Kim (22) hoeft heus niets voor Valentijnsdag

Studente vindt het ‘niet per se nodig’

Kim Gravenbeek hoeft geen cadeau op Valentijnsdag van haar vriend Laurens (23). Hoewel de studente psychologie het best zou kunnen waarderen, vindt ze het ‘niet per se nodig’ om een cadeautje te krijgen op 14 februari. Ook niet als al haar vriendinnen wel wat krijgen.

Volgens Kim is Valentijnsdag ‘veel te commercieel’: “Het is door marketeers bedacht, zodat er allemaal lekkere chocolaatjes en dure parfums worden gekocht. Ik houd daar wel van, maar ik hoef het niet speciaal op Valentijnsdag te krijgen als cadeau.”

Veel vriendinnen van Kim krijgen wél een cadeautje van hun vriend op Valentijnsdag. “Maar dat maakt me niets uit hoor. Ik ben echt niet jaloers op ze. Hun vriendjes willen zich gewoon een beetje uitsloven, nou, dat hoeft voor mij niet zo. Laurens hoeft dat voor mij niet te doen. Hij mag natuurlijk wel wat kopen, maar ik zou het pas écht leuk vinden als hij me een cadeautje geeft op een doodgewone dag. Dan zou ik pas verrast zijn.”

“Ik vraag me ook af waarom er een speciale ‘liefdesdag’ in het leven is geroepen”, gaat Kim verder. “Elke dag zou een dag van de liefde moeten zijn en dat laat Laurens ook zien. Niet met een cadeautje, maar dat hoeft ook helemaal niet. Dat zou veel te duur worden. Hij geeft me wel vaker iets liefs, met mijn verjaardag bijvoorbeeld. En dat is ook meer dan genoeg. Als ik dan óók nog wat zou krijgen op Valentijnsdag, dan zou ik het persoonlijk wel heel erg veel vinden.”

Laurens had al een lief valentijnscadeautje voor Kim in zijn hoofd, maar ziet er nu toch maar vanaf: “Ik denk dat ik haar alleen maar in een ongemakkelijke situatie zou brengen. En dat wil ik natuurlijk niet. Ik vind het wel jammer, want ik had écht een heel mooi cadeau voor haar bedacht. Nu moet ik maar wachten tot haar verjaardag.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste A. Heijnstein, bedankt voor uw reactie (# 35a) op mij bijdrage. Het toeval wil dat ik in het weekend een recent essay vond van een neef, die als econoom in het zweet zijns aanschijns zijn dagelijks brood verdient en wiens schulden van overheidswege vergeven doch niet vergeten worden. Amen. Deze neef voorziet een wat langer aanslepende neergang van de dollar en in diens kielzog de Euro, maar veel langer dan fiscal 2018 hoeft dat niet te duren. De U.S.A. stimuleert nu haar economie met goedkoop geld (alleen het papier en de druk- en distributiekosten) en het plafond van de Amerikaanse staatsschuld ligt thans in een orde van grootte die het menselijk voorstellingsvermogen overstijgt. Dat zal een keer moeten worden teruggebracht tot een begrotingstekort van minder dan 3 % Deysselbloem. Kenners schatten in dat, ceteris paribus, najaar 2075 Amerika op zijn vroegst haar huidige begrotingstekort/schuldenplafond zal kunnen hebben teruggebracht tot hanteerbare proporties of het deels op zijn Europese bond- en bendgenoten zal hebben kunnen afwentelen. Voor zover die dan nog niet zijn teruggevallen tot een vegetatief bestaansniveau of een leven als jagers en verzamelaars. De VS mikken wellicht op W.O. III, waarna men met een schone economische lei kan beginnen aan een doorstart van het kapitalisme. Van mij overigens geen kwaad woord over Amerika, tenslotte maken wij als satellietstaat van de VS integraal deel uit van deze economie.

Reageer
gravatar

Ik moet wederom krachtig protesteren tegen het gebruik van het woord “vriendje” als er over meerderjarig vrouwen gesproken wordt, het jochie is voor 99% zeker geen 12 dus het is meer een vriend dan.

