Sven Kramer meldt zich af voor 10 kilometer

'Ook als ik niet meedoe, win ik toch wel'

Na Havard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen en Ivan Skobrev heeft ook Sven Kramer zich afgemeld voor de 10 kilometer in Sotsji. De Fries wil zich volledig concentreren op de huldiging.

Ondanks zijn afmelding blijft Kramer topfavoriet voor het goud: “Iedereen weet wat ik kan. Dan is het niet nodig om dat nog eens te laten zien door mee te doen. Dit is een afstand die ik toch wel win en van start gaan leidt dan eigenlijk alleen maar af.”

Kramer, die ook op de 1500 meter niet meedeed en zilver won, gaat zich nu volledig richten op de ploegenachtervolging: “Al is ook daar de kans klein dat ik daadwerkelijk in actie kom. Je wilt toch fit blijven voor het Holland Heineken Huis.”

De huldiging van Sven Kramer, Jorrit Bergsma en Bob de Jong vindt plaats op woensdag. De afstand zelf zal een dag eerder worden verreden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik waardeer het dat je de tijd hebt genomen voor een dergelijke gefundeerde en in minimalisme uitblinkende reactie. Ik ben het er helemaal mee eens dat we ons niet teveel moeten laten leiden door de actualiteit van alledag en ons rustig moeten bezinnen alvorens een reactie te geven. Persoonlijk ben ik nog bezig met het bijschaven van mijn geniale commentaar op het schoonspringen van de Olympische Spelen in 1984. Naar verwachting is dit, ijs en weder dienende, in 2034 gereed voor publicatie.

gravatar

[…] wie denkt dat ik overdrijf moet dit fantastische artikel op De Speld maar eens lezen. Het artikel is al hilarisch, maar de reacties zijn overweldigend dom. […]

Reageer
gravatar

Maakt het inderdaad extra spannend- om zomaar iets totaal onzinnigs te roepen en posten, zoals dit bericht :’)

gravatar

Nog maar 25!!!

gravatar

Wie biedt lager..?

Hoor ik daar 23..? Volgens mij hoor ik 23..

gravatar

Kan er geen slotje op dit topic?

Inmiddels zijn er al lang foto’s op het net opgedoken van Sven met een zuur gezicht in het HHH. Kennelijk was het bier toch niet zo als hij had gehoopt. En ook duur, want hij had het erover dat het hem een rug had gekost (al lijkt me dat overdreven).

Reageer
gravatar

Ik hoorde dat Sven zo aangeslagen was omdat de rondetijden in het HHHuis nog sneller bleken te gaan dan op de baan. Hij bleef maar bier aanslepen voor alle daar aanwezige “vrienden”. Vandaar dat zure gezicht bij de uiteindelijke huldiging.

In een interview na afloop zei ie dat ie volgende keer weer gewoon ging schaatsen in plaats van rondhangen bij de bar, dan had ie tenminste even wat rust.

gravatar

Onbegrijpelijk trouwens dat mensen niet begrijpen dat dit stukje gewoon grappig bedoeld is. Ik heb er iig tranen on gelachen. Super geschreven de speld :-))

Reageer
gravatar

Hulde..!

Voor ‘De Speld’ uilteraard, niet Kramer.

Hoe brainwashing werkt in een notendop en (ook niet onbelangrijk) hoe je de ‘neuro-typische’ medemens op zeer eenvoudige wijze kan filteren.

Zo jongens.. “Ik ga nog even een stukkie..” 😀

Reageer
gravatar

Weet je wat nou zo vreselijk leuk zo zijn: als ie dan toch stiekem de verleiding niet kan weerstaan om mee te doen en dan toch meedoet, en (nou wordt het hilarisch) enkel zilver zou winnen!

Ik kijk nooit, maar ik ga morgen kijken!

gravatar

Hallo Sven, Van harte gefeliciteerd met je zilveren plak. Ik vind het waanzinnig goed van je. Ik volg je al jaren en sinds januari woon ik in Valkenburg ZH daarvoor in Heerenveen. Ik heb 16 jaar last van mijn rug gehad, je moet echt naar Mevr. Hendrika Eilander in Oranjewoud gaan, ik ben na al die tijd verlost van mijn rugpijn. Ik ben erdoor jaren geleden in de WAO beland. Zij is echt geweldig, ze is ostheopaat en behandelt je spieren en kraakbeen ver van binnenuit. Ik heb alle doktoren en ziekenhuizen afgelopen om van mijn pijn verlost te worden maar helaas. Je moet er maar mee leren leven werd door iedereen gezegd. En dat was nou iets wat ik niet kon. Jij bent ook een verschrikkelijke doorzetter, dus dit gaat jou zeker helpen.

Groetjes Margreet Brandenburgh (bij haar ben ik bekend als van Hulsen, maar ik ben net gescheiden.

Reageer
gravatar

Nou Margreet, dat kan allemaal wel zo zijn maar een kuur met Oer-Himalayazout doet meer wonderen dan ene Hendrika kan bewerkstelligen met haar (overigens in bepaalde kringen zeer omstreden en onder vuur liggende) ostheopatische kunsten en capriolen.

Voor meer info over OerHimalayazout: gewoon bestellen bij mijn oma, niet goed geld terug.
Tot eind van deze maand geen verzendkosten.
Dat scheelt toch weer en alle beetjes helpen; we zijn en blijven echte Hollanders of niet soms!

Met lieve groet,
Annie (voor mijn scheiding ook bekend als Annie).

p.s. Ik ken Hendrika nog uit de tijd dat ze ‘zij van Mook’ heette, is ze toch nog getrouwd? Met die jongen van Eilander? En jij gescheiden dus.. goh..
Nóóit gedacht.
Zo zie je maar, de wonderen zijn inderdaad de wereld nog niet uit.

gravatar

Beste Sven,

Berendien uit Wisp, reformica van beroep, en uitgaande van de innerlijke kracht. Na mijn scheiding ben ik er ook van af geholpen, en kan nu eindelijk de bloemetjes weer buiten zetten.

gravatar

Ik hoop dat het je geleerd heeft om altijd kritisch te lezen. Bedenk de gouden regel: “Eén bron is géén bron.” Vind je geen bevestiging, verwerp het dan.

gravatar

ik vindt het onacceptabel hij is uitgekozen en doet er niks mee◘

Reageer
gravatar

Ze zullen nu toch wel uitgehapt zijn hoop ik?

Reageer
gravatar

Beste Diederik Smit , ik weet niet wat je maandag in je koffie had maar ik hoef het niet. hoe kun je op maandag nou beweren dat sven de 10000 meter niet zal rijden maar dat sven jorrit en bob woensdag gehuldigd worden ??? misschien moet je niet drinken als je er niet tegen kunt gr Gert-Jan

Reageer
gravatar

Geweldig, zit lekker de tijd te doden totdat de Nederlanders beginnen. De reacties zijn grappiger als het bericht! ! Ik ga hier vaker komen, veel beter als nu.nl.

