Lof voor corrupte Italiaanse Sotsji-delegatie

‘We moeten pal staan voor onze idealen’

Italië reist met vier openlijk corrupte parlementariërs af naar de Olympische Winterspelen in Rusland. Dat maakte premier Enrico Letta vrijdag bekend. De keuze voor een corrupte Sotsji-delegatie levert het land internationaal veel lof op.

De Roemeense premier Victor Ponta noemt het Italiaanse besluit ‘een prachtig statement’. Hij vindt het een goede zaak dat Italië zich op deze manier solidair toont met de veel bekritiseerde Russische zakenlieden en bestuurders. Roemenië overweegt ook een omkoopbare delegatie te sturen: “Als corrupte landen moeten we laten zien dat we pal staan voor onze idealen.”

De Italiaanse parlementariërs zijn blij dat ze naar Rusland mogen. Gianni Videcci: “Het is belangrijk dat hier aandacht voor komt. Als daar ook een steekpenning van 50.000 euro tegenover staat, dan is dat mooi meegenomen.”

Ook Rusland is enthousiast over de komst van de Italianen. Kremlin-woordvoerder Dimitri Sarenko: “De keuze voor deze delegatie past uitstekend bij de huidige bestuurscultuur van Rusland. Sotsji wordt twee weken lang een gezellige corrupte bende.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja de Italianen, toen nog Romeinen, hebben het zelfs uitgevonden, corruptie. Dan kreeg deze of gene opperhoofd wat spiegeltjes en kraaltjes voor zijn medewerking; scheelde heel wat soldaten.. Maar inmiddels zijn ze wel door de Chinezen ingehaald hoor, die pakken alles ook zo groot aan!

In Sotsji zal het dus gezellig zijn, en gaan over de wie krijgt wat. Dit conclaaf zal ongetwijfeld ingekleed worden met wat lokale economie in genotsmiddelen van zowel vloeibare, poedervormige als vleselijke aard. Kortom het wordt een dolle boel, want als mensen zich goed voelen komen de handjes wel op elkaar.

En gelukkig maar, want dat sporten is wel een deprimerend ernstige aangelegenheid nietwaar? Ze kunnen alleen maar lachen, die sporters, als ze gewonnen hebben. En dan nog lijkt het meer een daad van agressie dan een amicaliteit. Zo’n openlijk corrupt gezelschap is toch een stuk beter te pruimen, die mensen lachen aan een stuk door, zij weten te diverteren!

Reageer
gravatar

Ik pleit er voor dat schaatser S.Kramer thuis blijft. Zijn onevenwichtige gedrag en scheve schaatsrijden zal het evenwicht tussen de verschillende corrupte afvaardigingen ernstig verstoren. Er moet zelfs gevreesd worden voor het inslaan de verkeerde baan. Als corruptietopper zal hem de grote mond gesnoerd moeten worden.

Reageer
gravatar

HEET VAN DE NAALD

Zojuist is een Russisch rapport verschenen van zesduizend en vier bladzijden over de discriminatoire wijze waarop homo’s in Nederland door de overheid worden behandeld.

Het is gebleken, dat in een land waar meer kanalen, rivieren, sloten en grachten zijn dan wegen, homo’s zich uitsluitend met ontbloot bovenlijf en strakke korte broek over water mogen verplaatsen! Als bewijs zijn vele foto’s uit Amsterdam van deze ernstige vorm van discriminatie in het rapport opgenomen.

Poetin heeft al contact opgenomen met de Raad van Europa, Amnestie International, Greenpeace, Unesco, het Strafhof en het schandaalblad de Telegrof. Hij is voornemens om hierover een hartig woordje te wisselen met koning Alex de Eerste en, als er nog dertig seconden over zijn, ook met Rutte.

Dit was Tante Paulien rechtstreeks vanuit Moskou. Nog een goede avond. Over naar de redactie van De Speld.

Reageer
gravatar

Ik ga met mijn nieuwe vriendin Marine le Pen naar Sotsji.

Wij mogen uiterstrechts naast Poetin op de eretribune zitten, want hij kent ons als onvermoeibare medestanders in de strijd tegen moslims en joden.

Berlusconi heeft ons ook uitgenodigd op zijn bunga-bunga-feesten in de Italiacasa, omdat wij hem evenaren in het doen van stompzinnige uitspraken waarmee wij onze geloofwaardigheid bij vele kiezers vergroten.

Reageer
gravatar

Geertje,

Jij gaat dus zogezegd samen met Marie de Europeanen naaien.

Hoe is jullie taakverdeling? Zit ik er ver naast als ik denk, dat jij de moslimvrouwen voor jouw rekening neemt en zij de joodse mannen?

gravatar

Frankrijk vaardigt hoogstwaarschijnlijk een “ménage à trois” af naar Sotchi. Zelfvoorzienend voor wat betreft de journalistieke verslaggeving maar nauwelijks te filmen. Helaas.

Reageer
gravatar

Zaken worden pas interessant indien men corrupt is zonder dat er geld aan te pas komt, want waar ligt dan de motivatie ?
Is dat geld of lof dat later komt ?
Wil men soms haar werkzaamheden behouden ?
Is corruptie überhaupt ergens voor nodig ?
Wil men soms later een beloning zodat de Italiaanse AFM het niet meer kan controleren ?
Toch is dit weer kleine stap die hiermee gemaakt wordt, want zo wordt toch maar mooi alles langzaam duidelijk gemaakt, zonder overleg met de betrokken. Sommigen tastten dus volledig in het duister als het om het leven gaat en dan kan het lang duren voordat het licht komt.

