Zelfmoord Jan Heersma vertraagd door werkzaamheden NS

NS biedt koffie aan vanwege het ongemak

De zelfmoord van Schiphol-beveiliger Jan Heersma (41) uit Hoofddorp is met enkele dagen vertraagd. Heersma was van plan zich zaterdag na zijn werk voor de trein te werpen, maar had geen rekening gehouden met de NS-werkzaamheden rond station Schiphol. NS biedt hem vanwege het ongemak een kopje koffie of thee aan bij de Kiosk.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Smakeloos 2 mensen onder mijn trein gehad,wel eens gedacht aan de nabestaanden,en de mensen die dit allemaal meemaken? Hc ut marion

Reageer
gravatar

Voor mijn reactie op # 91, gelieve te lezen # 72. En gelukkig is ook deze reactie niet geplaatst op de plek zoals bedoeld. Het is weer volop Russisch Roulette, zo plezierig passend in het tijdvak van de O.S. in Sotchi.

Reageer
gravatar

Jeettje: bedoelde u niet een “red herring” in # 90? Het was mij ook al opgevallen dat er met nummering en plaatsing weer het nodige verkeerd gaat (# 63), waarschijnlijk is er weer een onbetaalde vakantiekracht of werkloze neef aan de slag gegaan.
Maar terzake: De Speld biedt, middels het aanbieden van controversiële onderwerpen, treffend inzicht in de morele instelling en het intellectueel vermogen van haar uiterst gedifferentieerd lezers/schrijverspubliek. Altijd zinvol voor potentiële adverteerders; ik neem voetstoots aan dat de NS voorlopig geen advertenties voor goedkope dagtochten meer zal plaatsen.

Reageer
gravatar

Gezien alle reacties wordt het hoog tijd voor Europeese regelgeving voor datgene wat “grappig” mag heten, Een Keurmerk natuurlijk, en een nieuwe taak voor de politie erbij natuurlijk, want zonder handhaving geen humor! Wellicht een goed idee om elk kops naast de dierenpolitie nu ook een humor eenheid te laten oprichten!

Reageer
gravatar

Ook ik vind dit geen humor. Vriendin van me heeft in coma gelegen daardoor, afgelopen week weer een bekende verloren door zelfmoord. Beetje smakeloos dit bericht.

Reageer
gravatar

Ik vind dit echt heel pijnlijk; een neef van mij is voor de trein gesprongen… Dit haalt de wond op een onsmakelijke manier open. Sommige zaken maak je gewoon GEEN grappen over… Vind ook eigenlijk dat jullie dit item moeten verwijderen!!!!

Reageer
gravatar

Hoe moet of mag je reageren op spot? Is het de bedoeling dat je er nog eens ‘overheen’ gaat en de grappen steeds grover worden? Of is het bij uitstek een middel om taboes toch bespreekbaar te maken? In het laatste geval, er zijn zat meningen gedeeld die het verbieden om er opin te gaan: men heeft een hekel aan legale vertraging, hebben betaald gekregen om werk te doen met het risico de zooi van een ander op te ruimen en vinden dat niet leuk, of iemand verloren op een vergelijkbare manier. Wat ik mis in de 162 reacties voor me is het werkelijke besef wat een doodswens is. Het is een steeds dieper wordende spiraal van zwart gif, of soms ‘demonisch’, overgenomen worden door …. Helder nadenken over de gevolgen van, KAN NIET. Als je werkelijk wel eens nagedacht hebt over zelfdoding dan ‘moet’ je iets kiezen wat onomkeerbaar is., iets in een flits, want ‘normaal’ vecht er altijd iets weer terug het leven in.

