Koning belooft beterschap

'Tijdens de dodenherdenking zal ik minder hard juichen'

Koning Willem-Alexander trekt zich de kritiek aan dat hij tijdens de Winterspelen in Sotsji te uitbundig zou hebben gejuicht. Via de RVD laat hij weten dat de kritiek zal worden meegenomen bij de eerstvolgende dodenherdenking: “Met het oog op de waardigheid van het koningschap zal het juichen op 4 mei iets ingetogener zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mooi dat iedereen dit zomaar aanneemt. Is een verzonnen bericht, staat niets op de website van de RVD. Maar wel leuk bedacht. Achter de schermen zou hij dit vast gezegd kunnen hebben, maar nooit via de RVD. Zo professioneel zijn ze dan wel weer.

Reageer
gravatar

Stelletje zeikerds zijn jullie, Hij vervult zijn koningsschap geweldig, mag hij een keer laten zien, hoe geweldig trots hij is op onze sporters….

Reageer
gravatar

Het zijn ook maar mensen die gek zijn op sport of is dat alleen voor de gewone mens

Reageer
gravatar

Heerlijk een juichende Koning, hij geeft om het land en zijn burgers, geweldig toch? Ik zie er niks verkeerds aan om team NL aan te moedigen, is juist leuk om te zien dat een koning betrokken is.

Reageer
gravatar

Wat een onzin ik heb enorm veel respect voor onze koning en koningin en vind het super dat ze zich onder het gewone volk mengen en genieten van wat hun landgenoten presteren. Ja en daar hoort nou eenmaal juichen bij.

Reageer
gravatar

Dus van prins wimpie naar… mh wauw den Neerlandsche bevolking kan altijd nog even gauw het oranje vlaggetje omruilen voor een van onze ooster buren om niet met zijne simpelheid wimpie in verband te worden gebracht, hoezo een vorst om uw voor te schamen… geen paniek zijn begeleider is vlak naast hem om hem van nog stommere acties te behoede.
.

Reageer
gravatar

volgens mij hahaha…heeft niet iedereen door waar speld voor staat, dus beste waarheidszoekers, koningsgezinden, serieuzen van wezen en aard laat alles even los en lach…als we met zijn allen zo laks met het serieuze nieuws omgaan waarom niet genieten van deze humoristische hoek van kijken.

Reageer
gravatar

Wat een onzin , we moeten blij zijn dat we een koning hebben die iets van zn emoties laat zien,verdrietig of blij ,en waar staan de regels hoe een koning zich moet gedragen?

Reageer
gravatar

hidma,

Natuurlijk mag een koning zijn emoties laten zien, maar niet op volkse wijze. Er moet toch iets over blijven dat hem onderscheidt van jou en mij, anders hadden Henk en Ingrid daar net zo goed kunnen staan op staatskosten. En wellicht zelfs met meer recht. Zij betalen immers wel belasting en zij moeten wel noest arbeiden om hun huisje, hun tweedehandsautootje en hun schrale maaltijd te kunnen bekostigen.

Het kan toch niet voldoende zijn dat hij is geboren uit een hovaardig geslacht van vechtersbazen, machtgeerders, rokkenjagers en zelfverrijkers. Het is al niet van deze tijd, dat op basis van deze faam ons staatshoofd zijn positie heeft gekregen.

gravatar

Voor fanatieke sportliefhebbende jongeren zouden deze onmajesteitelijke toejuichingen “geweldig” kunnen worden genoemd. Maar we spreken hier niet over jongeren, maar over een staatshoofd en zijn vrouw. Zouden veel mensen lovend spreken over eenzelfde gedrag van echte staatshoofden?

Neem Poetin als voorbeeld, zijn “gewone” gedrag wordt in ons land bespot. Of Berlusconi wiens “gewone” grappen tot hilariteit leidden, ook van onze Oranje-klanten.

Een koning die zich verlaagt door het toejuichen van zijn onderdanen en zeker op deze wijze, is op dat moment geen koning meer. Alex en Maxi moeten beseffen dat zij niet van negen tot vijf koningspaar zijn, maar vierentwintig uur op een dag. Dat is Alex zijn bestemming en Máxi haar lot.

gravatar

Aan “DE HEER STEEDS” het “gewone” gedrag van Putin discrimineert mensen. Berlubunga zat aan minderjarige meisjes en had zijn vriendjes bij de mafia. En dat gaat u vergelijken met het rond lopen in trainingspak en het uitbundig aanmoedigen van sporters? U vergelijkt appels met peren, u bent het vast met Putin eens dat homoseksualiteit erger is dan pedofillie?

gravatar

Nederland op zijn smalst!!!
Juist fijn dat onze koning zo is zo als hij is!
Laten we daar nu eens trots op zijn!
Van ons mag hij nog veel harder mag juichen! !!

