Buitenland pakt medaille bij mannenschaatsen

Andere medailles gewoon voor Nederland

Het buitenland heeft een medaille gepakt bij het langebaanschaatsen voor de mannen. Het gaat om Denny Morrison, uit Canada, die het zilver op de duizend meter heeft gepakt. De overige medailles gingen gewoon naar Stefan Groothuis en Michel Mulder.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mutske (m/v?); toch blijft opletten geboden, over welke soort Pool praten we eigenlijk? Voor hetzelfde geld gaat het om een hoogpolige die erg nationaal bewust is of om een tegen-Pool die het hele opgetuigde ISU-schaatscircus in elkaar zou kunnen doen lazeren. Of nog erger: een bi-polaire Pool die aan frequente stemmings- en baanwisselingen onderhevig is. Zie je dat al voor je, Sven Kramer in Vancouver 2010, maar dan nóg erger?

Reageer
gravatar

Kom kom Jeettje, ik zie soms bij het shorttracken voor ploegen rituelen waarbij (hetero?)mannen de kont van hun aflosser met enige kracht van zich afduwen en gezien het herhalende karakter van dat ritueel schijnt men dit ook nog lekker te vinden. Verder heb ik ook mijn gedachten over dat tweemans-gedoe op een (te klein) sleetje: op elkaar, in elkaar, voor elkaar. Kan er niet eens over een gemengd rodelen gesproken worden met oude Sepp? Ik neem aan dat Poetin hier een oogje dichtknijpt, zolang men ‘onze kinderen niet bepotelt”. En ach, ik had mij nog zó voorgenomen dit hele Olympische circus links te laten liggen. Maar huisgenoten hebben zich meester gemaakt van de afstandsbediening en die voorsprong niet meer uit handen gegeven. Ik heb vijf avonden eenzaam zitten griepen op YouTube en mij vergeefs boos gemaakt over de capriolen van De Speld met volgnummers. Uiteindelijk ben ik toch, mokkend, teruggekeerd in de schoot van gezin en familie en daarbij aangestoken door de Sochi-koorts. Een vraagje: is het COC trouwens niet de Nederlandse tak van het IOC?

Reageer
gravatar

[…] “A foreigner has won a medal at men’s speed skating.” That was the headline in the Dutch satirical newspaper De Speld on Wednesday, shared widely on social media, after Canadian Denny Morrison managed to win the silver medal in the 1,000 meters during the Sochi Olympic games. De Speld reassured its readers that the other medals went to Dutchmen, something the Dutch had come to expect after their team swept the medals in the 5,000 and 500 meters events. […]

Reageer
gravatar

Meest opmerkelijke: Morrison had zich niet geplaatst voor deze afstand. Hij kreeg zijn startplek van een vriend die inzag dat deelname geen zin had. Die onverwachte wending daar had Nederland even geen rekening mee gehouden.

Reageer
gravatar

Heb ook zo’n hekel aan buitenlanders!!

Reageer
gravatar

Zo is het nou eenmaal GOED BETER BEST!

Reageer
gravatar

Onbegrijpelijk dat die twee duitsers zich niet aan de afspraak hebben gehouden om Koen Verweij voor te laten gaan, en tja, toen hoefde Morrison dat ook niet meer. Sympatiek van Michel Mulder om Morrison de rit te laten winnen, omdat Michel tenslotte al een gouden medaille op zak heeft.

Reageer
gravatar

Het ligt niet aan Morrison. Als die wegvalt, dan was er een andere buitenlanders geweest die een bronzen medaille had gepakt. Het probleem zat duidelijk in de tijdwaarneming. De tijden van Mulder en Verweij zijn niet naar benden bijgesteld. Onbegrijpelijk!

Reageer
gravatar

Dat lijkt me toch weer een gevalletje babyverwisseling in het ziekenhuis op de kraamafdeling…

Reageer
gravatar

Denny Morrison is gewoon vernoemd naar een nederlandse wielrenner, genaamd: Joop zoetenmelk Die had iets met 2e worden! Dus toch nog een medaille met een nederland randje

Reageer
gravatar

Jan,

Vertel ‘m toch maar.

gravatar

Maar goed dat Denny Morisson van Nederlandse komaf is! Hij emigreerde vorige jaar met zijn vader naar Manitoba en veranderde daar zijn in Canada moeilijk uitspreekbare naam. Morisson weet niet waar Canada ligt ‘want hij was er met de boot gekomen’ zei hij. Hij verklaarde zich enigszins teleurgesteld want hij had gerekend op de eerste, tweede en derde plaats. ‘De Nederlanders hadden echter betere doping’.

Reageer
gravatar

Da’s een verre neef van van Van Morrisson, de bekende schaatser uit het Zeeuwse Grijpskerke…..dus die telt niet.

Reageer
gravatar

Nederland is een vliegescheet op de wereldkaart en dan noem je een Canadees een buitenlander ?? Hahahahahahaaaaaaaa

Reageer
gravatar

Zilver met een heel erg oranje randje. De buitenlander is getraind door, jawel, een Nederlander!
Bart Schouten, de Nederlandse trainer van het Canadese mannenteam heeft tegenwoordig onder meer Denny Morrison onder zijn hoede. Dus!