Reageer
gravatar

Bedoeld als reactie op Plien’s snedige opmerking op # 57a, waar deze bijdrage zal landen is mij onbekend; de redactie heeft of de lente al in hoofd en hoeven, of debiele neef heeft weer eens de vrije hand gehad in de software.
Hoe dan ook Plien, meid, van harte proficiat met deze klare taal: iedereen die niet op jouw niveau van inzicht en sociale ontwikkeling opereert, kan -wat jou betreft- beter gelijk opsodemieteren. Kijk, dát is nog eens duidelijkheid, dat moesten meer mensen doen! Maak mij ook nog even duidelijk wat je nou zo irriteerde; ik weet niet waar jouw sociaal IQ (mate van sociale intelligentie) ontwaakte en/of waar jouw vocabulaire (woordenschat) op haar grenzen stuitte. En nog wat lieve meid, “rouw” komt in de beste families voor, het vereist echter wél een bepaalde binding met de overledene -tijdens zijn/haar leven- om überhaupt (Germanisme) tot rouw te kunnen komen. Blijkbaar zijn in jouw kring de emotionele (gevoelsmatige) bindingen te zwak om dit normale verschijnsel in het echt te kunnen ervaren. Of de hele club bestaat uit gerecycleerde (opgewerkte) mobiele (beweeglijke) vrieskasten, dat kan natuurlijk ook.

Reageer
gravatar

Die beste Rudolf heeft er zelf voor gekozen om uit het leven te stappen, hij baalt waarschijnlijk als n malle maar ik weet zeker dat hij achteraf gezien ook lacht om dit soort grapjes

Reageer
gravatar

Kennelijk is Spoor 13 wegbezuinigd. Jammer.

…’Op spoor 13 wordt vooral verouderd materieel ingezet. “Zo hoeft de operatie eigenlijk niets te kosten, en worden de afgedankte modellen ook hergebruikt”, aldus NS-woordvoerder Gerwin Duisenbuik. “Bovendien zijn de oudere modellen vaak zwaarder, en hebben meer scherpe onderdelen. Dat verhoogt het aantal succesvolle pogingen enorm.” …

Reageer
gravatar

Ze zeggen het.

gravatar

Mij is inmiddels duidelijk dat, wanneer je suïcidaal bent, je niet op de NS kan rekenen. Als je van koffie en thee houdt wel. Doen ze toch nog wat goed, daar bij het spoor.

Reageer
gravatar

Ze zitten dus op het goede spoor.

gravatar

Reactie bedoeld voor Plien (op # 70), maar door redactie elders geplaatst. Beste Plien, ik trek hier even de agogische trucendoos open: “Wat vindt je er zelf van?”. Rouwverwerking kan een langdurig proces zijn; egocentrische aspecten zijn er onvermijdelijk een integraal deel van (namelijk: hoe vullen we het eigen verlies/gemis op), maar daarom niet minder zwaarwegend. Als iedere rouwende naar een hulpverlener moet bij het overschrijden van een bepaalde rouwgrens, kunnen we de AWBZ wel weer van stal halen. Nou, daar is zeker de VVD geen voorstander van. Haar wormvormig aanhangsel de PvdA misschien wel (men rouwt daar al prematuur om Plasterk), maar ach “who cares”?

Reageer
gravatar

Outsider,

Ga ergens anders de politieke rouwdeskundige uithangen.
En ook nog eens een beetje onnozel zitten pronken met de twee woorden Engels die jij machtig bent.

Ga toch fietsen!

gravatar

De dwaas die dit artikel heeft bedacht en geplaatst. Heeft geen gevoel en tact. Voor een probleem waar een hoop mensen iedere dag mee te maken heeft. De schrijver weet ook totaal niet waar hij over schrijft. Hoop dat de redactie hier wat aan gaat doen richting de schrijver. Alvast hartelijk dank. Hc warmels

Reageer
gravatar

Blijkbaar is het tegenwoordig een trend om voor de trein te springen als je het even niet meer ziet zitten en zo het Nederlands Spoorweg omzeep te helpen. Zonder rekening te houden met alle treinreizigers en NS werknemers die hierdoor een flink vertraging oplopen en mogelijke trauma. Ik zou zeggen maak op een ander manier een eind aan je leven zonder het hele land te beinvloeden!

Reageer
gravatar

I’m sorry for the loss of your loved ones who used this way of ending their suffering, with all respect and wishing they would have found a solution, instead they decided to end it with a bang! Making an end to their suffering while starting traumatic suffering for those who witness this horrific act; those who need to clean up the mess ;and the loved ones left behind. Makin the rest of your country (especially the NS passengers) angry and resentful and leaving them no option than to be sarcastic and
Maybe a little insensitive just to prove their point.