Reageer
gravatar

Hm. Mij is opgevallen dat vrouwen het zélf over vriendje hebben, zelfs al is hij boven de 30. Ik vermoed dat het een glijdende schaal is: naarmate de relatie langer duurt en het huwelijk een reële optie wordt, verglijdt het van ‘vriendje’ naar een steeds nadrukkelijker in hoofdletters uitgesproken VRIEND, waarna is ‘mijn aanstaande’ de volgende aanduiding is.
Maar dit zijn slechts mijn observaties.

gravatar

Ach mensen, al dat Valentijnsgedoe, much ado about nothing, geïmporteerd vanuit het ontwikkelingsland van Uncle Sam en Free Enterprise, net zoals Dow Jones, Nasdaq en S & P (Standard & Poor’s, hoe toepasselijk in een land waar een groot deel van de bevolking inderdaad standard poor is), inhouds-, zin-, smake- en genadeloos inflatoir geweld. De hele Valentijn-hype bewijst alleen dat de bulk van de Nederlanders ontvankelijk is voor Amerikaans consumentisme; het hoeft niet goed te zijn, als het maar wel véél is. Alle zegeningen komen uit Amerika; obesitas: hand in hand met MacDonald en CocaCola, longaandoeningen via Amerikaanse sigarettenfabrikanten, verdwenen privacy dankzij NSA en brandstoftekorten door benzineslurpende Amerikaanse patserbakken. God bless America, maar voor hoe lang nog? A propos Kim: doorgaan meid, gewoon volhouden, Laurens zal het een keer gaan snappen, of anders maar niet. Meer mannen dan kerktorens in Nederland.

Reageer
gravatar

Beste Outsider,

Op uw open vraag over hoe lang nog het onze lieve Heer zal behagen de Verenigde Staten te zegenen, kan ik u melden dat in financiele kringen niet gecontroleerd door de heersende machten, de prognose rondgaat van een val van de dollar in 2014/2015.
Dat de mondiale kettingreactie die hiermee gepaard gaat iedere aardbewoner zal treffen zult u zich voor kunnen stellen. Dus op dat moment zal wederom de Verenigde Staten de toon zetten, maar wellicht voor de laatste maal.

Van Outsider naar Insider.

Met vriendelijke groet,
Albert Heijnstein

gravatar

Of ik de bloemen terug moest geven weet ik niet; ik heb het wel gedaan.
Zo was meteen dat verbijsterde hoofd van de leerlingstijldansende Valentijn uit het zicht en kon ik me uit de voeten maken..

Ik snap het nu achteraf wel een beetje, ik was (behalve Kim) de enige vrolijke vrijgezelle dame daar, Kim viel echt niet op tegen het grauwe behang en dacht zelf ook niet heej.. voor mij?!?

Geen stijldansjes voor mij: toen niet, nu niet, gaat nooit gebeuren ook.
Dat verdom ik.

Ah, de correctiefunctie werkt vandaag; dit had ik onder #30 gemikt voor alle duidelijkheid.

Reageer
gravatar

Sjaggeruilig verwend flutwijf. Heeft zeker alles al, weet het van gekkigheid niet meer. Of doorgeduft en durft niks meer te vragen.

Lekkel plakken op de bank in zwart mantelpak. Het type dat je dronken moet voeren. Dan gaat ze toch hopen op een zaaddoucheurtje.

Reageer
gravatar

Arme Kim, ze is een slachtoffer van een femministich opvoeding van de jaren zeventig. Hebben mannen nu eens een dag voor hunzelf dan boren de femministen het de grond in.

Reageer
gravatar

@Aard op #24 :

Nou Aard, vanochtend dacht ik er heel anders over; ik zat al om half 10 klaar voor een surprise lunch/diner/borrel/luchtballonvaart.
Binnen op de bank, helemaal opgetut en ready to go, jas aan en kop omhoog denkend: “Het zal wel weer niet maar je weet maar nooit.. misschien dit jaar wel..?”

Ik vergeet bijna de bloemenspecialist die wellicht een bos rozen kwam brengen, die had ik ook wel verwacht. Zou het gewoon heel druk zijn?
Nog een half uur, uurtje wachten; dan geef ik het op.

Ik overweeg nu mijn jas aan de wilgen te hangen en een huispak van Roy Donders aan te trekken.
Wéér geen enkele verrassing, geen geheimzinnige kaart, geen onverwacht etentje van een aanbidder…

Nu, 22.53 uur en de dag bijna om ben ik het met u eens. Stom gedoe…
Zo commercieel ook.

Zelfs geen Speldlezer die even anoniem liegt dat hij al maanden van me droomt.
Waarom nou niet, zoveel moeite is dat nou ook weer niet.

Was ik maar een giraf, of desnoods een ander overbodig dierentuindier…

Reageer
gravatar

Lieve Annie,

Als je nou belooft dat je dat huispak van Roy Donders gewoon uit doet, terwijl je net een berenvelletje op de Haagse Markt hebt gescoord, is de kans een stuk groter dat er Speldlezers zijn die van je zouden kunnen gaan dromen. En misschien wel hardop!
Maar ik dacht dat je wel eens door iemand volkomen onverwacht een Bossche Bol is aangeboden, toch?

gravatar

Lieve Annie,

Je vroeg mee eerder wat ik dacht van “een beurt”. Laat ik je daarom een echt gebeurde anekdote vertellen.

