lachend, drinkend! Men hoeft niet heiliger dan de paus te zijn om ieders welbevinden te accommoderen; alleen de bitterheid maar los te laten..

Reageer
gravatar

Wat zijn wij mensen méér, dan een virtueel videobeeld zonder wezenlijke essentie op de monitoren van de goden in de hemel ???

Zelfs hier herhaalt zich de zucht tot oorlog en sexspel in computergame’s: de echo’s van universele verveeldheid van het Zelve.

Tot we wakker worden en als goden in de hemel en de hel rondwandelen terugdenkend aan onze illusie in de wereld die we als mens hebben gespeeld volgens het script van onze eigen wereldbouwers het voorstellingsvermogen de demiurg.

Dank U Poetin voor uw geweldige ego, dank u Obama voor uw half-zwarte huid en superieure intelligentie. Dank u Jan Stroeve voor uw spectaculaire oorlogs-introductie op de Krim. Dank u Beatrix voor uw Oranje revolutie, niet alleen in Noord Ierland maar ook in Kiev.

Ga zo door Maxima, de minima zullen je wel betalen.

Reageer
gravatar

Ach, van alles heeft in deze contreien met corruptie te maken en daar doen zowel Rusland als Oekraïne nauwelijks voor elkaar onder, wat die corruptie betreft! Kijkt u vooral eens op internet naar de beelden van het buiten van Janoekovitsj, de nu gevluchte ‘president’ met een dierentuin en een wagenpark goed voor de halve bevolking! (Stalin zei over verkiezingen al: ‘het gaat er niet om wie er stemt, maar wie de stemmen telt’ en zo is deze president ook aan de macht gekomen.) Dus uiteindelijk wordt het meningsverschil wel afgekocht met een extra gasleverantie of wat Oekraïnse champanska want die vriendschap, ach, die staat zoals bij Nederland-Rusland vooral in het teken van de zakelijke voordeeltjes!

Reageer
gravatar

Toch, beste Ach, lijken de Russen me op dit moment en in dit conflict de meest corrupte en oorlogszuchtige partij. De KievOekraïners lijkt mij meer vrijheidsstrijders die uit dienen te kijken voor hun leven en het Krim landjepik van de Russen. En Poetin lijkt me meer de gemene buurjongen die dankzij een KGBverleden, een corrupt systeem en veel gas en olie van alles denkt te kunnen maken. En vooral voor hem dienen de zakelijke voordeeltjes!!

gravatar

@Toch is het anders. Poetin neem de Krim terug en stelt zijn maritieme machtsbasis in de toekomst veilig. De Krim hoort bij Rusland, anders ken je de geschiedenis niet. Het zijn de rimpelingen na de val van de Sovjet Unie voortkomend uit de naïviteit van het ten ondergaande kapitalisme. Even door de westerse reclame heen kijken.

gravatar

Hoho, mogen die mensen dat zelf uitmaken? Als zij vinden dat ze niet bij Rusland of de Soviet-Unie horen of willen horen, horen ze er niet bij. Die geschiedenis is trouwens een niet in beton gegoten vaststaande zekerheid hoor: Nederland bestaat ook nog maar amper 150 jaar – als het al bestaat.

gravatar

Jeettje, daar heb je gelijk in. “Als zij vinden dat ze niet bij Rusland of de Soviet-Unie horen of willen horen, horen ze er niet bij.” En let nu eens op mijn woorden, bij de komende verkiezingen zullen ze in de Krim bij Rusland willen. De meeste zijn Russen, ze spreken Russisch en voelen zich Russisch. De troepen zijn met gejuich binnen gehaald. Ze vonden het onderdrukking van Kiev dat ze bij wet hun taal niet meer mochten gebruiken. Laat je toch niet ophitsen door de westerse pers. En geloof die westerse pers ook niet dat Poetin geen kant op kan: het is een harde machtspoliticus. Het is gevaarlijk geworden in Europa.

gravatar

Ben ik wel met je eens Jetze. Ter verdediging; het was een noodgreep van de Speld. Er was namelijk ff geen hilarische oorlog voorhanden, noch een geinig conflict. en het nieuws moet wel doorgaan.

gravatar

@PROF. DR. P. BEERTJE, EMERITUS GASTRONONOOM

Dat is juist, het nieuws moet doorgaan. Het komt maar al te vaak voor, dat mijn vrouw antwoordt “Nee”, als ik vraag of er nog nieuws is vandaag. Soms gaan er weken voorbij zonder nieuwsuitzending op radio en TV.