Reageer
gravatar

Arietje,

Jouw pocherij met Engelse woordjes wordt teniet gedaan door jouw gebrekkige talenkennis.

Als de Juf niet overspannen was geweest, had ze jou beslist teruggezet naar groep drie.

gravatar

Volk,

Wij en Máxi moeten Onze verontschuldigingen aan bieden voor Ons onwaardige gedrag tijdens Ons bezoek aan de Winterspelen.

Vanochtend werden Wij bij Onze Mama geroepen. Zij is heel erg boos op Ons en Máxi. Wij hebben in Sotsji de Oranje-monarchie in de waagschaal gesteld. Aanvankelijk begrepen Wij met Onze Domme Kop niet, wat mamma bedoelde. Maar ze heeft wel gelijk.

In autocratische en feodale tijden hadden gekroonde hoofden nog macht en gezag, die zij versterkten door het gepeupel eerbied af te dwingen. Aanvankelijk gewapender hand, maar tot hun verrassing was de eerbied er zo ingepompt dat deze vorm van aanmoediging niet meer nodig was. Simpel onderhoud met propaganda volstond en volstaat nog steeds.

Maar helaas, onderdanen, zijn de tijden veranderd. Het enige wat nog over is van het koningschap is de grandeur, ook wel koninklijke waardigheid geheten. Onze propagandacommissies in het land en de afdeling koninklijke propaganda van de RVD rest nog om ons als Bijzondere Mensen voor te stellen.

Ergo, als Wij en Máxi Ons als Onderdanen gedragen, gaan onderdanen Ons zien als hun gelijken. Dat kan en mag niet gebeuren, want dat betekent zonder meer dat zulks het eind zal zijn van Ons koningschap en dat van Ons nageslacht. En grote werkloosheid, want duizenden in Ons land leven van Onze propaganda.

Nogmaals, Wij en Máxi gaan ons voortaan zo gedragen dat jullie, Ons en Máxi nog jaren zullen kunnen bejubelen en vereren.

Reageer
gravatar

JEETTJE Zet ff je adres in een berichtje heb je morgen 10.000.000 Bombrieven in de bus. In een keer openmaken ben je overal vanaf. Ga lekker ergens anders lopen Azijn-pissen, neem een volkstuintje in Rusland en ga lekker Geraniums kweken. Opzouten

Reageer
gravatar

WTF,

Is dit een bedreiging van onze vriend Jeettje?

Als ik u was, zou ik maar oppassen, want de Speld heeft sinds kort een eigen afluisterdienst. Berichten, zoals die van u, gaan direct naar alle binnen- en buitenlandse inlichtingendiensten. Voordat u het weet, staat er een prijs op uw onzalige hoofd.

De Hoofdreacteur namens de Reactieraad

gravatar

..een hele uitdaging ook, 10.000,000 brieven tegelijk openen. Heeft u wat praktische tips daaromtrent, WTF?

gravatar

Gun die mensen hun lolletje toch.
Weet je wel hoe saai het is om in Wassenaar achter een altijd gesloten hek te moeten wonen ?

Reageer
gravatar

Jo,

Er wonen zoveel mensen achter een hek, bijvoorbeeld in gevangenissen. Is dat een reden om ze grenzeloos te vereren en te bejubelen?

gravatar

Jo, vertel eens!?!

O, een retorische vraag..

Nou Jo, het is best te doen hoor!
Echt, geloof me nou maar.. het ziet er saaier uit dan het is en dat hek gaat regelmatig open, het valt allemaal reuze mee.

Best fijn ook als je personeel de deur en het hek achter je dichtdoen na een feestje elders met iets meer bier dan goed voor je is.

gravatar

Verrassend dat er hier mensen zijn die mij serieus nemen
– of het doen voorkomen alsof -. Heb ik toch een streepje op de koning voor.

gravatar

Misschien kan hij dan aan dat overleden broertje van hem denken en daardoor, wie weet! een echte traan produceren.
Wellicht is er nog tijd om hem bij te brengen wie en wat er met de dodenherdenking herdacht wordt en dat het volk van zijn voorvaderen hiervoor verantwoordelijk was.
Dat vrouwtje van hem kan hij beter thuislaten, dat begrijpt al helemaal niets van de gebruiken in dit landje. En bij het schaatsen juichte ze alleen maar op bevel van de RVD en keek dan nog de verkeerde kant op omdat ze het niet door had.