Reageer
gravatar

Toch moet ik bij dit artikel denken aan dhr. Viesman en hoe hij over corruptie denkt. Ik ben nu bijvoorbeeld erg benieuwd naar zijn visie op Italiaanse en verdere corruptie. Het zal zich allemaal wel erg onder de gordel afspelen, denk ik.

Reageer
gravatar

Berlusconi organiseert tijdens de Winterspelen bunga-bungafeesten in een Chianti-Italiacasa in de rosse buurt van Sotsji. Daarvoor ben ik uitgenodigd als eregast, vanwege mijn vele goede werk op het gebied van seksuele emancipatie van jonge kippetjes.

gravatar

Zeg manlief, vergeet jij niet voor Berlusconi een zwaarverzilverde schoenlepel mee te nemen? Het is een aardig geschenkje, dat veel goede wil zal opbrengen, want een “schoenlepel” schijnt hij vaak nodig te hebben. Dat hoorde ik van mijn jonge Marokkaanse vriendin Ruby.

gravatar

Het afvaardigen van Wilma Verver is wat lastig. Zij heeft Scyedam overhaast verlaten, en wel met onbekende bestemming. Helaas kunnen haar talenten daarom thans niet worden benut.

gravatar

Kijk, dat bedoel ik nu: namen worden genoemd, doch die namen beweren ten stelligste dat zij corruptie verre van zich werpen (nu is dat vanwege te weinig lichaamsbeweging niet ver, dat scheelt) en daar kan men als fatsoenlijk land niet mee verschijnen in Sochi. Men moet wel fier zijn op de prestaties: dat zijn de sporters tenminste ook.

Maar wellicht is het een optie de gehele VVD fractie vrijkaartjes te geven? Later tijdstip kan dan wel uitgezocht worden wie daar onterecht op de tribune heeft gezeten.

gravatar

Mocht de missie nog wat financiering nodig hebben, dan bieden wij de diensten van ons -voormalig- raadslid Bertje van de Roest aan. Die vindt altijd wel een manier om aan geld te komen

gravatar

Ik stel voor dat we even telefonisch overleggen. Ik heb onze veiligheidsdiensten al verordonneerd zorg te dragen voor een storing in de afluistercentrale tussen 12.00 en 14.00 uur morgenmiddag.

gravatar

Corruptie is toch gewoon de politieke versie van ‘Greed is good’?

Geef die mensen ook een paar centen. Uiteindelijk hebben ze toch niets te zeggen over hoe de wereld wordt bestuurd. “Give me control of a nation’s money and I care not who makes it’s laws” – Rothschild –

Alleen spijtig dat die verrekte Russen nog niet geheel voor Ons knielen.

Reageer
gravatar

NEDERLANDS ZIJN ERG CORUPTEN
NEDERLANDS VAN PROSTITIE EN DRUGS HANDELEN
FUCK NEDERLANDS
ZO HOMO LAND DIE VEEL MET PEDOFIEL IETS TE MAKEN
XENOFOBIE VOORBEELD KANKER FLIKERS WILDERS SYMBOL NEDERLANDS

MET VRIENDELIJK GROETEN HOMOFILEN NEDERLANDS

Reageer
gravatar

Waar is de rode knop als je hem nodig hebt?

gravatar

Hier wordt ons wel een spiegel voorgehouden: het is natuurlijk te gek voor woorden dat je in Nederland wel openlijk homofiel, maar niet corrupt kunt zijn.

Reageer
gravatar

Ja, alle corrupten uit de brandkast.

gravatar

Tja, zaken gaan voor de Spelen. Zou Mark ook zijn uitgenodigd om na afloop van een olympisch dagje een vorkje mee te mogen prikken? Men kan dan eens fijn over de mensenrechten babbelen, en of daar ook nog wat aan te verdienen valt, om zo een win-winsituatie te creëren.

Reageer
gravatar

Het is natuurlijk de vraag of de lof voor deze 4 corrupte Italianen Brussels lof is.

Reageer
gravatar

Zoals altijd blijft ons land achter en stuurt alleen dopinggebruikende sporters terwijl het toch echt veel erger zou kunnen. Waarom geen gebruik maken van de know how van onze fellowlanden in het EU rijk, waarom geen topdelegatie met bekende corrupten? Wanneer bewijst onze flutkoning zijn von lippe biesterfeldtblut eens?

Reageer
gravatar

Onderdaan Van Bralhuizen,

Jij bralt uit jouw nek.

Wij hebben met Onze Máxi afgesproken, dat Wij de deelnemende dames doen en dat Zij de heren voor haar rekening neemt. Maar Wij hadden het beter gevonden als Máxi thuis zou blijven om voor de Koningskinderen te zorgen. Nu moet Oma op ze passen, want ze kregen geen vrij van school.

gravatar

Tiens, ik denk dat mijn buurman hier nauw bij betrokken is. Zijn credo is nl. GELD SPEELT GEEN ROL.

Maar hier speelt geld wel degelijk een rol. Hij probeert natuurlijk de schijn hoog te houden, maar in de kleine club zullen we deze brulkikker wel onder de duim houden.

Het is dat mijn migraine begint op te spelen, ander had ik graag een opwellend poeem geciteerd.

Reageer
gravatar

Markies,

Uw gepraat is slecht voor mijn tere lijf. Helaas is Marten Toonder overleden, anders zou hij wel een list laten verzinnen door Tom Poes.