WhatsApp-opvolger ‘Naïve’ garandeert privacy

Nieuwe berichtenservice razend populair

Gebruikers van WhatsApp keren de berichtenservice na de overname door Facebook massaal de rug toe. De nieuwe app ‘Naïve’, die volledige privacy garandeert, is inmiddels razend populair. De app is in een dag tijd al een half miljoen keer gedownload.

Veel mensen laten op Twitter weten WhatsApp te hebben ingeruild: “Schandalig hoe #whatsapp en #facebook met mijn privégegevens omgaan. Nu gauw Naïve gedownload. #privacy #naïve.”

De oprichters van Naïve zijn blij met het succes van de app: “Wij hebben naïviteit, privacy en geld hoog in het vaandel staan. Goed om te zien dat die waarden door zo veel mensen worden gedeeld. Dat geeft hoop voor de toekomst van deze wereld.”

Bits of Freedom heeft nog geen oordeel geveld over de nieuwe app. De burgerrechtenbeweging, die zich sinds jaar en dag inzet voor vrijheid en privacy op internet, is vrijdag zelf overgenomen door Facebook.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jammer had gewacht tot 1 April hadden we als Nederlandse burgers nog enig trots kunnen behouden.
Het is wereldwijd bekend dat de Nederlandse burger met uitzondering van het regiem de naïefste mensen op aarde zijn.

Reageer
gravatar

Ik ben zo opgelucht ik belde direct mijn installateur ! Hij widt nog van niets, ik heb hem alles uitgelegd! En mijn pincodes een rekeningnummer gegeven. Voor de zekerheid heeft hij alles bij mijn bank geinstalleerd! Fijn gevoel was dat!

Reageer
gravatar

Fantastische ap alles in een. Veel veiliger en dat zeggen ze zelf ook! In het begin wel onhandig dat ik mijn camera niet meer voor andere dingen kon gebruiiken, maar onder de instelling “share cam with” kan je de andere apps selecteren die je wil gebruiken. Fijn om te weten dat ze visueel in de gaten houden of alles veilig is. Je gesprekken worden volgens mij ook beveiligd want soms duurt het iets langer voordat ik de tegenpartij hoor. Enige nadeel is wel het batterijverbruik, maar dat schijnt met een volgende update te worden opgelost. Dat van die pincode snap ik niet, ik gebruik de vingerafdruk scanner om in te loggen.

gravatar

Waarschuwing : Kijk bij het invoeren van je pincode goed uit dat er niemand meekijkt ! Wel vind ik het verv elend dat ik eerst Whatsapp moest verwijderen voor ik Naïve kon downloaden, maar dat schijnt ook voor de veiligheid te zijn. Anders worden alle berichtjes alsnog gekopieerd naar Whatsapp ! De klootzakken ! Maar het werkt nu perfect !

Reageer
gravatar

Dat is inderdaad waar. Maar hoe kan ik zo slim worden dat ik naïve ook mag downloaden en daardoor mijn privacy op orde krijg?

gravatar

Beste Servie, Naïve is een uiterst goed beveiligd systeem. Het is daarom nodig je antivirus uit te schakelen om het te downloaden. Na het uitschakelen van het antivirus roep je 3 maal “hoera” en begint de download vanzelf. Naïve is er ook voor jou!

gravatar

Kenners uit de VS, Europa, Azië en Australië vermoeden dat het programma “Kluk Kluk” binnen een half jaar het nu al haperende Naïve uit de markt gewerkt heeft. Kluk Kluk zelf verwacht over acht maanden van de troon gestoten te worden door de ‘Felicio’ app waarna de meer uitgebreide versie van Naïve een stormachtige terugkeer en een definitieve ondergang zal kennen.

Reageer
gravatar

Toch is ook hier de Speld weer waakzaam en tijdig want op zaterdag liggen dus zowel Whatsapp als Telegram er beiden uit met zgn. (NSA) ‘storing’. Naïve natuurlijk niet!!

Reageer
gravatar

Inderdaad. Terecht dat Naïve zo populair is. Nog geen enkele hapering, groeistuip of andere kinderziekte meegemaakt.

gravatar

Naïve doet het anders nog prima bij ons.

