Speculaties Elfstedentocht afgeblazen

Overdreven geruchtenstroom ‘onverantwoord’

De speculaties over de Elfstedentocht gaan dit jaar niet door. Reden hiervoor is het aanhoudende zachte weer. Voorzitter Wiebe Wieling van de Vereniging De Friesche Elf Steden noemt het op gang brengen van de overdreven geruchtenstroom onder deze omstandigheden ‘onverantwoord’.

Volgens de reglementen moet het in 2 van de Friese elf steden kouder zijn dan 5 graden voordat de doorgeslagen mediagekte van start kan gaan.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

maakt niet uit, dit jaar gaatie zeker door …………..

Reageer
gravatar

Zeker weten dat’ie doorgaat, want ik heb zojuist mijn homeopatisch verdunde antivries getest. Daarmee bevriest water al bij plus twintig Celsius. Moet nog wel dubbelblind getest worden, bijv. door Danny en zijn zoon, anders krijg je klachten over kwakkelzalverij. Maar twee blinden omkopen is kinderspel, dus dat gaat gegarandeerd lukken.

gravatar

Wij Nederlanders zijn toch zo goed in exporteren en omgaan met water management?

Waarom niet van de nood in deugd maken en onze kwaliteiten combineren?
Is die Amerikaanse polair vortex al voorbij getrokken?
Moet vast nog wel wat te regelen zijn in die regionen, het zou me niks verbazen als de native Eskimo’s en de friezen elkaar vloeiend kunnen verstaan en als dat dan weer niet kan kunnen de schaatsers misschien de nobele schaatsen aantrekken en al die lui op die vast zittende schepen rondom de pool een handje helpen.
Of we laten de chinezen een replica bouwen van de elf steden en de slootjes in de nabij Siberië gelegen regio van het land.

Opties genoeg maar ondertussen raad ik u allemaal aan om een RSS feed ticker met de regionale friese nieuws omroepen erop te installeren zodat u constant op de hoogte blijft van het laatste steden tocht nieuws. Vergeet ook niet er 1 op uw telefoon te installeren!

Er moet trouwens ook wel een wiskundige functie voor te bedenken zijn, temperatuur in minstens 2 steden zijn al genoemde hype voorwaarden om meetbare waarden te kunnen verkrijgen, nu nog even de x kwadraat variabelen definiëren en we hebben de parabolische elf steden hype functie te pakken!

Reageer
gravatar

Hah, maar volgende week gaat het ‘s nachts al een beetje licht vriezen en er is zelfs kans op natte sneeuw! Dus wat de mediagekte betreft: IT GIET OAN!!!

Reageer
gravatar

Men kan eens een grote vergadering gaan beleggen en spreken over:

A: welke ijsmeesters behouden en welke niet en wat is hun taakomschrijving.

B: kunstijsbaan aanleggen

etc, etc,

Reageer
gravatar

Wat een enorme domper!

Elk jaar weer zó spannend, en dan toch die teleurstelling, de klap (zonder -schaats, helaas)…. alsof je in je nakie door het ijs zakt!

Misschien in juni beter :'(

Reageer
gravatar

Op zich een goed idee Die spanning is best groot, en voor sommigen zelfs ondraaglijk. Dat laatste moet natuurlijk voorkomen worden. En door in de zomer te gaan speculeren wordt dat een stuk minder. Maar ze moeten wel rekening houden met het Skûtsjesile, het Fierljeppe en de strijd om het Kaatskeningskip. Dat er niemand tijdens die evenementen gaat zitten speculeren. Dus liever iets voor de zomer. Zodra het eerste kievitsei gevonden is, mogen ze wat mij betreft de rayonhoofden bijelkaar steken.

gravatar

Friesland vereenigt U. Neem de bussen met vloeibare stikstof ter hande. Samen zullen wij dat water koste wat kost terugkoelen tot ver onder nul.

Reageer
gravatar

Mosje,

Het emiraat Abu Dhabi heeft maar twee steden: Al Ain en Abu Dhabi. Volgens traditie zijn er dus negen tekort, maar anders zou het een goede optie kunnen zijn.

gravatar

Inderdaad broertje,

De emir kan het zo maar op z’n heupen krijgen en in enkele weken tijd negen nieuwe wereldsteden met bijbehorende agglomeratie in de reuzegrote zandbak door gastarbeiders laten aanleggen plus een enorme ijsbaan met wakken en al. Hij heeft wel vreemdere dingen gedaan.

gravatar

Beste Polleke, twee steden is genoeg. Denk maar eens aan Luik-Bastenaken-Luik. Dat wordt dus Al Ain – Abu Dhabi – Al Ain – Abu Dhabi – Al Ain – Abu Dhabi – Al Ain – Abu Dhabi – Al Ain – Abu Dhabi – Al Ain. De stempelaars zullen wel goed op moeten letten, en de voorgaande stempels goed controleren voor ze een stempel zetten.

gravatar

Onder geen enkel beding beste Marg00tje! De Friese dijkjes langs de terpjes, compleet met houten en betonnen fly-overtjes staan vol met randstedelingen uitgedost in een oranje overall met malle hoedjes en spandoekjes. Daar is geen doorkomen aan! Over het water dan denk je? Dat zendt de Tros al uit: “Help, de Solex verzuipt!” Aan elkaar gereuteld door ene Johan Vlemmix.

gravatar

Da’s een secuur werkje beste Jeettje! Een te zuinige afstelling en de Solex wordt een modderkruiper. Dan praten we over een elfdagentocht.

