Verweij pakt goud op 1499 meter

Drieduizendste seconde voor op Pool Brodka

Koen Verweij heeft voor het vijfde Nederlandse goud gezorgd. Op het koningsnummer van de Winterspelen, de 1499 meter, eindigde hij als eerste. De Pool Brodka won zilver op slechts 3 duizendste van een seconde achter Verweij.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat het extra spannend maakte was dat Brodka onzichtbaar was gedurende de hele race, getuige ook de finish.

Reageer
gravatar

Natuurlijk heb je gelijk, maar vul het aan dat Mongolen, die uit Mongolië komen over het algemeen geen Nederlands lezen. Daarom lees ik de Mongoolse versie van de Speld ook niet.

Reageer
gravatar

Casper,

Uw reactie is ook niet grammaticaal correct.

Reageer
gravatar

Beste lector ijsleuter, het spijt mij ten zeerste dat ik geen rekening heb gehouden met uw geniale benadering van de goudenmedaille entlosung. Overigens, en das wel serieus, heeft een of andere topjounaillist, dit stukkie proza, omtrent tijdmeting en de peceptie ervan, 1 op 1 overgenomen. en das potverdrie voor een site met 8 bezoekers geenszins slecht. Hoewel trots zijn dat je stukkie in de telegraaf staat vergelijkbaar is met ondergescheten worden door een incontinente glazenwasser. maar dat terzijde. De superieure reactie’s van alle ongeletterde droeftoeters ten spijt, t blijft een aardige site die bij de neusch neemt, veracht en tegenwoordig zelfs de telegraaf vult. Ik weet niet of dat hier als compliment wordt beschouwd, maar meneer santegoed vroeg je nummer

Reageer
gravatar

Pracht prestatie. Maar de vraag is nu wie de 9946 meter bij de mannen wint dinsdag

Reageer
gravatar

Ik gok er op dat Sven wint, tenminste als Kemkers hem nu wel de juiste bocht in stuurt. Anders hebben we altijd nog Bob of Jorrit en een of andere Belg met een Nederbelgische Veltkampslag.

gravatar

hoofdletter…had hij bruine bonen met uien gegeten…goed voor een flinke ruft…scheelt zeker 0,012 seconde…had Koen wel mooi gewonnen…maar mocht niet van trainer Gerard…ja dezelfde die Sven de verkeerde baan opstuurde…die koekenbakker heeft ons nu al 2 gouden plakken gekost…dus voortaan altijd voor je eigen plan gaan…punt

Reageer
gravatar

Jammer, wat nu als het schaatsijzer van Koen 0.003 mm langer was geweest. Wie weet was het dan een gelijke tijd. Of is t 0.0003, nou ja, je snapt hem…

Reageer
gravatar

En waar is het gouwe ouwe POLENMELDPUNT als je het nodig hebt?
Hebben die dan niets meer te melden?
Je hoort ze nooit als de nood aan de man komt!
Nu wordt Koen Verwey en Zweden hun enigste gouden plak ontstolen!
Alweer door de POLEN!

;

Reageer
gravatar

En dan sta je daar in Holland Heineken House: hoop herrie, niettezuipen bier, Prins Pils en Prinses Amaretto om je nek hangend, een te luid HAha-ende Rutte in je oor en domme vragen van domme sportverslaggevers met hete lampen op je nog steeds zwetende hoofd …..

Nee, ik begrijp wel dat hij voor de 1499 ging en het daarna welletjes vond; less is more.

Reageer
gravatar

Juist, en wat is eigenlijk de exacte reden dat die Haha Rutte daar aanwezig is? Behoort hij tot het olympisch team en komt ‘ie nog uit in het jodeltoernooi? Is het nog steeds nodig om Haha nogmaals de definitie van het begrip ‘Less is more’ uit te leggen? Zit Poetin hierachter? Umberto Tan? Sven Kramer?

Vragen, vragen en nog meer vragen. Beste Jeettje, wordt het nu niet eens tijd voor antwoorden, antwoorden en nog meer antwoorden?

gravatar

In het eerste geval, mijn beste Schop, is “Gelag” wel met een G. Tenzij je hem wilt uitlachen, maar dan is het “Hard gelachen om Verweij.” of “Hard gelachen met Verweij.”

gravatar

In de laatste meter moeten we toch bekennen dat Polen hardere werkers zijn,of het geluk aan hun kant hebben,of bevriend zijn met de scheids,of de stopwatch hebben gesabotteerd of…….

Reageer
gravatar

Gelul natuurlijk, Die berekening, want het startpistool werkt op geluid via boxen. Die hangen boven de baan. En de lichtflits is te verwaarlozen, qua verlies. Dus helaasch. ?..