En laat Gert voortaan maar weer aan het woord, want Frans daar heeft 63% van de Nederlandse bevolking een hekel aan…

gravatar

Gelukkig hebben we Google-translate: “Naïve is afgewerkt En zeggen dat het de app Mijn eerste liefde Naïve is afgewerkt Ik denk niet dat Ik zal op een dag terug te keren”.
Een stuk duidelijker zo!

gravatar

Inderdaad, een stuk duidelijker!

Misschien is het moment aangebroken dat Frans een tijdje in therapie gaat om hier vanaf te komen. Groepsgesprekken als correctiemiddel daar zou ik in dit stadium nog even mee wachten. Eerst coherent leren praten… En in het Nederlands…..

gravatar

Als je al goolge typt in plaats van ‘Google’ gaat het natuurlijk allemaal een stuk lastiger worden. Als je je pin-code geeft kan ik je natuurlijk wel aanmelden.

Nog wat tips:

Naïve spel je met puntjes, had je dat al geprobeerd? Lukt het je om in te loggen op de Play Store? Of zegt ie telkens: Inloggegevens verkeerd, probeer het nog eens.

gravatar

Ik ben een “a” kwijt.

Ze hebben allemaal ruzie, rotzooi en reclame of pesten, privacy en pincode’s Dat zou ikzelf “a-social” media noemen en niet “social” media.

Maar ja ik heb ook een telefoon om mee te telefoneren en verder niets. Dus ik weet niet waar ze het over hebben met hun 🙂 smarty’ s 🙂

Reageer
gravatar

Als je Jan heet en je raakt een “a” kwijt dan is dat zeker een reden voor zorg.

De door jou genoemde problemen zijn ontstaan door het invoeren van de eenzijdige ‘like’-knop, waardoor we nu allen in een eindeloze spiraal omhoog lijken te zitten. Plus zonder min.

Een van de misselijkmakende bijverschijnselen is dat we nog steeds met Joling en Gordon zitten opgescheept. Die kopen hun eigen platen, ga dat maar eens met je like-knop tegenwerken.

Het is de verwachting dat “un-liken” het woord van het jaar gaat worden in 2015. Tot die tijd is het bijten en afzien, en vooral de like-knop niet gebruiken.

gravatar

Dat wil ik ook! Ermee kunnen telefoneren. Welke app is dat?

gravatar

Ik begrijp niet dat veel mensen problemen hebben met het vinden van deze geweldige app. Eigenlijk heeft deze app mij gevonden! Ik had net getankt en toen kreeg ik een melding op mijn google nexus dat naïve was geïnstalleerd. Ik rij altijd stad en land af om een onbemand tankstation te vinden waar ze een extra beveiligingsmodule hebben op de pinautomaat. Er moet dan wel zo’n Roemeense sticker opzitten met uitleg hoe het er precies uit moet zien. Naïve is zelfs zo goed dat, toen de volgende bleek dat er ineens allerlei bedragen van mijn bankrekening waren afgeschreven, de bank niet meer kon achterhalen waar het geld naartoe gesluisd was! Deze app werkt dus echt super!!!

Reageer
gravatar

Serieus, mag ik lachen om jullie reacties. Wie installeert er nou een app als deze die vervolgens je hele telefoon ondersteboven haalt met zogenaamde virusssen. :’) te triest voor woorden

Reageer
gravatar

Privacy is vergelijkbaar met een ijsberenjong dat afdrijft op een afgebroken ijsschots, moeder Beer is druk naar hem aan het What’s appen maar het berenjong zit al op “Naïve”. Zo werken de nieuwe media ontwrichtend op gezinscommunicatie; de generaties zitten te zeer op verschillende golflengten.

Reageer
gravatar

Ik installeerde Naïve gewoon van het net. Kwam geen ijsschots of ontwrichte gezinscommunicatie aan te pas.

Ik snap wel dat voor een Outsider de koppeling met een afdrijvende ijsschots gauw is gelegd.

gravatar

Tweede Naiefje is reeds binnen. Van ene Olga uit Odessa. She nice lady who makes good cooking and is looking for Netherlands for marry and love you long time….ook interessant!!!

Reageer
gravatar

Het eerste Naiefje dat ik kreeg was van een Nigeriaanse prins, die heeft de beschikking over 20 miljoen dollar maar krijgt dat het land niet uit, hij vroeg om hulp. Voor 500 Euro op Giro 555 t.n.v. O. Osboperere te Amsterdam Zuid-Oost zou ik 10% van de 20 miljoen krijgen. Het proberen waard zou ik zeggen.