Reageer
gravatar

Goed dat de Speld dit soort zaken bericht. Overige media schenken hier (bijna) geen aandacht aan en proberen het te verhullen.

Ik heb begrepen dat de rit van Denny Morrison zelfs niet is uitgezonden en ze de rit van die andere Mulder er in hebben geplakt.

Reageer
gravatar

Chris, zolang ze maar met hun poten van onze mannen afblijven zie ik het probleem niet zo eerlijk gezegd.
Daar waren velen mét jou bang voor (ik niet zo eerlijk gezegd.. laat ze toch!) maar tot nog toe hebben ze het te druk met schaatsen, fierljeppen en de driekusman dansen heb ik gehoord.

Sportmensen M/V zijn over het algemeen goed verzekerd en per 1-3-’15 moeten ze allemaal gechipt zijn; maak je geen zorgen joh!

Succes met solliciteren ook!
Laat je volgende baan verzekeren tegen diefstal als je denkt: dit werk zou iedereen kunnen doen, mits diegene is uitgerust met een duim aan iedere hand..

Mag ik vragen wat je doet voor de kost? Ik zoek nog iemand die een heel vies huis in no-time schoon kan maken voor weinig geld.. anyone?

gravatar

@haagsche annie: ik kan in no time een huis schoonmaken alleen vertik ik dat te doen voor weinig geld, waarom zou ik ook, jouw nood legt de macht in dit geval bij mij….hollander zeker?

gravatar

Hé, Annie valt me van je tegen. Waarom niet even naar het asiel gegaan en een grote slobberhond op proef meenemen? Terugbrengen als alles schoongeslobberd is: beetje begrotelijk, die hond vreet teveel ……

Overigens is het natuurlijk een misverstand: die Canadees dacht dat het estafetterijden op de schaats was en pakte die plak mee in plaats van een stokje. Je moet dat ding ook niet tijdens een wedstrijd om je nek dragen.

@saysmaria: je vertikt het om voor weinig geld te doen? Eeehhh, bij mij mag je het gratis doen; is dat goed?

gravatar

Jeettje, helaas, de truc met de hond gaat niet lukken: je krijgt geen dure slobberhond mee op proef, asielmedewerkers zijn bang dat de honden door mensen als ik gestolen worden.
Terecht, ik zou hem niet terugbrengen maar doorverkopen via Marktplaats. Kassa!!

Hollandser kan ik het niet maken Saysmaria, leuker & interessanter voor jou wel!!
Waarom bij Jeettje gratis schoonmaken als je bij mij een eurootje per dagdeel kan vangen? Alle beetjes helpen hoor, reken maar eens uit wat je per jaar zou bijverdienen door mijn zooi op te ruimen/schoon te maken.

Alleen dat ‘nood’ snap ik niet zo.. als niemand anders het doet (en ik ook niet) blijft alles gewoon bij het oude, niks nood en geen man overboord hoor!

Die Canadees heeft die zilveren plak wel degelijk verdiend door heel 2013 én begin 2014 schoon te maken voor Stefan Groothuis en Michel Mulder.

Dat doet zo’n jongen niet voor niets natuurlijk, van mij (en van vele anderen ook, dat blijkt wel!) mag hij best een zilveren plakje pakken voor al dat gesloof, van harte Denny, je hebt er hard genoeg voor gewerkt!

gravatar

Sayasmaria, ik bied 1,00125 euro per dagdeel (wel inclusief tuinierwerkzaamheden natuurlijk)…. misschien tijd om deze discussie te verplaatsen naar ebay…. Haagsche Annie, je hebt er een Rotterdamse concurrent bij!

gravatar

Ik denk dat we eerst het onderzoek afwachten naar de werkelijke mogelijk verborgen Nederlandse identiteit. Daarna zou een spoeddebat op zijn plaats zijn en vervolgens de ambassadeur op het matje.

gravatar

Weten we dit zeker, is het niet gewoon een Nederlander die een modetechnisch statement wil maken door iets anders te dragen? Ik denk dat hij de gewoon Dennis Moerszoon heet en dat zijn ouders naar Canada zijn geëmigreerd…. Overhaaste conclusie dit, waar is de grondige journalistiek van de Speld gebleven. Ik had op zijn minst een grafiek verwacht ofzo….

Reageer
gravatar

Ja ik vind ook dat de nieuwsgaring hier de kantjes er van af schaatst.

Die buitenlanders is verplicht. Dat is net als bij grote bedrijven en films.. er moet altijd een bepaald percentage buitenlands zijn ivm de veelal overtrokken reacties op een beetje rascisme.. xD

gravatar

Ik stel voor dat de PVV hierover vragen gaat stellen aan de minister Schippers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het moet toch niet gekker worden met al die buitenlanders!!!!

Reageer
gravatar

Haha!! wat een ontzettend goeie grap 🙂 Bedankt hiervoor.

gravatar

Korfbaltaferelen op deze spelen, wellicht een suggestie om Nederland eens aan te laten treden tegen een World Team. Tussenstand in die competitie 10-5 in het voordeel van de Nederlanders. Bij absentie van voldoende buitenlandse deelnemers kan een Friesland-Holland competitie worden opgezet.

Reageer
gravatar

Ik denk dat je een Overijssel-Holland competitie bedoelt. 4/10 medailles komen uit Overijssel en 2/10 komen uit Friesland tot nu toe.