Op welke nazi lijk jij? Doe de quiz!

Ontdek jouw nationaal-socialistische profiel

Heb jij altijd al willen weten wat voor soort nazi jij bent? Doe de test en kijk welke nationaal-socialistische eigenschappen het best bij jouw karakter passen.

1. Je bent op de verjaardag van je partner en je schoonmoeder komt naast je zitten. Wat doe je?

A) Je accepteert de situatie en maakt er het beste van. De taart is heerlijk!
B) Je kiest een gespreksonderwerp waarvan je weet dat jij er meer verstand van hebt. Dat maakt het draaglijk.
C) Je onderzoekt wat je mogelijkheden zijn en besluit snel naar de wc te gaan. Daarna kun je ergens anders gaan zitten.
D) Je saboteert haar stoelpoot, zodat ze valt en haar been breekt. Zo is het probleem opgelost.
E) Je begint een tirade en sommeert haar om op te donderen. Dit feestje draait om jou!

2. De kerstdagen zijn achter de rug en je vindt eigenlijk dat je dit jaar maar eens serieus moet gaan sporten. Dan belt je je beste vriendin je op. Ze vraagt of je een weekendje wilt gaan winkelen in Londen. Wat kies je?

A) Natuurlijk ga je mee! Zo’n kans krijg je nooit meer!
B) Je gaat mee, maar je neemt maar een beperkte hoeveelheid geld mee, zodat je het niet kan uitgeven aan dingen waar je later spijt van krijgt.
C) Je zoekt naar hotels in Londen waar ze een fitnesscentrum hebben. Dit valt te combineren!
D) Je gaat niet mee. De kilo’s moeten er nu echt een keer af. Je weet wat er gebeurt als je wel mee gaat en dat is het je allemaal niet waard.
E) Resoluut zeg je ‘nee’. Je dwingt je vriendin mee te gaan sporten.

3. Je oma is overleden, maar de begrafenis is uitgerekend gepland op de dag dat jij naar dat coole concert gaat. Hoe ga je hiermee om?

A) Dat concert wil je echt niet missen. Je accepteert dat je familie je niet meer zo leuk vindt.
B) Leuk is anders, maar die begrafenis gaat voor. Je vertelt je neef en nicht dat ze hetzelfde moeten doen.
C) Je pakt de routeplanner erbij. Als je een uurtje eerder weggaat bij begrafenis, kun je alsnog naar het concert!
D) Je bedreigt de begrafenisondernemer en dwingt hem de uitvaart een dag eerder te doen.
E) Je wordt woedend en laat je oma postuum executeren. Niemand bepaalt wat jij doet!

4. Je zoontje van zes weken ligt net lekker te slapen, waardoor jij even boodschappen kan doen. Maar op het moment dat je in de auto stapt, hoor je hem weer huilen. Wat doe je?

A) Je probeert je kind nog gauw even te troosten, maar als dat niet lukt, ga je alsnog naar de supermarkt. Je trakteert jezelf op een lekker broodje.
B) Het is je kind, natuurlijk ga je weer terug! Die boodschappen laat je maar een keer bezorgen. Wel probeer je hem ervan te overtuigen mee te gaan.
C) Je belt de oppas op om te vragen of ze even langs kan komen. Als zij niet kan, vraag je de buurvrouw.
D) Je moet nu boodschappen doen, dus je doet het nu. Het gaat om de boodschappen voor de hele week. Je kind kan wel even zonder aandacht. Wordt hij hard van.
E) Je kind verstoort je dagelijkse ritme. Voor straf geef je hem een week alleen maar water en brood.

5. Je partner vraagt je ten huwelijk, maar daar ben je nog niet aan toe. Wat nu?

A) Het ongetrouwde leven bevalt je te goed om op te geven, dus je zegt nee. Dat je partner je nooit meer wil zien, maakt je niet zo veel uit.
B) Je probeert je partner duidelijk te maken dat dit niet het juiste moment is. Jullie komen hier samen wel uit!
C) Je zoekt uit hoe snel een scheiding geregeld kan worden en of er financieel een voordeeltje uit te halen is. Dit hoeft niet per se verkeerd uit te pakken.
D) Je zorgt dat je partner spoorloos verdwijnt.
E) Je spreekt af samen zelfmoord te plegen. Nadat je partner dat gedaan heeft, vertrek je naar Zuid-Amerika.