Reageer
gravatar

Sven moet even op Jorien ter Mors letten: schaatsen niet lullen. Sven heeft opeens toch van die rare dinge: zit al voor alle andere Olympiagangers in het vliegtuig, rijdt in het Olympische dorp niet gewoon ,zoals iedereen, op een oranje damesfiets met een boodschappenmandje op het stuur, maar op z’n eigen racefiets. Tja, toch jammer van onze Sven. Henk Heida

Reageer
gravatar

Aangezien die Jorien een meisje is, is dat ‘niet lullen’ voor haar wel makkelijk hoor.
En hoezo moet je als topper op een oranje damesfiets met boodschappenmandje voor lul rijden?
Omdat die gratis is?

gravatar

It strikes me how many comments there are from people who clearly don’t understand the concept of satire or irony or however you would describe De Speld. This goes forthis article as well as the one about the waving of King Willy (which in my language is an even funnier name than it is in yours). It must have something to do with the content, having very strong Dutch features in it.
Semi-nationalists see this as a perect opportunity to wave the Dutch flag and shout how proud they are of ‘Svennie’ and ‘Max and Willy’. To me, this underlines my ever-present presumption that nationalists are not so often blessed with a ‘gezond stel hersenen’, as my Dutch friends would put it.

Reageer
gravatar

Welcome to the Netherlands Andrew. And in about 3 weeks time we have elections ….

But alas, you’re quite wrong: what you read IS “gezond verstand’.
Although it’s better to understand it as ‘Gesundes Volksempfinden”.
And the people are always right, aren’t they? At least that is what the people met ‘gezond verstand’ think and say. Quite loudly.

gravatar

Nou zeg, wat een idioot! ik begrijp ook niet dat zijn sponsor dit toestaat; als ik niet kom werken krijg ik toch ook niet betaald?! en al die mensen die hem ondersteunen bij het trainen enzo, die laat hij ook mooi zakken! of is het een manier om wraak te nemen op zijn trainer vanwege die verkeerde baan vier jaar geleden???

Reageer
gravatar

Nou, ik ben wel blij dat hij die 10 km niet schaatst.
Ik word daar namelijk altijd zo moeoeoe van.
Nu hou ik energie over om een paar nieuwe halve liters uit de koelkast te pakken. Een win-win-win situatie: Voor Sven, voor mij, en voor Heineken!

Reageer
gravatar

Hier kan ik mij helemaal in vinden. Behalve dan dat ik liever jenever drink dan bier. Van bier moet je zo vaak pissen en dan moet ik me iedere keer weer helemaal omhoog hijsen en vijf stappen op en neer lopen naar de wc.

gravatar

Eigenlijk is het gewoon een beetje eng hoe snel mensen in paniek zijn en iemand in één klap van je held naar een watje/zakkenvuller/kapsones-jongen en weet ik al wat niet meer kan veranderen na het lezen van een toch wel overduidelijk grapje. Het is best griezelig dat er zoveel mensen al gezegd hebben dat dit de speld is en dus niet serieus moet worden genomen, maar schijnbaar worden voorgaande reacties niet echt gelezen, en wordt er meteen blind gereageerd. Iemand van de naïeve mensen ooit de film The Wave gezien? Misschien een klein tipje….

Reageer
gravatar

Ze zouden al die over het schaatspaard getilde uitslovers die gouden plakken bij thuiskomst moeten afpakken, omsmelten en de staatskas met de verkoopopbrengsten stimuleren!

Reageer
gravatar

artikeltje is wel aardig, maar ik kom hier altijd voor de reacties, die zijn het leukst 🙂

Reageer
gravatar

Ik vind het niet kunnen wat Kramer nu doet.. Heeft hij nu 2 weken goed betaalde vakantie is Rusland ? Bewijs maar dat je het kan: deze 10 km ook winnen.. Kramer gaat echt te ver door een air van hier tot Sochi en terug te hebben. Hij heeft niet meer de kwaliteiten van een echte sporter. Sponsoren: trek je terug en laat hem al het sponsorgeld terug betalen

Reageer
gravatar

gegroet nieuweling alhier, welkom bij de Speld

gravatar

waarom gaat hij er eigenlijk heen als hij alleen maar wil feesten had dan een ander gestuurd dit is gewoon zielig en laag alleen maar zuipen en feesten belachelijk

Reageer
gravatar

Beste Diederik, ik neem aan dat ook jij wetenschappelijk geschoold bent, in mijn herinnering heb ik je nog in de collegebankjes zien zitten. Dan moet je kunnen begrijpen dat jouw voorstel onhaalbaar is. Er is maar 1 gouden medaille, derhalve kan Sven maar 1x meerijden.

gravatar

@Chriet, maar bij shorttrack is er ook maar 1 gouden medaille en daar mogen ze wel vaker meedoen.

gravatar

Ik denk dat het weer is teruggedraaid. Ik zie net de loting en zie Kramer in rit 7, of zou dit zijn vader zijn?

Reageer
gravatar

Dat is die andere Kramer, je weet wel, van Kramer versus Kramer

gravatar

Waarom mag Jan Blokhuijsen niet mee doen dan, hij is toch reserve, Anders is Kempkers of Romme er toch nog, gezien de huidige buitenlandse kwaliteit zullen ook zij het podium wel halen.

Reageer
gravatar

Sorry ik hoop dat bovenstaanse bericht niet werkelijk is wat hij gezegd heeft? Fit blijven voor een feestje achteraf. Waaom moet ik het nog laten zien.??? Omdat je een topsporter bent!!!! Die gaan voor de winst! Jammer, Er is eens een tijd gewees dan was je trots op je medailles en deed je daar als sporter alles voor 🙁

Reageer
gravatar

Laten we Sven niet te veel afvallen. Het schijnt dat de organisatie had aangeboden zijn medaille naar Friesland te sturen, maar dat heeft hij mooi niet gedaan. Hij neemt toch echt de moeite naar Sotsji te reizen en op dat podium te klauteren. Hulde!

Reageer
gravatar

Ik zou voor willen stellen, als er toch maar 2 deelnemers over blijven, deze 2 in tegegestelde richting te laten schaatsen. Op de kruising kunnen ze elkaar vriendelijk groeten. Sven zorgt daar voor een correcte passage. Kemkers moedigt aan vanaf de tribune. Daarna de huldiging

Reageer
gravatar

Waarom zijn ze daar nou heen gegaan dan ….. nou ??? Precies ….. om te schaatsen toch ?! Hadden ze beter hier kunnen blijven , had waarschijnlijk een hoop geld bespaard !!!

Reageer
gravatar

Vaste prik voor betrouwbaar nieuws?
Jullie bedoelen …..hoe krijg ik aandacht!
Ongehoord om dat bericht te plaatsen van Sven omtrend het niet rijden van de 10km.

Reageer
gravatar

Het geschreven woord
Is ongehoord

Mmmm, dat lijkt me best logisch, aangaande dattie wel/niet rijdt. Maar dat spreekt voor zich, toch?

gravatar

Psst…! Ik heb van betrouwbare bronnen vernomen dat de de ware aard van zijn besluit het gevolg is van een obsessieve achtervolgingsparanoia waar de heer Kramer aan leidt!

Reageer
gravatar

Ik vind het artikeltje meesterlijk! Geweldig. Misschien ook een idee voor het WK. Dan hoeven we niet helemaal naar Brazilië. Die voorrondes zijn normaal geen probleem. We komen Portugal deze keer pas in de finale tegen, dus we worden weer vice-wereldkampioen. Dat zijn we al 3x geweest, dus om dat nu nogmaals daadwerkelijk te gaan bewijzen, lijkt me overdreven. Op zondag 13 juli vliegen we wel even op en neer om ons zilver op te halen, dan kunnen we daarna met de caravan weg.

