Poetin wil bezuinigen op corruptie voor WK 2018

Meer verantwoordelijkheid bij bedrijfsleven en maffia

President Poetin wil in de aanloop naar het WK voetbal in 2018 gaan bezuinigen op corruptie. Eerder deze week werd bekend dat Rusland ongeveer 20 miljard heeft uitgegeven aan omkoping voor de Winterspelen in Sotsji. Als het aan Poetin ligt, krijgt corruptie weer een sober karakter en gaat er meer verantwoordelijkheid naar het bedrijfsleven en de maffia.

Naar schatting 20.000 dubieuze ambtenarenfuncties zullen de komende jaren verdwijnen. Hun taken worden overgeheveld naar eerstegraads-familieleden en de onderwereld. Poetin: “Het vereist een mentaliteitsverandering van bedrijven, criminelen, maar ook van de mensen zelf. Burgers moeten leren een beroep te doen op hun eigen netwerk. Koop eens een buurman of je broer om in plaats van iedere keer om steekpenningen te bedelen bij de overheid.”

President Poetin heeft voor zes miljard euro het zuivelbedrijf van zijn neef benaderd om de bezuinigingsoperatie in goede banen te leiden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deze input van poetin heeft het karakter van een verwend, vervelend mannetje, die perse zijn zin wil krijgen en anders begint te stampvoeten.

Reageer
gravatar

Ja, Vladi heeft me gebeld en gezegd dat er geld beschikbaar is om de corruptie aan te pakken. Ik heb tegen hem gezegd dat ik nog wel een vriendje van mij in de commissie kan zetten maar dat dat misschien wel wat extra zou kosten. Zou wel goedkomen zei Vladi, geld was geen problemski

Reageer
gravatar

Als een regering niet meer zwart bijdraagt dan houden burgers en bedrijfsleven het ook al gauw voor gezien. Met alle respect, maar dat is toch niet verstandig? Voor je het weet zit je opgezadeld met een financieel verintegerd land waar ook de wodka niet meer stromen wil. Kan Rutte het misschien alsnog aan de duitsers geven, als een soort wieder-wiedergutmachung. Of heeft iemand daar bezwaar tegen?

Reageer
gravatar

Meneer Uitgeput, op z’n Nederlands gezegd,

U bent onbegrijpelijk. Zeg wat u te zeggen hebt in het Nederlands of in het Russisch, anders verstaan ik en de reageerders van De Speldski u niet.

p.s.
Sinds mijn voorganger Peter de Grote is Nederlands de tweede taal in mijn land.

gravatar

Wat er niet bij wordt verteld is dat Rusland overgaat van roebels op bitcoins. En dan heb je zo 20 miljard euro verdiend. Hoef je niet voor te doen, kun je achterover blijven leunen.

Wat een slimme man is die Vladimir toch. Hadden wij maar zo’n leider !

Reageer
gravatar

In een eerder door mij geschreven dissertatie, hoofdzakelijk copy-paste, heb ik geduid dat de corruptie in Rusland in het dna verweven zit. Het is voor een Rus niet mogelijk om iets tw regelen of geregeld te krijgen zonder smeergeld. Smeergeld is olie voor de Russische economiemachine

Reageer
gravatar

Beste Titulair,

Het is eerder zo dat olie de economische machine van Rusland is. Dat is een sector die van oudsher vrij hoge “overhead” kosten maakt, dus ook gespecialiseerd is in corruptie-saneringen. Gedwongen ontslagen kunnen dan niet worden uitgesloten; voor de afvallers wordt in Siberië een sociale voorziening gerealiseerd. Met name de dagbesteding is goed voorzien.

gravatar

Bovenste beste moderator van dienst,

Wilt u direct de bovenstaande kaper van mijn naam die hij niet eens goed kan spellen, verwijderen!

Hij maakt mij belachelijk met zijn onbegrijpelijk gebrabbel en probeert mij in het Engels iets in de schoenen te schuiven.

gravatar

Als ik Poetin was, zou ik juist bezuinigen op het reguliere circuit. Of het helemaal afschaffen. Laat dat hele wintergebeuren lekker betaald worden in smeergeld…

Reageer
gravatar

Toch weten we al lang waar dat Russische corruptiegeld naar toe gaat:
“Het aantal Russen dat op jonge leeftijd overlijdt, ligt opvallend hoog en de schuldige daarvoor is een overmatig gebruik van alcohol, in het bijzonder wodka. Dat is de conclusie van een grootschalig wetenschappelijk onderzoek naar de drankgewoonten in Rusland.
Onderzoekers van de Universiteit van Oxford, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Russische Agentschap voor Kankeronderzoek hebben de studie uitgevoerd. Hun conclusies zijn verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet. Ze analyseerden het drankgebruik van 151.000 volwassenen in drie Russische steden over een periode van ruim 10 jaar.” De vertaling van het woord Wodka is niet voor niets ‘watertje’. (=”Geld als water hebben”.)

Reageer
gravatar

Hoeveel heeft de Staat der Nederlanden moeten schokken om Rutte naar Sotchi te krijgen ? ( En wat moeten we betalen om hem daar te laten blijven ? )

Reageer
gravatar

Het daar laten van Rutte is goedkoper dan hem van daar terug in Nederland te krijgen. Het scheelt wat eurootjes als je de terugreis niet boekt. Wij betalen dus om Rutte weer terug te laten komen. Dat is ook best schokkend.

gravatar

Zo, da’s klare taal van die Poetin. Dit nieuws is bij de FIFA ingeslagen als een bom. Als door een adder gebeten heeft Sepp Blatter al gedreigd de toewijzing van het toernooi aan Rusland ernstig te heroverwegen, en heeft een ultimatum gesteld. En die zijn duur. Tientallen, zo niet honderden miljoenen CHF dienen te worden overgemaakt op een Zwitserse FIFA-rekening naar keuze. Mocht de bezuinigingsmaatregel toch doorgang vinden, zal het Russische team ten minste 10 jaar uit de competitie worden genomen.

Reageer
gravatar

Jantje,

Wij houden van humor, vooral van Nederlandse humor. Russische mag dit keer ook.

Vooruit, ik ben vandaag toegefelijk, Friesche lol gedogen we deze week ook. Ze lijden daar al zo onder deze winter waarin het maar niet wil vriezen.

gravatar

Ome Pal,

Rutte eist van Poetin, dat hij lid wordt van het COC, anders roept hij alle Nederlandse deelnemers aan de winterspelen terug.

Is dat Russische of Nederlandse humor?

gravatar

Met bovenkleding aan is Poetin op de foto nauwelijks herkenbaar. Is’t ‘m wel?

gravatar

Ik wil mijn broer wel omkopen, maar die zit de hele dag aan de wodka. Geen zinnig woord met te praten (Maar ook omdat hij Russisch spreekt).

Reageer
gravatar

Je kunt van Poetin zeggen wat je wilt, maar…

Reageer