Vooral A? Jij voelt je prettig in een rol op het tweede plan en geniet van de leuke dingen in het leven. Jij bent echt een relaxte nazi: je lijkt op Hermann Göring.
Vooral B? Jij bent een echte teamplayer en overtuigt anderen graag met heldere argumenten van jouw visie. Werk je bij een communicatieafdeling? Ongetwijfeld. Je lijkt op Joseph Goebbels.
Vooral C? Jij staat nieuwsgierig in het leven. Je neemt nooit iets zomaar aan, je wilt het eerst zelf onderzoeken. En gelijk heb je. Jij lijkt op Josef Mengele.
Vooral D? Jij bent grondig en systematisch en je pakt dingen graag groot aan. ‘Pünktlichkeit’ is jouw middle name. Jij lijkt op Adolf Eichmann.
Vooral E? Je hebt een natuurlijk overwicht en dwingt respect af. Jij bent een echte leider. Jij bent Adolf Hitler.

Deel je uitslag op Facebook en Twitter en verander je profielfoto in je favoriete nazi! Überleuk!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eigenlijk erg treurig dat de verkeerde mensen de WOII hebben gewonnen. De Nazi’s hadden moeten winnen. Dan hadden we al die f*cking Moslims nu in gaskamers om kunnen leggen. De Islam is een kankergezwel en moet sterven!!! Er moet een vernieuwde definitie komen van het begrip Arisch ras en alles wat niet Arisch moet worden verstoten uit de maatschappij. Moslims en Communisten zijn afvalligen van de natuur en moeten vernietigt worden!!!! Sieg Heil!!!!!!!!

Reageer
gravatar

Ik lijk het meest op Joseph Goebbels

Reageer
gravatar

Heb ik altijd al willen weten wat voor nazi ik ben….? Nee, nee volgens mij heb ik dat nooit willen weten. Wel leuk bedacht hoor, zo maak je iedereen een psychotische massamoordenaar! Zo is iedereen gelijk hé! Ik vraag me af wie deze test bedacht heeft…. 😐

Reageer
gravatar

Ik zit nog te dubben over die vergelijking met slachtvee (#26 Joke). Slachtvee wordt helemaal niet in treinen gepropt maar in vrachtwagens rondgezeuld. Niet dat dat comfortabeler is, maar het is natuurlijk wel een verschil.
Bovendien wordt er met slachtvee nog iets nuttigs gedaan.

Reageer
gravatar

Had gehoopt op Adolf H. maar helaas, ik blijk slechts de Holocaust uitgevoerd te hebben: Adolf E.
Maar ja, ik ben inderdaad grondig en systematisch en pak dingen graag groot aan.
Nou ja, toch nog een Adolf 🙂

Reageer
gravatar

Jullie hebben het geschopt tot Der Speld!! De speld is kwetsender dan kwetsend volgens het CDI. Eigenhandig laten jullie de treinen naar het oosten weer rijden, hogesnelheidslijnen dan nog. Ik gun iedereen het recht om gekwetst te zijn, maar owee als ze denken vervolgens aan de vrijheid van meningsuiting te mogen komen. Hup, terug in je gekwetste hokje. Dominee Gremdaat en Hans Teeuwen, waar zijn jullie? Het vrije woord heeft jullie nodig, de legers van gekwetste zielen bonken op de barricades.

Reageer
gravatar

Heeresteeds, hoe komt u daar nu toch bij? Ik vind dit juist een geweldig hoopgevende ontwikkeling! Met een beetje geluk is de maatschappelijke druk op bejaarden om tijdig te gaan hemelen groot genoeg tegen de tijd dat mijn schoonmoeder hulpbehoevend wordt. Scheelt weer een hoop gedoe met matelzorg en zo. Heb alvast een foldertje van de levenseindekliniek op haar bijzettafeltje achtergelaten, je kunt zoiets niet vroeg genoeg in de week zetten.

Reageer
gravatar

Nazisme is weer hip. De Nederlandse regering laat zich blijkens de verruiming van de euthanasiewetgeving graag inspireren door de entlösung als het gaat om problemen als depressieve bejaarden en andere veel te dure, hinderlijk zwakke groeperingen.