Reageer
gravatar

Beste Biksemberrugen,

Dat maakt de boel nog erger. Tussen de knal/lichtflits en de weergave van de luistersprekers zitten een aantal vertragende factoren.

a. De beide versterkers van de stereo kunnen onderling een kleine tijdsverschil hebben. Klein, maar het kan net het verschil uitmaken,

b. Bovendien speelt de lengte van de luidsprekerkabels een onmiskenbare rol.

c. Het storende achtergrondgeluid – bijvoorbeeld het gebrul van koninklijke hoogheden – bereikt niet gelijktijdig de oorschelpen van de twee startende mannen.

d. Daarbij kan er een vertraging zitten tussen de oren van beide schaatsers. Het is zelfs mogelijk dat bij een schaatser het startschot het ene oor in ging en het andere oor uit.

e. De snelheid van de lichtflits is op zichzelf weliswaar te verwaarlozen, maar een van beide schaatsers kan juist op dat moment geknipperd hebben met zijn ogen. Bijvoorbeeld doordat iemand zand in de ogen van een schaatser heeft gestrooid.

f. De ene schaatser is lichtgevoelig en de andere meer geluidgevoelig. (Licht is veel sneller dan geluid.)

g. De meetapparatuur heeft een tolerantie van plusminus 0,1 seconde.

h. Het plotselinge startschot veroorzaakt een paniekreactie. Niet alle schaatsers zijn daar even gevoeligvoor.

i. Een van de schaatsers kan kort zijn afgeleid, omdat de verloofde van de andere schaatser in het zicht van de eerste schaatser even haar borsten toonde door kortstondig haar trui omhoog te trekken.

j. Een van de twee moet hevig plassen, maar de strakke planning laat geen plaspauze toe.

k. De meest waarschijnlijke fout: De horloges van beide tijdwaarnemers liepen niet gelijk.

gravatar

Betrouwbaar nieuws meent de speld. Bij mijn weten kreeg ie toch echt op 3000 tste sec. Het zilver ipv goud. Even beter onderzoek doen heren en dames.

Reageer
gravatar

Diep resect. Jij kreeg het voor elkaar om een reactie te plaatsen die al 100 maal is gemaakt. Even wat beter onderzoek doen naar de aard van de site, ingeborg…

gravatar

Goede berekening echter zit er ook een lichtflits bij het schot en licht gaat vele malen sneller dan geluid.
Zoals ook vermeld hieronder

gravatar

Zo is het Ingeborg! Die Speld ook altijd weer:

Spreken is zilver…

De Speld had gewoon z’n mond moeten houden,
nou zit Koen met de gebakken banaan!

gravatar

Op het eind reed Koen Verweij 50 km per uur
dat is 50.000 meter per 3.600 seconden
dat is 13,89 meter per seconden
dat is 1388,89 centimeter per seconde
Koen was 0,0030 seconden later ( 3 duizendste )
dus lag koen 4,17 centimeter achter

De geluidssnelheid is 336 meter per seconden
dat is 33600,00 centimeter per seconde
Koen staat in de binnenbaan 4 meter vérder van de starter dan Brodka in de buitenbaan
dat is 400 centimeter vérder van de starter dan Brodka in de buitenbaan
Het startschot bereikt Koen dus 0,0119 seconden later ( ruim 11 duizendste )

Koen is dus 0,0119 – 0,0030 = 0,0089 seconden sneller dan Brodka ( ruim 8 duizendste )

Is uiteraard allemaal gelul maar toont wel aan dat meten in duizendsten geen zin heeft ténzij…
… de starter midden op de baan gaat staan.

gravatar

Nee de starter moet zich ofwel midden tussen beide schaatsers opstellen óf zodanig ver van de schaatsers opstellen dat het geluid van het startschot hen volkomen gelijktijdig bereikt. Ik stel voor dat hij stelling neemt op de maan.

gravatar

Onzin. Er wordt geen echt pistool gebruikt. Geluid gaat over de speakers en die staan aan weerszijde, Ook geeft het startpistool een lichtflits, dus geluidsnelheid maakt helemaal niet uit.

Evengoed is serieuze reacties geven op De Speld net zo zinloos als bizarre metingen maken met foute gegevens 😉

PRIK!

gravatar

Grap?

gravatar

Dom ben je pas als je 3 fouten maakt in een zin.

gravatar

Ik tel er zelfs zes. Dat is drieënveertig procent! Daardoor heeft deze dommerik bij mijn weten nu het record op De Speld.

Heer Hoofdreacteur,

Wilt u dit opnemen in de annalen van De Speld?

gravatar

Tsssk, de gouden medaillewinnaar op de 1499m een domme lul noemen? Ga uw mond spoelen!

gravatar

“Humer” schrijven is voor kippen zonder kop. De Speld is een website voor mensen met intelligentie.

gravatar

Die Frank, hij is zonder het te beseffen een haan zonder reet.

gravatar

Helaas heb ik het NK schaatsen vandaag gemist omdat ik op de BBC naar de Olympische Spelen in Sochi aan het kijken was. (USA wint na shoot out).

