Goud alsnog naar Ronald Mulder

Baby's kort na geboorte verwisseld

Ronald Mulder heeft alsnog goud gewonnen op de 500 meter in Sotsji. Aanvankelijk leek zijn tweelingbroer Michel de gouden medaille te hebben veroverd, maar nu blijkt dat beide baby’s kort na de geboorte zijn verwisseld. De jury besloot daarom de voornaam van Ronald te corrigeren naar Michel, die daardoor brons won. Jan Smeekens bleef in verwarring achter met zilver.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hierbij wil ik me melden als de derde broer van de Mulders, jaja we hebben jullie voor de gek gehouden we zijn een drieling. Tevens was ik het die de laatste rit van mijn broer Ronald schaatste.

Reageer
gravatar

Ik, als eigenlijke vader, ben trots op mijn 2 kinderen.
Youri Mulder (voetballer) Michel Mulder aka Ronald Mulder (schaatser)(buitenechtelijke relatie)
Het was even een probleem, omdat hij zowel goud als bronze wist te pakken op de 500 meter. Gelukkig had Poetin hier iets voor. De hologrammen zijn niet van het echte te onderscheiden. Wat niemand heeft gezien is dat Michel Mulder de plek wisselde op het podium tijdens het ontvangst van zowel de bloemen als de medailles toen Smeekens werd gefeliciteerd en zijn prijs in ontvangst nam. Dit is buiten het zicht van de camera’s gebeurd

gravatar

Maar ze noemen ze Justin? (Justin Kees)

gravatar

Zie je wel! Al die oranje pakjes die precies gelijk zijn, zorgen voor de grootste verwarring. Als ik zo de foto’s op de voorpagina van De Speld onder elkaar zie, dan krijg ik de indruk dat de podiumplaatsen van de 500 meter shorttrack en de 5000 meter lange afstand ook wel eens verwisseld zouden kunnen zijn.

Reageer
gravatar

De 500 meter schaatsen zullen moeten worden overgedaan omdat alle deelnemers de verkeerde kant zijn opgeschaatst. Persbureau Isvestia meldt dat Mulder die met ‘zijn’ gouden medaille het land wilde ontvluchten bij een grenspost is aangehouden in afwachting van zijn berechting. De 1500 meter zal net zo lang moeten worden overgedaan totdat er alleen nog maar Russische atleten het podium mogen betreden.

Reageer
gravatar

tjonge tjonge waar zouden we zijn in deze wereld als er geen lol meer kan zijn maak jullie der niet zo druk over denk dat die jongens er ook om moeten lachen

Reageer
gravatar

NEDERLAND gepakt voor fraude voor de bronzen plak!

Om zeker te zijn van weer een 1-2-3 heeft Koops van de KNSB Michel Mulder opgesteld op de plek van zijn tweeling broer Ronald. Om de gouden plak te pakken schaatste Michel ook gewoon op zijn eigen plek.
Het was Smeekens die een een ander aankaartte: “ja, die tweede keer van Ronald was zo snel dat moest Michel wel zijn”

Het IOC beraadt zich nog op de te nemen maatregelen.

Reageer
gravatar

Na ferme tijdscorrecties door de jury is nu gebleken dat Stefan Groothuis de 500 meter heeft gewonnen. Hij wist Daniel Greig net voor te blijven. Het brons ging uiteindelijk naar een dweilmachine.

Reageer
gravatar

Sochi Persbericht !

Ijsbrekend nieuws! Na ampel beraad is de Jury tot het inzicht gekomen dat de heren Mulder, Smeekens en Mulder ten onrechte zijn aangemerkt als medaille winnaars voor de 500m schaatsen.

Naar nu blijkt is een drietal schaatsers reeds veel eerder de 500m finish gepasseerd. En dat maar liefst tien keer achter elkaar! Het tijdsverschil met de voornoemde sporters beslaat 2 dagen.

Derhalve gaan de medailles voor de 500m dan ook respectievelijk naar de heren Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Jorrit Bergsma. Schaatster Ireen Wüst finishte slechts zes keer, en bovendien een dag later, en valt dus net buiten de medailles voor de 500m.

De Jury beraadt zich nog op de consequenties voor het klassement van de overige schaatsafstanden.

Reageer
gravatar

Wat is de Speld toch een pruts website met hilarische nieuwsberichten die 90% voor geen meter kloppen. Dan vraag ik mij wel eens af, doen ze dit expres om Humor op te wekken? Of hebben de researchers daadwerkelijk geen flauw benul van hoe ze de juiste bronnen moeten raadplegen om betrouwbare informatie op een website te plaatsen.