Reageer
gravatar

Evaatje, meisje toch,

Wat ben jij toch misleid door jouw dom(i)nee, in wiens bijbeltje god onder de schuilnaam Jahweh, een groot voorstander was van een “eindoplossing” voor volkeren die hem niet aanbaden.

gravatar

Maar die volkeren die Hem niet aanbaden had Hij toch ook zelf geschapen? Was het dan niet beter geweest om aan die hele schepping gewoon niet te beginnen? Eerst scheppen en dan eindoplossen is niet echt efficiënt.

gravatar

Hm, hier wordt weer stevig gediscrimineerd: als ik het goed begrijp moet je eerst bejaard zijn om definitief van een depressie verlost te worden middels een eindoplossing?
Ik hoor de jeugd al mopperen op die verdulde babyboomers die het zo goed voor zichzelf geregeld hebben.

gravatar

Yep,Diederik Samsom heeft geopperd om dure ouderen uit bezuinigings overwegingen niet meer te opereren. Hoe Diederik staat inzake geestelijk gehandicapte kinderen is (nog) niet duidelijk. Hangt van de komende verkiezingsspotjes af.

Blijven toch raakvlakken bestaan tussen de Duitse arbeiderspartij van weleer en de PvdA. ome Joop kijkt tevreden toe uit de rote himmel.

gravatar

Och ja,de PvdA heeft het weer gedaan. Altijd makkelijk. In “Nationaal Socialisme” zit ook het woord ‘Socialisme’ en DUS zijn ze hetzelfde.
Verdoemme, waar is die facepalm-knop als j’m nodig hebt…!

Trouwens: het is Endlösung, met een -d, en een hoofdletter, zoals het een Duits zelfstandig naamwoord betaamt.

gravatar

Klikklik: en Adolf werd gefinancieerd vanuit Wall Street. En IG Farben werd niet gebombardeerd enz.

Ook van die gaskamers schijnt overdreven te zijn. Maar zijn er nog Joden hier achter het toetsenbord? Of zitten ze in de bus naar Utrecht?

Reageer
gravatar

Dat schijnt ook te gelden voor onbesnut taalgebruik. Zodra het maar min of meer Engels is, schijnt alles te kunnen.

gravatar

“Neukte op gedachten”

Cindytje, meisje, meisje, meisje toch! Nu al oversekst en dat op jouw leeftijd. “Mama Satiere” heeft jou toch echt niet netjes opgevoed. Dat had beter gekund.

gravatar

Mooie satire en tegenwoordig wordt er al weer een tijdje gelachen om W.O. 2 en die malle nazi’s. Voorzichtig zelfs bij onze oosterburen.
Prima manier om er mee om te gaan, me dunkt.

Reageer
gravatar

Spijtig dat er hier zo negatief wordt gesproken over het nationaal socialisme. Het had met name in de jaren ’30 immers ook haar goede kanten. De VW Kever is toen geboren en er liggen nog steeds prachtige autosnelwegen.

Bovendien, zijn wij dan vergeten hoe trots wij als Nederlanders waren op onze politionele acties eind jaren ’40? Zijn we vergeten dat ‘apartheid’ ons internationale handelsmerk is?

Zoals Balkenende al zei, we moeten terug naar die goede oude VOC-mentaliteit!

Zo ben ik er trots op dat het kabinet momenteel extra ‘financiële lebensraum’ creëert voor de scheefleners (zuivere ariërs) ten koste van de scheefhuurders (‘untermenschen / profiteurs’) via de huurdersheffing.

We zijn er echter nog niet. Graag kom ik in contact met mensen die een Eindoplossing hebben voor de ziekte genaamd ‘scheefhuren’. De eerder in de Speld aangehaalde Lokdorpen zijn natuurlijk een goede stap, maar uiteindelijk willen we als trots Nederlands volk toch allemaal graag slaaf zijn van de NSB (de Nationale Systeem Banken)?

Reageer
gravatar

Verbazingwekkend dat deze discussie nog niet ten prooi is gevallen aan de wet van Sintwin, oftewel:

“Naarmate online discussies langer worden, nadert de waarschijnlijkheid van een verwijzing naar Zelfstandigen Zonder Piet.”

Reageer
gravatar

Leuk! Mich Selbst toch ein biesgjen als der Eichmannetje in diezer Wetbewerb tsu herkennen. Had vroeger ook al veel met chemie en zo en wilde toen auch al bij IG Farben aan der Back!