Reageer
gravatar

Sinds Octopus Paul zijn almacht bewees in de WK in Zuid-Afrika hoeven we ons inderdaad niet meer daadwerkelijk zo uit te sloven.
Spaart veel CO2-uitstoot uit en voorkomt het bouwen van onnutte stadions.

gravatar

Zelfs als ze heen en terug gaan schaatsen gaan ze dat niet redden, nog afgezien van een indrukwekkend stukje kluunwerk dat ze zullen moeten verrichten. Ik vrees hierbij zelfs voor de rug van Bergsma.

gravatar

Waarom risico lopen op blessures als je prijs toch al op zak hebt. Voor hetzelfde geld raak je gewond en moet je verder door het leven in een rolstoel.

(Monique Velzeboer, Haar leven veranderde ingrijpend toen ze in 1993 bij een training voor de Olympische Spelen van Hamar, in het Franse Font Romeu ongelukkig ten val kwam en een dwarslaesie opliep)

Goede reden: fit zijn voor de huldiging en bier drinken (HHH).

Reageer
gravatar

Hij krijgt te veel kapsones wat is nou belangrijker die huldiging of laten zien dat je die 10 km echt kan winnen dit is echt onsportief van hem het wordt tijd voor nieuwe schaatsers hrb hier geen woorden voor

Reageer
gravatar

Één keertje schreef ik. Bovendien twijfel ik aan jou geloof. Is niet het geloof de zekerheid van de dingen die men hoopt? Aan dat laatste twijfel ik. Het is niet het ware geloof.

gravatar

Kemkers heeft inmiddels laten weten dat Sven alleen de laatste ronde gaat rijden, als eerbetoon aan Hilbert, die het indertijd niet nodig vond om ook die ronde nog de beste te zijn.

Reageer
gravatar

vind het raar want als zo iets gebeurt dan gaan ze eerst alles vermelden p TT en daar staat niets op zolang het daar niet op staat dan doet hij gewoon mee , ben groot fan van Kramer maar als hij zo gaat doen hoeft hij niet meer mee dat hij zich afgemeld heeft voor de 1500 meter okee maar nu de 10 km en mischien ook nog de ploegenachtervolging vind ik wel een beetje raar hij doet er niet aan me terwij er nu in NL mannen zin die deze kans wel wilden

Reageer
gravatar

Ach kom, je denkt toch niet dat Kramer daar in Sochi Teletekst leest?

gravatar

Het is iedereen duidelijk dat wij vanwege het klimaat flink aan energiebezuiniging moeten doen. Iedereen dient zich op de mogelijkheden die binnen zijn/haar bereik vallen, te bezinnen. Ik ben van mening dat de olympische organisatoren in Sotsji niet achter kunnen blijven.

Daarom moet het schaatsen over tien kilometer worden afgeblazen, omdat de uitslag van de podiumplaatsen al van tevoren bekend is. Dat scheelt weer op de energiebalans.

Reageer
gravatar

Snapt niemand nou dat t een grap is ?
Halloooo lees de reacties eerst voordat je reageerd.
Natuurlijk heeft ie afgezegt en sterker nog zn gewonnen plakken die geeft ie weg aan mij 😉

Reageer
gravatar

Reageren, ik reageer. Onderwerp is jij, tegenwoordige tijd. Stam+t, dus jij reageert.

Afzeggen. Voltooid deelwoord, dus we gebruiken ‘t kofschip.De “G” van afzeGGen zit niet in het kofschip, dus afgezegD.

Volgende week behandelen we de leestekens.

gravatar

Uit betrouwbare bron vernomen: SK de Noren alsnog heeft uitgedaagd tegen hem te rijden terwijl hij zou starten op Friese doorlopers maar de Noren achten hun Noorse klapschaatsen toch niet snel genoeg en dit is wel waar!

Reageer
gravatar

De reacties op dit artikel over snelschaatsen in De Speld hebben nog geen sportrecord gebroken.

Het aantal reacties op een sportartikel was al enkele keren veel hoger bij Europese en Mondiale voetbalkampioenschappen. Ergo, die zijn dus vele malen populairder dan alle kampioenschappen van de schaatssport bij elkaar. En dat buiten het feit dat bij schaatsers ten onrechte minstens tienmaal gouden medailles zijn te halen en bij voetbal maar één. p.s. Alle spelers en reserves krijgen wel zo’n medaille om hun nek, maar ze tellen gek genoeg tezamen slechts voor één.

Maar dat neemt niet weg dat snelschaatsen niet eerder bijna driehonderd reacties heeft gehaald.

Reageer
gravatar

Zwak hoor. Juist als je zo hoog van de toren blaast, ik win hem toch wel. Bewijs het maar! De olympische spelen verliezen de glans voor meneer.

Reageer
gravatar

Wat een loser is hij en dat noemt men een sport man haha grapje zeker

Reageer
gravatar

Hij heeft zich met terugwerkende kracht ook terug getrokken op de 5000m zodat hij meer kracht overhoudt voor het springen op het podium tijdens de medaille ceremonie en het hossen in het HHH. Ook goede tip voor de Duitse rodelaars!

Reageer
gravatar

Wow. Als dit het niveau van het gemiddelde Blokkervolk is, dan is Nederland nog dieper in de shit dan ik al dacht. Leren LEZEN mensen! Je weet wel, ‘n boek (da’s heul veul What’sAppjes achter elkaar) in plaats van dat geestdodende ‘GTST’ te loeren.
IQ-loze kloteklappers.

Reageer
gravatar

Keukenkastje, tussen de pindakaas en de hagelslag

gravatar

Neehoor, ik zie nog een beginnersgeval van happen van 22.08. Ik denk dat men nog lang niet is uitgehapt. Dit kan nog wel een poosje doorgaan. Zie mijn pleidooi van eerder voor een introductiecursus gemaakt door de familie Beuker….

gravatar

De NSAIMIVD en Ronald Plasterk hebben het er maar druk mee: al die adressen die uit de metadata moeten worden gevist om ze gerichte aanbiedingen te doen met beloftes …

Stemmen gaan op om sullige reactanten die alles maar geloven dubbel stemrecht te geven, dan wordt het nog wat.

gravatar

Heer Jeettje,

Inmiddels is duidelijk dat we niet iedereen zo maar kunnen laten stemmen. De heer De Hond heeft overtuigend aangetoond dat er meer populistische meelopers zijn, dan kiezers die kennis hebben van politieke dilemma’s. Daarom moet de regering een gezonde selectie maken. Domme kiezers gaan we uiteraard en terecht zonder meer uitsluiten.

Dankzij de NSA en onze eigen inlichtingendiensten weten wij wie er op bepaalde internetplaatsen, zoals geenstijl.nl en pvv.nl, in de afgelopen jaren hebben gereageerd. Zij worden zonder meer uitgesloten van de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Voor speld.nl zijn de bevoegde instanties wat zorgvuldiger. Ik kan u echter verzekeren, dat zij nu hier behoorlijk hun slag kunnen slaan.

gravatar

Beste Mark,

Hoewel ik er wat confuus van ben geworden, ben ik het zowaar met u eens. Hahaha!