// hoe dan ook Humor ten top, maar waarheid zit er weinig in 😛

Reageer
gravatar

90% voor speld.nl is nog altijd een prima score vergeleken met andere nieuwsbronnen zoals telegraaf.nl (33%), volkskrant.nl (68%), nu.nl (93%) en nos.nl (-432%)

gravatar

Heer Elastiekman,

U neemt blijkbaar de zogenaamde kwaliteitsmedia zoals een TMG, een NOS, of bv. een Knevel, een Van den Brink wel serieus. Nu vraag ik u: Doet u dit nu expres, of hebt u werkelijk geen flauw benul welke bronnen u dient te raadplegen om aan betrouwbare nieuwsgaring te doen?

gravatar

Ah, beste Nebbi,

Tijdens het schrijven van mijn reactie had ik de uwe nog niet gezien. Prettig, u was hiervan dus ook op de hoogte.

Met een groet, Trendvolger.

gravatar

Beste lezers,

Volgens representatief telefonisch onderzoek onder de leden van mijn telefoonpanel die ooit wel eens van De Speld hebben gehoord, blijken de betrouwbaarheidscijfers onverwacht geheel anders te liggen dan hier werden gemeld door… kom hoe heet ie ook al weer.

Indien u behoefte heeft om de juiste cijfers te kennen, kunt u zich abonneren. Ik ben het onderhand zat om altijd maar geld toe te leggen op mijn werk.

gravatar

Het zal allemaal wel, belangrijker is dat er nooit beelden uitgezonden worden als de schaatsers na afloop weer terug moeten schaatsen….

Reageer
gravatar

Jeroen,

Dat bier heet evenementenbier, waarvan het alcoholpercentage minder dan de helft is van normale pils. Poetin die gewend is aan wodka, moet dat hebben geproefd. Toch netjes, dat hij er geen opmerkingen over heeft gemaakt.

gravatar

Gaat het hier om een grap of zo?

Reageer
gravatar

Meneer of mevrouw Ger,

Hoffelijk als wij zijn, laten wij het antwoord graag aan uzelf over.

De Hoofdreacteur namens de Reactieraad

gravatar

Waarom zou dit een grap zijn? Verwisseling van broers komt wel meer voor. Bekend is het geval van de voormalige minister Luns die ook met zijn broer werd verwisseld. Kwade tongen beweren dat hij met dat verhaal zich schoon wilde praten van bepaalde minder frisse kwesties.

Ook zijn grafschrift is bekend:
Van menig grafschrift klopt geen moer.
Hier lig niet ik, hier ligt mijn broer.

Kortom: geen zaken om grappen over te maken.

gravatar

Beste Mark,

Valt er tijdens uw missie in Sotsji nog een goed resultaat te boeken, waarmee u thuis kunt komen?

gravatar

Twee dagen na de 5 km worden dan eindelijk de medailles uitgereikt. Geenvan de winnaars had nog zin om die dingen op te halen. Aangezien de sprintploeg na de 500 mtr nog meer dan genoeg energie had vervingen zij onze 5km helden… #vriendendienst

Reageer
gravatar

Anders dan onze Minister-president voegen deze winnaars wel de daad bij het woord in Sotsji, en niet zonder resultaat. Zou Heer Rutte dit al opgevallen zijn?

gravatar

Getverderrie! Nu staan ze weer met dezelfde kleren aan op het ereschavot! Lopen die van eergisteren nu in hun nakie door het Olympisch dorp? Was er dan geen sponsor te vinden, die meer geld voor kleding wilde neerleggen dan drie dezelfde onflatteuze oranje klere kledingstukken? Gisteren zag ik ook een meid ermee op dat schavot staan. Verschrikkelijk!

Schamen wij ons in Nederland dan onderhand niet!

Reageer
gravatar

Lieve Sabine,

Elke avond nadat ik de ijsbaan eens lekker heb afgesopt, doe ik de drie pakjes in de wastrommel. Daarna hang ik ze drogen in het snikhete Heinekenhuis. Overdag pas ik zwart op de kinderen van Maxi en Alex; anders kan ik de camping niet betalen.

gravatar

Onwaarschijnlijk Joost: in 1963 zijn er geen ziekenhuizen verwisseld. Dat is door de Parlementaire Onderzoekscommissie Zorgelijke Zorgzaken nauwkeurig vastgesteld. Er was wel sprake van het uitwisselen van verpleegafdelingen tussen de ziekenhuizen in Helmond en Venray, maar dat betrof een patiëntenruil met gesloten beurs. En zoals iedereen weet zijn pasgeborenen géén patiënten. Waarmee je als niet schaatsende charlatan bent ontmaskerd. Voor straf ben je bij deze ingeschreven voor de 10 kilometer. En doorschaatsen, hè……..!

gravatar

De familie Paulussen maakt zich op om bij de eerstkomende zomerspelen alle ere- en niet-ereplaatsen bij de vijfhonderd meter rolschaatsen in de ontdooide olympische ovaal van Rio de Janeiro te bezetten.

Wij zullen het goud, zilver en brons aan de failliete metropool schenken.