Reageer
gravatar

Ik gebruik Naïve ook tijdens normale gesprekken in-persoon. Ik start de App zodat ik zeker weet dat alles wat er gezegd wordt privé is en blijft. Echt handig!

Ik heb me ook voorgenomen om alleen nog contact te onderhouden met mede-Naïve gebruikers, anders heeft het weinig zin want dan lekt het aan hun kant nog allemaal uit.

Reageer
gravatar

Wat doet die vraagt u heer Jeetje? Tot nu toe iedere week een nieuwe versie willen installeren, dat doet ‘ie. Ik denk dat bovenstaande spreker refereert aan het feit dat de overname van Whatttsappp door Facebook 19 miljard dollar heeft gekost, dat zal terugverdiend moeten worden met het tot nu toe gratis zijnde Whattsssapppp. Dat kan door reclame op je telefoon (the Horror!!!) of een betaald abonnement. Was Vodafone toch nog niet zo gek met hun aanbod mij gratis te laten sms’en………

gravatar

Ik moest hier werkelijk toch even over nadenken, beste JNWLWK. Die Whatsapp is een betaalde app volgens De Reus, maar ik begreep nu juist dat die jongen van Facebook de gegevens van de gebruiker verkoopt aan anderen dan jezelf: krijg je dan geld toe van Facebook?

gravatar

Wat flikker op doet? Ik zou het niet moeten delen hier maar dat is old school gedacht. Ik dacht nog: “mijn geniale concept zal natuurlijk al zijn gehackt voor ik het heb kunnen registreren”. En ja hoor, het ligt al op straat.
De FlikkerApp: daarmee kun je instant checken wanneer je ongewenst gezelschap bent, zodat je die gevreesde woorden “flikker op!” niet hoeft te ondergaan. Op basis van je NSA-persoonlijkheidsprofiel word je gewaarschuwd wanneer je niet passend gezelschap bent voor mensen in je nabijheid.
Ik werk aan de 2de generatie die ook met huisdieren werkt.

gravatar

Telefoon? Al sinds mensen bij elkaar zijn gaan klonteren als kuddedieren is er weinig meer over van privacy.

Voor Naïve had ik een abonnement op het tijdschrift Privé, om te zien wat de rest van de wereld van mijn wist. Ik had expres een fout adres opgegeven zodat ik niet door hen kon worden getraceerd. Nooit iets over mezelf gelezen, ook nooit een exemplaar gehad trouwens. Je moet wat over hebben voor full-proof privacy.

gravatar

Vooral het advies om googlemaps te vervangen door naïvigatie, waarbij niemand weet waar je bent met je smartphone, vond ik heel waardevol…

Reageer
gravatar

Wat een top app naive.
Voor de mensen die deze app niet kunnen vinden op Google Play, je telefoon moet wel geroot zijn. anders vind je hem niet.

Reageer
gravatar

Ik gebruik Naïve ook tijdens normale gesprekken in-persoon. Ik start de App zodat ik zeker weet dat alles wat er gezegd wordt privé is en blijft. Echt handig!

Ik heb me ook voorgenomen om alleen nog contact te onderhouden met mede-Naïve gebruikers, anders heeft het weinig zin want dan lekt het aan hun kant nog allemaal uit.

gravatar

Waar staat die app? Deze is niet te vinden in google play

Reageer
gravatar

Ook van mij; dank voor de link. Meteen aan de slag gegaan en het gaat een stuk beter!
Wel de procedure iets aangepast: mengsmering gebruikt van de Solex, smeert én schoont in één beurt! Geweldig! Ik hoef de PC nu ook niet meer aan te trappen!

gravatar

Naive net uitgepluist (de source code gehad) en kom tot de ontdekking dat de app erg goed is geprogrammeerd. Er zit zelfs een OIB connectie met de HAL-9000 in om de versleutelde wachtwoorden cloud based op te slaan en te ontsleutelen met Homomorphic Encryptie. Hierdoor kunnen alleen de gebruikers, Admins, overheden, AIVD, MIVD en NSA bij de data. Dat is een gelimiteerd aantal personen dus maakt het de applicatie erg veilig.