gravatar

In dit geval is een hypothetische zelfmoord een middel om het structureel falen van dit OV-bedrijf aan te tonen. De associatie van zelfmoord met NS/ProRail doet sommigen pijn omdat een verwant of vriend ooit op die manier een eind aan hun leven maakte. Relativering is in die gevallen moeilijk en zelden zonder pijn. Waarom voert De Speld hier Schiphol-beveiliger Jan Heersma ten tonele? Omdat hij non-existent is, maar tegelijk heel herkenbaar? Ik had dit item anders benaderd; het had aanmerkelijk aan kracht gewonnen als de graai-top van NS/ProRail op het punt had gestaan een eind aan hun parasitair bestaan te maken, maar door last-minute omzetting van de dienstregeling nog een jaar (voor straf) smadelijk hun bonussen moeten incasseren. Maar dan hadden peperdure topadvocaten (niet alleen) juridische vervolging van De Speld aangekondigd, daarom nu dan maar Jan Heersma op het blok gelegd. M.i. kan -ethisch gezien- deze aanpak niet door de (stroom)beugel gezien het leed van nabestaanden, maar het staat elke lezer vrij i.p.v. Jan Heersma een bekende fraudeur uit politiek, bankwezen of bedrijfsleven te lezen. Hoewel dat een paradox zou zijn: dit soort jaagt eerder anderen over kling of perronrand dan dat zij zelf 5 Eurocent zouden moeten inleveren.

Reageer
gravatar

Heerlijk deze sarcastische humor !!!!

Reageer
gravatar

Zonder GROVE grappen kun je toch ook niet meer spreken van hilariteit ?
Als humor hier simpele humor wordt, kun je beter spreken van een cabaret-site !!

Reageer
gravatar

De hele nacht liggen piekeren of dit nu wel of niet leuk is. Dat gaat zo niet. Zo kom ik te laat op bed.

Reageer
gravatar

Sarcasme is toch de enige humor die de gemiddelde (intelligente) mens nog kan laten lachen in dit politiek en cultureel bijna gesloopte land ?
Toen ALLE mensen hier nog gelukkig waren en politici nog gewoon MENSEN waren met een GEZOND verstand, was deze onzin niet nodig !!

gravatar

@Jeetje:
In het land waar de foto gemaakt is waar U naar verwijst rijden de treinen doorgaans op tijd. Dan is gratis koffie overbodig. Ik noem dat een win/win situatie, zowel voor SBB/CFF/FFS alswel voor Nestle AG (Cham & Vevey).

gravatar

Had de trein van mijn lieve dochter maar een altijd durende vertraging gehad….Ze mocht maar 16 jaar worden. Verdrietig lees ik dit dan ook. Wat raakt dit me weer…

Reageer
gravatar

Ik heb in mijn naaste omgeving ook te maken gehad met zelfdoding door het springen voor een trein… En ik kan je wel vertellen dat dat op momenten als dit heel spijtig is… Ze had zich namelijk rot gelachen om dit artikel. En daarna was ze vast op hoge poten naar de NS gestapt om haar recht op ook een gratis kopje koffie te bepleiten.
Tja.. dan mis je zo iemand wel…

Reageer
gravatar

NS en Prorail zijn niet te vertrouwen. Ik spring dagelijks voor de trein tusschen twaalf en twee maar op de een of and’re manier helpt ‘t geen zier. Laatst dacht ik een Thalys te kunnen vatten, maar op het laatste nippertje nam het kreng een andere wissel. Wissel omgezet, de juiste hoek gekozen en weer dendert die trein de andere kant op. Op deze manier, is het voor een rechtgeaarde zelfdoder geenszins een sinecure om een trein te raken, laat staan te pakken.

Reageer
gravatar

Nicow,

De herkenbaarheid spreekt jou wel aan, toch.

gravatar

Lieve Jennie,

Helemaal eens. Teveel hoofdletters kan zonder meer als walgelijk worden beschouwd.

gravatar

Gepast of ongepast tja. Oneervol misschien, maar aan de andere kant wel iets om over na te denken voor degene die zich voor de trein willen gooien. Is voor de machinist ook niet prettig. Denk dat het een beetje zo is bedoeld?

Reageer
gravatar

Waarom heeft de NS hem geen bus aangeboden, het is minder luxe maar doet zijn werk toch ook? Maar ja, je hebt van die zelfmoordenaars die per se een sneltrein moeten hebben, of een Fyra en voor een goederentrein of boemel halen ze hun neus op.
Het is triest gesteld met de moraal van deze zelfmoordenaars, ze zijn veel te verwend. Wellicht een idee dat de NS op bepaalde trajecten zelfmoordavonden gaat organiseren waarbij dan tevens nieuw materieel kan worden getest zodat we gevrijwaard zijn van andere debakels.