Overigens, je moet nooit in de verdediging Beertje, de aanval is tenslotte de beste verdediging. Daar zijn oorlogen voor: ter lering ende vermaak.

Het is ook fijn dat we eindelijk na honderden jaren vrede weer eens een kans is op oorlog. Eindelijk nieuws hoera!!

Ik mag je dan ook gaarne een introductie van de videoserie voorschotelen van de laatste wereldoorlog enkele duizenden jaren geleden. Toen werd de hele wereldbevolking vernietigd op de drachtige vrouw van अभिमन्यु, (de zoon van Arjuna en Subhadra) na. Dus we zijn nakomelingen van deze vrouw en niet van Sem Cham en Jafet zoals door bijna iedereen hier in het westen wordt gedacht.

http://www.youtube.com/watch?v=UQB3vIGrK4k

gravatar

Het is nog niet gezegd dat het hier om een ‘oorlog’ gaat gaan. De NOS, bron van de waarheid, maakt gewag van mannen in militaire kledij ZONDER INSIGNES, bij het vliegveld van Semastofol. Het betreft hier waarschijnlijk gewoon een uit de handgelopen bedrijfsuitje van de plantsoenendienst van het nbijgelegen rivaliserende Sebastopol. Vorig jaar hebben ze ook al het bronzen standbeeld van lokale held ‘Stalin’ verdonkeremaand.

gravatar

Kijk, hier zie je nu wat gebeurt als je je topmensen niet goed betaalt: net zag ik een filmpje waarop die Janoedinges met een helikopter kwaad opstapte.
Goede raad dus: betaal je topmensen het exorbitante salaris en de waanzinnige bonussen die ze waard zijn, anders verlaten ze het land. En moeten de onderknuppels de rommel opruimen.

gravatar

“Stroeve start Oekraïne–Ruslandjaar”

Wie is eigenlijk die Stroeve ? Ik vind hem wel erg veel lijken op Victor Janoekovitsj.

Reageer
gravatar

Nou @Slimpie dat heeft die naamgenoot Jan (Stroeve) dan goed georganiseerd, als gewezen theater docent, dat hij op zo korte termijn al Russische helikopters over de Krim kan laten vliegen.

Prachtig theater van die Jan: die kan er wat van!

Dat zet de opmerking van Jetze in een kwaad daglicht. Je zou eens de invloed van de Speld op de ontwikkelingen in de wereld zo serieus nemen als hij: dan was er nu al een galactische oorlog aan de gang.

gravatar

Eeuwenoude vriendschapsband tussen Rusland en Oecraïne? Oecraïne bestaat nauwelijks. Het woord “Oecraïne” betekent “grensland”. Het is een gebied met steeds wisselende grenzen, oorlogen annexatie’s volksverhuiziingen. De zogenaamde inwoners van de Krim zijn Russen en de zogenaamde oorspronkelijke bevolking (40% van het totaal) zijn Tataren. Maar die zijn er ook nog maar een relatief korte tijd enekel honderden jaren daar.

Vriendschap bestaat daar alleen onder de etnische groepen onderling: je kan helemaal niet van “landen” spreken. (net als Duitsland, Nederland en België)

Reageer
gravatar

Weer een wonderlijk verhaal met dezelfde overtuigingskracht gebracht, gespeend van dezelfde grondvestelijke bewijzen of verwijzingen daarnaar als het eerdere Tibet verhaal.
Tijd om eens de Lekturama landenboeken te laten voor wat ze zijn!

gravatar

@PROF. DR. P. BEERTJE, EMERITUS GASTRONONOOM

Ik denk nog met weemoed terug naar de tijd in mijn vorige leven, dat ik met een aantal vrienden de zee van Azov uitvoer. Gemiddeld kwamen er bij de zee-engte voor de zwarte zee ongeveer 35% van mijn vrienden om. Vanwege de grensposten van het Perzische rijk. Maar daarna lagen de rijke kusten met gouden paleizen onbewaakt vrij. Zo zorgden we voor ons volk. Als kozakken kende we geen angst, alleen trots. Bij terugkomst in de zee van Azov vielen er weer 35% slachtoffers, zodat er nog 42,250 % overbleven. Maar we waren dan ook schatrijk.