Ik ga deze zeker gebruiken. en erg moderne app. Zo zouden er meer moeten zijn

Reageer
gravatar

Mij is altijd ‘naïveteit’ geleerd. Ik heb geen idee van nieuwe spelling enzo, dus misschien is dit wat naïef van me. Maar het stoorde me.

Reageer
gravatar

Dat verzet tegen de privacygrootmachten Facebook, Google en NSA: een afrader. Bedenkt het adagium ‘houdt uw vijanden dichtbij’! Vergelijk het met een poging tot slaan. Hoe dichterbij iemand staat, hoe moeilijker die te slaan is. Met andere woorden, kruip juist dichter in het web van de duistere privateers! Persoonlijk gebruik ik al jaren geen Bing meer maar Google en de laatste tijd de NSA, aangezien hun database toch net even uptodater is.

Reageer
gravatar

SPOT ON!!!! #schaapjes #kuddegedrag

Reageer
gravatar

waar kan je deze app vinden ? ik zie het nergens

Reageer
gravatar

Veel mensen laten op Twitter weten WhatsApp te hebben ingeruild: “Schandalig hoe #whatsapp en #facebook met mijn privégegevens omgaan. Nu gauw Naïve gedownload. #privacy #naïve.”

Grappig hoeveel onzin hier staat. De eerste/oudste resultaat met die hashtags (en complete zin) is jullie artikel. Leuk opinie artikel, niets betrouwbaars aan

Reageer
gravatar

Wat ik ook zo ontzettend kan waarderen is dat Naïve zichzelf geheel gratis en zonder dat ik het merkte installeerde. Dát noem ik pas service! Men wil het je alleen maar makkelijk maken! Dank je wel Naïve!

Reageer
gravatar

Heb je de privacy settings wel op “Privé” staan?

gravatar

Heb je de taalcode wel goed staan? Het moest in het Nederlands, of was het Chinees of Russisch? En vergeet niet dat je je pincode moet doorgeven.

gravatar

Dorianne, je hebt waarschijnlijk nog een oude versie van IOS of Android. Even updaten dus. Een andere optie is om even langs de Naïve-winkel te gaan en het daar te installeren. Je moet wel kunnen identificeren en je bankrekeningnummer en pincode achterlaten, maar dan heb je wel volledige privacy. Succes!

gravatar

Dorianne, ik denk dat jij je moederdisk even moet defraggelen.

gravatar

Dorien, laat je niks wijsmaken door al die grappenmakers hier ! Je moet eerst Whatsapp verwijderen, en daarna kun je pas Naïve downloaden. En kijk bij het intoetsen van je pincode goed uit dat er niemand meekijkt !

gravatar

Beste illustratieredacteur,

Bekijkt u nu eens de foto, die als uw illustratie van het artikel moet dienen. Zegt u nou zelf, die lijkt toch nergens op. Het is doodgewoon zonde van de krappe beschikbare ruimte. Daar had toch ook een pikante prent kunnen staan, waarmee u tienduizenden lezers een plezier had gedaan. Neem nu deze mooie, klassieke, zinnenprikkelende afbeelding.

Dat is nog eens andere koek.

Reageer
gravatar


Belangrijke waarschuwing

Vraagt u zich eens goed af of het wel verstandig is uw reacties bij De Speld achter te laten.

Een e-zine met zo weinig advertenties moet haar geld wel ergens anders aan verdienen. Verkoop van uw reacties aan commerciële belangstellenden ligt voor de hand.

Voorts zijn haar publicaties op z’n zachtst gezegd malicieus dan wel tegendraads, maar in ieder geval eigenzinnig te noemen. Ook zijn eigenaar en redactie onbekend en dat is zelden zonder reden.

Daarnaast maken veel reageerders gebruik van schuilnamen. Zij hebben dus iets te verbergen en komen daarom uit de lage milieus waarin u niet moet willen vertoeven.

Tenslotte mag ik u er op duiden, dat De Speld niet gebruik maakt van een beveiligde verbinding, hetgeen op zichzelf al genoeg reden is om er geen gebruik van te maken.

Kortom, wij ontraden u deelname aan de meestentijds nogal lachwekkende discussies op De Speld. Dat is dus ver beneden uw hoge intellectuele niveau.