Enige tijd geleden was ik ingedut in een apotheek, omdat ik erg lang moest wachten. Ik werd wakker geschud door een alleraardigste apothekersstagiaire met de woorden: “Het is uw beurt.” Nog half slapend antwoordde ik haar: “Met of zonder kapotje?” Ik weet niet waarom, maar ik werd door de apotheker persoonlijk de apotheek uit gelazerd.

gravatar

Lieve Trendvolger,

Na lang zoeken, ook op zolder en in de kelder zojuist bleek dat ik helemaal geen huispak heb!
Een Haagsche Annie zonder huispak.. laat stáán een echte R. Donders.

Tijd om naar voornoemde markt te gaan, zo eens in de 10 jaar en met heel slecht weer is het wel te doen en mij is regen en storm beloofd door het KNMI, vooral aan de kust.
Koop ik meteen een nieuw berenvelletje en een zak patat, zin in.

Het berenvelletje uit mijn babytijd is echt te klein geworden, ik had een nieuwe maar met kerst is het kreng in de fik gevlogen door een dvd met haardvuur die veel te hoog stond. Te hard ook maar dat is op zich niet erg.

Een Bossche Bol.. met mijn selectieve geheugen kan ik me alleen de B.B. Likeur herinneren, ook lekker (lijkt me). Handiger ook voor onderweg, in een platvink bijvoorbeeld.

Dat woord willen ze afschaffen trouwens, platvink. Het zou een ouderwets woord zijn, niet meer van deze tijd en geen hond die nog weet wat het betekent. Onzin.

Waarom ik dit opschrijf? Géén idee… ik verveel me zo.
Volgend jaar mezelf maar weer bloemen sturen.
En likeur; Haagsche Dames gaan zich graag te buiten aan likeur en ik ben hierin geen uitzondering die de regel bevestigd.

Het is al erg genoeg dat ik geen huispak blijk te hebben of niet soms?!?!

gravatar

Heer Viesman, ik geloof het nog ook, erg genoeg..

Voortaan die blauwe pillen-shizzle weer illegaal via het www bestellen zeker, mw. Viesman hoeft hier niet onder te lijden toch?

gravatar

Heer Viesman, wellicht moet u niet vragen maar gewoon doen wat bij u opkomt. Verder bestaat de mogelijkheid dat de apotheker uw vraag heeft begrepen als een vorm van “onder de duiven schieten”.
Het zijn maar enkele losse gedachten.

gravatar

He Annie, wat spijtig nou. Maar je weet toch dat het juist de bedoeling is van Valentijn dat de goede gever, amant, bewonderaar, stille aanbidder etcetc. anoniem blijft? Heb ik tenminste begrepen en zo gedaan. Dat heeft wel wat potentiële relaties om zeep geholpen, maar ja: traditie hé?

Die luchtballon waarvan het mandje gevuld was met kaarsen, champagne, rode rozen en zwoele muziek is helaas helemaal uit koers geblazen en nu onvindbaar.

Maar als troost, van mij, voor jou, het volgende Haagse lied:
http://tinyurl.com/ml5d8zl

gravatar

Ach… Jeettje, wat een lief gebaar!
Toch nog toegezongen net over de valreep in mijn moerstaal, geweldig. Straks meteen al mijn vriendinnen bellen. Wat zullen ze jaloers zijn. (daar gaat het tenslotte om, ja toch?)

Anoniem is inderdaad wel de bedoeling ja.
Kan heel verkeerd uitpakken, ik weet er alles van! Soms trek je hele verkeerde conclusies aan de hand van een anonieme kaart of bloemen.

Het is een keer gebeurd – lang geleden – dat er op mijn werk een werkelijk enorme bos dure bloemen werd bezorgd, echt héél groot.
Mét kaartje, alleen was de gulle gever zo met het begrip “anoniem” bezig dat hij zelfs niet op het kaartje had gezet voor wie de bos bedoeld was, slechts wat doorsnee Valentijn-geslijm.
Mijn overwegend mannelijke collega’s gingen ervanuit dat ze voor mij waren en gaven de bos ook meteen aan mij: Annie kijk eens wat er net gebracht is voor je!
Ik snapte niet… zat een kaartje aan, aan het eind van de middag zou ik het wel merken!

