NTR herhaalt uitzending ‘5 jaar later’ met Ariel Sharon uit 2012

Een terugblik met Jeroen Pauw op zijn toekomstdromen van 2007

Vanwege het overlijden van de Israëlische ex-premier herhaalt de NTR vanavond “Vijf jaar later” met Ariel Sharon uit 2012. In het gesprek blikt Jeroen Pauw samen met de politicus terug op zijn toekomstdromen van 2007. In hoeverre heeft hij zijn ambities kunnen realiseren en welke nieuwsgebeurtenissen hebben hem daarbij in de weg gestaan? En is hij nog altijd bang om te worden vergiftigd?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Grappig artikel, niet helemaal respectvol, maar het idee van deze site is juist dat met alles de draak gestoken mag en moet worden, en dat is ook wel eens verfrissend. Maar de reacties komen op mij toch redelijk tedentieus over. Natuurlijk is het hele Israël-Palestina conflict onbeschrijflijk, en is het vreselijk dat er zóveel mensen bij gestorven zijn. Maar, om op deze hatelijke manier te reageren op Sharon, die echt geen rechtstreekse Palestijnenmoordenaar was, en op basis van zo weinig informatie zo je mening spuien tegen Israël… Geeft mij toch het idee dat mensen een vertroebeld, zo niet antisemitisch, dan toch zeker anti-Israëlisch beeld hebben van de situatie. Face it. Beide partijen hebben ontzettend veel bloed aan hun handen.

Reageer
gravatar

Dat was ie wel. Google even op Qibya. Negenenzestig-voudige moord. Wiesenthal heeft ze voor minder achter hun vodden aan gezeten.

gravatar

Ik snap niet wat iedereen loopt te zeiken.
Die Palestijnen zijn veel vaker herhaald op tv! Dan is het voor 1 keertje eens een joods persoon die in een herhaling wordt uitgezonden ter nagedachtenis en dan ‘kan het weer echt niet’ en ‘gaat het te ver’! Stelletje antisemitische honden.
1 herhaling! En dat terwijl die Palestijnen ieder jaar meerdere malen weer op tv komen, documentaires er over worden gemaakt daar een beetje huilie huilie lopen doen en vervolgens alle sympathie krijgen en noem het maar op!

Je zou er bijna meshoah van worden.

Reageer
gravatar

Dus u heeft wél genoten van de herhaling zaterdag j.l.?

Wat was het meest imponerende moment in het gesprek, het grootse verschil na 5 jaar?
Ik had helaas geen zin om te kijken maar ik heb wel degelijk wat gemist begrijp ik…
Spijtig!

gravatar

Nou Annie, de leider was kort maar krachtig, de definitie van een stille kracht. Mensen waren alsnog diep ontroerd en dat op de Shabat!

Verder iets te weinig holocaust referenties en film materiaal als je het mij vraagt.

gravatar

Onze eerste overweging was om de website van De Speld door onze hacker compleet plat te laten leggen, maar wij achtten het beter om hier eindelijk ook eens de waarheid over onze geliefde lijder Ariel Sharon weer te geven.

Generaal b.d. Sharon was een held, een heilige, een dappere man die voor de zionistische beweging het vuile werk heeft opgeknapt. Hij heeft het bloedige pad voor een wreedzaam Israël geëffend door het Palestijnse vuil onder te ploegen.

Wij zijn hem dankbaar dat hij door dit doortastend optreden het fundament heeft gelegd voor ons vredelievende en democratische land. Wij zijn hem dankbaar voor de basis die hij heeft gelegd voor de verdere uitbreidingen in gebieden, die ons bijbelse land door barbaarse volkeren zijn ontstolen.

Hij heeft ons geleerd hoe wij behoedzaam om moeten gaan met omliggende landen om zo tot een vredige samenleving te komen. Wij zullen deze goede ijzervreter, ruwe bolster met vooral blanke pit, nooit vergeten en eeuwig dankbaar blijven.

Reageer
gravatar

Dat een schrijver met de naam Wils Onbekwaam hier ondanks de anders zo strakke censuur publiceert, kan er slechts op duiden dat de redactie van de Speld ( ook al ) in een comateuze toestand verkeert.

Reageer
gravatar

Smaakvol is anders! Dit artikel zo snel mogelijk vergeten.
Ik laat geen traan om Sharon, het was geen fijne man.
Gewoonlijk vind ik jullie satirische grappen erg leuk, ik vind het niet erg wanneer jullie daar mee doorgaan.

Reageer
gravatar

Ed de Vos, wat is er toch mis met het geheugen van iedereen die begint te klagen over de smaak van dit artikel?

Is het selectief? Selectieve geheugens = linke soep.
Men vergeet al snel zaken die wat minder goed van pas komen in bepaalde discussies. Juíst die zaken eigenlijk!

Niks vergeten, juist oogjes en oortjes open houden en onthouden zou ik zeggen!

Verder weet ik niet of de Speld nou meteen van het www gehaald was als je het wél erg had gevonden dat er gewoon grappen worden gemaakt.

Puur uit nieuwsgierigheid: welke satirische grap vond je WEL leuk, heb je dat onthouden, de beste grap ooit in jouw ogen?
Speldpret, uiteraard.
Vertel vertel ik ben oprecht en echt nieuwsgierig!
Heb je toen ook gereageerd? Dan ga ik dat artikel nog eens lezen; ben benieuwd of dat artikel naar meer smaakt.