Met een groet, Trendvolger

gravatar

Markje, je hebt geen waarde meer. In Duitsland ben je al afgeschaft.

Kan je niet beter in Afrika in de zon gaan liggen? Dan richt je hier niet zoveel schade aan. Niet gehinderd door kennis van zaken, neem je altijd te snel een beslissing. Goed voor het ambtenarenapparaat die alles weer dient terug te draaien. Maar een administratie met een waterhoofd is onbetaalbaar.

En nog een goede tip: kijk uit voor pedofielen: je komt op mij nogal infantiel over.

Die angst daarvoor zal de reden zijn dat de regering die mensen demoniseert en opjaagt en maatschappelijke onrust aanwakkert door het O.M. ouders te laten indoctrineren met haat.

gravatar

Jazeker, en Ome Roon heeft het er momenteel zo druk mee dat er voor hem besloten is voorlopig niet meer te reageren, o.a. op berichten zoals deze. Wel is inmiddels bekend dat er op verzoek van de Noren én de Amerikanen door de diensten onderzoek wordt gedaan naar de whereabouts van heer Kramer.

Leiden overweegt om heer Sven een tijdelijk onderduikadresje te verlenen nadat hij zijn gouden snee heeft afgehaald. Ook het college van B &W aldaar heeft kennis genomen van de collectieve verontwaardiging op Sven’s beslissing de race niet te rijden, maar toch bereid is de hoofdprijs op te halen. De verontwaardiging, hier tentoongespreid, zou wel eens kunnen uitdraaien in een ware volkswoede, die zijns gelijke niet kent!

Zo werd ons mooie landje de afgelopen week eens even lekker op de kaart gezet, om vervolgens door sommige atleten weer door het putje gespoeld te worden. Men blijkt dit hier niet te pikken valt op te merken.

Beste Jeettje, sullige reactanten dubbel stemrecht geven lijkt mij vooralsnog niet nodig. Men dupliceert elkaars reactie, en bij sommigen onder ons worden zelfs de spelfouten klakkeloos overgenomen. Men zal maar op de verkeerde stemmen…

gravatar

Klopt. Ik vind het gemeen. Als dit humor is of een 1 april-grap vind ik het niet leuk.
Schaatsen is ook niet om te lachen.

Verder wil ik graag nog kwijt dat zij die het laatste happen de eersten zullen zijn.
Wie het laatst hapt hapt het best, zoveel is zeker!

Is de fam. Beuker niet op vakantie? O daar komt de zuster al met mijn vitamientjes en warme melk sorry ik moet ophangen.

gravatar

Goedenavond Haagsche mevrouw Annie,

Hier is uw opgewarmde chocomel en uw driemaaldaagse pilletjes van drs Zielenbijter.

gravatar

Ha zuster wat een verwennerij, ik had al melk met honing gehad, voortaan 3x daags vitaminen en een placebo begrijp ik?
Zo kom ik de winter wel door, dankuwel!

Drs. Zielenbijter moest nog even langs op #164 en zal de hele nacht haar bed niet zien vrees ik.
Druk druk druk!

Ze nam een van mijn vitamientjes en begon opeens keihard te huilen, zo zielig..
Werkt ze niet gewoon veel te hard de laatste dagen?
Eerst mijn chocomel maar opdrinken voor het koud is.

Liefs,
Annie

ps ik probeer heus wel op #174A te mikken maar ik mis steeds doel; #171 moest op #169A, vitamientjes maken je erg suf merk ik.. O jee nu is het #179 geworden wat suf allemaal zeg!

gravatar

Is Domingo Placebo niet een zanger ? Zal hij wel net doen of hij zingt, terwijl de toehoorders zelf in hun hoofd een geluid genereren of zo.

gravatar

Heb mij zojuist opgegeven en kan ipv Kramer schaatsen. Verheug mij nu al op de prijsuitreiking.Poetin heeft mij al gefeliciteerd!

gravatar

Ach Annie, neem je wel je eigen pilletjes? Die van mevrouw Zielenbijter ga je nonsens van uitslaan.

Gut, wat ligt de nummering raar door elkaar; zeker weer een scheldpartij gedelete? Dus er is een rode knop?

gravatar

Wat een idioot. Als je er zo zeker van bent dat je wint doe je toch mee. Dan neemt ie nog een gouden plak mee voor Nederland. Wat ie zegt te winnen moet die ook waar maken. Niet arrogant lopen doen over zoiets en dan niet meedoen. Rot op

Reageer
gravatar

Grote schande om niet te gaan rijden
wat is dat voor mentaliteit
had ook een ander voor hem in de plaats kunnen gaan
je bent toch een sportman je komt voor het schaatsen waar ze goed in zijn
en wat een kapsones om te zeggen ik win toch wel
hij moet het toch nog wel laten zien
vallen kan ook nog of een misstap maken zoals een verkeerde baan nemen
dus hoe zo ik win wel

Reageer
gravatar

Ongelooflijk hoe mensen, niet alleen op deze pagina, alles op het internet als waarheid aannemen. Enig kritisch lezen is we niet meer bij.

gravatar

Die jongen……. had een ander een kans gegeven die wel van zijn sport houdt. wat was het ookalweer… NAAST JE ”SCHAATSEN” LOPEN

Reageer
gravatar

Haha ja wat een goeie grap! Ik lig echt dubbel nu hoor, ik kom niet meer bij van het lachen. Ik kan bijna niet meer typen, zoals je ziet aan alle taalfouten.

gravatar

Oh my f*cking God, ál die mensen die niet weten wat voor pagina ‘De Speld’ is en wat deze doet met nieuwsberichten, willen die zich even heel snel gaan melden bij een plaatselijke basisschool voor een lesje begrijpend lezen en een basislesje internet? Jullie brengen gezamenlijk het gemiddelde IQ van Nederland snoeihard omlaag. Als het niet zo gruwelijk treurig was, zou ik er bijna om moeten lachen hoeveel naïevelingen, domkoppen en IQ-loos volk er rondloopt. Ga je schamen! In vredesnaam, google ‘De Speld’, of zoek het op op Wikipedia. Argh!

Reageer
gravatar

Oh my f*cking God, ál die mensen die denken dat ze slim zijn omdat ze zelf wel de Speld begrijpen terwijl ze denken dat alle reacties hier echt zijn.

gravatar

Griesmeel, volgens mij is dit een verdedigende reactie, omdat de waarheid wellicht te verschrikkelijk is….. Ik vrees dat er niet heel veel mensen voor de grap melden dat Sven toch echt te ver gaat nu….. Immers, hoe lang blijft dat grappig 🙂

gravatar

Jawel hoor, er zijn er zat die dat voor de grap doen, te zien aan de toon van de berichten. Ik zelf ben er één van 😀

gravatar

zo jammer, missen we weer drie medailles!!! mijn moeder denkt ook dat het is omdat de noren ookal niet meer meedoen stom hoor. maar het is zijn keuze

Reageer
gravatar

Leuk, mensen die de speld niet snappen. Nog leuker is mensen die reageren op mensen die doen alsof ze de speld niet snappen, terwijl ze dit dondersgoed snappen en alleen maar doen alsof ze het niet snappen en daarmee ‘snap je de speld niet’ opmerkingen uitlokken. Snappen jullie.