Het mooiste was de tijd van Stenka Razin toen alle volkeren zich verenigde met ons, en we bijna Moskou hadden veroverd en de Tsaar hadden overwonnen.

Toen liepen de mensen tot hun knieën in het bloed. De rillingen gaan over mijn lijf als ik deze geschiedenissen van de onderdrukte Slaven herdenk. Vooral bij de Opera Khovantschina als ik het galop van de paarden in de verten hoor aankomen. De Стрелецкое восстание (Streltsy) als moordende onderdrukkers, zoals nu de ME van Rutte en zijn Donner geboren uit een intriganten geslacht; de gehate machthebbers. En niet te vergeten de politietroepen die onschuldige wiet verbouwers gaan verbouwen: mensen die niet mogen ontsnappen aan deze wrede wereld van staat, kerk, en gereguleerde drugshandel en onderdrukking van handel in vrije sex, het laatste wat de mens nog over heeft, zijn eigen lichaam. Een slaven maatschappij onderdrukt door de kapitalistische neo liberale reclame uitzuigers en crisis-makers. Er is niets nieuws onder de zon.

Alhoewel, in vroegere tijden was het beter: de Moslims hadden we toen goed in bedwang. Speciaal in Moldavië, Roemenië en omgeving hebben we de invasie van de Muzelmannen kunnen stoppen. De aanblik van de gespietste bloedende koppen deed ze op de vlucht slaan. Daar kan Wilders nog een voorbeeld aan nemen.

gravatar

Nou Afrader, Ik wil anders graag topo-demografisch onderricht van Jan ontvangen hoor. De wereld verandert zo snel, ik vind het wel fijn om dat af en toe in historisch perspectief toegelicht te zien. Go Jan go!

gravatar

Inderdaad, het is: “het de Oekraïne – Ruslandjaar”, net zoals je lang geleden in Amsterdam “het de Mirandabad” had. Snappu ?
En dat de russen feestjes verstieren ligt in de volksaard, want vaak hebben ze van die bleke afgetrokken hoofden en wie wil daarmee nu feesten ?

gravatar

Een oproep aan Mark Rutte: zet onze troefkaarten in, Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Geef ze beiden zo’n hoedje en laat ze plaatsnemen op de tribune. We helpen hiermee ons nieuwste potentiële EU-land.

Reageer
gravatar

Als ze het vriendschapsjaar goed willen beginnen moeten ze eerst een russische dissident opsluiten en zelfmoord laten plegen. Daarna mogen ze wel een paar milieu-activisten van ons lenen om bijvoorbeeld een paar Nederlandse vistrawlers te saboteren. Zal Poetin vast leuk vinden!

Reageer
gravatar

Gemakshalve wordt er weer voorbij gegaan dat Janoekovitsj geen homofoob is: Er werd niet alleen op homo’s geschoten. Maar daar hoor je opeens niemand meer over. Janoekovitsj is in wezen een goed mens. Het knappe is, is dat hij alleen de slechte mensen neerschoot mbv de GBPS App (Google Bad People Selector)
Hopelijk weet Putin dat toch ook in hem te waarderen.

Reageer
gravatar

Het eindeloos gelul over homohaat is pure afleiding, voor wat deze maffiakopstukken daadwerlelijk doen ,oorlog stichten om kapitaal te vergaren,en daarbij gebruiken ze de spelen zoals ze dat in tijden van nero al deden ,welterusten mensheid ,slaap lekker door…

Reageer
gravatar

NOG meer kapitaal vergaren dan ze al hebben? Interessante theorie, zijn de Illuminazie nog ergens betrokken? Overigens al eens eerder op de Speld geweest?