Nuis kwalificeert zich voor boycot Olympische Spelen

‘Verdedigen van homorechten het hoogst haalbare’

Kjeld Nuis heeft zich op het nippertje gekwalificeerd voor de boycot van de Olympische Winterspelen in Sotsji. Hij leek lang op weg naar de snelste tijd, maar stortte net op tijd in.

“Ik kwam zeven tienden tekort en dat is wel even vervelend. Als je voelt dat je in de laatste ronde aan het verzuren bent, dan weet je dat het verdedigen van homorechten het hoogst haalbare is. Gelukkig heb ik nog zes weken om me te verdiepen in de mensenrechtensituatie daar. Mijn tactiek wordt dat het gewoon niet kan wat daar gebeurt.” Tijdens de boycot kan Nuis rekenen op geduchte tegenstand. Onder andere Jeremy Wotherspoon, Hein Otterspeer en Annette Gerritsen zullen de regenboogvlag ter hand nemen.

Nuis plaatste zich vier jaar geleden al voor de boycot van de Spelen in Vancouver, waaraan hij slechte herinneringen bewaart. “Kijkend naar de homorechten in Canada, was een boycot al op voorhand een verloren zaak. Dit jaar schat ik mijn kansen hoger in.” Nuis lijkt de enige grote naam die zich gekwalificeerd heeft voor de boycot: “Dat is toch wel verrassend. Je verwacht toch dat een gevestigde naam als Kramer zich daarvoor makkelijk moet kunnen plaatsen, maar hij staat uiteindelijk toch met lege handen.”

Teamgenoot Stefan Groothuis liep de boycot mis, door zijn winst op de 1000 meter in Thialf: “Helaas. Ik heb mijn best gedaan, maar de concurrentie was gewoon een maatje te klein. Nu ga ik maar voor goud in Sotsji. En als dat niet lukt, kan ik nog altijd de 5000 meter boycotten. Ook die afstand wordt natuurlijk verreden in een land waar we niks te zoeken hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tsja …, wat moet je er nu nog mee? Negeren omdat het voorbij de uiterste houdbaarheidsdatum is? Of nog even laten liggen tot het lawaai rond Sotsji verstomd is?

gravatar

O krinkelende winkelende waterding???

Met het zwarte kabotseken aan. Wat ziet gij toch blinkend kopje fijn.

Guido Gezelle zat dus naar zijn eigen penis te kijken. Denk ik want anders kom je er niet op.

Reageer
gravatar

Kijk dat doet mijn oude hart nu goed. Ware ik niet in ontbinding dan had ik mij erg ingespannen voor de rechten van de homo’s in Rusland. In zo’n groot land moeten er veel homo’s beschikbaar zijn voor een oude herenruiter als ik. Ga er voor Kjeld.

Reageer
gravatar

Ik boycot de winterspelen in Rusland, omdat ik nog niet kan schaatsen.

Reageer
gravatar

Je kunt altijd nog meedoen aan de alternatieve winterspelen in Z.O. Lapland.
De volgende onderdelen zijn erg populair:
– Sneeuwpoppen maken als parodie op Putin
– Sneeuwballen gooien naar een bewegende Putinpop (best wel moeiijk)

Het logo van deze spelen bestaat uit 5 roze ringen
Wodka en rendiervlees worden door de organisatie onbeperkt beschikbaar gesteld.

gravatar

Nuis miste de eerste plaats door zijn remmende baardgroei tijdens de tijdrit. “Ik had me tevoren nog geschoren, maar het heeft niet mogen baten” verklaarde de gedesilliusioneerde sportman. Desondanks mocht hij toch een tinnen plak in ontvangst nemen.

Reageer
gravatar

Het NOS Journaal opende zelfs met de ‘scoop’ dat Onno Hoes burgemeester van Maastricht is, terwijl hij volgens Gijp kapper zou zijn.