Reageer
gravatar

….Ach, het geeft steun… Vind mezelf redelijk naief maar mijn meest zwakke momenten worden hier compleet in de schaduw gezet…. De stukjes van De Speld zijn over het algemeen vermakelijk, maar de reacties werkelijk onovertroffen hilarisch inderdaad! Hoe lang blijft dat doorgaan?………

gravatar

Heb Sven gesproken .Hij zegt veel last te hebben van verpilsing in zijn kuiten . Dat was zijn werkelijke reden om de 10km niet te rijden!

gravatar

Van het werkwoord plannen-plande-geplent
Het staat net iets anders in de Dikke van Dale, maar die Van Dales klooien ook maar wat aan.

gravatar

dit is dikke onzin want sven kramer gaat gewoon de rit rijden kijk maar op teletekst daar staat hij nog steeds ingepland op de 7 de rit. en dan noemt zich dit een betrouwbare nieuws website ze bedoelen zeker een onbetrouwbare nieuwswebsite

Reageer
gravatar

De andere media willen er nog niet aan Erwin. Is het je nooit opgevallen dat De Speld altijd als eerste het nieuw heeft?

gravatar

Ik vind niet dat je teletext als bewijs mag aanvoeren. De speld is betrouwbaar: dat zeggen ze zelf!

Overigens zie ik in dit artikel de hand van god. Hoewel ik eerst theologie zou moeten gestudeerd hebben (als ik K. S.) mag geloven oom dit te mogen zeggen. Misschien heeft god wel geen hand.

Overigens vind ik dat politieke partijen criminele organisatie’s zijn. Ze leveren ruggespraak bij mensen die zich vertegenwoordigers van het volk achten. Dat is niet volgens de wet. Ik houd niet van manipulatie.

Jan.

gravatar

@ hypostase: K.S. staat voor Koninklijke Schouwburg.

En hypostase staat voor het moderne onbegrip over het essentiële wezen van het aanzicht van de dyade der monade. Zoals lucht en vocht uit atoem.

Jan ( de ware Loki die toch nooit zijn mond houdt )

gravatar

Niet te vroeg juichen Sven. Rintje Ritsma dacht ook bij elk Olympisch toernooi dat ‘ie het Goud wel even op mocht halen. Nou, moet niet yer! 6 lelijke zilveren en bronzen medailles is alles wat hij kon binnen halen (de zogenaamde opvolger van Ard Schenk). De enige keer dat ‘ie op de Spelen in het midden mocht staan was hier: http://www.ad.nl/ad/nl/14428/Olympische-Winterspelen/article/detail/3596585/2014/02/13/Tweede-huldiging-Wust-en-Boer-in-HHH.dhtml
Je ziet hem zo kijken van: godfer, nouw stie ek wol ient midde…

Reageer
gravatar

Fijn, eindelijk eens iemand met een ongezouten mening. De Speld, en veel van haar reageerders, vinden het dan ook jammer dat we u moeten laten gaan.

gravatar

Niemand die serieus reageert heeft het artikel echt gelezen. Jongens er staat zelfs in dat hij zilver heeft gewonnen op de 1500 zonder mee te doen. >_> Ik vind het echt een geniaal artikel dit!

Reageer
gravatar

Mag ik even zeggen dat ik me ook nog kostelijk amuseer tijdens het lezen van al deze reacties! Hilarisch dat sommige mensen hier nog intrappen ook :p Goed gedaan Speld!

gravatar

Ik zie niet meer dan 114 van de 198 reacties. En er komen er snel weer nieuwe bij. Is er wat aan de hand ?

Overigens vind ik dat sport verboden moet worden.

Jan.

p.s. ook huisdieren en honden.

Reageer
gravatar

Ik neem aan dat de teller ook de reactie’s op de reactie’s telt en dit getal bovenaan plaatst. Dit is niet consequent. Onderaan staat dan een nummer overeenkomende met het aantal reactie’s min het aantal reactie’s op reactie’s. Dat leidt ertoe dat je, wanneer je dat in eerste instantie niet door hebt, je gaat zoeken naar de schijnbaar verdwenen reactie’s. Zo raak je een heleboel nuttige tijd kwijt. Net zoals je veel nuttige tijd kwijtraakt door TV te kijken, te wandelen van punt A naar punt A over het bestaan van god te filosoferen of reactie’s te schrijven zoals deze.

Overigens vind ik dat dammen en schaken niet bij sport horen, tenzij er bij gevochten wordt.

Jan

Ook straat-katten en duiven in Amsterdam dienen verboden te worden.

gravatar

Beste Jan,
ik weet dat het confronterend kan zijn, maar de wereld is niet altijd zoals ze lijkt. Ik wil dat je duidelijk ziet dat ook op nieuwssites als deze manipulatie een grote rol speelt. Probeer dat van je af te zetten! Eigenlijk zou je inderdaad over het bestaan van god moeten filosoferen. Doe je dat veel? Ik zou je kunnen aanraden theologie te studeren of je in een andere spirituele richting te verdiepen!

K.S.

gravatar

De andere 84 zijn gecensureerd Jan. Er zijn ook mensen die blij zijn dat Sven niet rijd. En eigenlijk hebben ze gelijk. Hoeveel kost zo’n rit wel niet. Al die mensen die 13 minuten op hun werk zitten te kijken. Reken gemiddeld een uurloon van 40. Kost dus een tientje per werknemer x 4000000 = 40 miljoen euro! Zitten we meteen weer in de crisis. Nee, goed dat Sven ons dat bespaart.

gravatar

Goede beslissing van Sven. Belangrijker voor Sven is zijn deelname aan de 1500 meter shorttrack. Goud op de 10 kilometer heeft hij al eerder laten liggen, dus dat gevoel kent hij wel. Maar een gedoodverfde winnaar voor de 1500 meter shorttrack, dat was hij nog nooit!

Reageer
gravatar

Jorrit Bergsma en Bob de Jong hebben verklaard dat zij wél de 10 km zullen rijden. Bob: “Ik heb begrip voor de keuze van Sven. Zelf heb ik er ook over nagedacht. Maar trede 3 van het podium is toch wel zo’n 40cm lager dan trede 1, dus ik denk dat de huldiging in mijn geval nog wel te combineren is met het rijden van de 10 km.”

Reageer
gravatar

Niet te snappen…… een sportman wil toch elke afstand rijden en is dat toch ook een beetje verplicht aan zijn publiek?! We hebben het met z’n allen toch wel over SPORT, hè`?…….en niet over huldigingen!!…..

Reageer
gravatar

Inderdaad, alle langebaanschaatsers trouwens!! Ik had graag alle medailles op de lange baan willen inruilen voor één gouden medaille in de shorttrack.

gravatar

echt wat een arrogantie weer, ik win toch wel als ik niet mee doe -.- echt waar laf en arrogant, hij had kunnen winnen maar jha toch niet he, hij gaf op als een laf kippetje. en hij zal altijd met het gevoel moeten rond lopen dat hij opgaf. opgaf voor nederland, beetje jammer dit

Reageer
gravatar

Hij is waarschijnlijk bang dat hij te veel goud meeneemt naar huis, dat weegt allemaal wel erg veel in je koffer! Hij heeft groot gelijk.

gravatar

Lekkere topsporters zeg,nou ze zijn mooi door t ijs gezakt.heel onsportief gedrag,doe iets nuttig met je talent een ander wil heel graag traint zich kapot,maar heeft helaas geen talent,en dat is wel een gave!DUS DOE ER IETS MEE.