Reageer
gravatar

Weet je wat ik ongepast vind?

Als je boutjes M4 hebt en alleen moertjes M5. Da’s pas echt ongepast.

Reageer
gravatar

Ha die Polleke,

Een vrouw die maat 48 heeft en een kast vol jurken van maat 42.

gravatar

Plien en Polleke,

Weten jullie wat echt ongepast is? Ork, ork, ork, soep eten met een vork!

gravatar

Zussie,

Die met een vork vind ik niks aan.

Weet je wat ik ongepast vind? Alle meisjes.

gravatar

Paulientje en Paulusje,

Even niet luister! Ik moet even iets vertellen aan de paar grote mensen hier.
Hebben jullie jullie kleine-potjesoortjes dicht? ja?

Ongepast is trouwen zonder hét met elkaar gedaan te hebben.

Zeg kinderen, ik ken jullie, daarom geef ik maar een toelichting. Anders snappen jullie er niks van.

Veel huwelijken lopen namelijk mis doordat de pasgehuwden pas in de huwelijksnacht ontdekken dat ze niet in elkaar passen.

gravatar

Um, ondanks dat ik best wel een relaxte nazi ben (vind ik zelf) zegt de uitslag van de test dat ik een gespleten persoonlijkheid heb, evenveel D’s als E’s, hoe moet ik dat nou weer interpreteren ?!?…

Reageer
gravatar

Randdebiel Steeds,

Mijn vriendin Marine heeft de test alleen gedaan. Ze was behoorlijk teleurgesteld, omdat haar antwoorden er niet bijstonden. De antwoorden onder E kwamen er nog het dichtste bij, maar ze vond die antwoorden toch nogal waren zwak uitgedrukt. Ze houdt het dus op E+.

Wat uw toekomstige dictator betreft is er maar één antwoord: Ik vind jou een demoniserende flapdrol en ga dus niet in op jouw idiote vraag. Ga toch fietsen man. Gekker moet het niet worden!

Reageer
gravatar

Na al die verontwaardigde reageerders en reageerders die de kans schoon zagen om eens lekker neofascistisch te brallen, is de belangrijkste vraag vergeten: Op welke nazi-kopstukken zijn Marine le Pen en Geert W. uitgekomen? Gezamenlijk natuurlijk. Ik verwacht dat ze stiekem meededen.

Reageer
gravatar

De plannen die Addie UITEINDELIJK had met de Atlaslanden waren niet veel beter als het lot van de Joden,,,dus als er mensen zijn die menen te moeten zeggen dat ie maar even terug moet komen om het met de joden af te handelen zeg ik. Oetlul wees niet je hele leven een sukkel.

gravatar

Momentje beste Roodkapje. Geef de software maar de schuld. Dat deed men in ’40 ook.

gravatar

Niet onterecht lijkt me. Maar er was in het hele Derde Rijk dan ook geen fatsoenlijke applicatiebeheerder of systeemanalist met kennis van Oracle te vinden!

gravatar

Los van of je hierover wel of geen grappen kan maken, ik vind het gewoon niet grappig. Wat is de clue van de quiz? Dat mensen tijd en energie steken om de idiootste quizzes te maken, incluis die om te weten te komen welke oorlogsmisdadiger ze zijn? En dan tijd en energie steken om een dergelijke quiz te verdedigen tav mensen die er (tijd en energie insteken om er) vraagtekens bij (te) zetten?

Reageer
gravatar

Het absurdisme heeft aan u geen klant verloren. Dat is niet erg hoor, mag u zelf weten. Ik heb er dan weer smakelijk om kunnen lachen. Vervelende was alleen wel dat de ambtenaar van de GBA de uitslag van de toets niet wilde accepteren als basis voor een naamswijziging. Daar doe je dan al die moeite voor!

gravatar

Wat een nonsens. Duidelijk geen nazi van gegeten. Behalve de rechtse Adolf zou je de rest niet eens herkennen op straat.

Ikki lijk natuurlijk niet op een nazi want ik heb een ANTI-HITLERSNOR! Klik maar… Alleen de haarlijn heeft een vergezochte gelijkenis want de mijnes is veel golvender.