Klopt; ze bleken voor de receptioniste te zijn… laten we haar voor het gemak Kim noemen.
Kim werdt dus wel dégelijk gezien tijdens de stijldanscursus die ze uit pure wanhoop was gaan volgen teneinde manvolk te ontmoeten; de biologische klok tikte voort en nooit een vriendje; dan gaan vrouwen gekke dingen doen.

Ze ging die dag vroeg naar huis wegens hevige hoofdpijn en mistte zo haar wachtende/smachtende stijldansende aanbidder die me aansprak toen hij me naar buiten zag lopen met haar bloemen..

Pijnlijk!!

gravatar

Pijnlijk; zeg dat wel, Annie. Iets in jouw verhaal zegt me dat er geen romantisch vervolg in de vorm van stijldanslessen van gekomen is. Moest je die bloemen teruggeven?
Mijn ballon met wijn en bloemen is geloof ik ergens bij Engeland gesignaleerd. Gelukkig glipte het touw uit mijn handen, anders zou ik daar nu ook zijn …..

@dhr Viesman: wat een onzakelijke apotheker: ik had u niet laten gaan zonder de aankoop van een maandvoorraad Viagra en een gros kapotjes en u de kortste weg gewezen naar de dichtstbijzijnde straat van plezier. Hoewel dat laatste wel een overbodige actie zou zijn geweest.

gravatar

Beste Laurens,

Ik zie ze met jou niet zitten.

Als ze altijd met een zwarte jas en die ontevreden blik alleen op een bank in jouw slaapkamer zit te mokken, zou ik haar nog vóór Valentijnsdag omruilen.

Je kunt haar natuurlijk ook met Valentijnsdag overdoen aan die gierige collega waaraan jij al jaren een vreselijke hekel hebt.

Reageer
gravatar

Beste Laurens,

Geef jouw nikseisend vriendin de bons. Vrouwen die niks eisen, dat is verdacht. Zelfs zwarte Piet zou haar daardoor de zak geven.

gravatar

Wist je dat vrouwen bijna twee keer zoveel met hun ogen knipperen als mannen?

Reageer
gravatar

Lonken heet dat. Als ze mij zien, lonken ze zelfs minstens tien keer zoveel. En met Valentijnsdag nog meer!

gravatar

Mag ik ook eens wat zeggen? Ik vind het tegenwoordig zo commercieel allemaal, die Valentijnsdag. Ben ik nou de enige die dat vindt?

Reageer
gravatar

Kim liet me ter aanvulling weten dat ze begrijpt dat Laurens niet voor al zijn vriendinnen valentijncadeautjes kan kopen. Ze hoopt volgend jaar of het jaar daarop weer aan de beurt te zijn…

Reageer
gravatar

Het geven van snijbloemen vind ik zo afgezaagd. Het is ook niet, wat men noemt, origineel. En men heeft er maar een weekje plezier van. Zelf geef ik liever zaad. De meeste vrouwen zijn er dol op. Ze kunnen er niet genoeg van krijgen. Zeker in deze tijd van het jaar. Het is heel attent om er ook een zakje goeie potgrond bij te doen. Zaad heeft immers een vruchtbare bodem nodig.

Reageer
gravatar

de stoornis van Kim is een overduidelijk geval van passief narcisme, en zo kijkt ze ook. wat een engerd! als ik Laurens was zou ik heel snel de relatie verbreken. hem staan anders jaaaaaren van ellende te wachten.

Reageer
gravatar

Wegens jouw gebrek aan taalervaring zou ik jou een zak hoofdletters cadeau doen.

gravatar

Ik haat die commerciele troep die ons door de Yanks opgedrongen wordt en de oceaan komt overwaaien. Het wordt hoog tijd dat we typisch Nederlandse gebruiken zoals Sinterklaas en St.Maarten naar de US of Obama exporteren.

Reageer
gravatar

Al gedaan. Santa Claus: iets rood/wits wat kadootjes uitdeelt bij/aan de schoorsteen. Trick or treat: langs de deuren voor snoep tijdens Halloween. De katholieke heiligenverering en racisische elementen in onze vieringen hebben de export echter niet overleefd wegens importbeperkingen.

gravatar

Okee hoor, hier komt jouw goeie beurt dan jongen:

Boek open, bladzijde 32, opdracht 4b die jullie vandaag moesten maken. Frederikje, kom maar voor de klas en leg het ons goed uit.

gravatar

Toch triest dat veel vrouwen alleen op Valentijnsdag (moet het wel op vrijdag vallen) een GOEIE beurt krijgen..

En nog veel meer vrouwen al vantevoren weten dat ze ook dit jaar weer een bosje rode rozen krijgen… flesje parfum…. chocola…. en verder niks, noppes, nada…
‘Laat dan maar’ zie je ze depressief denken en roepen om het hardst dat ze liever niets willen ontvangen.