De heer Steeds
Voorzitter Beetjes van Vrijheid

Reageer
gravatar

Dat valt wel mee, heer Steeds. Zolang je nog geen berichtjes terugkrijgt van de AIVD en/of NSA of je zeker weet dat je een bericht wilt posten en geen disclaimer hoeft aan te klikken die de NSA en/of AIVD vrijwaart van vervelende gevolgen, valt het allemaal wel mee, toch?

gravatar

Waarde heer Steeds,

Ik neem aan dat u 21 februari bij het ontbijt per abuis vergeten bent uw pilletje in te nemen. Hopelijk bent u inmiddels weer helemaal hersteld van uw acute aanval van paranoia. Ik bedoel, noem één reageerder op deze website die niet onder zijn of haar eigen naam reageert… Zo reageert hooggeachte reageerder Jeettje altijd met naam en toenaam, en zelfs met woonplaats en foto van zichzelf!

gravatar

Ja, Jeettje wordt telkens verplaatst van hok, wordt afgeschermd door een groot hek èn een gracht, en heeft naast drie bewakers permanent gezelschap van Bokito. Zelfs de leeuwen hebben daar hun jachtroute verplaatst om niet constant in de prenetante geur te zitten van hun met uitwerpselen bezaaide verblijf.

Ja, dan kun je wel veilig al je hebben en houden de wereld insturen, of in zijn geval rondslingeren.Ik hoop dat ik hem hier niet mee beledig…

gravatar

Uit veiligheidsoverwegingen kan Naive niet geinstalleerd en zelfs niet gevonden worden zolang privacy-opslurpende app’s zoals de Whats app, aanwezig zijn op een apparaat. De strijd voor privacy is een radicale; eerst moet er schoon schip worden gemaakt voordat u een nieuw digitaal leven kunt beginnen met app’s die worden gemaakt en ondersteund door betrouwbare mensen bij wie het niet alleen om geld gaat.

gravatar

‘……. met app’s die worden gemaakt en ondersteund door betrouwbare mensen bij wie het niet alleen om geld gaat…….’

Ghighighighi, u maakt het wel erg bont …

Oh, en mensen die hem niet kunnen vinden krijgen hem niet: die zijn te naïef – daar komen ongelukken van.

gravatar

Naïve is bijzonder gebruiksvriendelijk door je accountnaam en wachtwoord hetzelde te maken als je pincode.

Reageer
gravatar

Ik had Naïve ook geïnstalleerd op mijn Windows-Computer, maar de eerste mededeling die ik kreeg was dat er virussen op mijn computer aanwezig waren, wat ik heel attend vond.
Ik kreeg het dringende advies om alle bestanden die op .exe eindigden onmiddellijk te verwijderen. Dat ging heel snel en makkelijk, maar sindsdien lijkt het wel of niets meer werkt.
Daarom vertrouw in Naïve niet helmaal.

Reageer
gravatar

Naïve is een zeer goed programma. Het voldoet volledig aan de wensen en verlangens van de klant. Naïve is een combinatie van elegantie en doeltreffendheid. Als consument kan ik mij geen beter programma wensen dan Naïve. De problemen die zich vaak voordoen bij andere producten, worden niet aangetroffen bij Naïve. Mijn ervaringen met dit programma zijn positief. Het product is gebruiksvriendelijk, veelzijdig en snel. Naïve is een zeer goed programma. Ik schrijf deze recensie spontaan en uit vrije wil. Ik beveel Naïve aan iedereen warm aan.

Reageer
gravatar

Ik vertrouw mijzelf die informatie niet toe en ik denk vele mensen met mij. De beste beveiliging is het onleesbaar maken van zelfstandig naamwoorden, net zoals onze oosterburen doen.

gravatar

Het is goed dat Bits of Freedom is overgenomen door Facebook. Ik wil zelf weten welke levensgebeurtenissen ik deel met de NSA/AIVD (voor mijn eigen veiligheid!!). Bits of Freedom heeft daar jarenlang een stokje voor willen steken maar is zeg regelrechte censuur van jewelste.
Hoe kan ik nou weten dat ik veilig ben als de overheid niet mee kijkt? Flappy Bird had verkomen kunnen worden! En Mark Sukkerburg is een hardwerkende Nederlander die z’n brood moet verdienen met advertenties. Iedereen die z’n foto’s afstaat aan Facebook is een eerlijke burger die zijn steentje bijdraagt aan de participatieboerderij!