Reageer
gravatar

En deze herren mis ik dus als kiespijn. Zij die destijds een strafkamp in gegooid werden worden nu met een taakstraf tevredengesteld.

gravatar

Kan meestal genieten van de satirische stukken van de speld. Maar ben bang dat jullie nu een beetje de plank hebben misgeslagen. Satire? Ja. Humor? Nee. Over sommige onderwerpen en dingen kan je gewoon geen grappen maken.

Reageer
gravatar

Geprezen is het land waar mensen als heer Jeettje, de heer Viesman, en vele anderen die ik hier vanwege ruimtegebrek nu niet kan benoemen (behalve Margootje en Paulusje) zo heerlijk tekeer kunnen gaan over onze satire.

Helaas mis ik nog de bijdrage van onze jarige prinses B. en haar zoon W.A. (wel toepasselijke voorletters voor de zoon van een Duitser).

Maar ik denk dat ze nog aan de Gluhwein zitten ter ere van haar geboortedag.

gravatar

Ligt de Pruis straks weer in een kuil aan zee?
Een tsunami erover, en weg ermee.

Reageer
gravatar

Dit is smakeloos en respectloos, en volstrekt niet grappig. Je kan het als slachtvee afvoeren van 6 miljoen vaders, moeders, broers, zussen, ooms en tantes (van mensen die nu nog gewoon leven) niet als een lolligheidje gebruiken. Speld is meestal erg leuk, maar hier snap ik niks van.

Reageer
gravatar

Na 70 jaar moet het eens ophouden met huilie huilie. Amerikanen doen precies hetzelfde in het midden oosten en niemand zegt er wat van. Nou als de sodemieter naar Avaaz en een petitie maken!

gravatar

het gaat om rekening houden met gevoelens van anderen, in Nederland. Heeft niks met de ellende te maken die nu her en der gebeurt. En zes miljoen mensen planmatig uitmoorden, is tot op de dag van vandaag ook nog niet nagedaan. Daar had je gestoorde gekken als nazi’s voor nodig, die door dit soort ultradomme ongein toch weer een stukje acceptatie scoren. Wat een oerdomme flauwekul overigens die kwis. Had veel leuker gekund, als je dat dan toch moet doen. Hebben we een stagiair bij Speld?

gravatar

Blijkbaar is dus een ander soort hersenspoeling dan van de nazi’s (van het naoorlogse “wij weten wat en wie goed of fout is” politiek correcte linkse verzet) wel van toepassing. Hersenspoelers be hersenspoel’n……

gravatar

Ja hoor Joke, plak er maar een etiketje op en stop met nadenken. Het waren gestoorde MENSEN (hoewel echt niet zo gestoord als jij denkt) en ze deden niets wat mensen vreemd is. Nazi of niet.
Ik zou je het boekje van Milgram aan willen raden ‘Obedience to Authority’: misschien besef je dan dat mensen die zichzelf reuze goedvinden dat onder omstandigheden helemaal niet zijn.

Trouwens: in de geschiedenis zijn er genoeg pogingen gedaan volken uit te moorden; je hoeft alleen maar naar Noord Amerika te kijken – de genocide op indianenstammen gebeurde met het uitdelen van met pokken besmette dekens, onder anderen.
Killing fields zijn er helaas te over, en altijd zit er een planning aan vast.

gravatar

Hoezo 6 miljoen? Zijn er alleen maar Joden omgekomen tijdens WOII? Waren het enkel de nazi’s die barbaarse daden verrichtten? Zijn duizenden dode Japanners in een split-second daar ondergeschikt aan? Waren verkrachtingspartijen van de Russen en de bombardementen op de Duitse steden wel geoorloofd? Of om nog even verder terug te gaan,
was de inquisitie geen “planmatig uitmoorden”? Hé Joke? Met je selectieve verontwaardiging!

gravatar

Het feit dat de praktijken uit die periode en de mensen die zulke praktijken ten uitvoer brachten op dit moment geridiculiseerd kunnen worden, betekent niet dat ze goedgekeurd worden. Het klinkt misschien vreemd, maar door erover satire te kunnen bedrijven (zij het galgenhumor), ontstaat de mogelijkheid om wat er is gebeurt als iets niet des-anders maar als iets menselijks te kunnen gaan begrijpen.

gravatar

Zeg Joke, wil je een beetje rekening houden met de gevoelens van anderen?
De slachtoffers van ‘de ellende die nu her en der gebeurt’ bijvoorbeeld?