Reageer
gravatar

Jongeman, het is niet noodzakelijk om ook reacties op artikelen van speld.nl te voorzien van het woordje “grapje”. De meeste mensen op deze site zijn oud en wijs genoeg om de inhoud van een reactie te beoordelen op “grapje” of “geen-grapje”

gravatar

Gelijk heb je!!!

gravatar

Ik snap het wel als hij de tien kilometer Niet rijdt dan kan n hij gaan trainen voor iets wat hij nog niet heeft en onze koning wel namelijk het elfstedentocht kruisje Elisabeth g.w.

Reageer
gravatar

Ik denk dat meedoen aan de huldiging inderdaad veel belangrijker is dan winnen. De echte olympische gedachte behelst de innerlijke overwinning van de sporter. Dat kan best ook in het HHH.

Reageer
gravatar

Ja nu gaat t me tog egt iets te ver. de eerste keer snapte ik nog wel omdatie gewoon kracht wilde spare enzo. ik ben begonne met een facebookpagina TEGEN sven want dit gedrag is echt te arrogant voor woorde. en ook voor alle andere sporters die wel hun best doen en ervoor strijden echt enzo. dus alsje het met me eens bent, boykot sven en like me pagina! ik heb hem bijna af, post zo de link wel! Hij gaat `sven is een arrogante lul`heten!! kan je via facebook vinden in zoekbalk dalijk!!!!! LIKE!”

Reageer
gravatar

nee ben hem helemaal zat. en ik geloof datie niet eens kan winne alsie niet meedoen. zou nergens op slaan dan akn iedereen da wel zegge toch? maar weet niet precies hoe de regels daarvoor zijn

gravatar

Lieve Marian, het staat alleen in deze “krant”‘ kijk maar bijvoorbeeld de telegraaf of een andere krant…daar kan je niks vinden…het is n grap…Sven schaats gewoon de 10.0000. Vr Gr.pat

gravatar

Hihihi die reacties. 🙂 Voor de eerste keer op De Speld maar lach echt de ballen uit mijn broek van de reaguurders en de reacties er op.

gravatar

Triest in de reacties te moeten lezen hoe gering het vertrouwen is in Sven. Hoe vaak moet een topmens zich bewijzen aan het wantrouwend volk voordat het goud hem eeuwig toe mag stromen? Geen woorden voor dat ziekmakende ‘voor wat hoort wat’, voor deze klompen van rechtschapenheid waarmee men hier op zijn helden trapt.

Reageer
gravatar

wat een arogantie…..je bent naar de spelen te gaan om tesporten op hoog niveau. Dan kun je beter in Nederland je plaats af staan aan iemand die wel wil rijden……

Reageer
gravatar

Nou wordt het helemaal een makkie. Zijn belangrijkste concurrent zal wel helemaal van slag zijn als hij in zijn eentje al die rondjes moet rijden. Ik gok er op dat die Koreaan nog een keer fout zal wisselen ook, van de schrik.
Proost Sven!

gravatar

Hij krijgt tevens ook een elfstedenkruisje uitgereikt voor zijn totale schaats carrière. Want hierna stopt hij met lange baan schaatsen en gaat zich toeleggen op short track.

Reageer
gravatar

Ik hoorde nu net dat er al een reserve wordt ingevlogen om SK te vervangen.om toch nog het punt te maken ivm de homo beweging gaat GJ de tien kilometer rijden pen met al de afzeggingen nog kans op brons ook. En geen last van het pak, wat gaat het in zijn blootje doen.

gravatar

De mensen die hier reageren op mensen die hier serieus op in gaan met de melding dat de berichten op de Speld een grap zijn vind ik het allerdomst. Nemen jullie die berichten echt serieus?

Reageer
gravatar

Ja ik ga dus echt geen schadevergoedingen betalen voor al die Kutnederlanders die mij zo nodig moeten zien schaatsen. Het is allang duidelijk dat ik de beste ben dus schei toch uit met dat gezeur. Ik ben beroemd en de beste dus doe toch zeker waar ik zelf zin in heb. En dat is bier in het HHH.

Reageer
gravatar

Heel goed Sven, sta je weer achter de tap straks?

gravatar

Als hij dit flikt zoals ik het hier lees kan hij vet veel gezeik krijgen met zijn sponsoren en nog flinke schadevergoedingen ook die sven zou moeten betalen want hiervoor betalen die sponsoren namelijk niet

Reageer
gravatar

Natuurlijk wel. Hij creëert alleen nog maar meer publiciteit door op deze manier goud te winnen en daar is het hen uiteindelijk om te doen.

gravatar

Snowden heeft documenten vrijgegeven uit Den Haag waarin blijkt dat Paars II plannen heeft gemaakt om de rondetijden niet boven de 30.3 te laten komen in het eerste gedeelte, aflopend naar 29.0 in het tweede gedeelte. Na afloop zal Kok gehuldigd worden om zijn tactisch inzicht. Ook Van Gaal zal in het zonnetje gezet worden omdat hij wederom heeft aangetoond alle touwtjes stevig in handen te hebben.

gravatar

Dat heb ik met mijn werk ook , dan meld ik me ook af om de volgende dag lovende kritiek te krijgen

Reageer
gravatar

omg wat lezen mensen slecht, ongeacht of je de speld kent… een huldiging wordt een “beetje” moeilijk als je niet gereden hebt… denk je niet? wtf lmao

Reageer
gravatar

Hahahaha, wie is er arrogant? degene die het gezegd heeft? Wie heeft het dan gezegd?

gravatar

Als het op internet staat dan is het toch altijd waar?

gravatar

Leuke reactie op die Canadezen. Op de spelen wil je toch laten zien dat je kan sporten? Dat die gekke Friezen allemaal net wat sneller zijn maakt dan toch ook niet uit. Er zijn veel betere redenen te bedenken om de spelen te boycotten.

Reageer
gravatar

Hou je bek jongen, ik wil gewoon liever bier drinken, laat me! Dat ik de beste ben wil niet zeggen dat iedereen zomaar een meing over me kan gaan lopen vormen. Christus.

gravatar

Ik heb net gehoord dat hij niet anders kon, hij was ingeloot voor bardienst in HH.

gravatar

Ik geef hem groot gelijk. Winnen doet hij toch wel. Ik denk dat hij wacht met die 25 rondjes tot in het HHH. Lekker feestje bouwen.

Reageer
gravatar

Prachtige site dit. Kom er nu voor het eerst maar is zeker niet de laatste keer.
Wist niet dat zoveel mensen zo vreselijk slecht lezen voor ze ergens op reageren.
Een kind van 4 snapt nog wel dat dit satire is en geen enkele kern van waarheid bevat.