Reageer
gravatar

is een prima prestatie , maar dat hij baalt als een stekker kan ik me voorstellen hier is ie nog niet overheen dit doet pijn niet alleen bij hem maar ook voor nederland

Reageer
gravatar

Volgens mijn berekeningen had Koen ook goud op de 1500 meter kunnen winnen als hij zijn haar had gemilimeterd. Ik heb dit berekend door het gewicht van zijn haar af te trekken van de gezette tijd door het eerder samen te nemen met zijn voortgebrachte energie.

Reageer
gravatar

Ken uw geschiedenis Mennodehaan. Haren afknippen zorgt historisch gezien voor dramatische prestaties.

gravatar

Het is goed dat het schaatsen vernieuwd wordt en dat de 1500 meter vervangen is door de 1499 meter. Het schijnt dat er nog rigoreuzere veranderingen op komst zijn en dat de 10.000 meter vervangen wordt door de 9990 meter.
Trouwens, waar was onze koning?? Ik dacht dat hij een sportliefhebber was. Ik hoop dat premier Rutte daarover bij de volgende wekelijkse persconferentie tekst en uitleg geeft.

Reageer
gravatar

Hij is teruggeroepen door Alexander Pechtold. Die vond dat hij zich minder moest uitlaten in de media.

gravatar

Ja,Pechtold begon last te krijgen van het feit dat de koning te veel op tv was en dat het ten koste ging van de zendtijd die aan D66 moties en acties besteed had kunnen worden. Want die waren maar voor drie zaken prominent in het nieuws deze week, en dat terwijl ze op vijf keer gerekend hadden, gezien de peiling!

gravatar

Die man heet toch Pegtold ?

gravatar

Furaha, gezien de dubbele aanhalingstekens doe je aardig je best, maar je zin mist hier en daar nog wat aan interpunctie.

gravatar

Is dat diezelfde Verweij die met de vorige zomerspelen brons had met het vierhonderd meter kopjeduikelen en zilver won met 233 meter figuurzagen met hindernissen? Wel een mannetjesputter, hoor! Hij schijnt zich nu ook toe te leggen op het kunsthinkelen……………….

Reageer
gravatar

Toch vond ik hem het beste in zijn gloriedagen bij het Wildwaterpunniken. Hoe hij met zijn befaamde Franse Slag het Aluminium veroverde tijdens de Panlocale Spielerijen van 2007 was ON-GE-KEND!

gravatar

Vroeger met honderd meter speervangen en 110 meter kogelkoppen met hordes, toen was hij pas echt goed….

gravatar

@johannes droognaaien met olie is geen droognaaien meer he. Dus droognaaien is altijd zonder olie….
Maar van mij mag mooiboy verweij ook meedoen aan 100m betonhappen.

gravatar

ik lag nog harder op de onderstaande reacties dan het artikel zelf!# Welkom op speld.nl

Reageer
gravatar

Dit is op z’n minst de beste mislukte belediging van het jaar!

gravatar

Ik wou eigenlijk niet reageren, maar vooruit. Alles om onder Lisa te liggen!

gravatar

Het zal wel aan mij liggen maar bij mijn beste weten kan Lisa hooguit op de bovenstaande reacties gelegen hebben. Alle onderstaande reacties moesten immers nog gereageerd worden… Naar mijn mening zijn betreffende bovenstaande reacties over het algemeen halfzacht. Hoe ze daar hard op heeft kunnen liggen is mij dan ook een raadsel. Degene die graag onder Lisa wil liggen staat nu helaas onder Lisa. Ik lach zelf helaas nog steeds wakker!

gravatar

Mijn kip heeft een ei gelecht en die lach in haar nest, nu in mijn maach. Hoe lech je dat uit dit harde gelag. prikje van een andere spelt.

gravatar

Haha ik dacht eerst dat Lisa laCH bedoelde, maar dan had ze wel ‘om’ in plaats van ‘op’ getypt. Ze is natuurlijk niet gek!

gravatar

Helaas zie ik de reactie van Lisa nu pas. Anders had ik natuurlijk wel eerder gereageerd. Nu lig ik helemaal onderop… 🙁 Misschien dat ik nog bovenop het artikel kan gaan liggen, maar dat is toch niet hetzelfde.

gravatar

“Uw vaste prik voor betrouwbaar nieuws.”

gravatar

Haha, De nieuwswaarde is humor.

gravatar

Gelukkig reed hij de laatste ronde nog en wisselde tijdig van binnen naar buitenbaan en weer terug. Ook lag er geen vogelpoep op de baan hetgeen toch ook altijd een paar tienden van een seconde scheelt.

Reageer
gravatar

Weest niet teleurgesteld, het is niet allemaal goud wat er blinkt!

De medailles zijn allemaal van geschilderd plastic. De zilveren met aluminium verf bekwast, de andere met menie vermengd met citroengeel.

Het maakt dus niks uit welke medaille je wint! Je kunt hem eigenlijk beter niet winnen want dan moet je hem daarna weer in de bak voor plastic gooien in plaats van bij de algemene vullis.