Reageer
gravatar

Mark een Nederlander???

gravatar

iedereen die zijn foto afstaat aan face is een eerlijke burger die zijn steentje bijdraagt aan de participatieboerderij….

klik op OK om alles van je laten jatten ja…lol
als je vrijwillig akkoord gaat met alles geef je alles vrijwillig af en heb je vrijwillig niks meer te zeggen over jezelf.
das vrijwillig je eigen knoop van je strop aantrekken…

gravatar

Ja duh, wie wil er nu телеграмма terwijl we nu Naïve hebben?!

gravatar

Ik heb Naïve vrijwillig gedownload en gebruik het dagelijks. Dat ik mijn berichten online op mijn Windows ME computer kan inzien in simpele HTML bestanden zonder moeilijke beveiliging is een zeer fijne feature

Reageer
gravatar

Sinds ik Naïve gebruik krijg ik het idee dat mijn hele omgeving zich beter aan mij aanpast. Zelfs de aanbiedingen in de supermarkt liggen nu meer in lijn met mijn gehele wereldbeeld.
Hieruit kan ik slechts concluderen dat het gebruik van Naïve niet alleen goed is voor mijn privacy, maar dat anderen mij ook meer gaan waarderen omdat ik laat zien dat ik om privacy geef!

Reageer
gravatar

person above me takes no-lifing to an extreem. Als je de gedachten hebt dat een app dit soort dingen doet met je leven dan gaat er iets niet goed.

gravatar

Ik ben zojuist bedreigd door een in burgerkleding gehulde medewerker van Naïve omdat ik hun programma nog niet had gedownload. Ik moet zeggen dat hij me helemaal heeft omgeturnd, Naïve is een heerlijk programma en weet me ook te wonen!

Reageer
gravatar

Ik weet dat dit geen populaire mening is maar: Alikova is welkom in onze straat! Ook zonder Naïve. Verraders zijn ook mensen, mits ze onder streng toezicht staan.

gravatar

Ja, snotsneuzen moet je als appfabrikant meteen meetrekken, voor de waterschade. Dan kopen ze extra veel phones, dus hebben we een deal gemaakt met de smartphonefabrikanten.

gravatar

Meteen geinstalleerd. Moest ook de pincode doorgeven, maar je moet wat over hebben voor je privacy.

En in combinatie met Naive Security (die bestaat dus echt) is het een gouden combinatie.

Reageer
gravatar

vanaf waar geïnstalleerd kan het nergens vinden hoor ..

gravatar

Zoeken op “Meteen”, lijkt me niet zo moeilijk toch? Het is weliswaar een kloon van Naïve maar werkt zoals Willum al aangaf perfect samen met Naïve Security. Naïve zelf werkt het beste stand-alone. Ik gebruik de 64-bits versie, dubbel zo betrouwbaar als de 32-bits versie heb ik gelezen.

gravatar

Ik vond het eerst wel raar dat ik mijn pincode en creditcard nummer in moest voeren, maar toen ik er wat langer over nadacht zag ik wel in dat het logisch was. Want met mijn bankgegevens is echt nooit wat aan de hand, dus door nou dezelfde beveiliging te nemen voor Naïve als voor mijn bank zijn ze dus beide even veilig!

Ik slaap nou een stuk beter! Fantastisch dat Naïve!

gravatar

Ik slaap nu ook een stuk beter sinds Facebook heeft aangekondigd in de toekomst mensen overal met hun Facebook account + bankgegevens in te laten loggen. Ik bedoel: het maakt het leven een stuk makkelijker, je hoeft geen lang wachtwoord meer te onthouden, maar alleen een bankpas + pincode bij je te hebben. Waarom ze deze nieuwe app Naive noemen, dat begrijp ik alleen niet. Misschien dat ik daar te naief voor ben, om dat te kunnen begrijpen.

gravatar

Ja, als ze toch al alles van je hebben maakt het niks meer uit. Straks log je in door het saldo op je rekening te geven, of door 3 roddels te noemen waar er minimaal al 1 van bekend moet zijn bij hen en eentje nieuw. Jezelf als eigen verrader van jezelf, dat geeft je ultieme grip op wat ze van je mogen weten! Tenzij je geen moer meemaakt natuurlijk en je je expres in een kroeg of ergens moet gaan misdragen om iets te hebben om mee in te loggen. Maar ja, dan ben je zowiezo kansloos, dus wie geeft er om zoiemand. Niemand inderdaad.