Reageer
gravatar

Wat een tekst. “Dat overleden broertje van hem…” Lijkt me lastig dat je door een bloedlijn er niet onderuit komt ook Koning te zijn van mensen die zo onnozel uit de hoek kunnen komen. Verder natuurlijk best een interessante erfenis, hij vult het ook leuk in.

gravatar

Ja, precies, het land zat nog op een toiletwerper te wachten, het paste hem ook zo uitstekend! Het zal hem niet echt lastig vallen koning te zijn, je hoeft er niet voor geleerd te hebben en anderen zeggen exact wat je moet doen.

gravatar

Ik vind het aardig van onze koning dat hij zijn volume wil reduceren. Zijn gejuich klinkt nogal onbeheersd. Een aantal beheersde kreetjes zalgepast zijn op4mei. Maar op koningsdag mag ij helemaallos

gravatar

Theo Maasen zag het al goed aan het einde van de oudejaarsconference 2013. Een mongool als koning, die ons allemaal lief vindt, daar is grote behoefte aan in Nederland.

Willempie heeft zijn voorgestelde rolmodel goed opgepakt, zie de beelden, laten we het maar houden op zijn tegenprestatie voor zijn uitkering, hij is als hardwerkende Nederlander goed “An die Arbeit”.

Ik heb zo’n vermoeden, dat hij in het Heineken-huis logeert.Tijdens het bijkomen van alle inspanningen ligt hij aan het bier-infuus, om de volgende dag weer 1000% de juichaap te kunnen uithangen.

Heerlijk, helder, licht!

Reageer
gravatar

Beste Koning ; ga je gang, leef je uit en laat nou maar zien dat wij geen kouwe kikkers meer zijn en dat die ouwe kouwe kak van weleer is vervangen voor een multi-cultureer plezier in het leven. GA ZO DOOR, Geweldig !

Reageer
gravatar

Arnaud,

Ik vrees dat koning pils De Speld niet durft te lezen. Hij wordt hier nogal eens vals behandeld en dan moet het grote koninklijke kind huilen.

gravatar

Juichen kan ie wel een beetje. Al wil ik af en toe ook middelvingers zien. Maar eerst nog zijn feestje op 26 april a.s. Juich je gezellig mee met de slavendrijvers?!

Reageer
gravatar

Nee dan zo’n starre queen Elisabeth! Pff. Kom op zeg; koning en koningin zijn juist goed bezig en ik vind het een zege voor dit land! Laat de kritiek maar gaan over het horrorkabinet..

Reageer
gravatar

Joost.

Dat “horrorkabinet” is wel tot stand gekomen via een democratische weg. Dat kabinet draagt de verantwoording over het (feest)gedrag van het paar waarvan een corrupte rokkenjager als opa had en de ander een vader met bevlekt blazoen.

Hoe zo zijn mensen die als gekken staan te blèren langs de kant een zege voor ons land?

En wat hebben wij in ons land met de queen te maken? Het lijkt mij beter om vergelijkingen te trekken met republieken, bijvoorbeeld de Bataafse.

gravatar

Stelletje malloten laat die mensen met rust, eerst waren ze te afstandelijk en stijf, nu is er weer wat ander . Laat ze lekker zichzelf blijven à.u.B.

Reageer
gravatar

Inderdaad laat hen gewoon maar doen wat ze willen, ze hebben per slot van rekening geen publieke functie en het luizenleventje dat ze leiden wordt ook niet met gemeenschapsgeld gefinancierd. Ronduit belachelijk dus dat iedereen een mening heeft over de gedragingen van ons koningshuis. Die schatten van mensen moeten gewoon met dictators kunnen pilzen, huizen kunnen bouwen met vergunningen die van corrupte ambtenaren zijn gekocht en ons land vertegenwoordigen op gezellige evenementen in landen met discutabele wetten zonder dat iedereen daar een mening over heeft!!! Ik ga zo weer even naar mijn loonstrookje kijken naar de 52% belasting die ik met liefde betaal en hoop dat Koning Willem Bier snel weer wat leuks mag gaan doen met zijn zuurverdiende deel hiervan.

gravatar

Jacco,

Hou er dan ook mee op.

gravatar

Geweldig deze uitspraak waarmee hij terecht aangeeft, er zijn momenten waarop je anders meeleeft! Ons koningspaar is heerlijk uitbundig en leeft geweldig mee met onze bevolking die dingen presteren voor ons land. Hulde en leve de koning en koningin!!!!

Reageer
gravatar

Jeettje, wat bij jij een moeilijk mens. Je gunt de mensen hun plezier niet. En je bent inderdaad niet iemand die bij onze bevolking hoort. Je zegt dat je daar niet aan hoeft mee te betalen. Dat hoef je ook niet, dat gaat gewoon uit de grote pot. Dat gaat bij een president niet anders. Enne, je houdt waarschijnlijk van voetbal. Een bal wegtrappen en dan er weer achteraan rennen. Wat een raar geklets. Maak je nuttig!!

gravatar

Henk, je kletst onzin. Je weet helemaal niet of ik van voetbal hou, en je verzint er maar weer wat bij en gaat daar op los:dat noemen ze een stroman redenatie. Bovendien heb jij kennelijk niet door dat die in grote pot door ons allen gestort wordt, ook door jou. Dat gedoe met een president: er is allang uitgerekend dat zoiets minder kost dan een Oranjehuis EN dat je voor zo’n meneer mag KIEZEN: ze noemen dat ook wel democratie, weet je.