Reageer
gravatar

Dit is wel de Speld hoor! Beetje respect graag!
Goed, er glipt wel eens een eenvoudig artikel door dat door een kind van 4 begrepen kan worden, maar de meeste berichten leveren hoogwaardig en zeldzaam nieuws, dat zelden door andere media opgepakt wordt. De Speld heeft de meeste scoops van allemaal! Dat zegt toch wel wat!

gravatar

O ja,? Dat dacht madamme Wust ook de laatste twee keer. HUILEN omdat ze te oud is???? HAHAHA

En die het GOUD op de 1500 m heeft gescoord, had nooit mee mogen doen, ze had hem liever gepakt met shorttrack. TOCH!! EINDE GEJANK.

Reageer
gravatar

Precies, gooi je frustratie er maar lekker uit hier! Wat een zak hooi hè die Sven… Of… Jij eerder misschien?

gravatar

Ik word zo blij van zulke humoristische berichten, en dan ook nog al die geniale reacties! Bedankt lieve, niet zo slimme landgenoten, dankzij jullie reacties werd dit bericht nog leuker! 🙂

Reageer
gravatar

Hahahaha geweldig al die reacties van degene die dit nog echt serieus nemen.
Zelfstandig nadenken blijkt toch best lastig te zijn.

Reageer
gravatar

Hoorde net dat ie zich ook heeft afgemeld voor de achtervolging, hij heeft geen zin om 2 andere schaatsers aan de hand te nemen

Reageer
gravatar

Ik neem aan dat dit een “grapje” is.

Reageer
gravatar

wat is dit voor een onbetrouwbare site wat een BS
sven gaat gewoon meedoen hoor

Reageer
gravatar

Wat is dit nu weer? Ik hadt Sven heel hoog zitten, maar nadat ik dit las niet meer. Wat een aroggantie zeg! Bekende Nederlanders kunnen egt niet meer met bijde benen op de grond bleiven staan tegenwoordig. Bah! Gelukkig heeft deze betrauwbare niewssite mij op teid uit de droom geholpen, wel raar dat het niet op nos.nl ofso staat.

Reageer
gravatar

Waar baseer je dat Slimmejongen op?
Ik heb zelden zoveel schrijffouten gezien in een paar zinnen.

gravatar

Allemensen zeg, wat ben jij dom! Ik wist niet eens dat er mensen waren die zoveel fouten konden maken in één zin.

gravatar

Wauw. Niemand die doorheeft dat dit een satire is op de gemiddelde reageerder hier. En dan met domme lul gaan roepen. Heerlijk dit.

gravatar

Haha, slimmejongen is volgens mij slimmer dan de mensen die op hem reageren en weet héél goed wat de speld is 🙂

gravatar

Gheghe, eindelijk iemand die me door heeft. Goh wat een debielen hier zeg. Het niveau van de mensen die hier slim aan het doen zijn is waarschijnlijk lager van de mensen die ‘domme’ reacties schrijven.

gravatar

Ik raak steeds bedroefder van het niveau van reacties. Slimmejongen is gewoon even aan het trollen en iedereen hapt keihard toe. Het lezen van reacties van mensen die zo’n berichtje aanzien als serieus nieuwsbericht is al ergerlijk genoeg, al kan ik er de humor ook wel van inzien. Mijn inschatting van het niveau van de mensen heb ik na het lezen van deze pagina flink aangepast.

gravatar

Ik vind het lezen van reacties van mensen die dit nieuws serieus nemen juist goed. Bovendien is het terecht: de Speld heeft wel vaker nieuws dat andere media niet durven brengen. Hulde daarvoor. Hoe meer mensen dat weten, hoe vaker ze hier komen kijken over de werkelijke nieuwswaardige zaken. Dan kunnen de onbetrouwbare media gewoon een zachte dood sterven.
Maar al die antwoorden als Dit is de Speld of Welkom bij de Speld zijn wel heel irritant. Die naam staat in grote letters bovenaan de pagina, nota bene! Als iemand de kleinere letters van het stuk kan lezen, kan hij/zij ook de kop lezen, mag ik denken!

gravatar

Waar ben je mee bezig sven kramer je bent gewoon aan je stand verplicht om hem te schaatsen. Anders had je beter gewoon thuis kunnen blijven en iemand laten gaan die wel wil schaatsen. Heb er geen goed woord voor over

Reageer
gravatar

Joh, die huldiging is ook hartstikke belangrijk! Je moet wel een beetje fris op het podium verschijnen natuurlijk….
Afgezien dan dat dit de speld is, wat het bovenstaande bericht een grap maakt, speciaal voor het soort mensen dat het leven te serieus neemt

gravatar

whahaha, ik lach me rot om de reakties hier! 🙂 Go Sven Go! Concentreren op de huldiging jonguh! Doen waar je goed in bent #grinnik

Reageer
gravatar

Kramer krijgt natuurlijk hevige concurrentie in het Holland Heineken Huis van alle andere medaillewinnaars, logisch dus dat hij de 10 dan maar laat schieten

Reageer
gravatar

Tja, hij moet ook goed oefenen op zijn selfies met ons, de fans, in het HHH. Er is ruimte voor verbetering ten opzichte van zijn vorige selfie.

gravatar

Oke belachelijk! Grote praat als ‘IK’ ben de beste & wil toch wel het goud..
Wees dan zo’n bikkel die ook gewoon van start gaat om het goud zelf te pakken.

Reageer
gravatar

Hahahahahhaah jullie zijn echt dom,, t is een GRAP. tuurlijk zegt hij niet af
En al helemaal niet om die reden.. kijk nog eens rond op deze site. Dan snap je het wel;-)

Reageer
gravatar

Te gek voor woorden!!..de OLYMPISCHE SPELEN man das toch niet zomaar ff een wedstrijdje das een droom voor vele hardwerkende sporters…ook al zou je de nummer 1 worden..je moet het nog altijd waar maken om m te zijn!!!En dan de reden voor afmelden, belachelijk!

Reageer
gravatar

Zo, en nu is het klaar! De Faceboekers terug naar Facebook, de Stijllozen weer terug naar GeenStijl… Opdat we hier weer enkel serieuze en betrouwbare reacties kunnen lezen. Hup-hup-hup….!

gravatar

Het is gewoon 17 februari bij de Speld.

gravatar

Kramer is per direct benoemd tot ere-voorzitter van de nationale schaatsbond. De vacature was ontstaan nadat Kramer Doekle Terpstra tot aftreden had gedwongen.
Kramer gaat nu dus lekker lang lullen en zakkenvullen.
Ja, dan hoef je niet meer zo nodig 10.000 meter te schaatsen voor een plak.

Reageer
gravatar

Ja zielig zeg, als je een geniale site met humor berichten opricht :’) Humor zou verboden moeten worden! Stel je voor dat allemaal mensen te snel lezen en het verkeerd interpreteren xD

gravatar

Wil je een welkom? ik heb er nog eentje bij de deur liggen, gebruikt!

gravatar

Sven heeft gelijk, dat HH-huis is geen kattepis. Als het zo doorgaat, dan pakt Seborga moeiteloos de 3 medailles op de 10km.

Reageer
gravatar

Hele goede tactische keus van Kramer. Waarom zou je je in het zweet werken als je toch wel weet dat je wint? Daarom moet Geert Wilders ook niet meedoen met de eerstvolgende TK-verkiezingen. Hoop maar dat ie De Speld leest.