Misschien vind ik dát nou juist een artikel waarvan ik denk mwah….
Toch zal ik dan ook zeggen dat ik het niet zo erg vind, een keer een artikel niet helemaal naar mijn zin. Over voetbal b.v. BORING!!

Maar ik onthou het artikel wel, goed of slecht.

gravatar

Het Nederlands bedrijfsleven trekt zich steeds meer terug uit Israël. Nu dus ook Philips Healthcare, die de geleverde beademingsapparatuur terugvorderde. Daar is Sharon het slachtoffer van geworden.

Reageer
gravatar

Wilsonneke,

Wat leest de juf in jouw opstel?
“Een terugblik met Jeroen Pauw terug op zijn toekomstdromen van 2007.”

Een terugblik terug!

Dat wordt nablijven, ventje.

Reageer
gravatar

Een staatsman was hij zeker!

Zo een die het leger op religieus anders gezindten afstuurt. Zo een die een groter leger wil, groter en gemener, ja, ja! En een groter land, een groter rijk om de scepter in te zwaaien, ja, ja!

Sharon was een staatsman, in hart en nieren.

Reageer
gravatar

Ik ben in het geheel niet geïnteresseerd in “een terugblik met Jeroen Pauw terug op zijn toekomstdromen van 2007.” Die Pauw en zijn toekomstdromen zeggen mij niks, nichts, nothing, niente, nada. Van 2007 niet, noch van alle voorgaande en volgende jaren.

Reageer
gravatar

Jeroen Pauw: 5 jaar en 2000 vrouwen op de woonboot later. Snap niet wat ze zien in die krullenknul overigens.

gravatar

Ik heb hem toen gevraagd hoe hij dacht over die 69 burgers, die vrouwen en kindertjes, die hij met hun huizen heeft opgeblazen in Qibya.
Hij zweeg. Hij zweeg.

Reageer
gravatar

Iemand die niet na kan nadenken, moet zich in krom vaderlands vooral “Denk ff na” noemen. Dat is is slim, want dan houdt hij in ieder geval de schijn van eruditie op. Echter, totdat hij bij het brallen van zijn eerste woord al genadeloos door de mand valt.

gravatar

In Israël vinden ze hem een staatsman, volgens mij is hij meer een moordenaar om al die mensen in die vluchtelingenkampen kampen uit te roeien.

Reageer
gravatar

Door palestijnse intifada gehersenspoelde gutmenschen zijn dus ook op Speld actief, zich bedienend van namen als Hoffmann en Cromweel. Er is geen enkele vluchteling gedood door Israëlische soldaten in Sabra en Sathila. Maar feiten kennis, daar moeten de vertegenwoordigers van de linkse kerk het niet hebben.

gravatar

Denk ff na: stap uit je GS modus en pleeg geen Godwins met je gutmensch. Net zo dom om de holocaust te ontkennen is het ontkennen van die moordpartijen in Sabra en Shatila.

Feiten zijn feiten, en het willen ontkennen van feiten omdat ze jou niet uitkomen is zo mogelijk nóg dommer.
En wat echt misdadig dom is, is doen alsof het een ranglijstje is waarbij het aantal doden er toe doet, dat dát bepalend is voor de schande en roepen dat al het andere daarbij in het niet valt en mensen gewoon hun bek moeten houden.
Alle vermoorde mensen waren mensen, en dan is elke dode op die manier aan zijn eind gekomen er één te veel.
Schaam je.

gravatar

@Denk ff na: Ik heb nooit beweerd dat Israëlische soldaten die duizenden vluchtelingen in Sabra en Shatila hebben vermoord. Maar Sharon wist heel goed wat er in de kampen gebeurde en zijn leger stond net buiten de kampen.

En als u zo graag de vergelijking met de Nazi-tijd wil maken: In Oost-Europa liet de SS en de Einsatzgruppen het vuile werk opknappen door Oekraïnische, Kroatische en Litouwse rechtse milities. Complete dorpen werden daarbij uitgemoord. Waren de leiders van de Einsatzgruppen of de SS-officieren dan niet schuldig aan deze moordpartijen?

gravatar

Jongens, dit kan écht niet, voor iemand die al 8 jaar in coma lag….

Reageer
gravatar

Alhoewel het verder een uitstekend interview was, vond ik Sharon wat stilletjes en afwezig. Vermoedelijk waren zijn gedachten bij het uitroeien van Palestijnen in Libanon waar hij altijd met zoveel plezier aan terugdacht. Af en toe schreeuwde hij ook ineens ‘pang, pangpangpang’ waarna hij onbedaarlijk begon te lachen.

Wie moet de resten van Sharon nu opruimen?

Reageer
gravatar

Omdat Jeroen Pauw vasthoudt aan zijn recht op een vrije dag, gaat de uitzending toch nÍet door. In plaats daarvan wordt het programma “Mary Servaes in de Kiboets” uit 1976 herhaald.

Reageer
gravatar

Smaakvol is anders, maar deze meneer was meer een Botha dan een Mandela, dus laten we er niet al te rouwig om zijn.

gravatar

Heb ik uit mededogen met de slachtoffers van Sharon vijf jaar lang geen grappen over hem gemaakt. Hebben ze eindelijk de stekker eruit getrokken en dan mag het van ene Paola nog niet.

Tja, meiske, wanneer mag het van jou wel?

gravatar

Correctie. Niet om lullig te doen. Maar dit is het beeld uit Tussauds Oegstgeest. Ontwikkeld in 2002 voor stedenverband Tel Aviv – Grenoble – Oegstgeest.