Daar wonen er genoeg van in Nederland (je bekommert je uitsluitend om Nederlandse gevoelens begrijp ik); gevlucht van her en der omdat een verre oom in het verzet zit, ze homosueel zijn of iets anders doen/zijn wat het heersende regime niet welgevallig is.

Her en der is dat voldoende reden om met het hele gezin door het leger opgepakt te worden en in het niets te verdwijnen..

gravatar

Lekker serieus allemaal. Allemaal huilen omdat Joke een keer serieus is.

Ich bin kein Psychotherapeut, aber ansonsten hatte ich eine Therapie auf Sie versucht.

gravatar

Dank voor jullie inbreng, uitermate verhelderend voor mij, over het Speld publiek. Beetje beangstigend, dat dan weer wel. Zo’n arier bijvoorbeeld. Loopt zometeen (of nu al) gewoon rond en kan zijn schitterende toekomstbestendige visie zomaar aan kinderen vertellen. Kinderen die nog hoop en geen haat hebben. Dat is het vergassen dat nog steeds doorgaat. Maar goed, de nazileiders waarover we het in de kwis hebben, wisten kennelijk ook niet beter. Auf wiedersehen!

gravatar

Misschien ook wel geinig om een kwisje te maken met Israelische presidenten. Toegegeven; ze doen er wat langer over, maar de aantallen palestijnen beginnen toch ook al leuk op te lopen… 😉

gravatar

Okee arier, (en Speld) ophouden over kanker. Nu ga je te ver. Ik heb toevallig inderdaad een kankerkop gehad. Stond me best goed, geen haar. Wel wat fris in de winter. Zes keer chemo is toch ook een beetje vergast worden. Jammer genoeg voor jou heb ik het nogal goed overleefd en kan ik iedere dag tegengas geven, naar mensen zoals jij. Je weet toch dat woede niet goed voor je is? Slecht voor je celdeling. Neem wat gas terug want anders ervaar je misschien ooit zelf wat een kankerkop is. Is wel goed voor de lijn hoor, dat waren de concentratiekampen trouwens ook. Oei, sarcasme.

gravatar

Arier ik heb jouw adviezen niet nodig. Ik vraag me inderdaad wel af of ik iets te zoeken heb bij een Speld dat kennelijk een podium geeft aan mensen zoals jij, over onderwerpen zoals een nazikwis. Sterkte met het omgaan met je eigen, overduidelijke frustraties, die denk ik geen kans hebben op een oplossing!

gravatar

Een vreemde vraag. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er juist heel druk gemodereerd wordt.

gravatar

Nu wel. Toen ik de reactie plaatste stonden er wat teksten waar zelfs die kunstschilder met dat bloksnorretje rode oortjes van zou krijgen.

gravatar

Uhh, je bedoelt het aangenomen getal van 6 miljoen Joden neem ik aan? laten we inderdaad maar even de rest vergeten.

‘More than three million Soviet prisoners of war
More than two million Soviet civilians
More than one million Polish civilians
More than one million Yugoslav civilians
About 70,000 men, women and children with mental and physical handicaps
More than 200,000 gipsies
Unknown numbers of political prisoners, resistance fighters, homosexuals and deportees’

Als je moraalpolitie wilt spelen, haal dan niet het Joden cijfer aan, alstublieft.
Overigens is het een hilarische satire op alle ”Welke Game of Thrones/Pokémon/game character etc. etc. character ben jij!?” en is humor een van de beste vormen van therapie die we tot onze beschikking hebben, dus niet zo op je tenen getrapt zijn.

gravatar

Joke, groot respect voor jou!! Maar je merkt het wel: van domme mensen kun je niet nu eenmaal niet winnen. Zinloos om te proberen een discussie op te zetten, voor een discussie moet je eerst leren luisteren. Deze mensen luisteren alleen naar zichzelf.
Maar mij en heel veel andere mensen heb jij een goed gevoel gegeven door jouw mening hier te geven. Dank daar voor!

gravatar

Zie je wel, ze zijn nooit weggegaan destijds! Allemaal fout na de oorlog. Gauw even naar een of ander tuincentrum om een zakje bollen te halen. Na een week volkomen aan de scheisserei, maar dat heb ik er wel voor over.

