Politie rolt old boys network op

Twintig topfuncties onderschept

In Den Haag is vanmiddag een old boys network opgerold. De politie kwam het netwerk op het spoor via een tip van een oud-studiegenoot. Tijdens een inval bij de nieuwjaarsborrel van werkgeversorganisatie VNO-NCW werd beslag gelegd op vier hoogleraarschappen. Ook zouden twintig topfuncties in het bedrijfsleven zijn onderschept.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met uw ‘Zwitserland-connectie’ heeft u helemaal gelijk Jeettje. Echter, Nederlanders die in Zwitserland ‘kluis’ houden kunnen voorlopig nog zeker zijn, dat hun kluizenaarsbestaan fiscaal onbedreigd is en niet tot confrontaties met de FIOD zal leiden. Er zijn weliswaar wat ongelukkige incidenten geweest met Zwitserse infiltranten die CD’s met bancaire informatie voor eigen bate aan het Bundes Steueramt verkochten, maar dat is vanuit het Hof in Straatsburg expliciet verboden omdat dit tot ongecontroleerde doorvoer kan leiden, net zoals indertijd in Nederland waar het toen Dernier CRI-containers met drugs betrof.

Reageer
gravatar

In tegenstelling tot de inzichten van Hedonismos (# 6b) en Kiet Fumbers (# 9) lijken Old Boysnetwerks in staat zich generatie op generatie zelf te creëren (sui generi), in stand te houden en te regeneren (ongeslachtelijk te vermenigvuldigen). Facties in deze netwerken (Rotary-boys, Nijenrode-boys, HD-berijders en vrij metselenden) hebben hun eigen rituelen en initiaties, doch weten op het vlak van geldvergaren en – bewaren, allen heel goed dat “pecunia non olet” en indien tóch, dat een stevige bankkluis een hoop stank binnenshuis houdt. Private bankers (ook een factie binnen de Old Boys-netwerken) zorgen goed voor de Old Boys en hun tegoeden. Belangenverstrengeling op hoger niveau, soort zoekt soort. Om nogal voor de hand liggende redenen wensen politiechefs, rechters, politici en BN’ers niet met Old Boys vereenzelvigd te worden: hun objectiviteit en professionele geloofwaardigheid zou daaronder ernstig kunnen lijden.

Reageer
gravatar

Ja, allemaal dankzij oud-studiegenoot Emile Ratelband, die met een modelvliegtuigje een torentje binnen wilde vliegen en zo een informeel vergaderingetje verstoorde, waarop een nietsvermoedende beveiligingsbeambte de wijkagent belde. Welnu, de pittige balletjes vlogen door het torenkamertje, waardoor een heer op leeftijd zich lelijk verslikte toen hem om uitleg werd gevraagd door de overijverige diender, die nog nooit van het genootschap had gehoord. Nadat iedereen door de lange arm der wet naar het bureau werd gedirigeerd, waar diverse lieden verplicht werden het hete aardappeltje uit de keel te schrapen, kwam de aap uit de mouw. Men verklaarde allemaal metselaar te zijn zonder personeel. Daardoor is de Belastingdienst al enige tijd moeilijk bereikbaar, omdat de fiscale gangen van de heren grondig worden nagegaan. Tot er voldoende duidelijk is verschaft -en niet alleen in fiscale zin- blijven de heren vast zitten. “Tegen Ratelband zullen juridische stappen worden ondernomen!” hoestte iemand op tijdens de worsteling met de pieper. Twee leden ontsprongen de dans, zij waren op het moment van aanhouden buiten een luchtje aan het scheppen. VNO-NCW betreurt de ophef zeer, en verklaarde dat de soep lauw gegeten zal worden.

https://www.youtube.com/watch?v=ZKaF-TlAcp4

Reageer
gravatar

Gotverdomme nog aan toe. Wij kunnen Ons zo boos maken over politiepraktijken als deze. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst werden ALLE 101 aanwezigen opgepakt terwijl er slechts 98 bezig waren met het netwerken van ouwe jongens.

Daardoor werden de beide serveersters en Onze KS (Koninklijke Spion) geheel ten onrechte ingesloten. Voor Ons en Onze Maxi werd, zoals het onderdanen betaamt, met de nodige verontschuldigingen terecht de weg vrijgemaakt van de feestlokaliteit van VNO-NCW naar een Onzer Koninklijke Paleizen, dit maal die op de Dam. Wij en Maxi hadden even ruimte nodig om op adem te komen en Oma Bea paste toch op de kleintjes.

Wij vernamen van Onze KS dat de beide meiden een hele nacht in een sfeervolle politiecel bij kaarslicht, romantische muziek, Franse kazen en rode wijn zijn vastgehouden door brigadier Viesman! Die vrijheidsberoving is meer dan schandalig! Gelukkig dragen Wij en Maxi nergens verantwoording over, anders hadden Wij er iets van moeten zeggen.

Reageer
gravatar

Men begrijpt blijkbaar niet dat zo’n netwerk vanzelf uitsterft en dat de toepassing van geweld hierbij weliswaar ontzettend grappig en vermakelijk is – die oudjes breken bv. nogal makkelijk een been of een pols als je ze effe opjaagt – totaal onnodig is.

Reageer
gravatar

Voor welk jaar was die nieuwjaarsborrel bestemd?

Reageer
gravatar

En nu nog achterhalen hoe de Old Boys deze grote voorraad topfuncties hebben vergaard. Tijd voor onafhankelijk onderzoek! Wil de laatste onafhankelijk hoogleraar zich melden?

gravatar

Altijd weer bevredigend om te lezen dat de Plukzewet weer eens wordt toegepast op dit soort criminele organisaties.

Reageer