Reageer
gravatar

Ik dacht dat alleen mensen op Facebook de grappen van De Speld niet snapten. Zo zie je maar weer.

Reageer
gravatar

Dit artikel wijst duidelijk op een heel erg simplistisch en kortzichtig gevoel voor humor, als je het zo mag noemen. Spijtig genoeg hebben mensen zoals Rudolf Julius nog aanhang ook. Een enkeltje riolering voor jullie!

Reageer
gravatar

Wat ontzettend gevoelloos en zo niet gepast. Ik zou willen dat mijn moeder haar zelfdoding een grap was. Nee… Helaas na 3 jaar nog steeds bittere waarheid. Ze is er niet meer. Bizar dat mensen hier grappen over maken.

Reageer
gravatar

Ach Renee, laat je door de gedachte troosten dat ze het deed om van jou af te zijn en dat ze dat genoegen in ieder geval nog heeft mogen smaken.

gravatar

Lianne, je hebt gelijk! Het is gevoelloos en respectloos dat de NS alweer geen rekening houdt met het besluit en de poging tot zelfdoding van Jan. Ze zouden heel die NS van de ProRails moeten verwijderen …

gravatar

Ik heb persoonlijk verschillende malen moeten helpen bij het bijeenrapen van stukjes menselijk lichaam. Ik geef het je te doen. Dat was beslist niet om te lachen! Het ging mij niet in de kouwe kleren zitten.

Dat wilde ik even te berde brengen.

Reageer
gravatar

Zeg nicht,

Met dit soort gruwelijke dingen des levens kunnen we ook alle lol verpesten.

gravatar

Maar dat doet er niets aan af dat het een hele kick is om jezelf voor de trein te gooien! Het is weer eens iets anders dan bungy jumpen.

Wat daarna komt is niet meer het probleem van de auto-moordenaar.
Neem de volgende keer de stofzuiger mee. Voor het dunnere slijm en het bloed doe je er zo’n ding aan dat ze bij de tandarts in je mond hangen.

Waarom moeilijk doen als het zo makkelijk is?

gravatar

Zelfdoding is niet de makkelijkste weg, het is vaak de enige uitweg die men nog ziet. Zeker omdat de medemensen vaak egoistisch zijn en de persoon een aansteller vinden, in nplaats van te luisteren en hulp te bieden.

gravatar

Lekker zwart wit kijken idd. Volgens mij kan je niet begrijpen dat je door bijv een trauma depressief kan worden en niet helder meer kan denken. Wat IEDEREEN kan overkomen!! Lekker doorgaan zo! Als je zelf ooit psychische hulp nodig hebt en er dan geroepen wordt ohhh lekker blijven lachen! Kijken hoe hard jij lacht!

gravatar

Mensen,ik hoop niet dat iemand van jullie te maken krijgt met de verschrikkelijke situatie waarin je van een dierbaar persoon,afscheid moet nemen na zelfdoding. Ik kan hier heel veel vervelende woorden aan besteden, maar laat ik dat uit respect naar anderen niet doen. Helaas is dat waar het in Nederland aan ontbreekt.

Reageer
gravatar

Naaste Ronnie,

Is in gruwelijke pijn en enorm verdriet sterven minder erg dan een zelfgekozen dood?

Gelukkig dat u de enige ontbrekende Nederlander bent die respect heeft voor alles behalve het recht op zelfbeschikking.

Ik heet u welkom in de klassieke, potjeslatijnse mis van een zelfingenomen bisschop aanstaande zondag. Hij zal urenlang preken over het verlangen naar zelfdoding en de euthanasie van Jezus, die voor ons allen is gekruisigd inmiddels zo’n twee decennia geleden. Wat vliegt de tijd toch om, nietwaar?

Na afloop zullen papieren zakjes worden uitgedeeld achter in de kathedraal.

Niet te laat komen, want dat is storend.

gravatar

Nogal onfatsoenlijk inderdaad. Niet echt een onderwerp om grappen over te maken. In en in triest, gebruik je eigen leed om grappen over te maken, niet dat van een ander.