Ik ben alleen maar een moeilijk mens voor mensen die niet goed kunnen denken, en daar hebben we een overschot aan: die mensen die beginnen te loeien alsze denken dat je ze hun lollie afpakt. En die dan ineens vinden dat iemand niet ‘van hunnie is’ omdat hij wat kanttekeningen plaatst, aldoende iemand zijn recht op meningsuiting ontzeggend.
Kijk joh: ik gun ieder zijn pleziertje – ook wanneer die niet weet waarmee die bezig is: ik weiger alleen dat pleziertje opgedrongen te krijgen. Voor rotjochies is het plassen in brievenbussen een pleziertje: wat als het jouw brievenbus is? Gun je ze hun pleziertje?

En ja, ik ben boos: Prins Pils is hevig afwezig bij de herdenkingsdienst voor Els Borst, een Minister van Staat en een vrouw van statuur: een bloemstuk en iemand van de hofhouding gestuurd, kon er net af.
Maar wel met een dictatoriale ex-KGB’er een pilsje happen: nou, dat tekent het wel.

gravatar

Jeetje. Ik denk dat “je plaatje” voldoende zegt. En dat voetbal was maar een ideetje. Kan ook iets anders zijn, maar gun mensen hun plezier. Jammer dat jij dat niet hebt.

gravatar

Wat heeft Willy bij Els Borst te zoeken? Nou niet gaan huilen als degene die euthanasie heeft gelegaliseerd zelf geëuthanaseerd is Jeettje.

gravatar

Luz,

Inderdaad, je hebt gelijk. Verhuizen is een optie voor koning pils en zijn bijpassende koningin. Het sprookjesbos bij de andere vorsten in de Efteling lijkt mij zeer geschikt.

gravatar

Henk,

Jij gunt mensen een lolletje, maar koninklijke majesteiten zijn geen gewone mensen. Ze stammen van een bijzonder ras (homo majestatis) dat speciaal is geschapen om zich onredelijk te laten bejubelen. Een gewoon mens bejubelen is zeer ongepast voor de homo majestatis.

Een en ander geldt overigens niet voor Máxi. Zij is van gewone afkomst, dus waarom zij wordt vereerd heb ik nooit begrepen.

gravatar

Ik vind het juist GEWELDIG… Dat ze gewoon zichzelf kunnen en mogen zijn!!!

Reageer
gravatar

Beste Babs,

‘Gewoon’ in een terreur. Dat is als je al weet wat je daar mee bedoelt, Ik zelf kom gewoon nooit naar schaatswedstrijden. Zich zelf zijn is ook niet perse winst, Willie was gewoon liever gewoon geweest, en Max had liever een gewone pappa gehad denk ik. Maarja, het is gewoon heel lastig om iemand anders dan gewoon jezelf te zijn. Dus wat is er nou zo GEWELDIG?

gravatar

Ja, heel fantastisch is dat om in Rusland gewoon jezelf te kunnen zijn. Dat kan ook lekker gewoon zo omdat onze koning zo gewoon hetero is. Stond-ie daar met zijn man te juichen dan zat hij nu gewoon in een Siberisch strafkamp. Ook heel gewoon daar.

gravatar

Babs elke vrijheid dient begrensd te worden. Willy heeft duidelijk zijn grenzen opgezocht. In zandvoort zeiden wij zet 1 duitser in een sportzaal en de zaal is vol kabaal. Er stromen generaties duits bloed door zijn aderen. Dat gejuich gaat irriteren. Geen mens gedijt bij onbegrensde vrijheid!

gravatar

wat een onzin… ik vind het fantastisch om te zien dat hij nog net zo enthousiast is als 4 jaar terug … en alle andere spelen waar die geweest is als prins… lekker enthousiast blijven… geeft een heel ander beeld op t koningshuis!!! lekker los!!!

Reageer
gravatar

Nee Jeroen, dit kon ècht niet. Een 3-delig grijs voor Willie en een konigsblauw mantelpakje voor Max had het toch beter gedaan.

gravatar

ik ben het met je eens jeroen die max en jeettje vind ik maar dikke eikels gewoon blijven door zeuren ga wat anders doen zeikers

gravatar

Reindje,

Je maakt impliciet duidelijk dat jouw eikeltje wel erg klein moet zijn.

gravatar

De RVD houdt bij de uitreiking op 4mei wel de Sotsji-lijn aan. De kransen die normaliter bij de uitreiking op 4mei worden gebruikt worden vervangen door een bosje bermbloemen.

Reageer