Een goeie beurt is voor veel partners – net als goede raad – duur of niet te koop.

Maar dit is het werkveld van Dhr. Viesman… heer Viesman, wilt u uw licht over het bovenstaande commentaar willen laten schijnen?
Namens Mw. van Swalmen Blerick Cromweel ook?

Bedankt alvast! Liefs,
Annie

gravatar

Ja, en wat nu als Kim nogal op d’r moeder lijkt?
Arme Laurens…

Reageer
gravatar

Wat een verschrikkelijk ongevoelig wijf! Die arme Laurens was toch echt van plan om een lekker geil latexpakje voor haar te halen. Had ze eens een heel ander smoelwerk getrokken, zekers te weten! Nu moeten we maar raden hoe hun relatie verder gaat en of Laurens nog wel een beetje lekker aan z’n trekken komt……..

Reageer
gravatar

Ik heb vandaag een nieuwe tweede hands auto van mijn lief gekregen. Ik merkte wel dat de remmen kapot waren maar Harry zei me dat dat niet erg was. Ik ga dadelijk een proefrit maken!

Reageer
gravatar

Jaja, en morgen zeker een berichtje van Laurens dat Kim opeens wel erg koeltjes tegen hem doet, omdat haar vriendinnen wel allemaal een Valentijskadootje hebben gehad.

Reageer
gravatar

Ik hoef ook geen cadeautje van Kim. Het mooiste is dat ze er gewoon is, dat ze mag zijn zoals ze is en dat ik ook mezelf mag zijn. Samen een kommetje thee drinken. Dan is elke dag de moeite waard, het leven zoals het moet zijn. Elkaar accepteren. Naar elkaar luisteren. Alsmaar weer luisteren. En een knuffel is zoveel meer waard, dan een valentijnskaart.

gravatar

@Laurens: Vrij naiëf. Misschien is het advies van Bruce op #10 zo gek nog niet. Geef je morgen nog even terugkoppeling hoe het gegaan is?

gravatar

Kim is duidelijk nog niet aangekomen bij de colleges “passieve aggressiviteit”, “transactionele analyse” en “zelfinzicht”… Waarschuwing voor Laurens: koop een kadootje… Nu! En niet al te lullig.

Reageer
gravatar

Mijn advies aan Laurens: Maak het uit per SMS, en blok haar in je telefoon. Verhuis. Laat een snor staan. Wegwezen!

gravatar

!!!!

gravatar

Het is niet onze plaats om de mening van een consument te kritiseren, maar wij hopen toch dat de Kimmen van deze wereld beseffen dat bij de kleine zelfstandige de schoorsteen wel moet blijven roken (en dan niet alleen door de schoorsteenveger af te bestellen).

Vaste commerciële feesten zoals Pasen, Kerstmis en Valentijnsdag zijn cruciaal om de dienstverlening naar de klanten het hele jaar te kunnen garanderen. Als iedere Kim dan ineens maar besluit daar geen boodschap aan te hebben staan we niet voor de gevolgen in!

Reageer
gravatar

Heerlijk bericht! En gelardeerd met een schitterend toepasselijke foto. Deze Kim’s kennen we allemaal wel. Met een enorm, niet echt passend ego, ontevreden kop en afwachtend of anderen de situatie gaan aanpassen aan hun hooggespannen verwachtingen. Ik hoop dat deze Kim’s nog veel vaker géén cadeau van hun Valentijn krijgen… De commercie heeft deze Kim’s ook niet nodig op 14 februari, want de andere 364 dagen per jaar hobbelen al deze Kim’s gedwee achter de commercie aan.

Reageer
gravatar

Kim moet gewoon eerlijk voor uit komen dat het enige wat ze wilt op Valentijnsdag is Laurens zijn pik. Mjah die krijgt ze elke dag. #dillema

Reageer
gravatar

Kim moet een therapie cadeau krijgen schat ik in.

Dan zou het wel kunnen dat het resultaat hiervan wordt dat haar hele leventje op de kop komt te staan en zowel Laurens alsook de studie er aan gaan. En ze bijvoorbeeld met een uitgebroken wilde oudere geile stoere jongere samen op zijn motor een alles of niets reis richting de Karakoaram begint.
Maar wat er ook van komt, alles is beter dan op de bank met Valentijnsdag te gaan zitten zeiken over ja/nee een obligate attentie van je mannetje.

Reageer
gravatar

Ja, Jan-Peter, dat vindt ik nu ook erg grappig. Een beetje schrikken dat de Speld verwoord wat ik(wij) ervan vinden…..