Reageer
gravatar

Wat als dit juist mijn leed is? Ik ben er net niet aan onderdoor gegaan.

gravatar

Inderdaad Zaalmeester, is dit ons eigen leed. Hoe vaak hebben we al niet te maken gehad met vertragingen, werkzaamheden, uitvallende diensten en sein- dan wel wisselstoringen? Genoeg om er aan onderdoor te gaan! Zelfs suïcidalen blijken er nu de dupe van te zijn …

gravatar

Je zou de machinist zijn van de evt trein. Mijn man is ooit zoiets overkomen, ja je leest het ged., overkomen! Dit vergeet je nooit meer! Geef deze Jan een hand vol pillen wil hij er echt uit stappen, maar maak een ander geen slachtoffer!!!

Reageer
gravatar

Zelfdoding zou een vrije keuze moeten zijn voor iedereen, helaas denkt de maatschappij dat het fout is. Daarom worden mensen gedwongen minder schone methoden te gebruiken om het leven te verlaten.

gravatar

Wat ik vind dat er mis is aan dit artikel?

Dat door de redactie van de De Speld aan mensen die het artikel niet passend vinden, geen passend alternatief wordt aangeboden!

Reageer
gravatar

Zussie, hier is het door jou gewenste alternatief:

Zelfopoffering Jan Heersma vertraagd door werkzaamheden NS
NS biedt koffie aan vanwege het ongemak

De zelfopoffering van Schiphol-beveiliger Jan Heersma (41) uit Hoofddorp is met enkele dagen vertraagd. Heersma was van plan zaterdag werk voor een stilstaande trein te doen, waarbij hij geen rekening had gehouden met de NS-werkzaamheden rond station Schiphol. NS biedt hem vanwege het ongemak een kopje koffie of thee aan bij de Kiosk.

gravatar

Bijzonder dat sommige mensen het idee hebben de goede moraal hoog te houden, juist door de schrijver van dit stuk dood te wensen. Iets met een pot en een ketel?

Reageer
gravatar

Wel wat sneu, én ook op het randje, maar wél grappig. Ook de verontwaardigde reacties hier zijn grappig. Misschien dat die mensen zich beter boos kunnen maken om alle kabinetsmaatregelen waardoor steeds meer mensen het leven niet meer zien zitten. Anders stemmen dus, de volgende verkiezingen.

Reageer
gravatar

Kwelbast,

Als je het rapport hebt gelezen, waartoe ik zelf het opdracht hebben gegeven aan een objectief rapportschrijfbureau dat enorm gerenommeerd is in populistische, rechts-extremistische kringen, dan weet je op wie jij moet stemmen.

gravatar

Ik vind het ook niet kunnen dat er grapjes worden gemaakt over NS-vertragingen. Heeft me al een paar jaar van mijn leven gekost. Ongepast dus!

Reageer
gravatar

Misschien was zelfmoord dus wel niet de beste oplossing… hopelijk heeft die daar tijdens ze kop koffie van de NS over na kunnen denken 😉

Reageer
gravatar

Heel erg voor je, sterkte ermee.
Maar als dat de maatstaf is voor het al dan niet ergens grapjes over kunnen maken kunnen we het beter maar helemaal verbieden. Er is altijd wel iemand die iets van dichtbij mee heeft gemaakt he…

Reageer
gravatar

Het is geel & als je het in je oog krijgt, dan ben je dood.
…..
…..
…..
Beetje open deur nu, maar ja, een Intercity.

gravatar

Nee, dit zeg je niet tegen familieleden van iemand die voor een trein springt.
Maar gelukkig hebben we het hier over een internet website.

gravatar

Geachte Zaalmeester, (nu nog #34, red.)

Vergeet de kracht van de sociale media van internet niet.

Je hoeft maar Geert een beetje te plagen en morgen hoef je niet zelf meer te springen. Je moest eens weten hoeveel handen vol werk dat mij bezorgt.

Ik bedenk mij plots, dat dit een goede tip is voor suïcidalen die het zelf niet durven.

gravatar

Renée respect ik leef met je mee , verschrikkelijk dat je dit met je mee moet dragen , en dat dit soort grappen gemaakt worden geen woorden voor maar mensen die dit wel kunnen waarderen weten niet beter en moet je maar niet serieus nemen !

gravatar

Henk, (nu nog #48, red.)