@ Jeettje: Haal zo snel mogelijk die solex van je uit dat schuurtje, en graaf ’em in. Voor je het weet tuft het ding in die Heimat.

@ Oma: Duiken!

Sterkte allemaal.

Reageer
gravatar

Niet verder vertellen Trendvolger, maar ik heb nog een reserve in onderdelen in geoliede jute lappen gewikkeld en begraven op een geheime plek in de duinen voor het geval dat.
Met drijvers eronder en raderen aan het voorwiel haal ik Engeland op mijn gemakje.

Oma: Kein geloel; foesballen!

gravatar

Ah, beste Jeettje, ik rijk u een veer, te steken op een plaats naar keuze.
Prettig te lezen dat het Hollands cultureel erfgoed voor het nageslacht bewaard zal blijven. Niet alleen het nationaal erfgoed, maar ook met de tradities, soms eeuwenoud, zou men wat zuiniger om moeten springen.

Zo heb ik deze week vernomen dat in het Oost-Brabantse de aloude gastvrijheid volledig te grabbel is gegooid. Een oude uitnodiging om te komen genieten van hét recept van de Bol, is blijkbaar alleen geldig tegen betaling. En de uitbater van betreffend etablissement blijkt niet op de hoogte.

Destijds wat men goed of fout. In dit geval zoek ik nog steeds naar de nuance daarvan, maar het valt niet mee!

gravatar

5. Je partner vraagt je ten huwelijk, maar daar ben je nog niet aan toe. Wat nu?

C) Je zoekt uit hoe snel een scheiding geregeld kan worden en of er financieel een voordeeltje uit te halen is. Dit hoeft niet per se verkeerd uit te pakken.

Wat klopt er niet?

Reageer
gravatar

Jouw onbegrip van de vraagstelling. Wat doe je hier? Jij bent duidelijk geen übermensch, hoe durf je je te meten met deze helden?

gravatar

Ik vind het werkelijk geen stijl. Alleen maar Duitse Nazi’s! Ik wil een rijtje met Mussert, Van der Waals, Blokzijl, Bruins en Rost van Tonningen!

Reageer
gravatar

Helemaal mee eens, Peter. Hier is niets leuks aan en het is ook geen humor. Alleen maar gezeik. Dank voor je oprechte bijdrage.

gravatar

Nou nou ‘grammar nazi’, ik herken een overduidelijke Eichmann als ik er een zie. Over pünktlichkeit gesproken.

gravatar

Hoe kan in vredesnaam een nasi goreng nou weer met mihoen zijn. Mensen die op taalfouten zeiken zijn irritant, toegegeven, maar als je daar met zo’n achterlijke reactie op terugkomt, geef je ze alleen maar het idee dat ze inderdáád intelligenter dan jij zijn. Terwijl ze intelligenter als mij zouden zijn.

gravatar

Wat? Mag ik mijn nasi niet meer met mihoen bestellen? Bij welke Chinees mag dat niet? Dan moet ik daar nodig eens wegblijven. Of ben ik hier getuige van het nieuwe nasisme?

gravatar

Zeer ongepast. Wat mij met name tegen de borst stuit is dat Albert Speer niet in het rijtje opgenomen is. Toch ook geen onverdienstelijk nazi!

gravatar

Denk aan je bloeddruk Adrie, anders ga je de pijp uit en raakt het systeem van Adolf Eichman van de leg.

gravatar

Hee zeg, deze redenazi is subordinazi! Jij krijgt van mij een vaccinazi. En je reïncarnazi krijgt net zo’n eliminazi. Dat zal je leren.

gravatar

AQdrie, niet zeiken, begrijp dat je niet op dit forum thuis hoort. HEIL!!!!

gravatar

Jaja Adolfeikel. Tegen de tijd dat bij jou de ziekte is vastgesteld lachen wij wel met je mee.

gravatar

ongepast?! ongepast?! Ik ben harry potter…ik ben gandalf….ik ben die kleine vervelende vent uit game of thrones….dat is pas ongepast! Dit steekt er mooi de draak mee want je wordt er toch gestoord van.

gravatar

Heel grappig wel jammer dat iemand weer zo nodig het woord kanker in zijn reactie en zelf naam noemt…. Je weet niet waar je over praat .