Reageer
gravatar

Zeg familie Paulussen,

Ik zou maar niet zo hard roepen over jullie voornemen om het stadsbestuur van Rio om te kopen.

gravatar

Nee de zilveren. Dat is inmiddels een feit.

gravatar

WALGELIJK!! Verschrikkelijk ongepast om over zo’n pijnlijk onderwerp “humor” te bedrijven. Denk toch eens na, als u een nabestaande bent en hier toevallig terecht komt, hoe voelt u zich dan? Om dan zo smakeloos geconfronteerd te worden met deze zielige poging tot vermaak? Over sommige dingen maak je gewoon geen grapjes. De Speld moet zich rot schamen. Ik heb hier geen woorden voor.

Reageer
gravatar

Ja, maak maar grappen over templates. Weet je hoe kwetsend het kan zijn om een mal te moeten zijn? Wat als uw zoon of dochter als sjabloon ter wereld was gekomen? Hè? Nou?!?
Ik vraag mij overigens af wie nu de blauwdruk van de ander is geweest, Ronald of Michel?

gravatar

#Max en Ivo: even chillen, he?? Het is 2014 en mijn bovenstaande posts zijn gewoon humor!! Als je die niet leuk vind met je zielige harses, dan ben je gewoon een huilende sneuneus die helemaal het internet op mag zonder begeleiding van z’n therapeut. Dan wíl je blijkbaar gewoon dat je overgevoelige zieltje in een knoflookpers fijngeknepen en met een zuur sausje en extra sambal gewokt wordt. Verder, vrijheid van meningsuiting enzo. Gelieve zelf eventueel ergens “kanker” op een plek naar keuze in dit bericht te plaatsen. Toedeledokie!

gravatar

Harrie,

Je bent vergeten te vermelden van welk volk jij jou dè stem acht. Is dat het: links of rechts volk? Het gemeen of het gemene volk? Godsvolk of kerkvolk? Handelsvolk of klootjesvolk? Mansvolk of rokkenvolk? Natuurvolk of hobbelpaardenvolk? Krijgsvolk of volwassen volk? Enzovoorts

Of chagrijnig volk, zoals ik vermoed?

gravatar

Zeg Oepsie,

Jij gaat wel erg te keer. Ben jij misschien de stem van het luidruchtige Oepsie-Poepsievolk?

gravatar

Dus Harry, jouw post is humor, en onze humoristisch bedoelde reacties daarop worden door jou meteen neergezet als gedaan door neurotische zielepietjes?! Lees je dan niet verder dan je neus lang is? Ik vind de reactie van Max tig keer leuker dan jouw post. En dat noemt zich de stem van het volk?! HA! Een wijs man kent de scherpte van zijn pen, en vreest die van een ander.
Mis geschoten Harry! Ga nou maar rap chillen………

gravatar

Zeur niet hoor. Als je ellende hebt meegemaakt moet je De Speld niet lezen. Of anders gewoon de humor er van zien. En ik kan het weten. Ben zelf verwisseld met mijn tweelingzus. Helaas stierf mijn tweelingzus bij de geboorte maar dat had ik eigenlijk dus moeten zijn. Tja, het is niet anders…..

gravatar

Update: Jan Smeekers heeft alsnog goud gewonnen omdat blijkt dat hij en Ronald Mulder kort na de geboorte ook zijn verwisseld.
De verwarring is groot.

Reageer
gravatar

Volgens mij waren ze alle drie te vondeling gelegd in het Thialf-stadion te Heerenveen

gravatar

Er wordt dezer dagen in de volksmond voortdurend gesproken over de schaatsers Jan Smeekes, Smeekers, Smeeke, Smeekens, Smekens, Smeekus, Smeekkens. Terwijl zij alleen maar smeken om een gouden medaille want wat is 0,012 nu helemaal. Helemaal niks dus.
Zijn verwisselde tweelingbroer heet Piet. Die kan beter sjoelbakken dan zijn verwisselde tweelingbroer Jan en veel beter dan de gebroeders Muller of Mulders of zoiets.

gravatar

De jury stelde zojuist vast dat de finish niet op 500 meter lag, maar op 435 meter. Met als gevolg dat Jan Smeekens toch de winnaar werd: hij gleed juichend nog vele tientallen meters na de finish door. De broers Mulder zaten voor de eigenlijke finish al op de bank, en werden daardoor uitgesloten van de medailles.

Het ANP meldt verder dat een uitzinnige Wennemars is opgepakt voor de moord op een van de juryleden.

Reageer
gravatar

Dat jurylid stotterde zeker toen hij Wennemars de uitgang wilde wijzen?

gravatar

Het wordt nog ingewikkelder omdat ik er net achter ben gekomen dat de broers na een week NOG een keer zijn verwisseld. Dit omdat de ene steeds huilde en die bij avondzuster Annet op de kamer lag. Annet had het helemaal gehad met het geblêr en verwisselde de jongens. Toen zat ik ermee in de nachtdienst, maar ik wist wat Annet gedaan had en ik had ze dus ook weer verwisseld. Net zo makkelijk, maar Annet kreeg blijkbaar spijt en verwisselde ze ook nog een keer.