Ik ben het geheel met jou eens, dat het verschrikkelijk is. Renee is na drie jaar nog niet over de eigen keuze van haar moeder heen. Of heeft ze het nog zwaar met de reden van die vrije keuze?

In ieder geval wens ik Renee veel sterkte en moeder eindelijk zielenrust.

gravatar

Heeroom, (nu nog #52, red.)

Ik begrijp verdriet om het gemis van een eens dierbaar persoon heel goed.

Maar het is duidelijk dat Renee na drie jaar haar moeder nog steeds verwijt zelf een keuze te hebben gemaakt. Is het dan ook niet beter om Renee te verwijzen naar een hulpverlener om haar egocentrische gevoel beter te leren beheersen?

Of zeg ik nu iets verkeerds?

gravatar

Een klein beetje nemen is o.k., maar onthou goed: wij egeltjes doen het heeeel voorzichtig!

gravatar

Wat een flauwe opmerkingen allemaal over een beetje satire met een knipoog. Duidelijk mensen met weinig culturele inspiratie. Of het zijn gewoon mensen die de speld of het gezegde ‘de draak steken met’ niet geheel begrijpen en op oudjaar gewoon maar meelachen met het gebulder in de huiskamer zonder dat ze nou eigenlijk echt exact snapte wat Maassen nou toch bedoelde.

Dames en heren het is ‘de Speld’ maar

gravatar

Als je achter de trein wilt springen, is vertraging levensgevaarlijk.

gravatar

Eigenlijk geen discussie waard dit allemaal mensen , hier maak je geen grappen over mensen met gevoel en respect voor hun medemens snappen dit alleen

gravatar

@Henk: Klopt, geen discussie waard. Waarom die mensen dat dan toch doen: raar hoor. Wat dat met gevoel en respect te maken heeft, snap ik niet helemaal, maar ja ik voel me dan ook niet een beter mens dan anderen.
Fijn voor jou dat je meeleeft met Renee, als dat je helpt jezelf beter te voelen. Win-win.

gravatar

Ik vind het een beetje een raar onderwerp om over te discuciëren, je moet toegeven de grap is grappig, want mensen dat is het, het is een grap!
Wel vind ik het persoonlijk erg als je zelfmoord pleegt en jezelf dan voor de trein gooit, want je doet je dierbaren al pijn met jezelf uit het leven te halen en dan hebben ze uiteindelijk bij de begrafenis alleen nog de handen om naar te kijken omdat deze het meeste heel waren van alles, dat wil je toch ook niet. Dus gewoon niet voor de trein springen want je bezorgt er allemaal mensen overlast mee.

gravatar

Liefe Maartentje, (nu nog bij #29, red.)

Ja die grap maakte gisteren in de zuigelingenopvang Josefientje ook al.

Dat was lachen, gieren, brullen. We hielden het niet. Daarom hadden wij allemaal een natte luier. Je zult begrijpen, dat onze ‘cipiers’ daar niet blij mee waren. Dus moesten wij allemaal voor straf nablijven.

gravatar

Nu lopen afgeven op mensen die lachen om zelfmoord maar ik ken een hele hoop mensen die gaan lopen klagen als er iemand voor de trein sprint. Niet omdat ze meevoelen met de persoon maar omdat ze een uurtje later thuis zijn

Reageer
gravatar

“. . voor de trein sprint.”

Dat is alleen weggelegd voor super fitte dolenthousiaste suïcidalen.

Of iemand die zich op het laatste moment bedenkt. Dat kan ook.

gravatar

Nu begrijp ik eindelijk, waarom een bepaald type treinstel ‘Sprinter’ heet.
Die zijn natuurlijk speciaal gebouwd om suïcidale mensen op een sportieve wijze te kunnen laten genieten van hun laatste minuut.

gravatar

Hahaha, ik plaste letterlijk (niet in de amerikaanse zin maar in de letterlijk letterlijke zin) bijna in mijn broek van het lachen. Om wat beertje zei. Ik zag opeens allemaal suicidalen voor treinen uit sprinten.