Reageer
gravatar

Beetje hoog in je bol gekregen zwak erg zwak bang om te verliezen?

Reageer
gravatar

Jammer Lisette, er staat toch echt tien meter, dus maar een klein stukje…

gravatar

Jan… da’s alleen als je de komma als punt gebruikt…

in Nederland is de punt aanduiding van duizendtallen en de komma voor decimalen ;D….

dus 10,0000m is inderdaad maar 10 meter…. (en ook geen 1/10000 meter meer :D)

gravatar

Sven je kan ook naast je schaatsen gaan staan en nu nooit meer schaatsen. Hier maak jij je niet geliefd mee – waar is de Sven van vroeger – Laat nu zien wat je waard bent en dat je de 10 KM echt kan winnen.
Royalbiker – Gorinchem

Reageer
gravatar

Sorry hoor, maar dit klinkt mij zééér onsportief in de oren, en een belediging voor zijn fans die hem al die tijd hebben aangemoedigd. Een huldiging belangrijker vinden dan een wedstrijd? Bij de gekken af. Mag dus nog wel een beetje volwassener worden.

Reageer
gravatar

Ongehoord on sportief – gewoon de 10 Schaatsen al is het maar voor je Fans

gravatar

Ik vraag me af wat er in jou hoofd omgaat, als ie die race niet rijdt, hoe kan die dag gehuldigd worden?

Ps welkom bij de speld 😉

gravatar

Ik zie ineens opvallend veel aspirant speldlezers. Misschien moet er ergens op de site een introductiecursus van enkele van de meest gedenkwaardige speldberichten worden geplaatst. Ik vind dit typisch een klus voor de familie Beuker. Ze waren ook zo goed met het aanbrengen van structuur in het kerstprogramma destijds.

gravatar

de Abchazische aalbes…., is die niet giftig?

gravatar

Wel, ik heb gehoord dat het speciaal bier in Sochi en omgeving echt wel de moeite waard is. Verrijkt met aroma van de Abchazische aalbes.

gravatar

Hahaha jongens.. deze site maakt echte berichten anders, Tuurlijk gaat sven rijden en tuurlijk heeft hij dit niet gezegd! .. kom op denk na, maar ik vind het geniaal!

Reageer
gravatar

Ik kan me helemaal vinden in sven zijn beslissing. Waarom nog schaatsen als je goud toch al in de pocket hebt. Gaat toch weer een 1-2-3tje worden dus gelijk maar meteen de huldiging er achteraan voor sven, jorrit en bob.

Reageer
gravatar

Welkom op de Speld

gravatar

Het is even wennen als je de Speld voor het eerst leest. Kan het maar net hebben.

gravatar

Uitermate onsportief van Kramer. Natuurlijk wint hij toch wel en natuurlijk is de huldiging belangrijk, maar wij willen hem toch een klein kwartier live voor de televisie rondjes zien schaatsen.

Reageer
gravatar

Vergeef me de ongepastheid om op dit forum een serieuze vraag te stellen, maar is Rob Klop je echte naam? Ik voel een plotseling gevoel van familieband opkomen namelijk

gravatar

Structuurkip, voor mij is het belangrijker om een band te hebben dan om familie te zijn. Bedankt voor je ongepaste vraag.

gravatar

Duidelijk, zonder band ben je nergens. Wanneer ik nog eens kan helpen met een ongevraagde ongepaste vraag zal ik geen moment twijfelen…

gravatar

Ik vertrouw erop dat de kijkers nu massaal af zullen stemmen op de huldiging waar ik nu extra hard voor heb kunnen trainen.

gravatar

Het is jammer, maar het is wel logisch als hij zich helemaal wilt concentreren op de huldiging. Ik blijf in ieder geval kijken naar zijn races, want ik vind ze zelf erg gaaf! Succes Sven!

gravatar

Is dit een 1 april mop??????

Reageer
gravatar

Ook als het niet De Speld was geweest heeft deze grap alle kenmerken van een 17 februarigrap…. 1 aprilgrappen vallen sinds het grappenconvenant in een hele andere categorie.

gravatar

Begrijpelijk dat hij niet de kans wil lopen naar de verkeerde baan te worden gestuurd door zijn trainer. Als dat weer zou gebeuren wordt Gerard Kemkers ontslagen en moet hij solliciteren als verkeersregelaar.

PS: was ik al aan het intypen voordat ik #3 had gelezen.

Reageer
gravatar

Wat is er mis met verkeersregelaar zijn, oele?
Kemkers zou niet eens slagen voor die test
als hij mensen de verkeerde baan op stuurt.

gravatar

Bob de Jong gaat de 10 kilometer wel rijden. Hij kan zich immers niet volledig inzetten in het Holland Heineken Huis, omdat hij ook na afloop de Bob is.

Reageer
gravatar

Zie hier het probleem met de sporters van tegenwoordig. Als Bob een beetje ambitie had gehad, had hij er de afgelopen 4 jaar wat harder aan gewerkt, dat ie precies zo goed als Sven was geweest. Dan was hij na afloop van het Holland Heineken Huis gewoon ook Sven geweest, en had hij zich daar voor de volle 100% kunnen inzetten. Maar neee, meneer moet weer zo nodig lafjes de 10km gaan schaatsen. Jammer.

gravatar

Niemand snapt jouw reactie, dus reageer ik maar uit naastenliefde. Anders ziet deze reactie van jou er ook zo zielig uit he.

gravatar

Is hij soms bang dat hij verliest ik vind het onsportief hij moet alle ritten mee rijden vind ik dan laat hij zien dat hij een echte fries is

gravatar

Tsja, waarom zou je hem inderdaad nog rijden als er na al die afmeldingen maar 3 man aan de start verschijnen en waarvan hun kunnen al gekend is.

Reageer
gravatar

@josdekruidendokter. Ik weet niet hoor ziel maar die leerplichtige prinsjesjes hebben voorjaarsvakantie net als de rest van heel of half nederland

gravatar

Wat een vervelende opmerkingen over ons koningshuis! Kan het zijn dat je zelf nog niet veel hebt opgebouwd en dat je gewoon jaloers bent op iemand die dag en nacht voor van alles paraat staat, ons prima vertegenwoordigt en nu gewoon wat recht heeft op vakantie,ik hoop dat hij er van kan genieten! Toos.

gravatar

It strikes me how many comments there are from people who clearly don’t understand the concept of satire or irony or however you would describe De Speld. This goes forthis article as well as the one about the waving of King Willy (which in my language is an even funnier name than it is in yours). It must have something to do with the content, having very strong Dutch features in it.
Semi-nationalists see this as a perect opportunity to wave the Dutch flag and shout how proud they are of ‘Svennie’ and ‘Max and Willy’. To me, this underlines my ever-present presumption that nationalists are not so often blessed with a ‘gezond stel hersenen’, as my Dutch friends would put it.

gravatar

Nee, dat is Wüst. Vergissen is menselijk laten we maar zeggen.

gravatar

@Jim: en wat dacht je zelf van iemand die niet eens de naam van een kennelijk af te zei.. katten reageerder fatsoenlijk over kan nemen?
Zo te zien is het toch echt Jos de KruidendoktEr …