gravatar

Eigenlijk heb je gelijk Marg00tje! Elk jaar de tocht in juni, heerlijk toch? En het idee van heer Jeettje is ook niet slecht. 200 kilometer cross country met een lange stok om over de slootjes te springen, bij elke sloot plek voor 1000 toeschouwers, en in beeld gebracht met hightech apparatuur. En bij elke stempelplaats meerdere dweilorkesten op klompen. In een nostalgisch decor bij Hindeloopen én naast de Bonkevaart een vrijwilliger, op een door een specialist goed ontkoolde Solex met een vlaggetje, ietwat zenuwachtig heen en weer tuffend om te kijken of er een winnaar aan de meet verschijnt, ondertussen ergens in het midden van de reclameblokken de ‘SMS 1, 2, of 3’ prijsvraag nog eens herhalend. Het antwoord is reeds bekend: Oet Moarn. Uiteraard telkens meldend dat het voor de atleten afzien is, ondanks het weer. Ik zie het eigenlijk helemaal zitten! Mooie tv, wat jij?

gravatar

Zou de schuld bij het vuurwerk kunnen liggen? Wellicht kunnen de 11 steden nu een zwartepieten competitie gaan organiseren!

Reageer
gravatar

DWDD heeft zich toch nog bezondigd aan speculaties.

gravatar

Er moet een speculantenstop komen, zodat hooguit zo’n 10.000 aangewezen leden van de elfstedenspeculantenclub mogen speculeren over een mogelijke Elfstedentocht, doch alleen onder strikte voorwaarden.
Hoogwaardigheidsbekleders als dhr van Buren mogen natuurlijk in het wilde weg speculeren, maar dat spreekt.

Reageer
gravatar

Die mediagekte is gauw over als de stille wens van Wiebe Wieling bewaarheid wordt; elke zaterdag het hele jaar door een Elfstedentocht.

Dat kan niet? Wel nee, met een beetje communiteitskapitaal kunnen alle sloten, rivieren, vaarten en kanalen in Friesland worden voorzien van vrieselementen. De benodigde diepvriezers kunnen worden gevoed door zonne-energie, omdat de mens het liefst schaats onder de zon.

Giro NL01INGB0000000555 leent zich graag voor dit goede doel, het voorkomen van een jarenlange gekmakende, geld- en aandachtverslindende mediagekte.

Reageer
gravatar

Wij zijn het hier van harte mee eens, mits er onder bruggen niet wordt gevroren en voor de nodige wakken wordt gezorgd.

Paulus Nognetstra
Voorzitter Federatie Friese Kluuncommissies (FFKC) en wakwachter te Leeuwarden.

gravatar

Wij kunnen het niet eens zijn met het voorstel om het watertraject langs elf plaatsen het hele jaar door te bevriezen, omdat Friesen en hun kinderen zich het liefst schaatsend verplaatsen. Dat gaat onherroepelijk ten kosten van het openbaar vervoer.

Wij zien dan ook af van de gevraagde sponsoring en zullen in plaats daarvan schadevergoeding eisen.

Paulus Nognetstra
Voorzitter Stichting Friesch Openbaar Vervoer (SFOV) en buschauffeur bij Connexxion

gravatar

Met het oog op de klimaatveranderingen stel ik voor om heel Friesland te overkappen, en van de elfstedentocht een jaarlijks indoor sportevenement te maken. Koek en zopie zijn dan overbodig aangezien men het snertweer buiten houdt, terwijl de mediagekte juist binnenskamers wordt gehouden. Dit biedt nog meer mogelijkheden. Zo kan er in Franeker een open-air dartskampioenschap worden gehouden, en stel ik voor om bij Hindeloopen een semi-outdoor-kampioenschap snelworstelen of ganzenhoeden te houden. Met andere woorden: maak het verhaal af en kleur de plaatjes!

Reageer
gravatar

Om wilde speculaties tegen te gaan, stelt het bestuur nadrukkelijk dat iedereen die zich daaraan schuldig maakt geen enkel gerucht zal ontvangen mocht het later deze winter alsnog tot officiële speculaties komen.

Reageer
gravatar

Ik bedenk me ineens dat het komende nacht 32 jaar geleden is dat iemand van Toontje Lager het meisje met het panterbloesje en de spijkerbroek zag, de armen bloot en korte zwarte haren. 2 Uur ‘s nachts, 7 januari.

Reageer
gravatar

Het bestuur van de Vereniging De Friesche Elf Steden lijkt net zo’n korte termijn visie te hebben als het huidige kabinet…
Het lijkt nu toch de hoogste tijd om alvast te gaan speculeren over een Elfstedentocht in 2015, 2016 en/of 2017!

Reageer
gravatar

Volgens weeronline.nl zal het kwik dinsdag 14 januari in zowel Franeker als Leeuwarden tot vijf graden dalen. Kan de mediagekte dan toch doorgang vinden?

Reageer
gravatar

Zucht… nu al weer speculaties of er misschien een mediagekte zou kunnen komen. Daar zou de vereniging zich ook over moeten uitspreken wat mij betreft.

gravatar

Ik voel een leegte. Komkommertijd begin januari. Het moet niet gekker worden.
Kan er niet een alternatieve elfsteden mediagekte gestart worden over het hoe en waarom van deze zacht weer dagen en dan speculeren of het skutsje-zeilen niet beter in januari gehouden of iets dergelijks? Het is er nu beter weer voor dan in de zomer.
Komop media, doe uw plicht. Creeer gekte!

Reageer