gravatar

Misschien is dit geen onderwerp om grapjes over te maken. Maar mensen die zichzelf voor de trein gooien zijn niet bepaald zielig meer egoistisch. Je bezorgd de machinist en iedereen die het ziet een trauma. En bovendien levert het veel vertragingen op voor mensen die gewoon met het openbaar vervoer reizen.. k zou zeggen pleeg lekker zelfmoord op een manier dat je er niemand mee lastig valt

Reageer
gravatar

Nee. Valt onder “lekker grof doen” omdat het kan als je “satire” schrijft. Te makkelijk, geen maatschappelijke meerwaarde, gewoon platte botte ‘humor’.

gravatar

Het kan als men er een emoticon met een lachend gezichtje achter zet. Zoals 😉

gravatar

In andere landen wel?
Het zou helpen als u een lijstje zou maken, want op deze manier schiet het niet op.

gravatar

En waarom niet dan? Net doen of het nooit gebeurd zeker? Die mensen zijn ZO egoistisch denken alleen maar aan zichzelf, voor een trein gooien, te triest als ze zo graag willen kunnen ze dat thuis ook wel toch heeft niemand (buiten de dierbaren en kennissen om) er last van, maar op zo’n manier moet iedereen er maar last van hebben omdat het bij diegene niet lekker zit in zijn knarretje?

gravatar

Helemaal mee eens. Normaal gesproken heb ik niks tegen een beetje satire, maar dit gaat te ver.

@Harrie: wat nou als het over uw vrouw/vriendin/zoon/dochter zou gaan? Zou u het dan ook op prijs stellen als ik, of iemand anders zelfmoord’grappen’ zou gaan maken, en dit publiekelijk op internet plaats?.

En @heintje: Ik neem aan dat je refereert naar de Tatjana uit het enige positieve wat TV Nederland heeft voortgebracht?.

@Jan Modaal: Totaal mee eens.

gravatar

In geen landen, maar dit is nu gaande in Nederland. En het is niet goed dat zulke grappen worden gemaakt of worden getolereerd..

gravatar

Iemand die voor de trein springt is een aandachtshoer die met het beëindigen van zijn eigen zielige leventje nog even probeert zo veel mogelijk mensen met een hoop ellende op te zadelen.
No mercy met dat tuig, ze zouden ze moeten afschieten!
Oh erm…

@Leroy: Mijn familie is goed opgevoed dus die gaan in stilte met een buisje pillen, een OD heroïne, o.i.d. Eventueel mogen ze zelfs gebruik maken van mijn kleine edoch zeer functionele gasoven. Tenminste, zolang we nog gas op mogen pompen van de Groningers natuurlijk.

gravatar

“in geen landen”. Dat is je er met een Jantje van Leien afmaken zeg: het lijkt me geen wetenschappelijk verantwoorde gegevensgaring toe, maar goed.

De invoering van de shariawetgeving zal op weinig weerstand stuiten: veel mensen schijnen te vinden dat er van alles verboden moet worden.

gravatar

Ome Steeds, u heeft het bij het rechte eind,

Over moorden mag men in Nederland en de meeste andere landen zoveel komische romans en doldwaze films maken als men maar belieft. Waarom zou dat dan niet mogen bij zelfmoord? Bij suïcide ligt dat natuurlijk anders.

Of begrijp ik het verkeerd?

gravatar

Ik keur mensen die zich voor een trein niet goed en zal ik ook nooit doen. Ook ben ik van mening dat die mensen anderen traumatiseren voor eht leven. Alleen een grap of een stunt van maken is gewoon ziek en ongepast.

Omdat zelfdoding/moord vaker gebeurt, middels van een trein of niet, betekent niet dat we MOGEN grappen over maken.

Afgelopen jaren is zelfmood een ‘trendt’ topic geweest in Nederland, ivm met vertraging van treinen, pesten en bangalijsten. En als we ook nog met ze ‘allen’ grappen over gaan maken, komen we ook niet verder. En kwetsen we de mensen die mensen zijn verloren aan ‘zelfdoding’.

Dat is waarom ik deze post van de speld ongepast vind.

gravatar

Het lijdend voorwerp Jan Heersma zou een boete moeten krijgen. Het geeft een hoop troep als je je zomaar voor de trein werpt.
Ik zit nou eenmaal graag in een schone trein.

gravatar

Tatiana: …Ik keur mensen die zich voor een trein niet goed e …

Weet je, Tat, ik denk niet dat die mensen daar wakker van zullen liggen. Misschien doen ze het wel juist omdat ze tegen muren oplopen en mensen die zeggen ‘dat het tussen hun oren zit en ze zich niet aan moeten stellen’.

Eenzelfde respectloze ongevoeligheid als die jij hier ten toon spreidt.

En nee: soms kun je niet helpen, hoe graag je dat ook zou willen, maar het willen censureren is ook geen oplossing. Net zo min als er niet over praten en doen alsof het niet bestaat.
Want de echte oplossing: het erkennen dat jouw leven van jou is en het toegankelijk maken van middelen om niet tot zo’n noodsprong over te gaan, wordt juist geblokkeerd door mensen die met een zuinig zedenprekersmondje telkens maar weer ‘tut tut’ zeggen.

gravatar

Ik vind het een erg kwalijke zaak dat er geen goede alternatieven werden geboden. Ze komen altijd met een simpele bus aan zetten, maar die gaan vaak niet hard genoeg om zelfmoord mee te plegen. Erg amateuristisch!

Reageer
gravatar

De speld komt vaak met goeie/hilarische dingen, maar dit is mij echt een brug te ver. Dit zijn nou niet echt de onderwerpen waar grapjes over gemaakt kunnen worden.

Reageer
gravatar

Nee precies, die jongens van de Speld kunnen maar beter van een brug afspringen. Spotten met mensen die zich voor een trein gooien gaat veelste ver. Ik zou mezelf van kant maken als ik dit zo zou schrijven.

gravatar

Nee, dan maar beter grapjes maken over bruggen zeker?! Ik kan er geen touw meer aan vast knopen. En nou gaat die Jan Heersma uit Hoofddorp natuurlijk op maandag, en dat was nou juist de dag die IK gepland had, verdomme! Kan een zelfmoordenaar nou nooit eens een keertje mazzel hebben?

gravatar

Nee knul, die grappen over touwen, kan echt niet hoor. Ik ga er maar geen woorden aan vuil maken, anders hangen we straks beide aan de hoogste boom.

gravatar

“hangen we beiden aan de hoogste boom”: waarom misbruiken mensen toch altijd de natuur?
Blijf van die bomen af, er zijn genoeg gebouwen waar men zich op kan uitleven.

Een touwtje aan een brug is ook niet aan te raden: net als het touwtje strak staat, zal je zien dat er zo’n gele jongen komt aangedenderd. Weer niet goed.

gravatar

Helemaal mee eens Marit.

gravatar

Moet je niet even FIRST roepen? Dat hoort toch bij dit soort reacties?

gravatar

Grappig? Er is helemaal Niets grappigs aan. Vraag maar aan Jan Heersma. Misschien krijgt hij nog geld terug bij vertraging. Maar ja dat is natuurlijk slechts een pleister op de spreekwoordelijke wonde.

gravatar

Venema,

Mag ik het even over jouw gevoel van humeur hebben?

Dat moet verschrikkelijk zijn. Altijd mopperen en iedereen maar uitkafferen. Er kan nooit eens een leuk woord of een glimlachje van af. Altijd is er wel iets te bekritiseren en anderen doen het nooit goed.

Ik zal jou tijdens het avondmaal bij mijn broer sint Paulus voordragen als martelaar. Nu nog voor de trein springen, twee wonderen doen en je kunt zo als heilige de hemel in.

Ga nu eerst maar de plee doorspoelen. Het stinkt inmiddels genoeg.

gravatar

Wat van mij echt door de plee getrokken mag worden is Prorail. Het mag toch inmiddels duidelijk zijn dat er een schreeuwende behoefte is aan voorbijrijdende treinen voor suicidalen. Al jaren, wat zeg ik? Tientallen jaren springen mensen wekelijks voor de trein. Maar om dan een speciale suicide lijn op te zetten waar mensen rustig en ongehinderd voor de trein kunnen springen is blijkbaar teveel.
Prorail is blind en doof.
Schandalig!

gravatar

Mick de Brand,

Vraag je niet af waarom dit bericht op De Speld staat, maar waarom jij zo nodig op De Speld wilt staan.

Enkele momenten van beroemdheid misschien?

gravatar

De Speld houdt een maatschappelijke spiegel voor. Als het je niet bevalt wat je in die spiegel ziet, moet je daar niet de Speld op aanspreken.
Eerder jezelf…